Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Εγώ θα έλεγα να μην την πάρεις.
Αν δε σε τράβηξε τότε δε θα τραβήξει ούτε τώρα.
Το af βελτιώθηκε αλλά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα .
Με την Χ-Μ1 φωτογραφισα τα πάντα και δεν απογοητεύτηκα ποτέ για αυτό και ξαναπροτίμησα τη fuji.
Μην σας πιάνει ο καταναλωτικός ενθουσιασμός επειδή η fuji έβγαλε καινούργιες μηχανές και αναβαθμίσεις.
Ή fuji πάντα ήταν άριστη φωτογραφικά απλά έπρεπε να ξέρεις τι ζητάς από τη φωτογραφία.

Από Kίνα στέλνει, με χαμηλή δηλωμένη αξία και ψευδή περιγραφή.

Πολλές οι αρνητικές κριτικές στο trustpilot.
https://www.trustpilot.com/review/eglobalcentral.co.uk

Θα προτιμούσα λίγο ακριβότερα και από purnima.

Λες ε? Υπάρχει λες περίπτωση να περάσει τελωνείο και να καούμε?

Και μεγάλη περίπτωση κιόλας. Με κούριερ στέλνουν!

Τα 80 ευρώ διαφορά (από purnima) ακόμη και σε υποτιμολογημένο προϊόν θα τα ξεπεράσουν τα έξοδα εκτελωνισμού.

Αυτό ΑΝ παραλάβεις ποτέ και ΑΝ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το προϊόν, γιατί τότε ξεκινούν τα μεγάλα προβλήματα με την κάκιστη επικοινωνία που προσφέρει η eglobal.

Με την Χ-Μ1 φωτογραφισα τα πάντα και δεν απογοητεύτηκα ποτέ για αυτό και ξαναπροτίμησα τη fuji.
Μην σας πιάνει ο καταναλωτικός ενθουσιασμός επειδή η fuji έβγαλε καινούργιες μηχανές και αναβαθμίσεις.
Ή fuji πάντα ήταν άριστη φωτογραφικά απλά έπρεπε να ξέρεις τι ζητάς από τη φωτογραφία.

Είχα πρώτα και την X-M1 με τον 16-50 και την έδωσα μέσα σε 2 εβδομάδες λόγω AF και έλλειψη σκοπεύτρου. Στην συνέχεια πήρα την X-e2 με τον 18-55 και είχε καλύτερο AF άλλα σε tracking ήταν άθλια, (σχεδόν τραβάω φώτος μόνο σε caf). Συνολικά μου άρεσε αρκετά άλλα όχι για 900-1000 που είχα δώσει τότε....τώρα που είναι 600-700 και έχει και μάλλον καλύτερο caf λέω να ξαναπροσπαθήσω...
Ο λόγος που θέλω να την ξαναπάρω είναι ο φακός 18-55. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε καμία mirorrless φακός ζουμ φωτεινός με αυτή την τιμή....και μόνο για αυτό είναι λόγος να την αποκτήσω....

Π.χ. Sony 16-70f4 700+ ευρώ
Olympus 12-40f2,8 700+ ευρώ και για μένα και αυτός ο φακός είναι στην πραγματικότητα f4 μιας και χάνει λόγω αισθητήρα 1 stop dof Και 1 stop iso οπότε θέλεις ποιο φωτεινό φακό για να καλύψεις το μέγεθος τους αισθητήρα.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μεγάλη περίπτωση κιόλας. Με κούριερ στέλνουν!

Τα 80 ευρώ διαφορά (από purnima) ακόμη και σε υποτιμολογημένο προϊόν θα τα ξεπεράσουν τα έξοδα εκτελωνισμού.

Αυτό ΑΝ παραλάβεις ποτέ και ΑΝ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το προϊόν, γιατί τότε ξεκινούν τα μεγάλα προβλήματα με την κάκιστη επικοινωνία που προσφέρει η eglobal.

Μου έκανες την καρδιά ''περιβόλι'' άλλα σε ευχαριστώ Tzo, όπως πάντα είσαι εδώ όταν σε χρειαζόμαστε!!!

Το έθεσες καλύτερα απο εμένα, συμφωνώ και επαυξάνω...

Τότε προχώρα.
Θα συμφώνησε ότι ο 18-55 είναι φανταστικός φακός.

Αν μου βρεις κάτι αντίστοιχο σε φακό σε άλλο σύστημα mirorless με τον 18-55 και με κόστος που να μην ξεπερνάει τα 300 ευρώ, ευχαρίστως να την ακούσω την πρόταση!!
Μιας και σε πέτυχα, αξίζει να δώσω 150-200 παραπάνω για την xt10??

