Fuji X-T10

Εμενα Γιαννη με μπερδεψες λιγο γιατι οι φωτογραφιες απο το flickr που βαζεις παραπανω δεν ειναι "χρωματα fuji", αλλα ενα στυλ επεξεργασιας το οποιο μαλιστα ειναι πολυ της μοδας τελευταια. Και το οποιο μπορεις να το καταφερεις και με την a6000 σου. Αλλα προφανως εσυ ξερεις παραπανω απο μενα τι ψαχνεις.

αμεε.... αν βγαλεις τα ματια σου στο πισι:BDBDG54:

Γιαννη βαλε τα ιδια κριτηρια στο flickr αλλα με sony ή olympus και πες μου τα συμπερασματα σου.

Δημητρη για να καταλαβω ...
εχουμε πορτραιτο τον μπουφλο μπιλ και το κιτρινο χερι
με ενα κλικ θα εχουμε τα ιδια χρωματα???

νομιζω το ξαναγραψα , αλλα θα το ξαναπω.

Προσφατα, κανοντας ενα ξεσκαρταρισμα στο φωτογραφικο μου album , επεσα σε παλιες φωτο που μου εκαναν εντυπωση (και της γυναικας μου).

Οι περισσοτερες απ αυτες ηταν κυριως λογω χρωματος και τραβηγμενες με Fuji και Olympus.

Γι αυτο ειπα να ξαναδοκιμασω τη τυχη μου με μια φρεσκια μηχανη, που ειναι βελτιωμενη σαφως , και σε ταχυτητα χρησης -εστιασης και ειδκα σε εργονομια-λειτουργικοτητα.

Απο τη πρωτη αποπειρα σε τοπιο ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος, οσον αφορα τα πορτραιτα θα το δω στη πορεια , δε μπορω να βγαλω ακομα ασφαλη συμπερασματα.

Φανατζομαι γνωριζεις τη τρελλα μου με την επεξεργασια και τα "νουμερα" που λεει και ο Ηλιας , αυτη ειναι η δουλεια μου αλλωστε, αλλα καποια στγιμη θελεις να ξεκολησεις λιγο απο τον υπολογιστη σου και απλα να τραβας. Να ευχαριστιεσαι περισσοτερο τη ληψη απο την επεξεργασια.
Αυτο ψαχνω τωρα και γι αυτο κατεληξα στην ΧΤ10

Πανο αρκετα καλο και φυσικο
νομιζω μια δοκιμη με
σαρπεν -2
χαιλαιτς -1
νταρκνες+1
και ενα στοπ πανω
δεν ξερω αν οι ρυθμησεις ειναι εως 2, στην pro2 ειναι εως 5
Ηλια , μαλλον θελεις πορτραιτο απο labor:flipout:

Dejavu .. ακριβως (δηλ.σχεδόν .. το 1 στοπ πάνω μόνο στα raw, οχι στα jpeg ) αυτα χρησιμοποιούσα με την fd6500 και τον converter της Fuji (δεν μπορώ να τον κάνω να δουλέψει πιά ..). Για τα jpeg επειδη η μηχανή δεν είχε πολλές ρυθμίσεις απλά το έβαζα στο soft καθώς το νορμαλ κριτσάνιζε και κλιπάριζε και μαύρα ..

labor ?? τι εννοείς ?? http://www.wordreference.com/engr/labor

νομιζω το ξαναγραψα , αλλα θα το ξαναπω.

Προσφατα, κανοντας ενα ξεσκαρταρισμα στο φωτογραφικο μου album , επεσα σε παλιες φωτο που μου εκαναν εντυπωση (και της γυναικας μου).

Οι περισσοτερες απ αυτες ηταν κυριως λογω χρωματος και τραβηγμενες με Fuji και Olympus.

Γι αυτο ειπα να ξαναδοκιμασω τη τυχη μου με μια φρεσκια μηχανη, που ειναι βελτιωμενη σαφως , και σε ταχυτητα χρησης -εστιασης και ειδκα σε εργονομια-λειτουργικοτητα.

Απο τη πρωτη αποπειρα σε τοπιο ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος, οσον αφορα τα πορτραιτα θα το δω στη πορεια , δε μπορω να βγαλω ακομα ασφαλη συμπερασματα.

