Fuji X-M1 είναι εδώ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

[/QUOTE]Πολύ δώσε-πάρε όμως, και 813 δεν είναι λίγα λεφτά για μη "ονειρικά" κομμάτια, και ειδικά για φακούς με αλληλοκαλυπτόμενα εστιακά μήκη για χάρη της μεταπώλησης.

Μήπως εν τέλει μια X100S είναι πιο λογική αγορά;[/QUOTE]

αυτο λεω και εγω ! πολλα λεφτα γι απλαστικα και οχι αξιας πραγματα !( σωμα και ογκο ισως )
μπερδευτικα περισσοτερο !
ξανακοιταω και την GM1 παλι !
ξερω και εγω !

Θα μιλήσω με τη γλώσσα της αλήθειας και θα γίνω δυσάρεστος αλλά δεν γίνεται αλλιώς, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.
Νομίζω ότι στα τελευταία ποστ στο νήμα ο tzo δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στους υποψήφιους αγοραστές ή όχι της X-M1.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει μπει σε μία ανούσια σύγκριση Χ-Μ1 Vs Gm1.
Ήταν λάθος η αγορά της Χ-Μ1 από μέρους του αφού έγινε χωρίς καμία φωτογραφική ανάγκη απόκτησης της και μόνο λόγω τιμής(120 ευρώ).
Και συνηγορεί σε αυτό και η επιλογή και αγορά φακού από μέρους του, ο οποίος κόστιζε όσο 6 φορές το σώμα που αγόρασε.
Το ότι έχει χρήματα δεν είναι κατακριτέο, ούτε κατακριτέα είναι η σπάταλη αυτών από τη στιγμή που του ανήκουν.
Το να μπαίνει όμως στη διαδικασία σύγκρισης και κρίσης μηχανών επειδή απλά έχει τη δυνατότητα κτήσης τους και μόνο είναι ενοχλητικό για εμένα.
Τα συμπεράσματα στα οποία μόνος του καταλήγει μόνο καλό δεν κάνουν και δεν βοηθούν.
Τόσο καιρό παρακολουθώ καθημερινά τα φωτογραφικά και δεν είδα από το Γιάννη 2-3 δείγματα φώτο ή βίντεο από τον φοβερό ομολογουμένως εξοπλισμό του.
Σήμερα έβαλε μερικές φωτογραφίες με σκοπό και μόνο να κρίνει της Χ-Μ1 και να την υποβαθμίσει φωτογραφικά.
Αντιθέτως βλέπω μία παρέλαση των μηχανών με το τάδε λουράκι και με το τάδε φιογκάκι σαν τους τύπους που αραδιάζουν τα iphone στην καφετέρια για μόστρα.
Δεν υπερασπίζομαι την Fuji, δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλή η κακή μηχανή εγώ συχνά εδώ μέσα την έχω κρίνει αυστηρά.
Απλά δεν μπορούσα άλλο να τα κρατήσω μέσα μου και τα έγραψα, δεν κρίνω τον άνθρωπο tzo που δεν τον ξέρω προσωπικά,
κρίνω μια συμπεριφορά που στα δικά μου γούστα είναι ενοχλητική, μπορεί να είμαι και λάθος, ο καθένας κρίνει και κρίνεται.

Η ουσία είναι μια κι ο μπακλαβάς γωνία: τραβάτε φωτογραφίες, ασχοληθείτε λιγότερο με τον εξοπλισμό...

Last edited:
Επειδή παρακολουθώ τα φωτογραφικά αλλά είμαι ψιλοάχρηστος από φωτογραφία (και ούτε έχω και καμιά μηχανή της προκοπής) συμφωνώ με τον Δημήτρη.

Τα τεχνικά για τις μηχανές (τα ενδότερα δηλαδή) αφήστε τα για να μας τα απαντάτε όταν ρωτάμε κάποιοι άσχετοι όπως εγώ...

