Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στη διαδικασία αναβάθμισης φίλε μου... η προτεινόμενη διαδικασία είναι μετά την αναβάθμιση να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να το βγάζεις από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά να κάνεις την αρχική εγκατάσταση!

Aυτό δεν το κάνει αυτόματα ο δέκτης ;
Mετα την αναβαθμιση κάνει μόνος του επανακίνηση και είναι όλα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

λοιπον θα βγω λιγακι off topic
εκανα ενα τεστ με το format factory vs any video convert
εγραψα σε usb 45 δευτερολεπτα απο το star.
εκανα μετατροπη το pvr (32mb) αρχειο σε avi
με το format factory το avi εγινε 15 mb και η εικονα δεν μου αρεσε
με το any video το avi εγινε 5.5 mb και η εικονα μετρια
ΑΛΛΑ
με το any video μπορεις να αλλαξεις το codec
εκανα ξανα την μετατροπη σε codec x 264 με τρομερα αποτελεσματα.
επισεις μπορεις να αλλαξεις frame size και αυτη η μετατροπη εγινε μονο με 5.7 mb.
το προτεινο ειναι πολυ ανοτερο απο το format factory
για οποιον θελει να κατεβασει το any video convert ας μπει εδω
any-video-converter free/
Αυτές τις δυνατότητες τις έχει και το format factory. Αρχικά επιλέγεις το αρχικό format (πχAVI). Στο νέο παράθυρο που βγαίνει υπάρχει το κουμπί προσθήκη αρχείου για να επιλέξεις το αρχείο, αλλά υπάρχει και το κουμπί ρύθμιση εξαγωγής (όλα είναι στα ελληνικά), όπου μπορείς να αλλάξεις τις επιλογές για τα πάντα. Codec, frame size, bitrate, αριθμό περασμάτων, και όλα αυτά ξεχωριστά για την εικόνα και ξεχωριστά για τον ήχο. Υπάρχει και το κουμπί επιλογές όπου βγαίνει ενας player για να τσεκάρεις το αρχείο που επέλεξες, και timers για να επιλέξεις κομμάτια που θέλεις και να αφαιρέσεις άλλα, πχ διαφημίσεις. Το format factory είναι το πρώτο πρόγραμμα που βρήκαμε οτι ανοίγει αρχεία .pvr αλλά δεν ξέρουμε αν είναι το καλύτερο. Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις, όπως το any, μπορούμε να τις δοκιμάσουμε.

λοιπον θα βγω λιγακι off topic
εκανα ενα τεστ με το format factory vs any video convert
εγραψα σε usb 45 δευτερολεπτα απο το star.
εκανα μετατροπη το pvr (32mb) αρχειο σε avi
με το format factory το avi εγινε 15 mb και η εικονα δεν μου αρεσε
με το any video το avi εγινε 5.5 mb και η εικονα μετρια
ΑΛΛΑ
με το any video μπορεις να αλλαξεις το codec
εκανα ξανα την μετατροπη σε codec x 264 με τρομερα αποτελεσματα.
επισεις μπορεις να αλλαξεις frame size και αυτη η μετατροπη εγινε μονο με 5.7 mb.
το προτεινο ειναι πολυ ανοτερο απο το format factory
για οποιον θελει να κατεβασει το any video convert ας μπει εδω
any-video-converter free/

Και στο format factory μπορείς να τα αλλάξεις, αν τό χεις ψάξει, αν πας αντίθετα δηλαδή να πας στο αρχείο και με δεξί κλικ να το κάνεις αποστολή στο format σε βγάζει σε πιο αναλυτικό μενού, κυριολεκτικά αλλάζεις ό,τι θέλεις απ το αρχείο. Πάντως επειδή δεν είμαι απόλυτος γενικά στη ζωή μου και προσπαθώ να έχω ανοικτά μάτια θα το κατεβάσω αυτό που λες και θα το δοκιμάσω, στο κάτω κάτω πάντα είμαι ανοικτός σε οτιδήποτε μου κάνει τη ζωή ευκολότερη, δεν είμαι και ιδρυτής του format factory και πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτή τη ζωή, έτσι δεν είναι;

Έχεις δίκιο... περίεργα πράγματα... το έχει παρατηρήσει άλλος κανείς αυτό; Σε 2 μηχανήματα που δοκίμασα τον ήχο τον έχανε μόνο στις εγγραφές με προηγούμενο λογισμικό.
Eγγραφη δεν εκανα ακομα αλλα χρησιμοποιησα 2 φορες το timeshift για μεγαλη διαρκεια οπου τετοιο προβλημα δεν ειχε. Οπως ομως ειπα σε παλιοτερες εγγραφες σε αλλες εχανε τον ηχο και σε αλλες οχι και το αναφερω αυτο γιατι η λογικη λεει πως αν ηταν ή θα τον εχανε σε ολες ή σε καμια.

