Fuji XT-3 φωτογραφία

θα το βαλει Ναθ στην XH2 to IBIS .... οποτε δε στεκει αυτο που λες.
Αποδειξη οτι η Panasonic θα το βαλει στις νεες FF mirrorless.

Ειπα με τα μεχρι τωρα τεχνολογικα δεδομενα .

Ειναι σαφες οτι αυτο εχουν κατακτησει μεχρι τωρα αυτο βγαζουν.

Η Sony ας πουμε ειναι ακομα στα 8 bit μην το ξεχναμε......Αν τα βαλεις κατω ειναι μεγαλο το gap. Εσυ το ξερεις πολυ καλα οπως και ποσο καλυτερο ειναι το 12bit με την σειρα του , το 14bit κοκ.

Καθε γενια θα βελτιωνεται τωρα ομως ειμαστε εδω.

Η GH5s,XT3,BM δεν χρησιμοποιουν ibis γιατι με την τεχνολογια που μπορουν να βαλουν στα εμπορικα μοντελα στοχευουν στην ποιοτητα της εικονας . Δεν μπορω να το πω πιο απλα.

Απάντηση: Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

Μια GH5 ήταν να βγει , η GH5s με Ibis αλλά για να μην χάσουν την αγορά έβγαλαν την GH5 και μετά αναγκαστικά για να μην την κάψουν έβγαλαν την S χωρίς Ibis. Αυτά από συνέντευξη στελεχών της Πανυ , δεν τα είπαν ετσι σταράτα και ξεκάθαρα αλλά αυτό κατάλαβα. Για να το δικαιολογήσουν είπαν τη μούφα με το ibis για την S σαμπως αν θέλει κανεις να το απενεργοποιήσει δεν θα μπορεί. Μπορει να μην μπορούσαν να το βάλουν σε συνδιασμό με τον διπλοχρονισμο του αισθητήρα.
Η ΧΤ3 όμως δεν είναι το μοντέλο της Fuji κυρίως για βίντεο, αρα το ibis δεν θα επηρέαζε τόσο και θα αναδείκνυε ακόμη πιο πολύ τους εξαιρετικούς prime της εταιρίας, για τη φωτογραφία χρειάζεται και ας μην εχει κανεις Parkinson. Αν ήταν να μην το βάλουν γιατί επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο δεν θα το έβαζαν κυρίως στην ΧΗ σειρά.
Η ΒΜ ποτέ δεν είχε ibis αρα δεν είχε κάν επιλογή να βαλει να μην βαλει ειδικά στην τιμή που βγαίνει.

Τα πράγματα είναι απλά, αν έβαζαν IBIS αυτομάτως καις την X-H1, τελειώνεις με συνοπτικές διαδικασίες την X-T2 και δεν έχεις χώρο για μελλοντική ''X-H2''....όλα για τα λεφτά γίνονται...τόσο απλά...

Τα πράγματα είναι απλά, αν έβαζαν IBIS αυτομάτως καις την X-H1, τελειώνεις με συνοπτικές διαδικασίες την X-T2 και δεν έχεις χώρο για μελλοντική ''X-H2''....όλα για τα λεφτά γίνονται...τόσο απλά...

Ακριβώς αυτό.

η χτ3 συνεχιζει να ειναι αυτο που ειναι.... κορυφαια φωτογραφικη μηχανη της fuji στο apc s και απο κει και περα βιντεο για ψαγμενους ...χωρις παρκισον
γαμοφωτογραφοι, μπαμπαδες, μαμαδες και travellερσς περιμενουν την xh2

Αν και συμφωνώ ένα μέρη σ αυτό, σε συνέντευξη που είδα με υπεύθυνο της fuji, είπε ότι έγινε επειδή δεν το σήκωνε το σώμα. Γι αυτό άλλωστε βγάλανε και τη σειρά XH.
Το ίδιο κάνανε , είπε ο ίδιος, και στις medium format.
Βάλανε ibis μόνο στη μεγάλη λόγω χώρου.

Την αλήθεια προφανώς τη ξέρουνε μόνο αυτοί, εμείς υποθέσεις κάνουμε.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σε όσους και καλά δεν πάσχουν από Πάρκινσον (που συμφωνώ ήταν άκομψο που χρησιμοποιήθηκε ο όρος εξαρχής, υποτίθεται από έναν χρήστη στον τρίτο ενικό).

Πού θα ενοχλούσε αν η μηχανή πρόσφερε EIS;
Όποιος δεν θέλει το έχει στο OFF, όποιος θέλει στο On.

IBIS για τον Α ή Β λόγο, δικαιολογήσιμο ή όχι, δεν προσφέρει η μηχανή.
EIS γιατί να μην έχει;
Αν τεχνικά τους δυσκόλευε, γιατί όχι τουλάχιστον στο 1080, όπως πολύ σωστά προσφέρουν ήδη στην X-T100;

Κυριοι το τι εχει ο καθενας μας δεν μπορει να το ξερει ο καθενας εκτος αν γνωριζομαστε που δεν .

