Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

Αν είχε σταθεροποίηση στο σώμα για να βάζω τους primes fujinon θα έκοβα φλέβες...

Όχι μόνο δεν πέφτει η τιμή.
Είναι και περιζήτητη στο εξωτερικό σε βαθμό να υπάρχει έλλειψη στοκ.
Στο χιλιάρικο θα την είχα πάρει χτες.
Στο eglobal πριν κανένα μήνα με κάτι κουπόνια, εκπτώσεις κτλ την έπαιρνες στα 1300 ευρώ τώρα και εκεί είναι κοντά στα 1600.

Υποψιν το dpreview χρησιμοποίησε και στα δύο review του preproduction model με κάποιες ανακρίβειες .Ανακρίβειες έχουν γράψει επίσης και άλλα 2-3 μεγάλα sites/channels ,αλλά και πολλά σωστά είτε στα αρνητικά είτε στα θετικά,τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε reviews .

Αν είχε σταθεροποίηση στο σώμα για να βάζω τους primes fujinon θα έκοβα φλέβες...

εχει και ενα πραγματακι με τρια ποδαρακια....τι ειναι??:hmmmm2:

Έχω τρία πραματάκια με τρία ποδαράκια, αλλά σαν τα χεράκια τίποτα... :jester:

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Υποψιν το dpreview χρησιμοποίησε και στα δύο review του preproduction model με κάποιες ανακρίβειες .Ανακρίβειες έχουν γράψει επίσης και άλλα 2-3 μεγάλα sites/channels ,αλλά και πολλά σωστά είτε στα αρνητικά είτε στα θετικά,τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε reviews .

Πολυ σωστή παρατήρηση, τις πραγματικές επιδόσεις όλων των νέων μοντέλων (ΧΤ2, ΕΜ1 mkii κλπ.) και ειδικά σε τομείς όπως ειναι η ταχύτητα εστίασης, hit rate κλπ. θα τα δούμε στην πορεία μετά απο ένα 3-6μηνο εξοικίωσης των φωτογράφων που θάναι κάτοχοι των μηχανών και θα γνωρίζουν άριστα τις τεχνικές που απαιτούνται για τέτοιου είδους φωτογράφηση (ίσως και μετά απο 1-2 firmware που θα χρειαστούν για να καλιμπραριστούν).

Και αυτό που αναφέρεις Κώστα άλλα και το γεγονός ότι η D500 έχει μεγαλύτερη βαθμολογία από την xt2 Και όμως την βγάζουν δεύτερη και αναφέρουν πέρα από την τιμή ότι αυτό γίνεται γιατί υπάρχει η πολύ ικανή D7200 στην αγορά!!!! Ωραίος λόγος!!!! Οτι νάναι, και επιπλέον έχουν στο τεστ την Panasonic GH4, θα έπρεπε να περιμένουν πρώτα να βγει η Gh5, να αναλύσουν σωστά την em1, xt2 και να μην γράφουν μπουρδολογίες για την D500, επίσης που είναι η Sony A6500 Και Sony A7II???? ή έστω και η Sony A6300???

Y.Γ. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν είπα ότι η xt2 Δεν αξίζει να είναι η καλύτερη, απλά κάνε όλα τα παραπάνω, ανέλυσε σωστά και αντικειμενικά όλες τις μηχανές και ύστερα αποφάσισε....

Και αυτό που αναφέρεις Κώστα άλλα και το γεγονός ότι η D500 έχει μεγαλύτερη βαθμολογία από την xt2 Και όμως την βγάζουν δεύτερη και αναφέρουν πέρα από την τιμή ότι αυτό γίνεται γιατί υπάρχει η πολύ ικανή D7200 στην αγορά!!!! Ωραίος λόγος!!!! Οτι νάναι, και επιπλέον έχουν στο τεστ την Panasonic GH4, θα έπρεπε να περιμένουν πρώτα να βγει η Gh5, να αναλύσουν σωστά την em1, xt2 και να μην γράφουν μπουρδολογίες για την D500, επίσης που είναι η Sony A6500 Και Sony A7II???? ή έστω και η Sony A6300???

Y.Γ. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν είπα ότι η xt2 Δεν αξίζει να είναι η καλύτερη, απλά κάνε όλα τα παραπάνω, ανέλυσε σωστά και αντικειμενικά όλες τις μηχανές και ύστερα αποφάσισε....

