Fuji XT-3 φωτογραφία

Απάντηση: Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

Φιλος εχει και τους δυο σε Χ-Τ2 και μου ειπε ξεκαθαρα πας στον 23ρι f2.0 για βιντεο και πιο γρηγορο AF. Τωρα θα δουμε.........

Σωστό αυτό αλλά η εστιακή; Έχει και 35άρη αντίστοιχο f.2.

Στο λέω με το σκεπτικό ότι ο 35άρης θα σου δώσει καλύτερα πορτραίτα του παιδιού, πιστεύω.

Ο άλλος φακός ξεκινάει από 18 f2,8 και καταλήγει στα 55 f4.0. Οπότε στα 23mm πόσο να έχει κλείσει, στο f3.0? Δεν είναι και πολύ μεγάλη διαφορά από τον 23άρη. Ενώ στα 35mm θα έχει σκοτεινιάσει περισσότερο. Πόσο μάλλον στα 50mm.

Για τη χρήση που θες το φακό εγώ θα σκεφτόμουν και τον 50άρη f2.0. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

Με μας που έμπλεξες τι περίμενες; :p

Εγώ τείνω πιο πολύ στην περίπτωσή σου
X-H1 και τον φακό που ήθελες εξαρχής, τον 16-55/2.8, και κανέναν άλλον.

Η X-H1 με battery grip και δυο έξτρα μπαταρίες 1419
Και 819 ο φακός από e-infin.

Εχω γινει Σ-Α-Λ-Α-Τ-Α χαχαχαχααχα
Αχχχχχ ΘΕΕ ΜΟΥΥΥ !!!!!!!!

και για να σε κάνω περισσότερο σαλάτα :chinese:, θα πρότεινα ένα φθηνότερο σώμα,
(έτσι και αλλοιώς σε ένα χρόνο θα έχουν βγει καινούρια σώματα)
με ισάξια ποιότητα όσον αφορά πορτρέτα και πρόσωπα και ίσως καλύτερη όσον αφορά τοπία

Χ-Τ100

αλλά χάνεις σε ταχύτητα AF και video

Ειδικα σε ταχύτητα AF δεν θελω να χασω καθολου, αναζητω το καλυτερο δυνατο AF με λογικα χρηματα φυσικα (1500-2000 ευρω).
Οταν διαβαζω προτασεις του τυπου.......
Στην Χ-Τ3 ο αλγοριθμος AF εχει γραφτει εξολοκηρου απο την αρχη...... ειναι η αδυναμια μου και διαγραφω τα προηγουμενα μοντελα αμεσως.

Ειδικα σε ταχύτητα AF δεν θελω να χασω καθολου, αναζητω το καλυτερο δυνατο AF με λογικα χρηματα φυσικα (1500-2000 ευρω).
Οταν διαβαζω προτασεις του τυπου.......
Στην Χ-Τ3 ο αλγοριθμος AF εχει γραφτει εξολοκηρου απο την αρχη...... ειναι η αδυναμια μου και διαγραφω τα προηγουμενα μοντελα αμεσως.

διέγραψε τα προηγούμενα μοντέλα, αν θες κάτι από αυτά που έχουν τα νεότερα,
έτσι και αλλοιώς σε λίγους μήνες θα έχεις προηγούμενο μοντέλο ότι και να πάρεις

(και όσον αφορά την χ-τ100 δεν είναι προηγούμενο μοντέλο αλλά αρκετά φρέσκο)

Χ-Τ3 θέλεις, X-T3 θα πάρεις τότε, τελείωσε.

Ο 18-55/2.8-4 σχεδόν αναγκαστική, σίγουρη αγορά.

Από κει και πέρα για δεύτερο φακό προτείνω τον 60/2.4 macro.
Σε πολλές φωτογραφίες με το νεογέννητο ο macro θα κάνει τη διαφορά.

