Fuji X-T10

Εδώ και χωρίς το πλαϊνό κομμάτι του grip

45fe6d1cea6e73333bc0ddfd45f7ae37.jpg

5b10e6d7dcdc5d692774e89cc67f83e3.jpg

1125d635a114281306d21784e5a4c720.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

βασικα, πρεπει να παρω πισω το σχολιο μου για το 5% καλυτερου αποτελεσματος που μπορεις να παρεις απο το LR με RAF (RAW) αρχειο...:smash:

Γιατι απλα, δεν μπορεις καν να παρεις τοσο καλο αρχειο , οσο το jpg (standart επιλογη) οσο σου δινει η Fuji !!! :SFGSFGSF:

ΜΕτα απο πολυ ψαξιμο, οχι μονο δε καταφερα να παρω καλυτερο αρχειο (σε οξυτητα, ευκρινεια) , αλλα οταν προσπαθησα να φτασω στο επιπεδο του jpg, εφτασε σε σημειο να προσθεσει sharpness artifacts και να χασω σε λεπτομερεια...

To φρυδι σε RAF δεν εχει τη λεπτομερεια του jpg , και γυρω απο τη κορη του ματιου εμφανιζονται artifaacts (οσο και αν προσπαθησα με ολες τις παραμετρους του LR - detail, sharpness, mask kai contart detail)

δυστυχως, οι ρουτινες για sharpness του LR, με τους xtrans αισθητηρες , δεν ειναι αρκετοι για να βγαλουν ολη τη λεπτομερεια , οτι και να κανεις !

Δειτε εδω πχ... πατηστε πανω και δειτε το στο Flickr

fuji_jpg_raf copy copy by John Spirou, on Flickr

Στον 35αρη που έχω αναφέρεσαι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το έχουν διαπιστώσει κι άλλοι χρήστες και ο ίδιος ο Rico γνωστός Fuji expert που βγάζει και το γνωστό βιβλίο με τα Fuji tips
Δίνει επιβεβαίωση εστίασης, ενώ η φωτό είναι εντελώς ανεστιαστη.

http://www.amazon.com/The-Fujifilm-X-T10-X-Pert-Camera/dp/1681980266

Εννοείται ότι το RELEASE /FOCUS PRIORITY είναι σε FOCUS ρύθμιση.

Ο 35αρης είναι πολύ νέος φακός και δεν έχει δεχτεί ακόμα κάποιο firmware update , φαντάζομαι σε κάποιο μελλοντικό update θα το διορθωσουν

Εδώ και η απάντηση του...

flysurfer (RICO)
X-Pert
It might indeed be an issue with the lens firmware if all your other lenses work better with the same camera. I also remember having instances of clear misfocus with my 35mmF2 on my X-Pro2.

Από ότι είπε είναι ανεστιαστη η φωτό...έχω κάνει πολλά τεστ και τα έχω βάλει λεπτομερώς εδώ.

Έχω βάλει πολλες φωτό, με δεδομένα και αναλυτικές ρυθμίσεις. Δε μου λέει κάτι μια εικόνα σκέτη , χωρίς αναλυτική παρουσίαση ....

Για να το πω κι αλλιώς...

Οποίος θέλει , ας βάλει μια φωτό πορτραίτου τραβηγμένη με prime, με καλές συνθήκες , μεγάλη ταχύτητα κλείστρου, και iso 200 , σε jpg standart από τη μηχανή και δίπλα το raf με οποία επεξεργασία θέλει στο LR για να δούμε.

Εγώ σε όσα κι αν δοκίμασα , είτε δεν είδα διαφορά στην οξύτητα , λεπτομέρεια, είτε το LR αποδείχτηκε ανεπαρκές...

Ιωάννη αν κατάλαβα καλά λες ότι καλύτερο jpg σε standard επιλογή δίνει η κάμερα από το Photoshop;
Θα ήθελα να το δω και εγώ μου δίνεις σε παρακαλώ το αρχείο raw

Για να το δεις πρεπει να τα εχεις δίπλα δίπλα, rAF αρχείο και jpg που βγαίνει από τη Fuji (όχι από το LR ή Photoshop)

Αυτά ακριβώς έβαλα παραπάνω... Σε 100 και 200% μεγέθυνση.

Μην συγκρίνεις jpg Kai raw της Sony πχ, εκεί έχουμε bayer αισθητήρες , και όχι xtrans
Εκεί σαφώς και θα δεις διαφορά , υπέρ του raw σε LR και Photoshop φυσικά.
Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε να τραβάμε σε raw σε Sony-Panasonic αλλά και σε Nikon canon .

Σε Fuji , μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποιο λόγο να τραβάω σε raf. Θα δω και τι γίνεται μόνο με τη δυναμική περιοχή.