Αν παρακολουθήσουμε αναλυτικα τα προηγουμενα ποσταρισματα θα δουμε οτι δεν εγιναν ακριβως ετσι τα πραγματα, διατυπωθηκε απο καποιο μελος η επιθυμια να αγορασει μια απο τις δυο μηχανες, και αφου εγινε το σχετικο ψαξιμο και πεσανε τα νουμερα απο 500-850E υπηρξε μεταξυ αλλων και η διατυπωση του Παναγιωτη για ξεκαθαρη υπεροχή της ΧΜ1 με τους κιτ φακους, την οποια χωρίς να αμφισβητήσω ζητησα διευκρινησεις (και μαλιστα σε συγκεκριμένους τομεις) στο τι ακριβως αφορουσε, ο Παναγιωτης αλλα και κανεις αλλος δεν απαντησε και μετα απο δευτερη δικη μου επιμονή και μονο ο _tzo_ εμφανισε καποια δειγματα και συγκρισεις με τους φακους που ειχε στην κατοχη του, δεν νομιζω οτι προσπαθησε να αδικησει καποια μηχανη εσκεμμενα, σε αλλους μια τετοια συγκριση ειναι χρησιμη και σε αλλους οχι,

αλλωστε δεν νομιζω οτι η συγκριση τεχνικων χαρακτηριστικων χαλαει το νημα της XM1 γιατι αφορα δυο υπεροχες μικρες μηχανες με πολλες ικανοτητες και προτερηματα που δινουν εξαιρετικο φωτογραφικο αποτελεσμα, η καθε μια εχει τα δικα της πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα (της GM1 τα εχω ηδη γραψει στο αντιστοιχο νημα) οποτε δεν νομιζω να υπαρχει υπεροχη σε υπερθετικο βαθμο της μιας ή της αλλης - μπορει να κανω και λαθος ομως.

Σε κρισεις τι αγοραζει ο καθενας μας και τι κρεμαει στην μηχανη του προφανως και δεν θα μπω, αυτο που θα πω παντως ειναι οτι πολλοι απο εμας που εχουν την καταλληλη κριση να φιλτραρουν ωφελουνται απο αγοραστες που διαθετουν και αγοραζουν και τεσταρουν μηχανες και φακους , γιατι αν περιμεναμε απο τα επισημα site μονο να πληροφορηθουμε θα μας πουλαγαν οτι ηθελαν.

Last edited:
Θα μιλήσω με τη γλώσσα της αλήθειας και θα γίνω δυσάρεστος αλλά δεν γίνεται αλλιώς, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.
Νομίζω ότι στα τελευταία ποστ στο νήμα ο tzo δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στους υποψήφιους αγοραστές ή όχι της X-M1.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει μπει σε μία ανούσια σύγκριση Χ-Μ1 Vs Gm1.
Ήταν λάθος η αγορά της Χ-Μ1 από μέρους του αφού έγινε χωρίς καμία φωτογραφική ανάγκη απόκτησης της και μόνο λόγω τιμής(120 ευρώ).
Και συνηγορεί σε αυτό και η επιλογή και αγορά φακού από μέρους του, ο οποίος κόστιζε όσο 6 φορές το σώμα που αγόρασε.
Το ότι έχει χρήματα δεν είναι κατακριτέο, ούτε κατακριτέα είναι η σπάταλη αυτών από τη στιγμή που του ανήκουν.
Το να μπαίνει όμως στη διαδικασία σύγκρισης και κρίσης μηχανών επειδή απλά έχει τη δυνατότητα κτήσης τους και μόνο είναι ενοχλητικό για εμένα.
Τα συμπεράσματα στα οποία μόνος του καταλήγει μόνο καλό δεν κάνουν και δεν βοηθούν.
Τόσο καιρό παρακολουθώ καθημερινά τα φωτογραφικά και δεν είδα από το Γιάννη 2-3 δείγματα φώτο ή βίντεο από τον φοβερό ομολογουμένως εξοπλισμό του.
Σήμερα έβαλε μερικές φωτογραφίες με σκοπό και μόνο να κρίνει της Χ-Μ1 και να την υποβαθμίσει φωτογραφικά.
Αντιθέτως βλέπω μία παρέλαση των μηχανών με το τάδε λουράκι και με το τάδε φιογκάκι σαν τους τύπους που αραδιάζουν τα iphone στην καφετέρια για μόστρα.
Δεν υπερασπίζομαι την Fuji, δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλή η κακή μηχανή εγώ συχνά εδώ μέσα την έχω κρίνει αυστηρά.
Απλά δεν μπορούσα άλλο να τα κρατήσω μέσα μου και τα έγραψα, δεν κρίνω τον άνθρωπο tzo που δεν τον ξέρω προσωπικά,
κρίνω μια συμπεριφορά που στα δικά μου γούστα είναι ενοχλητική, μπορεί να είμαι και λάθος, ο καθένας κρίνει και κρίνεται.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα, γιατί το ποστ σου ήταν καταπέλτης εφ'όλης της ύλης. :)