Φανατζομαι γνωριζεις τη τρελλα μου με την επεξεργασια και τα "νουμερα" που λεει και ο Ηλιας , αυτη ειναι η δουλεια μου αλλωστε, αλλα καποια στγιμη θελεις να ξεκολησεις λιγο απο τον υπολογιστη σου και απλα να τραβας. Να ευχαριστιεσαι περισσοτερο τη ληψη απο την επεξεργασια.
Αυτο ψαχνω τωρα και γι αυτο κατεληξα στην ΧΤ10

Οκ δεκτο, case closed απο μενα. Απλα το search στο flickr δε λεει απολυτως τιποτα αυτο ηθελα να πω...

ενα δειγμα εβαλα βρε, υπαρχουν χιλιαδες πρτραιτα να δεις απο Φθξι, γι αυτο ειναι διασημες αλλωστε.

Δες πχ κι εδω ... https://www.flickr.com/search/?text=fuji%20portraits&contacts=all&view_all=1

Εεεε τωρα ... σας αρέσει στη "ΜΑΡΙΕΤΤΑ 15,1" αυτή η σκιά αριστερα ?? !! Και τα κριτσανιστα μαλλιά ?? !!

Απο τη πρωτη αποπειρα σε τοπιο ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος

Για τα χρωματα της φουτζι ουτε λογως, συμφωνω απολυτα μιας και μενα μου αρεσουν παρα πολυ και ποσως με ενδιαφερει αν ειναι αληθινα ή οχι προσωπικα, γιαυτο αλλωστε και γκρινιαζω για τα αληθοφανη πεθαμενα της σονυ, που βεβαια με επεξεργασια ερχονται στα ισια τους, αλλα προφανως αυτο δεν λυνει το προβλημα με τα sooc jpeg που μεχρι και σημερα δεν μπορω ουτε να τα βλεπω γιατι με ξενερωνουν.. Γουστα ειναι αυτα βεβαια και προφανως ειμαι και συνηθισμενος απο αυτα που εβλεπα απο την χζ-2 για κοντα μια 2ετια.

Αλλα αυτο το πραγμα με τις φυλλωσιες που γινονται ενας αχταρμας πρασινος, δεν σε ενοχλει? πχ σε αυτη την φωτο σου κανε ζοομ δεξια και δες τι γινετε: https://flic.kr/p/Fe7BDh

Ειμαι σιγουρος πως η φουτζι ειναι εξαιρετικη για πολλων ειδων φωτογραφιες αλλα νομιζω πως σε τετοιου ειδους τοπια δειχνει την αδυναμια της.. Αν φυσικα ενδιαφερει καποιον η λεπτομερια στο τοπιο και οχι μονο η συνολικη εικονα της φωτογραφιας, που σε μια γρηγορη ματια φυσικα και κανεις δεν θα δει τιποτα το μεμπτο και ισα ισα θα μαγευτει απο τα εξαιρετικα της χρωματα.

Δε κάνω ζουμ 100% σε τέτοιες φωτό, την αίσθηση και το χρώμα ψάχνω.

Οταν τις βλεπεις στη τηλεοραση σου πχ , κανεις 100% zoom ?
Για πιο λογο?

Οταν τις τυπωναμε καναμε "ζοομ" ?

Ειπαμε, μ αρεσει κι εμενα το "ψαξιμο", αλλα μεχρι καποιου σημειου....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Δεκτον τοτε :)

Οχι στην tv δεν κανω ζοομ, αλλα στο flickr παντα κανω ζοομ οταν μου αρεσει μια φωτογραφια.
Και βασικα οταν δινεις 1000ρικα για να βγαλεις ωραια τοπια (συγκεκριμενα για τοπια), ε δεν νομιζω να θες τετοιο κουσουρι, που μαλιστα απο οσο εχω ψαξει, δεν λυνετε ουτε με post.

Πολυ θα θελα να ξερω αν στο τυπωμα φαινεται αυτο το κουσουρι, δεν το εχω ψαξει αυτο. Αν δηλαδη σε 42x28 (2σελιδη σε portait αλμπουμ L) φαινεται.

