Fuji XT-3 φωτογραφία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Μια μηχανή κρίνεται από τις επιδόσεις της και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αν αυτά επηρεάζουν τις επιδόσεις της. Αν η τιμή της είναι υψηλή υψηλές είναι και οι απαιτήσεις των χρηστών. Καταλαβαίνω πολύ καλά οτι όλες οι εταιρίες δεν μπορούν να προσφέρουν στα φθηνά μοντέλα τους τα πάντα αλλά όταν μια μηχανή αγγίζει τα 1500 (ΧΤ3) ή τα 2500 (Canon R) θα κριθεί με βάση τον ανταγωνισμό οπότε η αναφορά στο Ibis είναι απολύτως λογική στις παρουσιάσεις των νέων μηχανών. Μέχρι εκεί όμως.

Αντίθετα δεν έχει καμία λογική να μπαίνουμε σε κάθε νήμα και να απαξιώνουμε τη σταθεροποίηση του σώματος επειδή η δικη μας μηχανή ή κάποια εταιρία έχει επιλέξει να προσφέρει επιλεκτικά Ibis στα ακριβά μοντέλα της. Τόσα χρόνια ξέρουμε το δρόμο και χωρίς Ibis , τον αποδεχόμαστε και δεν βγάζουμε τους υπόλοιπους τους τρελούς του χωριού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Μια μηχανή κρίνεται από τις επιδόσεις της και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αν αυτά επηρεάζουν τις επιδόσεις της. Αν η τιμή της είναι υψηλή υψηλές είναι και οι απαιτήσεις των χρηστών. Καταλαβαίνω πολύ καλά οτι όλες οι εταιρίες δεν μπορούν να προσφέρουν στα φθηνά μοντέλα τους τα πάντα αλλά όταν μια μηχανή αγγίζει τα 1500 (ΧΤ3) ή τα 2500 (Canon R) θα κριθεί με βάση τον ανταγωνισμό οπότε η αναφορά στο Ibis είναι απολύτως λογική στις παρουσιάσεις των νέων μηχανών. Μέχρι εκεί όμως.

Αντίθετα δεν έχει καμία λογική να μπαίνουμε σε κάθε νήμα και να απαξιώνουμε τη σταθεροποίηση του σώματος επειδή η δικη μας μηχανή ή κάποια εταιρία έχει επιλέξει να προσφέρει επιλεκτικά Ibis στα ακριβά μοντέλα της. Τόσα χρόνια ξέρουμε το δρόμο και χωρίς Ibis , τον αποδεχόμαστε και δεν βγάζουμε τους υπόλοιπους τους τρελούς του χωριού.

:worshippy: Συμφωνώ 100%.

EIS έπρεπε να έχει τουλάχιστον, έστω και στο 1080p, εδώ έχει η Χ-Τ100.

H X-Τ100 στο βίντεο απευθύνεται στον απλό χρήστη.
Η X-T3 στο βίντεο απευθύνεται στον επαγγελματία όσον αφορά το F-Log, 10bit, υψηλά bitrates κτλ.
Ξεχάστηκε ο προχωρημένος ερασιτέχνης που δεν κυκλοφορεί μόνιμα με gimbal και τρίποδο, και θα ωφελούνταν από την ευκολία του EIS.

Πολλές αναφορές για EIS βρίσκω στα rumors πριν την κυκλοφορία της μηχανής. Μετά τι έγινε; Ξεχάστηκε;
Τουλάχιστον συζητιέται αρκετά εκεί έξω, ώστε να εισακουστεί από τη Fuji και να το προσθέσει;

Δεν το λέω από ιδιοτροπία. Στην ΝΧ1 μου έχει λύσει τα χέρια. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημένο και δουλεύει πολύ αποτελεσματικά! Ούτε IBIS ούτε τίποτα. Και με φακό χωρίς IS, πάλι γίνεται δουλειά μια χαρά.

Υπάρχει όμως και αρκετός κόσμος που δεν είναι επαγγελματίες ή δεν τους ενδιαφέρει φανατικά το βίντεο και θα πάρουν την XT-3, σε αυτούς (που δεν είναι και λίγοι) απευθύνεται το EIS. Πιστεύω πάντως ότι θα το βάλει με Firmware.
Για να λέμε και την αλήθεια η Fuji ακούει τα παράπονα και διορθώνει πράγματα, θα διορθώσει το Fat32, θα βάλει και EIS πιστεύω και ότι άλλο ζητηθεί ή ακούσει γκρίνιες...