1) Τα τελευταία μου ποστ με δικά μου δείγματα/συγκρίσεις και αξιολογήσεις, και όχι λινκ από reviews, θεωρώ ότι βοήθησαν λίγο να καταδειχτούν τα θετικά και αρνητικά του σώματος της X-M1. Παρά την άνιση σύγκριση με m4/3 + αργό φακό βγαίνουν συμπεράσματα. Και σε έναν μόνο αναγνώστη να φάνηκαν χρήσιμα, φτάνει. Δεν είναι ανεξήγητος ο λόγος σύγκρισης με GM1+12-32. Ίσα-ίσα που έχει ενδιαφέρον να φανεί τι διαφορά στην ποιότητα εικόνας έχει π.χ. ο αισθητήρας ή ένας γρήγορος φακός κ.ο.κ.

2) Η αγορά που έκανα της X-M1 + 23 1.4 ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού είχα κενό στο εστιακό μήκος των 35mm ff, στο οποίο οι λήψεις μου είναι συνήθως εντός σπιτιού, ή/και σε λήψεις που με ενδιαφέρει το ανοιχτό διάφραγμα με καλό bokeh. Αν έπαιρνα τον 16-50 θα συμφωνούσα ότι θα ήταν άσκοπη αγορά. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός του 23 1.4 με τον αισθητήρα της Fuji μού προσφέρει καλύτερη συνολικά εικόνα απ' ότι αν έπαιρνα τον Panasonic 15 1.7 όπως σχεδίαζα. Αντί 550 επένδυσα 783 .

3) Δεν είμαι δυστυχώς πλούσιος, αλλά και να ήμουν, σίγουρα δεν είναι επίδειξη πλούτου τα ποστ μου. Μια αγορά σώματος ή φακού που θα τη μοιραστώ με τους φίλους του φόρουμ, νομίζω δίνει χαρά σε όλους τους φίλους και δεν προκαλεί ζηλοφθονία. Το ίδιο χαίρομαι κι εγώ με τις αγορές άλλων, οπότε θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και το αντίστροφο.

4) Δείγματα φωτογραφιών: Είμαι της άποψης ότι κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρίνει αν αξίζει κάποιος να έχει τον Χ εξοπλισμό, ανάλογα με το τι δείγματα φωτό εμφανίζει στο φόρουμ. Είναι σαν να μιλάμε για ηχεία και να λέμε πες μου τι μουσική ακούς για να σου πω αν αξίζεις τα ηχεία που έχεις. Για τον ίδιο λόγο που δεν συμμετέχω στην κατηγορία της μουσικής ή των ταινιών του φόρουμ, αλλά ενεργά στο hi-fi και home cinema. Το τι μουσική θα ακούσω ή ποια ταινία θα δω το θεωρώ προσωπική υπόθεση. Από κει και πέρα, αν απορείς τόσο για το τι φωτό/βίντεο βγάζω, ναι, παραδέχομαι ότι υπολειτουργώ τον εξοπλισμό μου. Τις προσωπικές μου στιγμές μου όμως μου αρέσει να τις καταγράφω με την καλύτερη δυνατή ποιότητα (και ευχαρίστηση κατά τη λήψη) τα τελευταία 17 χρόνια που ασχολούμαι συστηματικά με τη φωτογραφία και το βίντεο. Κι έχω βγάλει και χρήματα από επαγγελματικές δουλειές. Αριστουργήματα καλλιτεχνικές φωτό ή βίντεο, που να ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό όχι δεν έβγαλα, ούτε ήταν και ο σκοπός μου.