Αν εγω λοιπον εχω το οτιδηποτε και ο αλλος χρησιμοποιει μια φραση που λεγεται στην καθομιλουμενη ειτε για τα νεφρα ειτε για παρκινσον ειτε για στραβομαρα κακως το λαμβανω ως κατι αλλο.

Τωρα για το θεμα αυτο για να το κλεισουμε οντως υποθεσεις μονο μπορουμε να κανουμε.

Ειτε γινεται για εμπορικους λογους συνέχειας της φιρμας - κατι πολυ πιθανο που κανουν κατα κορο οι δυο μεγαλες εταιρειες- ειτε οντως ειναι θεμα τεχνολογικης προοδου.

Η επειδη δεν πιστευω οτι οι εταιρειες τωρα ανακαλυψαν πχ τα 60 fps σε 4k ειναι και θεμα παροχης τεχνολογιας με παραγοντα κοστους.

Δεν επιδιωκουν δηλαδη να βαλουν ολη την δυνατη τεχνολογια που κατεχει ενα κεντρο εξελιξης σε ενα κουτακι που κανει 1000-3000$.

Καθε τεχνολογια οσο περναει ο χρονος και αποφερει κερδη τοσο διευκολυνει το εδαφος για να φτυνηνει το επομενο βημα.

Αν πριν 2 χρονια μας ελεγαν οτι θα εχει καμερα αυτα που εχει η Α73 με 2 χιλιαρικα θα του περνουσαμε ζουρλομανδυα.

Ε τωρα εγινε βαση συζητησης.

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

Μια GH5 ήταν να βγει , η GH5s με Ibis αλλά για να μην χάσουν την αγορά έβγαλαν την GH5 και μετά αναγκαστικά για να μην την κάψουν έβγαλαν την S χωρίς Ibis. Αυτά από συνέντευξη στελεχών της Πανυ , δεν τα είπαν ετσι σταράτα και ξεκάθαρα αλλά αυτό κατάλαβα.

Γιατι αν εβγαζαν λιγο αργοτερα - μια GH5s με ΙΒΙS - και ολα τα χαρακτηριστικα και των δυο μηχανων ποιος θα τους εψεγε ?

Μην ξεχναμε οτι εχει μεγαλη διαφορα ο ενας αισθητηρας απο τον αλλον. Αλλα μπορουσε να πετυχει ο ενας αλλα ο αλλος .

όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνουμε το Ibis στα 4/3, με το Ibis σε crop, (αφού τεχνικά μιλώντας), δουλεύει καλύτερα στα 4/3 λόγο μικρότερου αισθητήρα

To ΕIS πράγματι θα ήταν μια καλή προσθήκη, είναι κάτι που το είχαν compact και πριν 15+ χρόνια! και με την καλή ανάλυση της fuji ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο κακό. H canon στα τελευταία μοντέλα το έχει εξελίξει αρκετά καλά.
Φυσικά είναι κάτι που μπορεί να μπει με firmware.
Το ibis στα m43 είναι τόσο καλό, που αν τραβήξεις κατόπιν με μια 6500 η Α7 ή μια Canon με OIS, στην αρχή νομίζεις ότι η σταθεροποίηση είναι κλειστή!

Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι η XT3 είναι ένα άριστο σώμα, αλλά για τους ήδη κατόχους ΧΤ2 τουλάχιστο φωτογραφικά δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα η αλλαγή. Εγώ θα αγόραζα κανα φακουδάκι επιπλέον, έτσι να μου φύγει η κάψα, και είναι και κάτι που μένει.

Γιατι παρκισνον εχεις ? Θα μπορουσε να μας πει ενας χρηστης που θελει την απολυτη ποιοτητα και δεν τον ενδιαφερει η υποβοηθηση στην σταθεροποιηση της ληψης.

Και δεν νομιζω οτι μπορει να πω κατι επ' αυτου.

Εγώ μπορώ. Θα του έλεγα να μπει στο μενού και να την απενεργοποιήσει. Ευκολάκι.

Άντε με γεια μας. Σε 7-8 μέρες θα σας την παρουσιάσω.. Τελικά πήρα τον 50mm f/2.

2q2pith.png

Με γειες και να την φχαριστηθεις οσο δεν παει εστιαζοντας σε αυτα που κανει αριστα και οχι σε αυτα που θαθελε το κοινο να κανει ( τα παντα δηλαδη)

Παιδια σας ευχαριστω πολυ. TZO βασικα και τους δυο ηθελα να παρω, αλλα τελικα πηρα τον 50ρι για πιο γενικη all around χρηση μιας και για αρχη θα εχω μονο 2 φακους. Μεσα στο 2019 θα αγοραστει ομως 100% και ο 60ρης Macro. Να ευχαριστησω φυσικα απαντες για τις
πολυτιμες συμβουλες και τον χρονο σας. Νεοτερα με την X-T3 συντομα εν δραση.