Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Αααα, τώρα σας αρέσει, προηγουμένως δεν μπορούσε να πετύχει τη νύφη με την ΧΤ...... :)
επειδή τόλμησε να γράψει ότι το AF της ΧΤ δεν είναι αυτό που περίμενε από την τιμή της

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

τελικα τα δικά σου επιχειρήματα δεν διάβασα κάπου, που διαφωνείς ή συμφωνείς μαζι του ή μαζι μου?

το συγκεκριμενο site και το συγκριτικό τα είχα διαβαςει πριν μήνες οταν το ειχε γράψει και οτι εγραψα πριν το εγραψα απο μνήμης, μου ειχε δωςει τοτε την αίσθηση μιας πολυ ισσοροπημενης κριτικής απο ενα επαγγελματία που χειρίστηκε τον εξοπλιςμο του σε διαφορες δυςκολες καταστάσεις και εχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τα υπέρ και τα κατα της καθε μιας μηχανης, μου είχαν αρέσει επιςης πολυ οι φωτογραφίες του και ιδιαίτερα καποιες με την FUJI.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο δεν παει να πει φυςικα οτι συμφωνώ μαζι του σε οτι εχει γράψει για τον εξοπλιςμο που εχω και ξερω απέξω και ανακατωτά π.χ. στην ΕΜ1 η μηχανη δεν λοκάρει τις ρυθμιςεις οσο γράφει στην κάρτα, εχει πολυ καλο buffer ιςως το καλύτερο στην κατηγορία της, μπορεις και συνεχίζεις και φωτογραφίζεις αλλάζοντας συνεχώς ρυθμιςεις, καποιο θέμα ειχε η μηχανη του, αργείς ομως να δεις την φωτο αν σώνει ριπη με το κουμπί review ακομη και με πολυ γρηγορη κάρτα και αυτο ειναι ενα μειονέκτημα, γιαυτο αν θελεις ακαριαια να βλεπεις τι τράβηξες πρεπει να εχεις ανοιχτή την σχετική επιλογη στο μενού.

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

τελικα τα δικά σου επιχειρήματα δεν διάβασα κάπου, που διαφωνείς ή συμφωνείς μαζι του ή μαζι μου?

το συγκεκριμενο site και το συγκριτικό τα είχα διαβαςει πριν μήνες οταν το ειχε γράψει και οτι εγραψα πριν το εγραψα απο μνήμης, μου ειχε δωςει τοτε την αίσθηση μιας πολυ ισσοροπημενης κριτικής απο ενα επαγγελματία που χειρίστηκε τον εξοπλιςμο του σε διαφορες δυςκολες καταστάσεις και εχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τα υπέρ και τα κατα της καθε μιας μηχανης, μου είχαν αρέσει επιςης πολυ οι φωτογραφίες του και ιδιαίτερα καποιες με την FUJI.

Σου εγραψα κ πιο πανω οτι ειναι προσωπικα γουστα του καθενος μας,
Αλλα θα προτιμησω μια μηχανη με δυσχρηστα κατα την γνωμη σου κουμπακια που να μπορω να εχω το αποτελεσμα που θελω κ αυτα νομιζω οτι τα εχω βρει στην xt 1,

Fuji X-T1 ?

μα δεν νομιζω να αναφέρθηκα πουθενά στις προτιμήσεις του καθενός, με εξαιρεςη το θέμα της εργονομίας που εχει μια υποκειμενικότητα, σε μετρήσιμα στοιχεία ταχύτητας, ακρίβειας, ΘΟΡΥΒΟΥ κλπ. μιλάμε οταν κρίνουμε εξοπλιςμο, δεν βγάζουμε νόρμες και κανόνες ούτε υποδυκνειουμε στον καθένα τι να πάρει,
το να διαφωνείς δεν ειναι κακό ισα ισα ειναι και αναζωογονητικό , αυτο που θελουμε εδω ομως για να βγαίνει και ενα συμπέρασμα προς τρίτους και να μην γινεται στείρα αντιπαράθεση ειναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και προσωπικές ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ και αφου εχεις την μηχανη θα χαρώ πολυ να τις μοιραστείς μαζι μας.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]αυτο δεν παει να πει φυςικα οτι συμφωνώ μαζι του σε οτι εχει γράψει για τον εξοπλιςμο που εχω και ξερω απέξω και ανακατωτά .

ακριβος Κωστα ετσι ειναι, οπως ξερεις εσυ την em1 , απεξω και ανακατωτα, το ιδιο ισχυει και για την xt1 , ο τυπος γραφει παπαριες, και ας βγαζει καλες φωτογραφιες...

Κυριακο, δεν νομιζω οτι αρεσε σε καποιον ο τυπος, απλα ειναι τυχερος που εχει την xt1 και βγαζει φοβερες φωτογραφιες.... και ασ μην εχει ιδεα απο fuji:flipout:

Ο τυπος ειναι επαγγελματιας, δηλαδη βγαζει λεφτα απο τη φωτογραφια.
Τωρα αν λες οτι βγαζει καλες φωτος επειδη εχει τη fuji, δεν ξερω. Νομιζω ομως οτι οι φωτος στο σαιτ δεν ειναι ολες απο φουτζι.
Ο ιδιος παντως πηγε σε dslr παντως , δε θυμαμαι αν ειναι canon η nikon.