δεν χρειάζεσαι γρήγορο AF για το νεογέννητο (σε 3 μήνες - με το καλό!!!! )

μέχρι να αρχίσει να τρέχει, η φούτζι θα έχει βγάλει άλλα 6 μοντέλα τουλάχιστον

αλλά περί ορέξεως...... δεν έχουν νόημα οι παρατηρήσεις των άλλων

Απάντηση: Re: Fuji XT-3

Όπως το λες, άντε να βγάλεις π.χ. Landscape νύχτα που τα θέλεις όλα νετ με κλειστό διάφραγμα χωρίς σταθεροποίηση ή να θες χαμηλό Iso για πιο καθαρό αρχείο...απλά κάηκες!!! Εδώ στην Fuji X100 που έχω το βασικότερο για μένα μειονέκτημα είναι η έλλειψη σταθεροποίησης, φώτο κάτω από 1/15-1/20 απλά δεν μπορώ να τραβήξω με αυτήν, αναγκαστικά κλείνω το διάφραγμα σε τουλάχιστον f2,8 για να μην είναι soft και έτσι η μηχανή ουσιαστικά μου είναι ψιλοάχρηστη το βράδυ καθώς όλα βγαίνουν κουνημένα. Βέβαια αυτά δεν θα σας τα πουν οι ''πληρωμένοι'' Reviewers και οι Embasadors της Fuji!!!!

Υ.Γ. Μας καλόμαθε η Olympus που τραβάς φώτο χεράτες και στο 1'' sec

Πολλές φορές διαβάζω και ξαναδιαβάζω και λέω ή είναι λάθος αυτά που γράφονται ή εγώ κάπου κάνω το λάθος.
Φωτογραφίες λοιπόν βγαίνουν τη νύχτα και χωρίς ibis και χεράτες και χωρίς καμία σταθεροποίηση.
X100T 1/10 ταχύτητα χωρίς τρίποδο, χωρίς ibis ,στο χέρι με μια ανάσα και μόνο.
Δεν τη βάζω με σκοπό την αντιπαράθεση αλλά κάποια πράγματα μάλλον δεν ισχύουν.
DSCF4263 by thniakos2001, on Flickr

Εσύ δεν μετράς φίλε, είσαι τζόβενο, γυμναστής κ. λ. π.... Ρώτα κι εμάς που σε λίγο θα τραβάμε μόνο με gimbal

Απάντηση: Re: Fuji XT-3

Πολλές φορές διαβάζω και ξαναδιαβάζω και λέω ή είναι λάθος αυτά που γράφονται ή εγώ κάπου κάνω το λάθος.
Φωτογραφίες λοιπόν βγαίνουν τη νύχτα και χωρίς ibis και χεράτες και χωρίς καμία σταθεροποίηση.

Αυτή είναι η γνώμη σου Παναγιώτη αλλά εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ και η συγκεκριμένη φωτό στα δικά μου μάτια μου το επιβεβαιώνει, είναι αρκετά soft και μια πιθανότητα είναι να είναι ελαφρά κουνημένη ή ο φακός που χρησιμοποίησες να είναι λίγο soft ανοιχτός (23mm/2).
Αν λοιπόν είχες σταθεροποίηση στο σώμα θα είχες 2-3 εναλλακτικά σενάρια , να τραβήξεις με μεγαλύτερη ταχύτητα ώστε να αν ο φακός αποδίδει καλύτερα ανοιχτός να το δούμε, να τραβήξεις την ίδια φωτό όχι με 3200 αλλά με 2 στοπ τουλάχιστον πιο κάτω ISO π.χ. ISO 800 και έτσι να ήταν πιο καθαρή και χωρίς τόσο NR ή να έκλεινες τον φακό 2 στοπ ώστε να βλέπω τα αυτοκίνητα πολύ πιο καθαρά.

Επίσης δεν έχω καμία όρεξη να τραβώ φωτογραφίες με μπουκάλα οξυγόνου (έχω 3 μηχανές χωρίς ibis), αν δεν έχω ibis στην μηχανή μου βάζω ένα τριποδακι και βγάζω τη νυχτερινή μου. Ως φωτογράφος προσαρμόζομαι στον εξοπλισμό που έχω εκείνη τη στιγμή στα χέρια μου και προσπαθώ να πάρω το καλυτερο από αυτόν.

ΥΣ
Δεν είναι ανάγκη σε κάθε νήμα νέας μηχανής να γίνεται debate και μάλιστα με το καλημέρα ...

Από τα πρώτα post στο νέο νήμα της Zeiss ΖΧ1 ...
Λεφτά μπορεί να βρεις, ibis δεν μπορείς να βάλεις.