5) "Λουράκι και φιογκάκι". Μετά από τόσα χρόνια χαμαλίκι με τις DSLR και τους φακούς και το όλα για το αποτέλεσμα, έφτασα τώρα σε ένα σημείο που θέλω να απολαύσω μια πιο εκλεπτυσμένη αισθητική με τον εξοπλισμό μου. Ναι, θα δώσω σημασία στην εμφάνιση, στην αίσθηση του ποιοτικού δερμάτινου πλεκτού ιμάντα ή στη μεθυστική μυρωδιά μιας δερμάτινης Wotancraft τσάντας. Και πάλι, η ανάγκη προκύπτει αυθόρμητα, όχι γιατί μου περισσεύουν. Αναφέρω στο φόρουμ αν μου άρεσε κάτι από αυτά που χρησιμοποιώ και κάποιος μπορεί να πάρει μια ιδέα που θα θέλει κάτι παρόμοιο ή απλά να χαζέψει κάτι διαφορετικό.

6) "Υπεράσπιση Fuji". Τη Fuji την αγαπάμε πολλοί, γι' αυτό και ασχολούμαστε μαζί της. Επειδή τονίζω τα αρνητικά της X-M1, δεν σημαίνει ότι πολεμώ τη Fuji. Ίσα-ίσα που ποντάρω σε αυτήν, έχοντας ήδη επενδύσει με τον 23 1.4.

Σόρι για το μακροσκελές μου ποστ, με τις αυτονόητες εξηγήσεις. Ελπίζω να βοήθησαν τον Παναγιώτη. Αν όχι, μπορεί να προσπερνάει τα ποστ μου, αν τόσο τον ενοχλούν.

Σήμερα είχαμε άλλη μία γιορτή του παιδικού σταθμού του Δήμου Τήνου.
Πριν πω τα φωτογραφικά μου θα τονίσω πόσο σημασία στην εκπαίδευση έχει το μεράκι των παιδαγωγών.
Η γιορτή ήταν καταπληκτική όπως και όλες του συγκεκριμένου σταθμού.
Είναι όμως τρομερό πως είχε τόση συγκίνηση αυτή τη φορά χωρίς λόγια.
Μόνο με σκετς, μόνο με κίνηση και όμως ήταν καθηλωτικό το αποτέλεσμα.
Έβλεπες στο βλέμμα του κόσμου τον θαυμασμό και την έκσταση.
Ας μην πλατιάσω άλλο αλλά ένιωσα για άλλη μία φορά περηφάνια που υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέουν και εμπνέονται.
Η γιορτή ξεκίνησε μετά τις 8,15 το απόγευμα, υπήρχε φως, ένα γλυκό magic light σε οριακές καταστάσεις.
Αποφάσισα να μην δουλέψω καθόλου με φλας και φόρεσα για αρχή τον 23mm f1.4.
Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και αντιλήφθηκα γρήγορα ότι η μετακίνηση μου μπρος πίσω μέσα στο χώρο θα ενοχλούσε τους θεατές.
Ούτε 10 λήψεις δεν πρόλαβα να κάνω και ο φακός βγήκε αμέσως και αντικαταστάθηκε από τον 18-55mm f2.0-4.
Με αυτόν συνέχισα μέχρι το τέλος με ανοικτή την σταθεροποίηση και με τις λήψεις να κυμαίνονται από f3.2-4.0
Το iso στην αρχή ήταν χαμηλό, το πολύ 500 και σιγά σιγά το ανέβαζε η μηχανή, στο τέλος το έβγαλα από το autp και το έβαλα 3200.
Για εστίαση είχα βάλει auto και face detection το οποίο είναι το πιο βολικό για την περίσταση.
Ενώ ξεκίνησα με μονή λήψη συνέχισα με ριπή 5,6fps και κατάφερα να βγάλω 1650 φωτογραφίες με μπαταρία ήδη προερχόμενη από 50 λήψεις,
η οποία όμως άντεξε και δεν χρειάστηκε να την αντικαταστήσω με την εφεδρική.
Με βόλεψε πολύ ο ζουμ φακός και ειδικά το χαμηλό του f και η σταθεροποίηση, αξίζει και το τελευταίο του ευρώ.
Το αποτέλεσμα μου αρέσει αν και για άλλο πράγμα ξεκίνησα (ήθελα να παίξω με τον 23αρη και bokeh) και αλλού κατέληξα.
Η σπαστή οθόνη μου έχει γίνει ποια απαραίτητη και κρίμα που δεν την έχω στην rx100.
Μια που το έφερε η κουβέντα η βιντεοσκόπηση έγινε με την rx100 στα χέρια του κολλητού μου με iso1600 και f5.
Δεν δανειστήκαμε την επαγγελματική κάμερα του φίλου για πολλούς λόγους με κύριο να είμαστε πιο κοντά στη δράση με πιο ανάλαφρη βιντεοσκόπηση.
Πιθανόν να σας ανεβάσω και μερικά δείγματα απλά στην οθόνη της μηχανής φαίνονται τέλεια και στο laptop χάλια οπότε αύριο θα συνδέσω την ips οθόνη για πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Άλλη μία γιορτή έμεινε και η μικρή μεγάλωσε και σαλπάρει για νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω αναμνήσεις και φωτογραφίες....