Κυριακο εννοειτε οτι ξερει να βγαζει φωτογραφιες, αλλιως δεν θα χρεωνε κατι χιλιαρικα για τον γαμο
αυτο για την fuji το ειπα για πλακα,
και τελος παντον δεν μπορεις να πας σε γαμο με μια μηχανη που δεν ξερεις καλα , μονο και μονο για να γραψεις ενα review
αυτη ειναι η κοροιδια απο τετοιους φραγκατους τυπους η κοινος H.I.S (homo internikous spasiklious)

http://www.fotodesign-rs.de/olympus-e-m1-vs-fuji-x-t1-battle-of-the-flagships/

αυτός ειναι πιο προςφατος και δειχνει να ξερει ακομη καλυτερα την ΕΜ1 μιας και την εχει ενα χρονο (αν και σε 2-3 θεματακια που έγραψε του εχω λυςεις 😳) , με την ΧΤ1 πως τον βλέπετε , την ψώνισε για να κανει ενα review και αυτός 😜?

μαλλον η διαχειριση θα πρεπει να αλλαξει τιτλο στο thread
fuji xt1 vs olympus em1

κατι ασχετο
ρωτανε την em1 "τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις"??
"APS-C format" :flipout:

ειμαι κακος..???

ειμαι κακος..???
:SFGSFGSF:

αναφερόμουν σε αυτα που γράφει για AF στο face detection, προβλήματα με backlight φωτιςμο , πλήκτρα κλπ, δεν εχω την μηχανη ΧΤ1 για να γράψω αν ισχύουν ή οχι,

δεν ενδιαφέρομαι να μάθω αν τα κανει καλυτερα απο την ΕΜ1 ούτε σχολίασα τι κανει καλα η οχι η Olympus, την γνωμη σου θελω να ακούσω πανω σε αυτα που γράφει θετικά και αρνητικα για την ΧΤ1 μιας και την εχεις και οπως δηλώσες και το πιστευω την ξέρεις πολυ καλα, αν εχεις όρεξη να προσθέσεις κατι στην κουβέντα,

Κώστα δεν είμαι ρεβιου-ουνιστας ούτε θεωρητικός ούτε σκαμπάζω πολλά από τεχνικά θέματα, και ούτε με πολύ ενδιαφέρουν
φωτογραφίζω όμως εδω και 23 χρονια και νομίζω οτι μου κόβει αρκετά στο να αξιολογήσω μια μηχανή, το καλό af εγω το βλεπω στον δρομο, στην κυριολεξία!
και την έχω τεστάρει αρκετά σε αυτο το θεμα, έξω στον δρόμο ,και όχι μέσα σε 4ις τοίχους... no problem, no problem!
ποτέ μου δεν θα αγόρασα μηχανή αν δεν την έπιανα πρώτα στα χεριά μου, και δεν ήξερα τι καπνό φούμαρη

από εκεί και περά ο καθένας κοιτάζει τα γούστα του -θυμάμαι παλιά ,έδειχνες σε μερικούς τα velvia και έκοβαν δρόμο- και τώρα υπάρχει σχεδόν σε όλες της μηχανές......

άσχετο: κάπου είχα δει και ένα συγκριτικό , iphone vs fuji xt1:flipout:

και την έχω τεστάρει αρκετά σε αυτο το θεμα, έξω στον δρόμο ,και όχι μέσα σε 4ις τοίχους... no problem, no problem

εδω υποθέτω εννοείς μεταφορικά σε πραγματικές συνθηκες φωτογράφησης και οχι κυριολεκτικά οτι δηλ. χρησιμοποιείς αποκλειστικά την μηχανη σε εξωτερικούς χώρους, γιατι και οι δυο τα προβληματα εςτιαςης τα είχαν σε κλειστούς χώρους

μα για να κανεις χαρακτηρισμούς σε διαδοχικά ποςτ οπως κοροϊδία, παπαριες, αγόρασε την μηχανη για review μονο ενώ δήλωσε οτι εχει κανει αρκετα μυστήρια με αυτη και ο ενας και ο αλλος, οτι δεν ειναι επαγγελματίας επειδη παει σε γάμο με ΕΜ1,ΧΤ1 κλπ. δηλώνουν υπέρμετρο ενθουσιασμό που φτάνει στα όρια του οπαδισμού.

το εχω και εγω αυτο εως ενα βαθμό αλλα τα αρνητικα του εξοπλισμού μου ειναι τα πρωτα που θα ψέξω, θα τα γράψω και θα βρω τρόπους αν υπάρχουν να τα ξεπεράσω ή να τα αποφύγω, δεν υπάρχει μηχανη που να εχει μονο θετικά, αυτα ευκολα τα βλεπει και τα εκθειάζει κανεις, συνηθως ομως τα αρνητικα ειναι αυτα που θα κρίνουν αν θα την διαλέξει ενας πιο ψαγμένος ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ για τον δικο του τροπο φωτογράφησης.