Αν μου βρεις κάτι αντίστοιχο σε φακό σε άλλο σύστημα mirorless με τον 18-55 και με κόστος που να μην ξεπερνάει τα 300 ευρώ, ευχαρίστως να την ακούσω την πρόταση!!

μήπως ο Sony 16-50/2.8 a-mount? αλλά εκει δεν ειναι mirrorless μαλλον

Είχα πρώτα και την X-M1 με τον 16-50 και την έδωσα μέσα σε 2 εβδομάδες λόγω AF και έλλειψη σκοπεύτρου. Στην συνέχεια πήρα την X-e2 με τον 18-55 και είχε καλύτερο AF άλλα σε tracking ήταν άθλια, (σχεδόν τραβάω φώτος μόνο σε caf). Συνολικά μου άρεσε αρκετά άλλα όχι για 900-1000 που είχα δώσει τότε....τώρα που είναι 600-700 και έχει και μάλλον καλύτερο caf λέω να ξαναπροσπαθήσω...
Ο λόγος που θέλω να την ξαναπάρω είναι ο φακός 18-55. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε καμία mirorrless φακός ζουμ φωτεινός με αυτή την τιμή....και μόνο για αυτό είναι λόγος να την αποκτήσω....

Π.χ. Sony 16-70f4 700+ ευρώ
Olympus 12-40f2,8 700+ ευρώ και για μένα και αυτός ο φακός είναι στην πραγματικότητα f4 μιας και χάνει λόγω αισθητήρα 1 stop dof Και 1 stop iso οπότε θέλεις ποιο φωτεινό φακό για να καλύψεις το μέγεθος τους αισθητήρα.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Μου έκανες την καρδιά ''περιβόλι'' άλλα σε ευχαριστώ Tzo, όπως πάντα είσαι εδώ όταν σε χρειαζόμαστε!!!

Έχοντας τον 16-70z για 1.5 χρόνο (πριν πουληθεί για την αγαπημένη X-E2), έχω να ομολογήσω πως ο φακός είναι μια κατηγορία απο μόνος του, και μακάρι να παρουσίαζε κάτι αντίστοιχο η Fuji ακόμα και την ίδια τιμή. All around 24-105 f/4, σε τέτοιο μέγεθος, σε συνδιασμό με κανα δύο Fujinon prime, και θα ήμουν καλημένος "αιώνια"!

μήπως ο Sony 16-50/2.8 a-mount? αλλά εκει δεν ειναι mirrorless μαλλον

Θέλει αντάπτορα και ζυγίζει αν θυμάμαι καλά κοντά 550 γραμμάρια...

Έχοντας τον 16-70z για 1.5 χρόνο (πριν πουληθεί για την αγαπημένη X-E2), έχω να ομολογήσω πως ο φακός είναι μια κατηγορία απο μόνος του, και μακάρι να παρουσίαζε κάτι αντίστοιχο η Fuji ακόμα και την ίδια τιμή. All around 24-105 f/4, σε τέτοιο μέγεθος, σε συνδιασμό με κανα δύο Fujinon prime, και θα ήμουν καλημένος "αιώνια"!

Ναι άλλα έχω ήδη 2 γνωστούς που τον είχαν και ρίχνανε ''καντίλια'' από το πρωί εως το βράδυ για αυτό τον φακό, υπάρχουν αρκετοί με θέματα και είναι τι θα σου κάτσει, προσωπικά να δώσω 700+ ευρώ για φακό ότι κάτσει που δεν είναι καν αρκετά φωτεινός στο ευρυγώνιο κομμάτι του δεν θα τον ήθελα. Εχω τον 18-105 που τον πήρα στα 300 ευρώ και είναι μια χαρά φακός και κυρίως φτηνός!!!
Για αυτό λέω ότι για τα 300 ευρώ που κάνει ο 18-55 fuji είναι αδύνατο να βρεις κάτι τέτοιο σε άλλο σύστημα mirrorless...

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

κι εγω για τον 16-70 εχω ακουσει τα χειροτερα,

fujinon υπαρχει και θεριζει: http://www.kenrockwell.com/fuji/x-mount-lenses/16-55mm-f28.htm

Για τον 12-40 της ολυ, ναι μεν χανεις απο τον αισθητηρα 1 στοπ, αλλα ποσα κερδιζεις απο την σταθεροποιηση? (αν δεν μιλας για φωτος με ανθρωπους εννοειτε.)
Βασικα με τον fujinon 18-55 μεχρι τι χρονο μπορεις να τραβηξεις φωτο στο ευρυγωνιο?