Επισης σχετικα με αυτο που ειπα πως οταν προχωρας γρηγορα την εγγραφη και μετα πατα το play σε προχωραει ουσιαστικα περιπου 30 δευτερολεπτα πιο μπροστα και ειναι αρκετα σημαντικος χρονος ειδικα αν βλεπεις μπασκετ ή φορμουλα 1 οπου 30 δευτερολεπτα ισοδυναμουν με μια αιωνιοτητα

Aυτό δεν το κάνει αυτόματα ο δέκτης ;
Mετα την αναβαθμιση κάνει μόνος του επανακίνηση και είναι όλα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις
Δεν είναι όλα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Σε εμένα ας πούμε ήταν όλα στα ελληνικά. Αν πας μενού, εργοστασιακές ρυθμίσεις, γυρνάει στα αγγλικά που είναι η εργοστασιακή ρύθμιση. Τον κλείνεις, τον βγάζεις για λίγο από την πρίζα και μετά κάνεις την εγκατάσταση. Οι οδηγίες αυτές βέβαια δεν υπάρχουν καθόλου σε αυτό το αρχείο εγκατάστασης, αλλά υπήρχαν στην 2.04 beta, από όπου τις θυμόμουνα και τις εφάρμοσα.

Και στο format factory μπορείς να τα αλλάξεις, αν τό χεις ψάξει, αν πας αντίθετα δηλαδή να πας στο αρχείο και με δεξί κλικ να το κάνεις αποστολή στο format σε βγάζει σε πιο αναλυτικό μενού, κυριολεκτικά αλλάζεις ό,τι θέλεις απ το αρχείο. Πάντως επειδή δεν είμαι απόλυτος γενικά στη ζωή μου και προσπαθώ να έχω ανοικτά μάτια θα το κατεβάσω αυτό που λες και θα το δοκιμάσω, στο κάτω κάτω πάντα είμαι ανοικτός σε οτιδήποτε μου κάνει τη ζωή ευκολότερη, δεν είμαι και ιδρυτής του format factory και πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτή τη ζωή, έτσι δεν είναι;

Μόλις το κατέβασα, ναι το θυμάμαι το είχα, τι να σου πω, με είχε βολέψει καλύτερα το format, υποκειμενικά είναι αυτά όποιος θέλει ας έχει και τα δύο κι όποιο τον βολεύει να το δουλεύει.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτές τις δυνατότητες τις έχει και το format factory. Αρχικά επιλέγεις το αρχικό format (πχAVI). Στο νέο παράθυρο που βγαίνει υπάρχει το κουμπί προσθήκη αρχείου για να επιλέξεις το αρχείο, αλλά υπάρχει και το κουμπί ρύθμιση εξαγωγής (όλα είναι στα ελληνικά), όπου μπορείς να αλλάξεις τις επιλογές για τα πάντα. Codec, frame size, bitrate, αριθμό περασμάτων, και όλα αυτά ξεχωριστά για την εικόνα και ξεχωριστά για τον ήχο. Υπάρχει και το κουμπί επιλογές όπου βγαίνει ενας player για να τσεκάρεις το αρχείο που επέλεξες, και timers για να επιλέξεις κομμάτια που θέλεις και να αφαιρέσεις άλλα, πχ διαφημίσεις. Το format factory είναι το πρώτο πρόγραμμα που βρήκαμε οτι ανοίγει αρχεία .pvr αλλά δεν ξέρουμε αν είναι το καλύτερο. Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις, όπως το any, μπορούμε να τις δοκιμάσουμε.

Μπράβο, ακριβώς!!!!!

Εγω παιδια βλεπω πως, η 2.06 ειναι αρκετα ασταθης.
Το σιγουρο ειναι η καλη της εικονα και οτι κανει προγραμματισμενη εγγραφη.

Τα bugs με τον ηχο βλεπω πως ,ειναι αρκετα και διαφορετικα στον καθενα.Να μην πω ενα καινουριο ,που μου κανει τωρα, στις εγγραφες αλλες φορες ο ηχος ειναι συγχρονισμενος, μετα απο off/on ασυγχρονιζει, με off/on παλι επανερχεται και αστα να πανε.Δυστυχως.
Βαρεθηκα,οποτε πισω στην official 2.04 (στο μηχανημα,οπου κανω εγγραφες).
Και κραταω τη 2.06 στο αλλο, στον προβολεα ,οπου μ'ενδιαφερει η ποιοτητα εικονας, αλλα, αν και´σ'αυτο, μου κανει κολπα ο ηχος, θα βαλω τη 2.04 beta.

