Fuji X-T10

κι εγώ την είδα χτες σε κατάστημα και έπαιξα λίγο μαζί της. Δεν μπορώ να πώ ότι ήταν καλή η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε. Περίμενα ότι θα μου αρέσει πιο πολύ από κοντά, έχοντας δει φωτογραφίες και βιντεάκια στο youtube. Περίμενα ότι θα μου έδινε την ωραία αίσθηση που μου έδωσε η ΕΜ10 όταν βγήκε και είχα την ΕΜ1, δηλαδή πιο compact και πιο χαριτωμένη, αλλά μου φάνηκε σα μια τετραγωνισμένη ΧΤ1 με χειρότερο πιάσιμο και μικρότερο evf.
όπως λέει και ο karamela το "φωτογραφική εμπειρία" είναι υποκειμενικό, οπότε δεν σχολιάζω. Αλλά αναρωτιέμαι αν είναι μέρος της "φωτογραφικής εμπειρίας" να κάνει σα χαλασμένο μπλέντερ κάθε φορά που εστιάζει. Από τη μία έχουν βάλει το αθόρυβο κλείστρο και από την άλλη ακούς όλα τα κλανγκ-κλουγκ μέχρι να εστιάσει ο φακός, για μένα είναι το απόλυτο ξενέρωμα μετά από την αθόρυβη εστίαση άλλων μηχανών (δεν είπα sony για να μην ξεκινήσει 8σέλιδο με διαμάχες :music-smiley-005:)

ναι με τον 16-50 ήταν. Θυμάμαι πάντως από την ΧΤ1 ότι και με άλλους φακούς έκανε θόρυβο. είχα τους 23, 27, 14 και 35 αλλά δε θυμάμαι ποιος ήταν πιο θορυβώδης

Ποιοτικά η EM10 ήταν πάρα πολύ κοντά σε σχέση με την em1....ουσιαστικά της έλειπε η αδιαβροχοποίηση...εδώ πέρα η xt10 δεν έχει σχέση με την ποιοτική xt1...είναι μια μίξη πλαστικού και μετάλλου...ανώτερη ποιοτικά από άλλες πλαστικές κατασκευές άλλα μέχρι εκει....Τώρα για το grip τι να πω...τα έχω ξαναπεί...σε αυτή την κατηγορία τιμής μόνο η Α6000 έχει ένα σχετικά αποδεκτό grip, όλες οι άλλες μηχανές είναι άστα βράστα (εξαιρώ την Samsung nx500 και την Panasonic g7 που δεν έχω άποψη).
Τώρα για τον θόρυβο, εγώ την είδα να δουλεύει με τον 18-55 και δεν ήταν ιδιαίτερα θορυβώδης....άλλα από όσο ξέρω ο 18-55 έχει άλλο ανώτερο μοτέρ που εστιάζει και ποιο γρήγορα και δεν κάνει και τόσο θόρυβο σε σχέση με τους περισσότερους φακούς του συστήματος....πάντως ο φίλος μου που την έχει και έχει αποκτήσει και τον 35mm μου λέει και αυτός ότι κάνει σαν χαλασμένο σκουτεράκι όταν εστιάζει!!! Τι να πω δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο θέμα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ναι με τον 16-50 ήταν. Θυμάμαι πάντως από την ΧΤ1 ότι και με άλλους φακούς έκανε θόρυβο. είχα τους 23, 27, 14 και 35 αλλά δε θυμάμαι ποιος ήταν πιο θορυβώδης

Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι φακοί δεν έχουν το ίδιο μοτέρ που έχει ο 18-55, οπότε μάλλον θα κάνουν όλοι θόρυβο και μπρος πίσω την ώρα που εστιάζουν....είναι παιδικές ασθένειες που πιθανότατα θα λυθούν σε μελλοντικές εκδόσεις των συγκεκριμένων φακών....

Cashback στην Αυστραλία, οπότε μια μικρή αναμονή για όποιον ενδιαφέρεται για fuji εξοπλισμό δεν θα έκανε κακό.
Για την fujihellas δεν είμαι αισιόδοξος αλλά μια ευρωπαϊκή πτώση τιμών θα ήταν καλοδεχούμενη και μπορεί
να συμπαρασύρει και τα Grey Markets.
http://www.camerapro.com.au/fujifilm-cashback.html

μπα.. και στην Αμερική έχουν παίξει άπειρες προσφορές με δωρεάν φακούς, εκπτώσεις κτλ., αλλά εδώ τίποτα

Γενικά δεν ξέρω τί παίζει με τις fuji.. έχει τεράστιες διακυμάνσεις τιμών ανά τον κόσμο
XT10 18-55kit => 764 Ευρώ στο t-dimension (HK)
http://www.t-dimension.com/revamp/-...igital-camera-with-18-55mm-lens-black-p-10364

1.389 Ευρώ σήμερα στο adorama
http://www.skroutz.gr/s/7283733/Fujifilm-X-T10-Kit-XF-18-55-R-LM-OIS.html