Last edited:
Noμίζω ότι οταν αρχίζουμε να μιλάμε για το τι αρέσει να βλέπει κάποιος ως φωτογραφικό-χρωματικο αποτέλεσμα αρχιζει να χανεται η μπαλα. Σε αλλον αρεσει η πραγματική απεικονιση των αντικειμενων, «οτι βλεπει το υγιες ματι» , σε αλλον τα κορεσμενα χρωματα των led τηλεοράσεων που δεν υπάρχουν πουθενα στην πραξη , σε αλλον οι ψυχρες χρωματικες αποδόσεις κοκ.

Γνωμη μου ειναι μια μηχανη θα πρεπει να αξιολογειται με το ποσο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που αποτυπωνει. Δλδ οσο το δυνατον ποσο πιο «αχρωματιστη» είναι.

Αν θες εσυ παντου να βλέπεις το κοκκινο της φερραρι σε καθε κοκκινο αμαξι και το βαθυ μπλε του ουρανού που εμφανιζεται μια στις τοσες σε καθε φωτογραφια ουρανου που τραβας δουλεύεις σε raw και μετα παίζεις με τα σχετικα προγράμματα. Η μηχανη για εμενα εχει την «υποχρεωση» να αποτυπωνει αυτα που βλεπει φυσικα και αχρωματιστα.

Μάλλον μας φταίνε όλα.
Τα χρώματα της fuji είναι ζωντανά αλλά δεν μας αρέσουν , της Sony είναι πιο ουδέτερο και πάλι δεν μας αρέσουν κοκ.

Noμίζω ότι οταν αρχίζουμε να μιλάμε για το τι αρέσει να βλέπει κάποιος ως φωτογραφικό-χρωματικο αποτέλεσμα αρχιζει να χανεται η μπαλα. Σε αλλον αρεσει η πραγματική απεικονιση των αντικειμενων, «οτι βλεπει το υγιες ματι» , σε αλλον τα κορεσμενα χρωματα των led τηλεοράσεων που δεν υπάρχουν πουθενα στην πραξη , σε αλλον οι ψυχρες χρωματικες αποδόσεις κοκ.

Γνωμη μου ειναι μια μηχανη θα πρεπει να αξιολογειται με το ποσο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που αποτυπωνει. Δλδ οσο το δυνατον ποσο πιο «αχρωματιστη» είναι.

Αν θες εσυ παντου να βλέπεις το κοκκινο της φερραρι σε καθε κοκκινο αμαξι και το βαθυ μπλε του ουρανού που εμφανιζεται μια στις τοσες σε καθε φωτογραφια ουρανου που τραβας δουλεύεις σε raw και μετα παίζεις με τα σχετικα προγράμματα. Η μηχανη για εμενα εχει την «υποχρεωση» να αποτυπωνει αυτα που βλεπει φυσικα και αχρωματιστα.

Καπως ετσι το σκεφτομαι και γω. Το πραγματικο/αυτο που βλεπεις το κανεις ο,τι θες μετα, το υπερκορεσμενο δυσκολα.

ο φακος σιγουρα και παιζει ενα μεγαλο ρολο
στο αναλογικο ηταν το κυριαρχο στοιχειο για μια καλη φωτογραφια
καποιοι zeiss -καμια σχεση με τους σημερινους- ηταν απαιχτοι στον να αποδιδουν σωστα τα χρωματα
στο ψηφιακο ναι μεν...αλλα
αστο ειναι μεγαλη κουβεντα:ADFADF1:

Για αυτο κ πολλοι vintage φακοι πηραν τα πανω τους στις τιμες ξανα με τις mirrorless. Ειδικα αν συνδιαστουν σε σωμα με σταθεροποιηση νομιζω ειναι must.

Μάλλον μας φταίνε όλα.
Τα χρώματα της fuji είναι ζωντανά αλλά δεν μας αρέσουν , της Sony είναι πιο ουδέτερο και πάλι δεν μας αρέσουν κοκ.