Για τον 16-70 υπαρχει η λυση να τον αγορασεις απο την αμαζον και να τον στελνεις πισω μεχρι να πετυχεις καλο κομματι :p

υγ. Αν μπορεις πες μου και με τον 18-105 μεχρι τι χρονο μπορεις να τραβηξεις, μιας και τον εχεις..

Για τον 12-40 της ολυ, ναι μεν χανεις απο τον αισθητηρα 1 στοπ, αλλα ποσα κερδιζεις απο την σταθεροποιηση? (αν δεν μιλας για φωτος με ανθρωπους εννοειτε.)
Βασικα με τον fujinon 18-55 μεχρι τι χρονο μπορεις να τραβηξεις φωτο στο ευρυγωνιο?

Για τον 16-70 υπαρχει η λυση να τον αγορασεις απο την αμαζον και να τον στελνεις πισω μεχρι να πετυχεις καλο κομματι :p

υγ. Αν μπορεις πες μου και με τον 18-105 μεχρι τι χρονο μπορεις να τραβηξεις, μιας και τον εχεις..

Μα δεν μιλάω μόνο για σταθερά αντικείμενα άλλα για κίνηση και για το dof, όπου ο 12-40 χάνει 1 stop σε iso και dof. Ναι είναι εξαιρετικός φακός άλλα κάνει τα διπλά+ από τον fuji, αν έκανε 300-400 ευρώ να το συζητήσουμε, άλλα με την τιμή που κάνει είναι εκτός συναγωνισμού.
Για τον 18-55 fuji δεν ξέρω άλλα γνωστός μου που τον έχει τραβάει άνετα 1/3 sec. στο χέρι.
Για τον 18-105 απλά είναι απίστευτος, η σταθεροποιησή του είναι η καλύτερη που έχω δει σε φακό, τραβάω άνετα 2/3 sec, ενώ έχω και φώτος στο 1 sec. πολύ καλές. Βοηθάει και η στιβαρή κατασκευή του μάλλον. Για τα λεφτά που κάνει είναι πολύ τίμιος φακός....

Μα δεν μιλάω μόνο για σταθερά αντικείμενα άλλα για κίνηση και για το dof, όπου ο 12-40 χάνει 1 stop σε iso και dof.
...

Ο Ολυ εχει όμως 24mm ευρυγώνιο αντι 27. Και είναι και σταθερού f/2.8 σε όλο το εύρος.

Οσον αφορά την ισοδυναμία .. το 4/3 φορμα σε σχέση με APS-C 1.5X crop, δεν χάνει 1 στοπ αλλά 0,7 . Επομένως m4/3 + 12-40 χανει 0,7 στοπ στο ευρυγώνιο αλλά κερδίζει 0,3 στοπ στο τελε. Εξαρτάται βέβαια πως μεταβάλεται το διαφραγμα του 18-55 με το ζουμ αλλά χονδρικά έχουμε ισοπαλία.

Μα δεν μιλάω μόνο για σταθερά αντικείμενα άλλα για κίνηση και για το dof, όπου ο 12-40 χάνει 1 stop σε iso και dof. Ναι είναι εξαιρετικός φακός άλλα κάνει τα διπλά+ από τον fuji, αν έκανε 300-400 ευρώ να το συζητήσουμε, άλλα με την τιμή που κάνει είναι εκτός συναγωνισμού.
Για τον 18-55 fuji δεν ξέρω άλλα γνωστός μου που τον έχει τραβάει άνετα 1/3 sec. στο χέρι.
Για τον 18-105 απλά είναι απίστευτος, η σταθεροποιησή του είναι η καλύτερη που έχω δει σε φακό, τραβάω άνετα 2/3 sec, ενώ έχω και φώτος στο 1 sec. πολύ καλές. Βοηθάει και η στιβαρή κατασκευή του μάλλον. Για τα λεφτά που κάνει είναι πολύ τίμιος φακός....

Πλακα κανεις!! Τραβαει σε τετοιες ταχυτητες ο 18-105? Δλδ σταθεροποιηση καλυτερη απο της ολυ? Ξερεις αν ειναι ετσι και ο 16-70?

Εγω με την χζ-2, με 2 αξονες σταθεροποιηση που εχει (αν δεν κανω λαθος), στο ευρυγωνιο παλευεις λιγο πριν το δευτερολεπτο.. εχω βγαλει καταρρακτη στο χερι ετσι! Βεβαια δεν πετυχαινει παντα εννοειτε, αλλα με 1/3 πχ στο ευρυγωνιο τραβας σχετικα ευκολα ας πουμε.. (ποτε δεν ειναι ευκολο σε αυτες τις ταχυτητες :p)

Πλακα κανεις!! Τραβαει σε τετοιες ταχυτητες ο 18-105? Δλδ σταθεροποιηση καλυτερη απο της ολυ? Ξερεις αν ειναι ετσι και ο 16-70?