Να είσαι πάντα καλά να απολαμβανεις την μικρή σου και το χομπυ σου την φωτογραφία! ☺

Χτες δοκίμαζα τη σύνδεση της X-M1 μέσω wi-fi με ταμπλέτα/κινητό.

Δυστυχώς η σύνδεση περιορίζεται μόνο για μεταφορά φωτογραφιών και δεν δουλεύει το camera remote για έλεγχο της μηχανής και λήψη φωτό από απόσταση, όπως με την Χ-Τ1.

Μισός χρόνος πέρασε από την κυκλοφορία του app, αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μέσω αναβάθμισης λογισμικού για την Χ-Μ1.

Μπα, απ' ό,τι βλέπω ακόμη και να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα στην Χ-Μ1, δεν θα με εξυπηρετήσει.

Είδα ένα βιντεάκι για το remote app με την X-T1, και η έλλειψη touch shutter σε συνδυασμό με το black out της οθόνης μετά την κάθε λήψη δημιουργεί τέτοια καθυστέρηση που το καθιστά άχρηστο για συνεχόμενες λήψεις με κινούμενα θέματα. Με Panasonic επανεστιάζω και βγάζω 3 διαφορετικές φωτό στον χρόνο που με Fuji θα έβγαζα 1.

Αρνητικό στοιχείo επίσης η απενεργοποίηση της οθόνης της μηχανής όταν λειτουργεί το remote app.

Για το βίντεο δεν το συζητώ καν: δεν λειτουργεί το tap focus για αλλαγή σημείου εστίασης κατά τη διάρκεια της λήψης! Λες κι επίτηδες το κάνουν στη Fuji με το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=QfOHgCTHZ5w

θαυμαζω της πανασονικ /σονυ για την προηγμένη τεχνολογία-ποιότητα κατασκευής στα καλά μοντέλα με μαγεύει η φώτο της φουτζι και εξίσου θεωρώ την ολυμπους με τους 5 άξονες σταθεροποίησης κορυφή !
να τα είχε μια μηχανή ολα αυτά μαζί !!

εννοείτε φίλε tzο ότι θα κρίνουμε μια μηχανή η ένα φακό από της φωτογραφίες που βλέπουμε και όχι τι μας λένε τα εργαστήρια της κάθε εταιρίας.
..η gm1 μια χαρά μηχανή είναι ,αλλά …ούτε το jpg της xm1 μπορεί να προσφέρει ,και ο θόρυβος στα ψιλά είναι ανυπόφορος..... φυσικά δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο να κρίνω το εξαίσιο 23 με τον κιτ της πανασονικ....

Παναγιώτη η φωτογραφία έγραψε!
.