Κώστα με το καλημέρα η αναφορά μου στο νήμα της ZEISS για το ibis γιατί έχει γίνει εμμονή. Ψάξε να δεις τον τελευταίο καιρό. Κάθε συζήτηση για κάθε μηχανή περιέχει τι λέξη ibis.
Πουλάει σαν τρελή η Χ-Τ3, αμέτρητα ποστ εδώ λένε ότι δεν έχει ibis.
Λέει ο Νίκος ότι δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία τη νύχτα αν δεν έχεις ibis, για αυτό και έβαλα τη φωτογραφία από πάνω. Μια ανάσα είναι η φωτογραφία έχει δεν έχει σταθεροποίηση η μηχανή, αυτό μαθαίνουν σε όλα τα σεμινάρια, οι μπουκάλες είναι για να ανακαλύψεις το βυθό όχι για να βγάζεις φωτογραφίες.
Το soft και αυτή η λασπουριά οφείλεται στον 16αρη αισθητήρα που στον 24αρη στο ίδιο iso δεν υπάρχει.
Εννοείται ότι για σοβαρή βραδινή υπάρχει το τρίποδο.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Έχεις πιάσει ποτέ μηχανή με DUAL IS; Ε-M1II; G9;

To ίδιο iso δεν υπάρχει με IBIS. Μπορείς να κατέβεις και στα 800iso αντί 3200iso. Και με πανεύκολη επαναληψιμότητα.
Ούτε τα σεμινάρια ούτε οι πωλήσεις της X-T3 αποτελούν επιχείρημα κατά της χρησιμότητας του IBIS.
Εμμονή δεν είναι, είναι de facto πλέον σε πολλές μηχανές υψηλής κατηγορίας, Olympus, Panasonic, Sony.
Oύτε μικρό είναι το σώμα της X-T3 ώστε να δικαιολογείται, ούτε και φτηνό.

Για τόσο εξελιγμένο μοντέλο στο βίντεο, και ειδικά αφού έχει βοηθηθεί από τη Samsung, εγώ θα περίμενα τουλάχιστον να είχε EIS, αλλά ούτε αυτό έχει. Ούτε καν στα 1080.

Όλοι συμφωνούμε ότι θα ήταν καλό να είχε IBIS... Αλλα αυτό είναι δεδομένο τώρα.
Ίσως να βάλει EIS στο μέλλον.

Ας προχωρήσουμε παρακάτω, στα της μηχανής.

Μακαρι να τη πάρει κάποιος εδώ μέσα να μας πει εντυπώσεις.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-3

Η φώτο Παναγιώτη που έβαλες δεν είναι Sharp, και οκ μπορεί με λίγο τύχη να σου κάτσει κάποια στο 1/10 με προσπάθεια, αναπνοές κλπ. άλλα δεν είναι ο κανόνας, Low light δεν κάνεις με την Fuji X100, την έχω και πίστεψε με την ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους που απλά την δοκίμασαν για 1-2 μέρες. Χωρίς σταθεροποίηση και με φακό που πρέπει να τον κλείσεις για να είναι Sharp δεν μπορείς το βράδυ. Καλή τύχη λοιπόν με αναπνοές, δοκιμές και πατέντες για να βγάλεις με 1/10 την στιγμή που με ένα Ibis θα είχες ακόμα και 1/4. Μέχρι και η Ricoh έβαλε σταθεροποίηση στην νέα της μηχανή, η fuji ακόμα δεν το ανακάλυψε στην σειρά Χ100. Θα το βάλει στην νέα Χ100 πάντως.

Υ.Γ. Στην Olympus em1 όπως είπα τραβάω χεράτες και 1sec. ενώ το 1/2 το έχω για πλάκα.

Κώστα με το καλημέρα η αναφορά μου στο νήμα της ZEISS για το ibis γιατί έχει γίνει εμμονή. Ψάξε να δεις τον τελευταίο καιρό. Κάθε συζήτηση για κάθε μηχανή περιέχει τι λέξη ibis..

Oντως ημαρτον. Μια χαρα μηχανη ειναι και εγω την σκεφτηκα για λιγο αντι για την Α7ΙΙΙ και αν δεν ειχα τον σκοπελο της προσαρμοσης των φακων μου πανω της πιθανον να την προτιμουσα της σονυ .