Εγω με την χζ-2, με 2 αξονες σταθεροποιηση που εχει (αν δεν κανω λαθος), στο ευρυγωνιο παλευεις λιγο πριν το δευτερολεπτο.. εχω βγαλει καταρρακτη στο χερι ετσι! Βεβαια δεν πετυχαινει παντα εννοειτε, αλλα με 1/3 πχ στο ευρυγωνιο τραβας σχετικα ευκολα ας πουμε..

Ο 16-70 νομίζω δεν τραβάει έτσι, χωρίς πλάκα ο 18-105 έχει την καλύτερη σταθεροποίηση που έχω δε σε φακό και ο μόνος φακός που πλησιάζει την 5axis σταθεροποίηση της Olympus. Βοήθαει όπως είπα όμως ο φακός που είναι στιβαρός και κάθεται καλά στο χέρι + ότι η Α6000 έχει και πολύ καλό grip...όλα αυτά βοηθάνε για σταθερές φώτος στο χέρι....

Ο Ολυ εχει όμως 24mm ευρυγώνιο αντι 27. Και είναι και σταθερού f/2.8 σε όλο το εύρος.

Οσον αφορά την ισοδυναμία .. το 4/3 φορμα σε σχέση με APS-C 1.5X crop, δεν χάνει 1 στοπ αλλά 0,7 . Επομένως m4/3 + 12-40 χανει 0,7 στοπ στο ευρυγώνιο αλλά κερδίζει 0,3 στοπ στο τελε. Εξαρτάται βέβαια πως μεταβάλεται το διαφραγμα του 18-55 με το ζουμ αλλά χονδρικά έχουμε ισοπαλία.

Μεταβάλετε σχετικά αργά στον 18-55 για αυτό κερδίζει στο ευρυγώνιο, συνολικά σε όλο το εύρος θα έλεγα είναι λίγο ποιο φωτεινός με τις ισοδυναμίες που έβαλες...πάντως όλα αυτά θα είχαν νόημα αν έκαναν τα ίδια χρήματα, από την στιγμή που ο fuji κάνει κάτω από τα μισά δεν υπάρχει ανταγωνισμός, με τα λεφτά που κάνει ο 12-40 αγοράζεις τον fuji 18-55 και τον fuji 35f1,4 και είσαι άρχοντας (και τι φακό χρειάζεσαι στο m4/3 για να έχεις το dof του fuji 35f1,4 και κυρίως πόσο κάνει????)...καλό χρυσό το m4/3 άλλα ο μικρότερος αισθητήρας το χαντακώνει καθώς χρειάζεσαι συνεχώς ποιο φωτεινούς φακούς και οι τιμές των φακών είναι πολύ υψηλές. Είχα για λίγο την em10II με τον Olympus 25mmf1.8, πολύ καλός συνδυασμός άλλα το ξεφοντάρισμα του φόντου δεν ήταν επαρκές για μένα, ένιωθα λες και τραβάω με f2.8....βασικά θα ήθελα έναν φακό 25mmf1 για να πω ότι με καλύπτει, άλλα ούτε υπάρχει και αν υπάρξει θα κάνει κανένα χιλιάρικο!!!

Ναι αλλα ο 12-40 ειναι ξυραφι απο ακρη σε ακρη (για ζουμ..) , οπως επισης τον 35/1,4 που λες, θα τον εχεις χωρις σταθεροποιηση.. Και το λεω αυτο γιατι εγω με τον 24/1.8 εχω λιγο θεμα με το κουνημα.. Να ειμαι ατσαλος? μπορει, αλλα εγω βλεπω οτι η σταθεροποιηση γενικως χρειαζεται.. Ακομα και με 1/40 - 1/60 μπορει να παρεις κουνημενη φωτογραφια αν δεν προσεξεις.. Για bokeh ειδικα, το κουνημα μπορει να μην φαινεται στο σημειο που εισαι εστιασμενος, αλλα στο bokeh θα σου κανει ειδωλο. Τεσπα, το IBIS δεν θα αργησει θεωρω, αλλα στην fuji δεν νομιζω να υπαρχει ποτε ελπιδα να βαλει σταθεροποιηση στο σωμα, που για μενα αυτο ειναι αρνητικο (αν θες και primes). Ειπαμε, μας καλομαθε η ολυ, δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο..

Εντελώς φιλικά, νομίζω οτι ξεφεύγουμε απο το θέμα, και επίσης συγκρίνουμε εντελώς ανόμοιους φακούς ειδικά βάζοντας και τον συντελεστή τιμής στη μέση...