Παναγιωτη ωραια χρώματα και οξυτητα η φωτο, απο το exif ειδα f=3.2 , το μποκε του φακου στα φωτεινα και ειδικα στις φυλλωσιες πισω (που παντα ειναι δυσκολο θεμα) δεν με ενθουσιασε, δειχνει λιγο μπερδεμενο, ισως ομως να κανω και λαθος ας μιλησουν και οι πιο εμπειροι.

εννοείτε φίλε tzο ότι θα κρίνουμε μια μηχανή η ένα φακό από της φωτογραφίες που βλέπουμε και όχι τι μας λένε τα εργαστήρια της κάθε εταιρίας.
..η gm1 μια χαρά μηχανή είναι ,αλλά …ούτε το jpg της xm1 μπορεί να προσφέρει ,και ο θόρυβος στα ψιλά είναι ανυπόφορος..... φυσικά δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο να κρίνω το εξαίσιο 23 με τον κιτ της πανασονικ....

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "τι μας λένε τα εργαστήρια της κάθε εταιρίας". Τη σύγκριση την έκανα στην πράξη, κι έβαλα δείγματα, όχι συγκρίνοντας specs.

Ένα σώμα κρίνεται και από το μέγεθος/εργονομία/δυνατότητες/ευκολία χρήσης, πέρα από το αυτονόητο, που είναι η ποιότητα της εικόνας που παράγει.

Οι ενστάσεις μου για την X-M1 ήταν/είναι για το πρώτο σκέλος, όχι για το δεύτερο, δηλ. την ποιότητα εικόνας, όπου η διαφορά ειδικά σε χαμηλό φωτισμό, και πόσω μάλλον με τον 23 1.4, είναι αυταπόδεικτη μέσω των φωτογραφιών, αλλά φαίνεται και από το απλό συγκριτικό δείγμα που ανέβασα.

Ένα flash μας λείπει και νομίζω έφτασε η στιγμή να καλυφθεί και αυτό το κενό.
http://www.fujirumors.com/nissin-i40-flash-fuji-x-coming-already-july-germany-uk/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανεβάζω μία φωτογραφία από την εκδήλωση που σας έλεγα.
Είναι με τον 18-55 στο 18mm με ελαφρύ crop,f3.2 και iso 640 και τραβηγμένη στις 20:30 όταν ο ήλιος ήταν στα τελειώματα του.
Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση και το χρωματικό προφίλ είναι το standar.
Στα δικά μου γούστα η μηχανή τερμάτισε και δεν ξέρω αν μπορούσα να πάρω το καλύτερο.

Παιδικός Σταθμός by Panos Tiniakos, on Flickr

Το Nissin i40 το περίμενα για m4/3, αλλά τώρα θα περιμένω την έκδοση για Fuji, αφού στα σκοτεινά την X-M1+23 1.4 χρησιμοποιώ.

Σορυ φίλε μου tzo, γύρισα αρκετές σελίδες πίσω αλλά δεν βρήκα κάποιο συγκριτικό τεστ από μέρος σου αλλά μόνο κάποιες φωτογραφίες που αναφέρεσαι σε παράπλευρες λειτουργιές όχι τόσο σημαντικές (για μένα) ….
τι θέλω να πω, η κουνημένη φωτογραφία με τον 23 σε ταχύτητα 1/50 είναι καθαρά δικό σου φταίξιμο (εγώ τραβω σταθερά έως και 1/8 -το πρώτο πράγμα που με διδάξαν όταν έπιασα μια φ3 στα χέρια μου , ήταν ότι πρέπει να έχω σταθερό χέρι, και να μάθω να κάνω σωστή φωτομέτρηση)
το ois είναι καλό μόνο σε τηλεφακό, σε ευρυγώνιο μπορεί να πάρεις και το αντίθετο αποτέλεσμα , δλδ είναι σαν να λες σε κάποιον που δεν κάνει σωστή έκθεση να τραβά στο auto.