Το πήγες πολύ παραπέρα, στις συγκρίσεις που θα αργήσουν να γίνουν,εδώ λέμε να γίνει να μια σωστή ανάλυση από τους μεγάλους ,ώστε να βελτιωθεί η μηχανή με firmware updates ,αλλά και να μην παραπλανηθεί το αγοραστικό κοινό από ανακρίβειες.
Προσωπικά τα εξής πράγματα με απασχολούν και δεν ξέρω αν θα φτιαχθούν ,μιας και δεν έχω δει να τα αναφέρουν: τι δείχνει/πώς το δείχνει η οθόνη,πόσο κοντά είναι σε αυτό του evf (που δεν είναι ίδιο),η φωτεινότητα των δύο προηγούμενων ,η μείωση του refresh rate της οθόνης μετά από λίγο χρόνο που έμαθα έγινε εσκεμμένα για power saving και πώς λειτουργεί το ISO στο auto. Ειδικά το τελευταίο λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με την Χ-T1 ,δηλαδή σε μία φωτογραφία πορτραίτου με τρίποδο σε ίδιες ρυθμίσεις (aperture priority,minimum shutter speed), η XΤ-1 θα τραβήξει π.χ. σε ISO 200 με SS π.χ. 1/40s και η Χ-Τ2 θα το πάει σε ISO 500 ή ISO 800.Ειδικά με το ISO 500 είναι το αγαπημένο της Τ2 :chinese:,τρελό κόλλημα και δεν παίρνει υπόψιν το minimum shutter speed.Λεπτομέρειες θα πείτε ,αλλά σε χαμηλά ISO η Χ-T1 είναι καλύτερη και έχει λιγότερο θόρυβο.Αντίθετα,σε υψηλά ISO είναι καλύτερη η Χ-Τ2 ,ακόμα και σε 12800 έχω βγάλει καλές/αποδεκτές φωτογραφίες.Ίσως από τις καλύτερες aps-c ακάθρεφτες σε αυτόν τον τομέα.Πλέον έχω αρχίσει και τα δουλεύω και manual .

Last edited:
Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Συνήθως αυτά τα λεπτά σημεία αποφεύγουν οι μεγάλοι να θίξουν και όχι πάντα επίτηδες αλλά λόγω του ότι δεν ξοκοκαλίζουν την μηχανή (αν υπάρχει τέτοιος όρος) όπως ένας ψαγμένος χρήστης με πολύ καλή γνώση των προηγούμενων μοντέλων της εταιρίας.

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Συνήθως αυτά τα λεπτά σημεία αποφεύγουν οι μεγάλοι να θίξουν και όχι πάντα επίτηδες αλλά λόγω του ότι δεν ξοκοκαλίζουν την μηχανή (αν υπάρχει τέτοιος όρος) όπως ένας ψαγμένος χρήστης με πολύ καλή γνώση των προηγούμενων μοντέλων της εταιρίας.

Ναι δυστυχώς έχουν πολλά να κάνουν, πολύ εξοπλισμό να δοκιμάσουν και ουσιαστικά το πιάνουν επιδερμικά μιας και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν ....ένας ψαγμένος χρήστης φυσικά θα το αναλύσει και θα το ψάξει ποιο πολύ....
Σκέψου τώρα να σου δώσω 5-6 μηχανές να αναλύσεις με καμιά 20 φακούς, τι να πρωτοπρολάβεις να κάνεις....

Υ.Γ. Εδώ την Olympus em10II έχω εδώ και 10 μήνες και ακόμα υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρω πως λειτουργούν και ρυθμίσεις στο μενού που δεν ξέρω τι κάνουν!!!

Εγώ να πω την αλήθεια μου δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η μηχανή είναι πιο ακριβή από την a7ii. Θα περίμενα να είναι έστω ίδια τιμή. Οκ βίντεο και κάποια features αλλά δεν έχει σταθεροποιηση και έχει μικρότερο αισθητήρα. Οπότε γιατί είναι πιο ακριβή;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ίδιο πηγαίνει για όλες τις νέες κροπαρισμενες κοντά στο διχιλιαρο.

- Καλύτερο σώμα
- Καλύτερο AF-C
- 4k
- Καλύτερο dynamic range
- Capitalise εν έτει 2016 .Η Α7ii βγήκε άλλη εποχή.Ανέμενε πόσο θα είναι η τιμή της Α7iii...
- Τα παλαιότερα μοντέλα παραμένουν σταθερά σε τιμές.

Γράφουν επίσης για καλύτερη απόδοση σε υψηλά iso ,αλλά μπορώ να δεχθώ και το αντίθετο

Edit: Αμερική είναι 100$ πιο ακριβή η Sony A7ii .Πάντα σε επίσημα καταστήματα.

Last edited:

Εγώ να πω την αλήθεια μου δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η μηχανή είναι πιο ακριβή από την a7ii. Θα περίμενα να είναι έστω ίδια τιμή. Οκ βίντεο και κάποια features αλλά δεν έχει σταθεροποιηση και έχει μικρότερο αισθητήρα. Οπότε γιατί είναι πιο ακριβή;
Το ίδιο πηγαίνει για όλες τις νέες κροπαρισμενες κοντά στο διχιλιαρο.

Την έχω την α7II και τη θεωρώ πολύ αδιάφορη μηχανή. Τη σώζει μόνο το IBIS. Δεν έχει πέρα από αυτό κάτι να ζηλέψει η Χ-Τ2, ίσα-ίσα το αντίστροφο συμβαίνει.
Ούτε η Ε-M1II έχει κάτι να ζηλέψει ως σώμα, που νομίζω αυτήν εννοείς με το διχίλιαρο που ανέφερες. Μόνο που στην περίπτωση της E-M1II υπάρχει διαφορά στο IQ λόγω αρκετά μικρότερου αισθητήρα.

Η κύρια αδυναμία της X-T2 είναι η απουσία IBIS και κατά δεύτερο λόγο η απουσία οθόνης αφής.
Panasonic, Olympus, πλέον και η Sony με την α6500 έχουν και τα δύο.

Ο φίλος κάτοχος της Α6300 δοκίμασε στο Σταυρινάκη την Χ-Τ2 και ξετρελάθηκε.
Βλέπω να μπαίνει σύντομα αγγελία.

Κάνει όμως και 500 ευρώ παραπάνω καινούρια!!!!