Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

ναι Παναγιώτη πιστεύω οτι κάπως καταστάλαξα να κάνω αγορα απέξω μιας και η τιμές ειναι πολύ καλές !
άπλα ηθελα να ρωτησω αν και το νημα δεν ειναι εδω για αγορες απο εξω με paypal
δεν μπορεις να αγοράσεις πάνω απο 800 ευρω ?
η κανω λαθος !

έστειλα ενα μαιλ εγω ,αν θελεις και δεν σου πέφτει βαρος επειδή δεν ξερω αν το έκανα σωστά θα το εκτιμούσα !
μιας και εσύ έχεις αγοράσει απο εκεί !
ευχαριστω !

η απαντηση απο τον κινεζο (we hope to propose it again in 1/2 weeks.)

Περίμενε πιστεύω ότι η νέα παραλαβή θα έχει και καλύτερη τιμή αν κρίνω από τον Ιταλό ο οποίος όμως δεν στέλνει Ελλάδα.
http://www.eglobalcentral.eu/?subca..._performed=Y&q=x-t1&dispatch=products.search#
Και το πιο πιθανόν είναι να είναι και η καινούργια παρτίδα με την αναβάθμιση σε πλήκτρα και όχι μόνο.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Περίμενε πιστεύω ότι η νέα παραλαβή θα έχει και καλύτερη τιμή αν κρίνω από τον Ιταλό ο οποίος όμως δεν στέλνει Ελλάδα.
http://www.eglobalcentral.eu/?subca..._performed=Y&q=x-t1&dispatch=products.search#
Και το πιο πιθανόν είναι να είναι και η καινούργια παρτίδα με την αναβάθμιση σε πλήκτρα και όχι μόνο.

ετσι σκέφτηκα και εγω !
να είναι ποιο καινούργια παραλαβή !

1.400 τιμή προπαραγγελίας η νέα έκδοση, X-T1 Graphite Silver.

http://www.wexcameras.de/kaufen-fuji-x-t1-digitalkamera-gehaeuse-graphite-silber/p1559873

1559873.jpg

1559873_2.jpg

1559873_3.jpg

1559873_4.jpg

Στη νέα έκδοση προστέθηκε και το ηλεκτρονικό κλείστρο που προσφέρει τελείως αθόρυβη λειτουργία και μάλιστα μέχρι και 1/32.000 ταχύτητα.

Αυτό θα προστεθεί και στις προηγούμενες εκδόσεις της X-T1 μέσω αναβάθμισης λογισμικού που θα βγει τον Δεκέμβριο.

Last edited:

Δόθηκαν οι λεπτομέρειες του νέου firmware της X-T1.
FUJIFILM X-T1 : Version 3.00

1) High-speed electronic shutter with a maximum speed of 1/32000sec.
2) Classic Chrome
3) Natural Live View function is just like the naked eye
4) EVF / LCD Color Control (“EVF COLOR” and “LCD COLOR” options in the setup menu to adjust the hue of the electronic viewfinder and LCD monitor.)
5) Direct selection of AF area
6) Unlocked AE-L / AF-L Buttons
7) Variable Focus Area during MF
8) Direct selection of Macro mode
9) Q. Menu customization
10) New Video Frame rates (50P / 25P / 24P)
11) Manual Shooting in Video mode
12) Phase detection AF support for Instant AF
13) Interlocking of Metering and Focus areas
14) Expansion of shutter speed in Program Shift mode
15) Add “Flash compensation”, “Shutter type”, “Preview Pic. Effect”, “Preview EXP. / WB in Manual mode” and “Lock” in Function setting
16) Instax Printer Print
17) Lock Function
18) Three Custom White Balance
19) Expand EVF / LCD displaying types in manual exposure mode
20) AF+MF function enables seamless manual focusing. After half pressing the shutter to autofocus on the subject, fine adjustment can then be made using the manual focus ring
21) PC tethered shooting support

Όπως σχολίασε και κάποιος στα σχόλια δεν κατεβάζεις νέο firmware, κατεβάζεις νέα μηχανή.
Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν στο δρόμο για το σπίτι μου αλλά τρέχουν άλλα τώρα.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

πολλες και σημαντικες οι βελτιωσεις, ένα καλο σώμα γίνεται καλυτερότερο :SFGSFGSF:

Δόθηκαν οι λεπτομέρειες του νέου firmware της X-T1.
FUJIFILM X-T1 : Version 3.00

Όπως σχολίασε και κάποιος στα σχόλια δεν κατεβάζεις νέο firmware, κατεβάζεις νέα μηχανή.

χμ.. πολλοι γκρινιαζουν για τις τιμες τις fuji...
ομως τετοιες αναβαθμισεις, (και αν υπαρχουν) αλλοι τις πληρωνουν χρυσαφι -ονοματα δεν λεμε:flipout:

Κάπως έτσι ξεχωρίζουν οι εταιρείες που :
α) είναι αμιγώς φωτογραφικές κι όχι λίγο απ' όλα
β) σέβονται τους πελάτες τους

Ένα μπράβο σε αυτήν και στην Olympus (για όσο ...ακόμα)

Καλημέρα.
Τις τελευταίες 5-6 μέρες είχα στα χέρια μου μία Χ-Τ1, την οποία μου δάνεισε ο αγαπητός φίλος Κώστας (partisan).
Μία λέξη θα χαρακτήριζε τη μηχανή: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Η εμπειρία της φωτογράφισης που μου έδωσε αυτή η μηχανή είναι μοναδική.
Πολλές φωτογραφίες δεν τράβηξα γιατί ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και γιατί ο Κώστας μαζί με τη μηχανή
μου έστειλε και τον καιρό των Ιωαννίνων με συννεφιά και υγρασία κοντά στο 90%.
Ούτε έκανα σύγκριση με την Χ-Μ1 με 1:1 δείγματα και crop κτλ γιατί δεν είχα όρεξη να μπαινοβγάζω φακούς.
Υπάρχουν site που πληρώνονται για αυτό και το κάνουν προφανώς καλύτερα και σωστότερα.
Έτσι και αλλιώς μπορεί να μιλάμε για ίδιο αισθητήρα αλλά η διαφορά υπέρ της Χ-Τ1 είναι ορατή στο μάτι που βλέπει συχνά Fuji.
Θα γράψω πιο μετά κάποιες βασικές λεπτομέρειες για τη μηχανή.