Καλό είναι να ανεβάσεις μερικές φωτο όπως κάνει ο Πάνος ,για να δούμε τι ποιότητα φωτογραφίας έχει η gm1 , και όσον αφορά τα παράπλευρα –γνώμη- καλά είναι και τα iphone
Τώρα αν εσύ βρίσκεις ότι η μηχανή είναι καλη με γεια και χαρά σου, ελπίζω να την ευχαριστηθείς όσο γίνετε περισσότερο –που είναι και το πιο σημαντικό.:ernaehrung004:

Σορυ φίλε μου tzo, γύρισα αρκετές σελίδες πίσω αλλά δεν βρήκα κάποιο συγκριτικό τεστ από μέρος σου αλλά μόνο κάποιες φωτογραφίες που αναφέρεσαι σε παράπλευρες λειτουργιές όχι τόσο σημαντικές (για μένα) ….
τι θέλω να πω, η κουνημένη φωτογραφία με τον 23 σε ταχύτητα 1/50 είναι καθαρά δικό σου φταίξιμο (εγώ τραβω σταθερά έως και 1/8 -το πρώτο πράγμα που με διδάξαν όταν έπιασα μια φ3 στα χέρια μου , ήταν ότι πρέπει να έχω σταθερό χέρι, και να μάθω να κάνω σωστή φωτομέτρηση)
το ois είναι καλό μόνο σε τηλεφακό, σε ευρυγώνιο μπορεί να πάρεις και το αντίθετο αποτέλεσμα , δλδ είναι σαν να λες σε κάποιον που δεν κάνει σωστή έκθεση να τραβά στο auto.

Καλό είναι να ανεβάσεις μερικές φωτο όπως κάνει ο Πάνος ,για να δούμε τι ποιότητα φωτογραφίας έχει η gm1 , και όσον αφορά τα παράπλευρα –γνώμη- καλά είναι και τα iphone
Τώρα αν εσύ βρίσκεις ότι η μηχανή είναι καλη με γεια και χαρά σου, ελπίζω να την ευχαριστηθείς όσο γίνετε περισσότερο –που είναι και το πιο σημαντικό.:ernaehrung004:

Κάποιες συγκριτικές παρατηρήσεις έκανα, με δείγματα. Φυσικά και δεν ήταν πλήρες συγκριτικό τεστ.

Προφανώς και είναι λάθος χρήστη η κουνημένη φωτό σε ταχύτητα 1/50. Λάθος όμως που ενώ μπορούσα να επαναλάβω με X-M1+23, με gm1+12-32 δεν μπορούσα. Το ίδιο και με το AF στο λευκό πλαστικό μπαλάκι που δεν πρόσφερε ικανή αντίθεση για εστίαση. Οι δοκιμές έγιναν ενώ έπαιζα με επιπόλαιες λήψεις στο πόδι. ίδιες συνθήκες, ίδιος ανίκανος/ανίδεος χρήστης.

Για την ποιότητα εικόνας της GM1 τι δείγματα θέλεις που δεν μπορείς να βρεις στο νετ; Ζήτα ό,τι θέλεις στο αντίστοιχο νήμα.

Στο παρόν νήμα ανέφερα ότι η εικόνα που δίνει ο m4/3 αισθητήρας δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην εικόνα της Fuji. Ότι υπερτερεί η εικόνα της Fuji εννοούσα, αν δεν ήταν σαφές. Ειδικά σε χαμηλό φωτισμό που δοκίμασα εντός σπιτιού δεν υπάρχει σύγκριση.

Αν σε αφορά αποκλειστικά η ποιότητα εικόνας και τίποτε άλλο, δικαιολογημένα θεωρείς "παράπλευρες" όποιες ελλείψεις έχει η X-M1. Κάποιους τους αφορούν και οι δυνατότητες. Αλλά και να μη σε αφορούν, θα σε πείραζε να υπάρχουν;

Δεν έχω πρόβλημα να αναφωνώ κι εγώ "ουάου, τι φωτό, τι χρώματα δίνει η Fuji" σε κάθε δείγμα που ανεβαίνει στο νήμα και να μην αναλώνομαι σε επισημάνσεις ελλείψεων. Θα έχει περισσότερο νόημα;