Last edited:
Οι πωλήσεις της Fujfilm Hellas πώς τα πάνε άραγε με αυτές τις τιμές;

Ενα θα σου πω, στο adorama που μίλησα μαζί τους δεν φέρνουν καν stock και αν κάποιος ζητήσει xt-10 απλά την παραγγέλνουν λόγω χαμηλής ζήτησης....
Ενω στο photoagora που πήγα πριν 2 εβδομάδες για κάποια ψιλοψώνια, είχαν μια και τους ρώτησα για αυτή και μου είπαν ότι φέρανε 2 και έχουν πουλήσει μόνο την 1 και την άλλη την έχουν ακόμα.....οπότε όπως καταλαβαίνεις οι πωλήσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα.....(τουλάχιστον για την xt10) και λογικό είναι αν σκεφτείς τις τιμές που πουλάνε τις fuji τα καταστήματα στην Ελλάδα, τον μεγάλο ανταγωνισμό άλλα και την συνολική οικονομική κατάσταση στην χώρα....

εγώ είχα πάρει τηλ στο adorama και μου το παρουσίασαν αλλιώς, ότι τις πουλάνε σα ζεστά ψωμάκια και γι'αυτό δεν έχουν στοκ, αλλά παραγγέλνουν κάθε βδομάδα.. κάνεις λέει τηλεφωνική κράτηση και στη φέρνουν σε 3-4 μέρες.
Πάντως η ΧΤ10 σώμα έχει καλή τιμή σε σχέση με το εξωτερικό και τις τιμές των άλλων Fuji στην Ελλάδα

εγώ είχα πάρει τηλ στο adorama και μου το παρουσίασαν αλλιώς, ότι τις πουλάνε σα ζεστά ψωμάκια και γι'αυτό δεν έχουν στοκ, αλλά παραγγέλνουν κάθε βδομάδα.. κάνεις λέει τηλεφωνική κράτηση και στη φέρνουν σε 3-4 μέρες.
Πάντως η ΧΤ10 σώμα έχει καλή τιμή σε σχέση με το εξωτερικό και τις τιμές των άλλων Fuji στην Ελλάδα

Τι να πω δεν ξέρω, αυτό μου είπαν από μέσα από το Adorama....άλλα απορώ αν πουλάνε τόσο πολύ γιατί δεν παίρνουν καμιά 100 κομμάτια και αν πάει κάποιος στο κατάστημα να την έχουν έτοιμη για πούλημα και να πιάσουν άμεσα τον πελάτη, παρά να την παραγγείλουν και να έρθει μετά από μέρες...σκέψου δεν έχουν καν 1 στο κατάστημα για τεστ....οπότε ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται από πωλήσεις ή απλά μου έδωσαν λάθος πληροφορίες.....

...Ενω στο photoagora που πήγα πριν 2 εβδομάδες για κάποια ψιλοψώνια, είχαν μια και τους ρώτησα για αυτή και μου είπαν ότι φέρανε 2 και έχουν πουλήσει μόνο την 1 και την άλλη την έχουν ακόμα.....οπότε όπως καταλαβαίνεις οι πωλήσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα.....(τουλάχιστον για την xt10) και λογικό είναι αν σκεφτείς τις τιμές που πουλάνε τις fuji τα καταστήματα στην Ελλάδα, τον μεγάλο ανταγωνισμό άλλα και την συνολική οικονομική κατάσταση στην χώρα....

Κατάλαβα, γι' αυτό και από τις mirrorless μόνο για την X-T10 προσφέρουν 6 άτοκες, μπας και πουληθεί και το δεύτερο κομμάτι.

Κατάλαβα, γι' αυτό και από τις mirrorless μόνο για την X-T10 προσφέρουν 6 άτοκες, μπας και πουληθεί και το δεύτερο κομμάτι.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, απλά όπως είπα από 2 καταστήματα που ανέφερα και το όνομά τους μου είπαν ότι ουσιαστικά δεν πουλάει τίποτα η xt10....τώρα αν λένε ψέματα δεν ξέρω να σου πω.....άλλα προσωπικά δεν πιστεύω ότι λένε ψέματα και δεν βρίσκω τον λόγο κιόλας....και όπως είπα αν έχει τόσο ζήτηση γιατί να μην κρατάνε stock?? Δεν έχει κανένα από τα 2 καταστήματα ούτε 1 φακό fuji μάλιστα, ενώ το photoagora είχε μια βιτρίνα γεμάτη με φακούς για Sony Mirrorless, ενώ μου είπαν ότι πουλάνε αρκετές Sony A6000 και ότι παρόλο που είναι παλιά μηχανή έχει ικανοποιητική ζήτηση ακόμα...
Για να μην παρεξηγούμε απλά μεταφέρω τι μου είπανε μιας και έχω σχετικά καλές σχέσεις μαζί τους και έχω μια ας πούμε καλύτερη ''επικοινωνία'', φυσικά όμως δεν τα παίρνω όλα τις μετρητοίς....