Και η ΝΧ1 με update το έβαλε αν θυμάμαι καλά. Καλύτερα να αργήσει λίγο και να γίνει σωστά παρά να είναι εξ αρχής και να γεμίζει την εικόνα με artifacts

Ναι, με update προστέθηκε το 2015 και τότε ήταν πρωτοποριακό το DIS ταυτόχρονα με 6,5>4Κ downsample.

Τρία χρόνια μετά και από τη στιγμή που υπήρξε συνεργασία με Samsung, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει εξαρχής με την κυκλοφορία της μηχανής και να γυρνάμε πίσω στο 2014.

Στην όλη κουβέντα είμαι ο μοναδικός που απάντησα με αποδείξεις έστω και με μια τυχαία φωτογραφία που είχε βγει για αποτύπωση της πτώσης του άστρου κια μόνο και όχι με λόγια και λόγια και ξανά λόγια.η μου λέτε ψάξε στο ίντερνετ να βρεις φωτογραφίες με 1" κτλ, δείξτε μου εσείς τι τραβάτε, δε θέλω παραδείγματα άλλων, θέλω δική σας δουλειά.
Νίκο αν λες ότι ο 16αρης της fuji βγάζει το ίδιο αρχείο και την ίδια απόδοση στα iso με τον 24αρη της τότε κάπου έχεις μπερδευτεί και δεν μπορείς να διακρίνεις διάφορες.
Ωραία είπαμε δεν έχει ibis μην την πάρετε τη Fuji αλλά δεν μπορεί αυτή η καραμέλα να πιπιλίζεται ατελείωτα, ας λιώσει επιτέλους. Όποιος δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ibis ας πάει παρακάτω, όποιος τα καταφέρνει ας μείνει να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες.
Πριν 2-3 χρόνια όλη την ώρα έπαιζε η κασέτα για το κακό βίντεο της fuji. Τώρα παίζει για το ibis, αύριο δε ξέρω τι θα είναι. Κάτι ανάλογο υπήρχε και στα νήματα της Sony με το κακό jpeg.
Είπαμε η Fuji δεν έχει ibis, η Sony jpeg, τα 4/3 μεγάλο αισθητήρα κτλ και όμως σε κάθε αντίστοιχο νήμα τα 9/10 σχόλια είναι μουρμούρα και μιζέρια για τα κακά.
Νομίζω ότι όλοι πια κουράστηκαμε. Ας κόψουμε αλλιώς το τιμόνι.

tzo, kbouk και karamela με βρίσκουν 100000% σύμφωνο. Εν έτη 2018 να πουλάς ενάμιση χιλιάρικο μηχανή χωρις ibis είναι τραγικό. Και ακόμη πιο τραγικό είναι ότι θα τρέξουν να την αγοράσουν, οπότε καλά κάνουν οι εταιρίες αφού βρίσκουν και τα κάνουν. Όπως βλέπεις στη σειρά κόσμο να σκαει 2000$ για να πάρει το νεο iPhone. Αυτούς τους λέω "πρόβατα" .

Από κει και πέρα το επιχείρημα φίλε tiniake που λες να βάλουν αυτοί φωτό με 1 και 2 sec έκθεση και να την ανεβασουν από μηχανές με ois και eis είναι λίγο άκυρο (έως παρα πολύ θα ελεγα) και αν κανεις μια προσπάθεια να το ξαναδιαβασεις-ξανασκεφτεις χωρίς όμως τις "φουτζοπαρωπιδες" (ελπίζω να καταλαβαίνεις το χιουμοριστικό τρόπο που το λέω:) ) νομίζω θα το διαπιστώσεις κι ο ίδιος.