και για να γίνω πιο κατανοητός με την ΧΤ1 ασχολόυμε περιςςοτερο γιατι ειναι μια μηχανη που μου αρέσει παρα πολυ και θα την ηθελα τέλεια

Υ.Σ.
με γεια και το καινούργιο εργαλείο....DF

Last edited:

Κώστα , και βεβαία είναι παπαριές , οσο καλές και αν είναι η ακαθρέφτες -σορυ- δεν πας σε γάμο, αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας (με οτι αυτο συνεπάγετε)
Πες μου έναν γνωστό γάμο/φωτογράφο -εδω στην Ελλαδα- που δουλεύει αποκλειστικά με ακαθρέφτη....
προσωπικά νομίζω οτι μια χαρά πας και με ακαθρεπτη... το image ομως???
ποιος έχει κότσια να επένδυση μόνο σε ακαθρεπτη??
θα σου πω εγώ..
κανενας!
και οι μάγκες που κάνουν τα review , στο πορτμπαγκάζ όχου κάτι χιλιάρικα σε νικον/κανον
υπάρχουν εξαιρέσεις ?? ναι...1 στα 106354,877 (θυμήθηκα τον ισνογκουτ)
και δεν είμαι καθόλου οπαδός, καμιάς εταιρίας (πχ δεν είμαι k με καμία ποδ. ομάδα εδω και 27 χρονια-αν σου λέει κατι)
αν η em1 είχε καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας ,πολύ ευχαρίστως να έπαιρνα μια (δεν λέω οτι είναι κακή, είναι πολύ καλύτερη από sony, panasonic, κ.α-οχι όμως σαν την fuji)
και όταν λέω κυριολεκτικά στον δρόμο , εννοώ ότι την έχω δοκιμάσει με όλες της καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες..
ευχαριστώ για την df

(ένα τεστ που έκανα χθες το βράδυ στο af -σε δωμάτιο μόνο με φως απο το pc- ανάμεσα στην df και xt1, η fuji εστίαζε άνετα , ενώ η df αρκετά δύσκολα)
...ποιος ακούει τώρα τον Ηλία...:flipout:

Ηλίας ακούει ... :flipout:

σιγά μην την γλίτωνα...:flipout:

α.. και ξέχασα να γράψω το ποιο σημαντικό
αυτοί οι " επαγγελματίες" φωτογράφοι (γάμων κ συναφών) για μένα μόνο φωτογράφοι δεν είναι
έχουν κάνει την φωτογραφία "πλαστική" χειρουργική επέμβαση...

..λετε γι αυτο "χωσαν" την φωτογραφία στο "πλαστικών τεχνών":tdown:

ημουν σιγουρος οτι η DF θα ηταν υποδεεστερη της ΧΤ1 στην εστιαση, προσωπικα δεν θα αγοραζα σημερα εξοπλισμο με πολυ αργη εστιαση εκτος και αν μου τρεχαν απο τα παντελονια, πολλοι εχουν συνηθισει ομως την αργη εστιαση και δειχνουν κιολας να το απολαμβανουν,:flipout:

οι ακαθρεπτες δεν γεννηθηκαν για τους επαγγελματιες αλλα ξεκινησε η διαθεση τους κυριως για τους <ψαγμενους> , τους διαφορετικους, τους ερασιτεχνες που ψαχνουν το κατι διαφορετικο και ας πληρωσουν κατι παραπανω, ομως τα τελευταια μοντέλα εχουν ωριμασει παρα πολυ και εχουν καλυψει σχεδον ολες τις αποστασεις και σε πολλους τομεις εχουν ξεπερασει τις DSLR ακομα και τις λεγομενες επαγγελματικες,

πολλοι επαγγελματιες στην Ελλάδα και κυριως στο εξωτερικό δισταζουν να τις χρησιμοποιησουν οχι γιατι δεν τους κανουν την δουλεια που θελουν αλλα γιατι εχουν αρκετο και ακριβο εξοπλισμο που δεν ειναι συμβατος και δεν τον αλλαζουν αμεσα, τις χρησιμοποιουν ομως ευρεως ως δευτερο και τριτο συστημα (οταν σιγα σιγα βλεπουν ποσο εχουν βελτιωθει τις χρησιμοποιουν ολο και περισσοτερο),

εχω δει πολλους να βγαζουν την δουλεια με ακαθρεπτη και να εχουν την βαρια DSLR στον ωμο για να δικαιολογησουν απλα στον πελατη που δεν ψαγμένος ότι οι καιροι έχουν αλλάξει

Κωστα η df ειναι φωτογραφικη μηχανη
δεν ξερω αν καταλαβαινεις τη θελω να πω..
δεν μου χρειαζετε καν το af (δεν ξερω εαν βγαλανε Focusing Screen το κλασικο με το κοψιμο, για την df -στην d200 που το εχω αλλαξει, ειναι τελειο)

εννοειτε, οταν αλλαξει το image και το salemarketing των μεγαλων εταιριων, θα δουμε φωτογραφους γαμων με ακαθρεφτες
αλλα αυτο τουλαχιστον για τα επομενα 3/5 χρονια δεν το βλεπω...