Αν κανει η Sigma κινηση προς την εταιρεια θα την απογειωσει αλλα δεν νομιζω πλεον οτι θα το κανει. Εβαλε ροτα για Panasonic/Leica και το οτι θα στηριξει την μοντουρα αυτη περισσοτερο φανηκε απο το γεγονος οτι τερματισε την δικη της μοντουρα για να την υιοθετησει.

Οποτε η ιδια η FUJI θα πρεπει να βρει μονη της τον δρομο της . Ειναι δυσκολο το μονοπατι που εχει παρει η Σιγμα το καταλαβε και εκανε μιση στροφη ηδη σταματωντας την μοναχικη της πορεια.

Κώστα με το καλημέρα η αναφορά μου στο νήμα της ZEISS για το ibis γιατί έχει γίνει εμμονή. Ψάξε να δεις τον τελευταίο καιρό. Κάθε συζήτηση για κάθε μηχανή περιέχει τι λέξη ibis.
Πουλάει σαν τρελή η Χ-Τ3, αμέτρητα ποστ εδώ λένε ότι δεν έχει ibis.
Λέει ο Νίκος ότι δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία τη νύχτα αν δεν έχεις ibis, για αυτό και έβαλα τη φωτογραφία από πάνω. Μια ανάσα είναι η φωτογραφία έχει δεν έχει σταθεροποίηση η μηχανή, αυτό μαθαίνουν σε όλα τα σεμινάρια, οι μπουκάλες είναι για να ανακαλύψεις το βυθό όχι για να βγάζεις φωτογραφίες.
Το soft και αυτή η λασπουριά οφείλεται στον 16αρη αισθητήρα που στον 24αρη στο ίδιο iso δεν υπάρχει.
Εννοείται ότι για σοβαρή βραδινή υπάρχει το τρίποδο.

Παναγιώτη ο 16αρης αισθητήρας είναι μια χαρά και παρόμοια απόδοση έχουν σε Iso Με τον 24αρη, μην λέμε ότι θέλουμε, ο φακός όπως είπε ο Κώστας δεν είναι sharp σε f2 και ανεβάζοντας iso στον θεό Και χωρίς Ibis έβγαλες μια φώτο λασπουριά, κουνημένη και με f2 που ο φακός είναι soft εκει. Προς στιγμήν νόμισα ότι είναι φώτο από κινητό. Αν είχες Ibis θα έκλεινες το διάφραγμα (καλύτερη ποιότητα εικόνας και όλα νετ εστιασμένα) θα έβαζες και πιο χαμηλό iso και τέρμα και το κούνημα και έτοιμη η φώτο. Βλέπεις ότι με την φώτο που έβαλες απλά επιβεβαίωσες και εσύ αυτά που λέμε. Νο ibis Νο party....τόσο απλά.

Υ.Γ. Είχα και την Χ100F με τον 24αρη, πάλι low light δεν έκανες, πάλι φακός soft, πάλι χωρίς Ibis και ατελείωτες πατέντες και άγιος ο θεός.
Υ.Γ. Σοβαρή βραδινή δεν είναι ανάγκη να έχεις τρίποδο, ένα 5axis ibis θες και θα δεις το φως το αληθινό!!. Εχεις πιάσεις μια Em1II με dual is όπως λέει ο TZO??? Πιάσε μια δες τι κάνει το βράδυ και πίστεψε με θα σου πέσουν τα σαγόνια στο πάτωμα. Ψάξε στο διαδίκτυο να βρεις φώτος ΧΕΡΑΤΕΣ με Em1II και 12-100f4 και σε 5-6-7-8 sec...

Όλοι συμφωνούμε ότι θα ήταν καλό να είχε IBIS... Αλλα αυτό είναι δεδομένο τώρα.
Ίσως να βάλει EIS στο μέλλον.

Ας προχωρήσουμε παρακάτω, στα της μηχανής.

Μακαρι να τη πάρει κάποιος εδώ μέσα να μας πει εντυπώσεις.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

EIS έπρεπε να έχει τουλάχιστον, έστω και στο 1080p, εδώ έχει η Χ-Τ100.