Ποιος ο λογος λοιπον να αναβαθμιζει καποιος μοντέλα όταν οι βελτιώσεις γίνονται με το σταγονόμετρο? Ibis έπρεπε να είχαν όλες οι μηχανες από το 2016 και μετά, και αν ήταν τα φτηνά μοντέλα να ειχαν eis που είναι και "τσαμπα" (σχεδόν, μιας και δεν απαιτεί εξτρα hw). Ακόμα και οι κινεζικες action cam και οι gopro5 εχουν eis και μάλιστα πολύ καλό. Δεν νοείται να λείπει από μηχανή του 1,5Κ η οποία έπρεπε να έχει ibis σε αυτά τα λεφτά.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Εν έτη 2018 να πουλάς ενάμιση χιλιάρικο μηχανή χωρις ibis είναι τραγικό. Και ακόμη πιο τραγικό είναι ότι θα τρέξουν να την αγοράσουν, οπότε καλά κάνουν οι εταιρίες αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

Γιατι ρε συ δηλαδη η Sigma που βγηκε καποτε και ζητουσε 10000$ για την SD1 !!! σε τι κοινο στοχευε ? Μιλαμε για μηχανη χωρις βιντεο, χωρις αποδοση σε ψηλα iso, εννοειται χωρις σταθεροποιηση, crop αισθητηρας και η επιτομη της σπαρτιατικης αντιληψης.

Θα μου πεις πουλησε ? Οχι βεβαια. Γιατι η τιμη ηταν ηταν εξωπραγματικη. Και μπορει να πουλησε καποια κομματια μετα απο χρονια οταν το τρενο ειχε ηδη σφυριξει και η τιμη ειχε πεσει στο 1/8......

Το κοινο ας πουμε που χαλβαδιαζει την Fujifilm GFX 50R παλι τα ιδια χαρακτηριστικα εχει.

Παντα θα υπαρχει κοινο που δεν ενδιαφερεται για τιποτα αλλο παρα για το οτι το μηχανημα αυτο ειναι μια capture machine.

H αρχη δηλαδη της φωτογραφιας να αποθανατιζεις την στιγμη εκμεταλλευομενος το φως, τον σχεδιασμο του καδρου και πως μπορεις να αιχμαλωτισεις ολη την μαγεια της εικονας .

Μην αποκαρδιωνουμε οσους αυτο εχουν ερωτευτει στην φωτογραφια γιατι φωτογραφια δεν ειναι μπλιμπλικια που καθε μερα συγκρινουν οι youtubeαδες και οι καθε λογης χρηστες που δεν εχουν τραβηξει ενα καρε της προκοπης αλλα κατι παραπανω.

Με το σκεπτικό σου αφού υπάρχει η Α7iii που είναι ff στα 2000 ευρώ, οτιδήποτε άλλο σε κοντινά χρήματα απευθύνεται σε πρόβατα.
Συμφωνείς;
Η Χ-Τ3 στα χρήματα της δίνει εκατοντάδες αλλά εκτός το ibis και φωτογραφικά μπορεί να είναι στα επίπεδα της Χ-Τ2 αλλά στο βίντεο χτυπάει κορυφή στα χρήματα της και παραπάνω.

Μαζί σου Παναγιώτη το ξέρω ότι το παρακάναμε, απλά να προσθέσω να είσαι και τόσο ''υποστηρικτικός'' και στα άλλα Brands και στα άλλα νήματα Και όχι μόνο στην Fuji, διότι μόνο στην Fuji με το που ακούσεις ''γκρίνια'' έρχεσαι να την υποστηρίξεις όπως και κάποιοι άλλοι γνωστοί.
Από εκει και πέρα το δείγμα που έβαλες συγνώμη είναι ''κακό'' σε σημείο να θυμίζει φώτο από κινητό, οπότε δεν στέκει σαν παράδειγμα και υποστηρίζει αυτό που λέμε για το IBIS.
Τα άλλα παραδείγματα που ανέφερες δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα, ο αισθητήρας του m4/3 έχει αυτή την διάσταση και απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, η Sony έστω και αργά βελτιώνει τα Jpeg Και στην Α7ΙΙΙ μάλιστα πολύς κόσμος την θεωρεί σαν την μηχανή με το καλύτερο Jpeg Της αγοράς. Εδώ όμως μπορεί να βάλει IBIS η Fuji και δεν έβαλε σε μηχανή 1.500 ευρώ εν έτη 2018 και για αυτό γκρινιάζουμε και με το δίκιο μας. Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο αν δεν σου κάνει πας παρακάτω.....

Y.Γ. Δες εδώ παρακάτω στο χέρι φωτογράφιση Milky Way με με em1II φώτος 10 sec. Και ο αρθρογράφος καταλήγει στο εξής παρακάτω για να πάρεις μια γεύση τι μπορεί να κάνεις με ένα IBIS, θα σου πρότεινα επίσης να δοκιμάσεις ένα 5axis ibis και να μας πεις μετά αν θα ξαναγύριζες πίσω σε μηχναή χωρίς αυτό. Ευχαρίστως μάλιστα να βρεθούμε κοντά να σου δώσω να δοκιμάσεις την παλιά em1 για να δείς τι μπορεί να κάνει.