karamela μάλλον η δική σου εκδοχή είναι η σωστή. Κι αυτό γιατί αν είχαν πουληθεί τόσες ΧΤ10, όλο και κάποιος θα έγραφε κάτι στο φόρουμ. Στο τηλέφωνο πήρα ανώνυμα και πιθανόν να προσπάθησαν να μου παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα, ώστε να "τσιμπήσω". Και λογικό είναι, γιατί αν πεις στον υποψήφιο αγοραστή ότι έχουμε πουλήσει ένα κομμάτι όλο το μήνα, θα το ξανασκεφτεί

karamela μάλλον η δική σου εκδοχή είναι η σωστή. Κι αυτό γιατί αν είχαν πουληθεί τόσες ΧΤ10, όλο και κάποιος θα έγραφε κάτι στο φόρουμ. Στο τηλέφωνο πήρα ανώνυμα και πιθανόν να προσπάθησαν να μου παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα, ώστε να "τσιμπήσω". Και λογικό είναι, γιατί αν πεις στον υποψήφιο αγοραστή ότι έχουμε πουλήσει ένα κομμάτι όλο το μήνα, θα το ξανασκεφτεί

Ναι είναι και αυτό...δεν το σκέφτηκα, άλλα αν πουλούσαν τόσες xt10 όπως είπες δεν θα το είχε γράψει κάποιος στο Forum?? Ενω εδώ δεν έχω δει κάποιον να γράφει ότι την αγόρασε, εν αντίθεση π.χ. με το νήμα της sony A6000 που σχεδόν κάθε εβδομάδα εμφανίζονται 1-2 καινούριοι αγοραστές....είναι και κουτοπόνηροι στα μαγαζιά για να πιάσουν πελάτες....όταν είχα πάρει τον φακό Sony 18-105 στο μαγαζί που τον πήρα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι ο τελευταίος και να βιαστώ να τον πάρω και όταν πήγα στο μαγαζί είδα τουλάχιστον άλλους 3-4 στο ράφι!!!

Πάντως επειδή είμαστε σε forum της Fuji Και της xt10, θεωρώ ότι η μηχανή είναι μεν πολύ καλή άλλα για περιορισμένο κοινό...είναι πολύ καλή φωτογραφικά, άλλα η έλλειψη διαφόρων τεχνολογικών και ψηφιακών ευκολιών (slow motion, hdr, timelapse στο σώμα κλπ) και το τραγικό βίντεο την χαντακώνουν...καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή των ψηφιακών ευκολιών, και όλοι θέλουμε όσο το δυνατών ποιο ολοκληρωμένο προιόν, έτσι πολύ συχνά αντομετωπίζουμε την μηχανή μας πρώτα σαν gadget και μετά σαν φωτογραφική...και σε ένα τέτοιο κόσμο, μηχανές σαν την xt10 θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να βρουν την θέση τους στην αγορά...

Η μηχανή στο εξωτερικό πουλάει.
Αυτό συμβαίνει λόγω καλύτερων τιμών και προσφορών αλλά και λόγω διαφορετικής αποδοχής από το φωτογραφικό κοινό.
Θα συμφωνήσω ότι η μηχανή δεν είναι για όλους.
Τις λείπουν πράγματα και ευκολίες αλλά έχει την ουσία που είναι το φωτογραφικό αποτέλεσμα.
Εγώ αν πέσει κάτω από τα 500 ευρώ θα την αγοράσω.

Η μηχανή στο εξωτερικό πουλάει.
Αυτό συμβαίνει λόγω καλύτερων τιμών και προσφορών αλλά και λόγω διαφορετικής αποδοχής από το φωτογραφικό κοινό.
Θα συμφωνήσω ότι η μηχανή δεν είναι για όλους.
Τις λείπουν πράγματα και ευκολίες αλλά έχει την ουσία που είναι το φωτογραφικό αποτέλεσμα.
Εγώ αν πέσει κάτω από τα 500 ευρώ θα την αγοράσω.

Καλά ναι στο εξωτερικό πουλάει γιατί έχουν και καλύτερες τιμές και προσφορές όπως είπες άλλα και λόγο διαφορετικού κοινού...πάντως αν την έβρισκα 450-500 ευρώ, δεν το συζητάμε και εγώ θα την έπαιρνα...!!!

Οπως αργησανε να την βγαλουν την xt-10, τωρα αργει να πεσει.. Λογικο μεν, αλλα ειναι λαθος της fuji εξ αρχης που καθυστερισανε τοσο να την βγαλουν. Τωρα καθυστερει και να πεσει, οποτε ο ανταγωνισμος την "τρωει". Οταν ριξει την xt-10, θα εχει πεσει και αλλο η nx500 και η α6000, οποτε παλι θα θεωρειτε ακριβη. Πραγματικα, μονοι τους την χαντακωσαν την μηχανουλα. Βεβαια ο Πανος εχει φακο, οποτε καλα κανει και περιμενει... Για τους νεους αγοραστες μιλω, μιας και τετοιος ημουν εγω :p