Last edited:
ευχαριστω το φιλο Κωστα που μου εστειλε καποια χρωματικα προφιλ για τη fuji.
Δουλευουν στο Capture One σχετικα καλα, αλλα δυστυχως και αυτο εχει το ιδιο θεμα με τα RAF αρχεια , οπως και το LR , οσον αφορα το foliage (φυλωσιες) κλπ.
Το Ιριδιεντ παραμενει το καλυτερο μεχρι τωρα....

Screen Shot 2016-04-19 at 22.28.24 by John Spirou, on Flickr

κι επειδη μ αρεσουν και τα blind test.... βρειτε ποια ειναι ποια !

Ποια φωτο ειναι JPG (κατευθειαν απο Fuji) και ποια RAW ?

ΥΓ... πατηστε στην εικονα για να τη δειτε καλυτερα στο Flickr .

fujirafjpg by John Spirou, on Flickr

xaxaxa.... σωστοι και οι 2 ! (JPG δεξια, RAF αριστερα)

Η Οξυτητα στο jpg ηταν στη μεση (standart)

Το LR δε μπορει ουτε το color noise να βγαλει , οσο και να προσπαθησα!

αν δε το βλεπα με τα ματια μου, δε θα το πιστευα.

Ειχα δει καποια δειγματα απο το Παναγιωτη (και το ιντερνετ) πριν τη παρω στα χερια μου, αλλα ημουν λιγο απιστος Θωμας :smash:

Αν καποιος θελει ν ασχοληθει με το RAF (RAW) se Fuji, ΜΟΝΟ με IRIDIENT και μονο αν ειναι πολυ "μαζοχας" !!!

Για την ακριβεια , καταφερα να μειωσω το color noise και ν αυξησω την οξυτητα στο RAf, αλλα η εικονα χαλασε αρκετα....

μονο το Iridient φτανει τη ποιοτητα των JPG.

Ειναι ομως αρκετα δυσχρηστο και αργο(και ακριβουτσικο) , και η βελτιωση που μπορει καποιος να πετυχει δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο και το χρονο .

Τουλαχιστον για προσωπικη χρηση , εγω δε θα ασχοληθω ιδιαιτερα.

Εδω το ιδιο δειγμα απο Iridient (αριστερα) vs JPG.

iridient_jpg by John Spirou, on Flickr

Έχε χάρη που νυστάζω και ασχολούμαι με το blog του σχολείου αλλιώς θα τίναζα το φόρουμ στον αέρα με κάτι τρελά jpeg που έβγαλα.
Όποιος έχει όρεξη ας δει εδώ αρκετά jpeg από fuji χωρίς καμία επεξεργασία αλλά με συμπίεση στο Acdsee στο 10% (πολύ μεγάλη) και με επιπλέον αλλοίωση λόγω google.
Κάποιες δεν είναι τραβηγμένες από εμένα και ορισμένες έχουν ένα ελάχιστο crop λόγω ισιώματος.
https://goo.gl/photos/dzrR2w94KXWhw5bVA

Ενδέχεται να κάνω λάθος ,μακάρι ,να το διορθώσω.Αν και είναι πιθανό κατ'εμε έχει να κάνει με το τι φωτογραφίζεις και που το φωτογραφιζεις,με τι φωτισμό κλπ. Ο,τι φωτογραφίζω διακοπές,τοπία κλπ το jpeg με raw έχουν ελάχιστες διαφορές.Ό,τι εχει να κάνει με πορτραίτα ,φωτογράφιση αντικειμένων σε εσωτερικούς χώρους κλπ είναι αδύνατον να πετύχω αυτό που πετυχαίνω με raw processing.Σε φυσικό φωτισμό και έξω ,ναι ,δεν υπάρχουν διαφορές ,το έχω παρατηρήσει.Jpeg σε πορτραίτα μου φαίνεται πολύ flat ,indoor.Σου στέλνω λεπτομέρειες σε pm το exif.

Skywhriter55 υπάρχει τεράστια διαφορά στα δύο αρχεία πού ανέβασες,τώρα πού τα έστειλες στον Γιάννη τα exif ελπίζω να αναλύσει τις διαφορές καί να μας πει τα συμπεράσματα του.Σκέφτομαι μήπως παίζει ρόλο και η X-T1 αλλά και ο φακός?

Jpeg

Raw processing[/QUOTE]

Last edited:
Καλημέρα
Πολυ ωραίες οι φωτο του Παναγιώτη, με βάζει κ εμένα στο πειρασμο της Fuji
Μετά απο συζήτηση με τον φίλο μου, θα ήθελε λίγο καλυτερη επεξήγηση στο θέμα της σταθεροποίησης ανάμεσα στις δυο(Oly Mkii vs xt10)
Ευχαριστω κ παλι