''Even at night, it seems tripods can be optional with the little Olympus E-M1 MkII. Astounding!''

https://petapixel.com/2017/05/23/gorgeous-10-second-milky-way-photo-shot-hand-held/

πολύ αυστηροί γίναμε με τη Fuji τελευταία, που μέσα σε 3-4 χρόνια από 0 πήγε στο πολύ καλό βίντεο και εταιρίες σαν τη Nikon έκαναν 10 χρόνια να φτάσουν τον ανταγωνισμό...και δεν είναι αποκλειστικά φωτογραφική εταιρεία. Για να μην πω για τις dslr που ακόμα και πριν λίγο καιρό εκθειαζονταν, αλλά η έλλειψη ibis εκεί δεν παίζει ρόλο, μπορείς να τραβάς άνετα σε iso 6400 και να μην παραπονιεσαι. Στη fuji το ibis γίνεται απαραίτητο, λόγω του κόσμου που έρχεται από άλλες εταιρείες και θέλει βίντεο Οι ήδη κάτοχοι που ενδιαφερόμαστε μόνο φωτογραφικά έχουμε άλλα παράπονα,κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, πχ το Fuji app, περισσότερα fn κουμπιά, c1, c2, c3 πάνω σε ροδέλα, άμεση μετάβαση σε afc κλπ κλπ.. μπορώ να τις αναλύσω σε άλλο post

Παναγιώτη επειδή ζητήθηκε και μόνο μπες στο κοινόχρηστο άλμπουμ που σου βάζω : https://photos.app.goo.gl/njfnoi5qHs7LFtV48, πήγαινε στις φωτό με τα αγάλματα στην ταρατσα του Νιαρχος και δες χρόνους, ISO, διαφραγματα , πέρασαν 2 χρόνια από τότε, ήταν η πρώτη δανεική ΕΜ1.2 που πήρα στα χέρια μου και την τεσταρα μαζί με τον Σπύρου και τον Νίκο (nicksoti), αρϋθμιστη κιόλας εκεί παίζαμε με τις ρυθμίσεις , θα δεις χρόνους κλείστρου 5 δευτερα (είχα και με 6’’) σε 12mm και 1/3´ σε 80mm , ελπίζω να φτάνουν για να το κλείσουμε εδώ.

ΥΣ
εγω για φωτό μιλάω πάντα και όχι για βίντεο , εκεί και αν είναι σούπερ απαραίτητο.

πολύ αυστηροί γίναμε με τη Fuji τελευταία, που μέσα σε 3-4 χρόνια από 0 πήγε στο πολύ καλό βίντεο ...

Ίσα-ίσα, ακριβώς επειδή έγινε πολύ καλή η Fuji στο βίντεο, η ανάγκη για σταθεροποίηση IBIS ή EIS γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.
Όσο δεν ήταν καλή στο βίντεο, υπήρχε εκείνη η δικαιολογία, ότι η μηχανή απευθύνεται στους φωτογράφους κτλ.

Προσωπικά με καίει το ΕΙS, γιατί το χρειάζομαι σε μηχανή χωρίς IBIS και είμαι υποφήψιος αγοραστής της μηχανής.
Αν προστεθεί με firmware update, δεν θα έχω πρόβλημα που δεν έχει IBIS, όπως δεν έχω πρόβλημα και με την NX1. Eξάλλου αν θέλω IBIS, μπορώ να κάνω υπομονή για την X-H2.

Μόλις βγει X-H2 με τις δυνατότητες στο βίντεο της X-T3 αλλά απαραιτήτως με νέα, μεγάλη μπαταρία, δεν θα έχω κανένα λόγο να κοιτάξω την Χ-Τ3.