χεχε σωστος! Θελουμε τιποτα κ τα παντα! :)

Για τα χρωματα της φουτζι ουτε λογως, συμφωνω απολυτα μιας και μενα μου αρεσουν παρα πολυ και ποσως με ενδιαφερει αν ειναι αληθινα ή οχι προσωπικα, γιαυτο αλλωστε και γκρινιαζω για τα αληθοφανη πεθαμενα της σονυ, που βεβαια με επεξεργασια ερχονται στα ισια τους, αλλα προφανως αυτο δεν λυνει το προβλημα με τα sooc jpeg που μεχρι και σημερα δεν μπορω ουτε να τα βλεπω γιατι με ξενερωνουν.. Γουστα ειναι αυτα βεβαια και προφανως ειμαι και συνηθισμενος απο αυτα που εβλεπα απο την χζ-2 για κοντα μια 2ετια.

Αλλα αυτο το πραγμα με τις φυλλωσιες που γινονται ενας αχταρμας πρασινος, δεν σε ενοχλει? πχ σε αυτη την φωτο σου κανε ζοομ δεξια και δες τι γινετε: https://flic.kr/p/Fe7BDh

Ειμαι σιγουρος πως η φουτζι ειναι εξαιρετικη για πολλων ειδων φωτογραφιες αλλα νομιζω πως σε τετοιου ειδους τοπια δειχνει την αδυναμια της.. Αν φυσικα ενδιαφερει καποιον η λεπτομερια στο τοπιο και οχι μονο η συνολικη εικονα της φωτογραφιας, που σε μια γρηγορη ματια φυσικα και κανεις δεν θα δει τιποτα το μεμπτο και ισα ισα θα μαγευτει απο τα εξαιρετικα της χρωματα.

Για τα χρώματα της Sony .. δεν τα βρίσκω αληθοφανή, ισα ισα που τα πράσινα της βλάστησης (που είναι παρα πολλές αποχρώσεις) άλλα τα κάνει πεθαμένα (οχι αληθοφανή) κάποια λίγα τα βγάζει καλά και άλλα τα βγάζει φωσφωριζέ .. και όλα αυτα μπορεί να είναι και στο ίδιο κάδρο !!. Λειπουν ενδιάμεσοι χρωματικοί τόνοι ..

Κατι παρόμοιο κάνουν και μερικά ακατάλληλα film simulation της FUJI

Eχω την υπόνοια οτι τεχνικές ETTR και υποέκθεσης μπερδεύουν την εφαρμογή και των καμπυλών τονικότητας/χρωματικότητας που χρησιμοποιούνται in camera .. αλλά ειδικά των film LUT

*γενικώς και οχι μόνο της FUJI καμπύλες απόκρισης και LUT είναι φτιαγμένα για ειδική ανταπόκριση ανάλογα με την φωτεινότητα (είναι βασικά προσπάθειες φιλμοποίησης των αισθητήρων) και όπως και στα φιλμ, αν τους δώσεις ανισσόροπο υλικό γίνεται μπέρδεμα .. οπότε λέω καλύτερα να αφήνει κανείς την Fuji να αποφασίζει .. το μόνο που θα άλλαζα είναι όποια ρύμιση υπάρχει in camera που να ελλατώνει το κλιπάρισμα στα σκοτεινά (αν και αυτο είναι επίσης κουσούρι κάποιων film simulations π.χ. velvia ..) .. και ίσως χρειάζονται και μερικά τεστάκια με τα +/- EV για να βρεί κανείς το καλύτερο ταίριασμα με το film simulation της αρεσκείας του.

Στην συγκεκριμένη φωτο υπάρχουν όντως πολλές φυσικές αποχρώσεις και νομίζω αποδίδονται και σωστα εκτος απο τον ηλιόλουστο φρέσκο θάμνο που φωσφωρίζει κάπως αλλά δεν το λές και φευγάτο ..

Υ.Γ. Αχταρμά δεν βλέπω ;)

Το τι χρωματα αρεσουν στον καθενα ειναι καθαρα υποκειμενικο. Αν βγω αυριο εγω και πω "μα γιατι τα χρωματα της φουτζι δεν ειναι αληθοφανη", τοτε ναι, "ολα θα μου φταινε" οπως λεει και ο Πανος, αλλα δεν θα γινει αυτο γιατι τετοιο ειναι το γουστο μου και δεν αλλαζει ετσι ευκολα :p

Edit : Ηλια τωρα ειδα το ποστ σου, κατσε να διαβασω :)