Γίναμε αυστηροί γιατί ο ανταγωνισμός τρέχει, η X-T3 έχει να αντιμετωπίσει το ''μεγαθήριο'' Α7ΙΙΙ με FF αισθητήρα και IBIS, τις super εξοπλισμένες Olympus em1II, Panasonic G9, Gh5, τις νέες FF Canon Και Nikon, με την Nikon μάλιστα με το καλημέρα να δίνει IBIS...οπότε όπως και να το κάνουμε χτυπάει η έλλειψη Ibis, από εκει και πέρα σαφώς ότι αρέσει στον καθένα. Η Fuji έχει κάνει τεράστια άλματα και μάλιστα εκει που κοροϊδεύαμε την εστίαση και το βίντεο έφτασε με την X-T3 να γίνει Leader και μάλιστα στην εστίαση CAF στις φώτος να συγκρίνεται άμεσα με την κορυφαία της αγοράς Nikon D5/D500....όλα αυτά είναι κατόρθωμα για μια σχετικά μικρή εταιρία στα φωτογραφικά. Η Χ-Τ3 δε έκανε τόσο ''μπαμ'' στην αγορά που έφτασε σε σημείο να ασχολιούνται όλοι με αυτή, και αυτό μόνο καλό της κάνει και δείχνει για τη μηχανή μιλάμε.
Προσωπικά μιλώντας αν είχα τα χρήματα που ζητάει ευχαρίστως θα την αγόραζα και θα ήμουν και ευχαριστημένος.

Ίσα-ίσα, ακριβώς επειδή έγινε πολύ καλή η Fuji στο βίντεο, η ανάγκη για σταθεροποίηση IBIS ή EIS γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Αυτα τα λενε ποιοι ?

Η GH5s και η ΒΜ που εχουν καλυτερο βιντεο απο ολες τις αλλες προτασεις διαλεξαν να μην βαλουν επισης ibis. Μην πω για την Canon που ειναι αλλο κεφαλαιο.

Αν το ibis στο βιντεο το χρειαζονται οι εικονοληπτες γαμων και συναφων εργασιων δεν σημαινει οτι ειναι απαραιτητο παντου στο βιντεο. Για μενα η επιλογη της XT3 αποδεικνυει οτι σουπερ αποδοση και ibis δεν πανε μαζι. Τουλαχιστον με τα εως τωρα τεχνολογικα δεδομενα. Εκαναν την επιλογη τους η δε πανασονικ αναγκαστηκε να βγαλει και δευτερο σωμα για να καλυψει ολες τις αναγκες.

θα το βαλει Ναθ στην XH2 to IBIS .... οποτε δε στεκει αυτο που λες.
Αποδειξη οτι η Panasonic θα το βαλει στις νεες FF mirrorless.

Kαλα τη canon δεν την υπολογιζω καν, ειναι για κλωτσιες!

Αυτα τα λενε ποιοι ?
Η GH5s και η ΒΜ που εχουν καλυτερο βιντεο απο ολες τις αλλες προτασεις διαλεξαν να μην βαλουν επισης ibis. Μην πω για την Canon που ειναι αλλο κεφαλαιο.
Αν το ibis στο βιντεο το χρειαζονται οι εικονοληπτες γαμων και συναφων εργασιων δεν σημαινει οτι ειναι απαραιτητο παντου στο βιντεο. Για μενα η επιλογη της XT3 αποδεικνυει οτι σουπερ αποδοση και ibis δεν πανε μαζι. Τουλαχιστον με τα εως τωρα τεχνολογικα δεδομενα. Εκαναν την επιλογη τους η δε πανασονικ αναγκαστηκε να βγαλει και δευτερο σωμα για να καλυψει ολες τις αναγκες.

Όλοι εμείς οι απλοί χρήστες τα λέμε αυτά, που δεν είμαστε επαγγελματίες.

GH5s και Blackmagic δεν απευθύνονται σε απλούς χρήστες.

Για όλους εμάς τους απλούς χρήστες, το IBIS και κατ' επέκταση το EIS είναι απαραίτητο.
Δεν θα ψειρίσουμε τη μαϊμού κατά πόσο το IBIS ή το EIS επηρεάζει την απόλυτη ποιότητα.
Περισσότερο μας ενδιαφέρει να βγει σταθερή η λήψη.

Δεν θα ψειρίσουμε τη μαϊμού κατά πόσο το IBIS ή το EIS επηρεάζει την απόλυτη ποιότητα.
Περισσότερο μας ενδιαφέρει να βγει σταθερή η λήψη.

Γιατι παρκισνον εχεις ? Θα μπορουσε να μας πει ενας χρηστης που θελει την απολυτη ποιοτητα και δεν τον ενδιαφερει η υποβοηθηση στην σταθεροποιηση της ληψης.

Και δεν νομιζω οτι μπορει να πω κατι επ' αυτου.