Μόλις το κατέβασα, ναι το θυμάμαι το είχα, τι να σου πω, με είχε βολέψει καλύτερα το format, υποκειμενικά είναι αυτά όποιος θέλει ας έχει και τα δύο κι όποιο τον βολεύει να το δουλεύει.

δεν θα μαλωσουμε ποιο ειναι το καλυτερο αλλωστε δεν μας πληρωνουν για τους διαφημιζουμε η αληθεια ειναι οτι το format factory δεν το εψαξα καλα
με βολεψε καλυτερα εμενα παντως το any video convert.

δεν θα μαλωσουμε ποιο ειναι το καλυτερο αλλωστε δεν μας πληρωνουν για τους διαφημιζουμε η αληθεια ειναι οτι το format factory δεν το εψαξα καλα
με βολεψε καλυτερα εμενα παντως το any video convert.

Ναι βρε, αλοίμονο, αυτό λέω κι εγώ, όποιον βολεύει ποιο θα δουλεύει.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πάλι το ίδιο θέμα. Στην αρχή δουλεύει καλά ο δέκτης, αλλά ξαφνικά κάτι στραβώνει και εμφανίζει ένα, τουλάχιστον, πρόβλημα. Σαν τους υπολογιστές που στην αρχή πάνε σφαίρα, αλλά όταν αρχίζεις να τους φορτώνεις την registry αρχίζουν τα περίεργα και θέλουν φορμάτ. Το μεγάλο πρόβλημα αυτής της έκδοσης λογισμικού φαίνεται οτι είναι ο ήχος. Ενώ τις δύο πρώτες μέρες δεν είχε κανένα πρόβλημα, σήμερα την τρίτη μέρα εμφανίστηκε το πρόβλημα του ήχου. Σε δύο καινούριες δοκιμαστικές εγγραφές αφού δεν έχω καμία παλιά εγγραφή. Η διαφορά από τις δύο προηγούμενες μέρες ήταν οτι από περιέργεια χρησιμοποίησα το fat32 στικάκι και όχι το exfat. Όπως με την 2.04 beta, που στην αρχή έιχε εμφανιστεί σε παλιά εγγραφή, μετά σε καινούρια στο fat32 στικ, και μετά σε καινούρια στο exfat. Η διαφορά με την beta είναι οτι τώρα (προς το παρόν) φεύγει πιο εύκολα το πρόβλημα. Σταματάω το αρχείο με stop, το αρχίζω από την αρχή, πάω με timer στο σημείο που θέλω και συνεχίζω μετά κανονικά και το πρόβλημα δεν ξαναεμφανίζεται στο ίδιο αρχείο. Ενώ με την beta έπρεπε να το κάνω πολλές φορές για να ξεκολήσει ο ήχος. Επίσης το θέμα οτι αν πατήσεις το ff και μετά το play ξαναρχίζει η προβολή αργότερα από εκεί που έχεις πατήσει, το είχα παρατηρήσει από παλιά, το είχα γράψει στις παρατηρήσεις της 2.04 beta όπου το είχα μετρήσει βάσει της μπάρας που έχει, γύρω στα 20 δευτερόλεπτα. Τώρα τις πιο πολλές φορές που το μέτρησα ήταν πάλι γύρω στα 20 δευτερόλεπτα, αλλά μερικές φορές πάει γύρω στα 30 δευτερόλεπτα. Πιο περίεργα πάει στο fb όπου πάει πρώτα λίγο μπροστά (5-10 δευτερόλεπτα) και μετά πάει πίσω. Και όταν πατάς το play ξεκινάει και εκεί λίγο πιο πίσω. Το είχα γράψει και για την beta. Φαντάσου να βλέπεις τις αμφισβητούμενες φάσεις με τον Περικλή Βασιλάκη στον ΣΚΑΙ και να θές να ξαναδείς την φάση 15 δεύτερα πιο πίσω, ακριβώς στο σημείο που γίνεται η φάση. Τουλάχιστον από την beta και μετά η κίνηση μπρος πίσω είναι πιο ομαλή και μπορείς τουλάχιστον να δεις πόσο έχει προχωρήσει.

Sboulio: Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά, τότε πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα για να το φτιάξεις. Προσωπικά, αντέγραψα όλες τις προηγούμενες εγγραφές στον υπολογιστή (και δεν ήταν λίγες) και τις κάνω avi με το Format factory (ο φίλος KROMPOTIS να είναι καλά...) σιγά σιγά.

Εγώ πάντως να μεταφέρω εγγραφές ενός 1Τ στον υπολογιστή, για μια version η οποία δεν με έπεισε ότι κάνει κάτι καλύτερο στο τομέα του PVR, δεν έχω χρόνο να το κάνω... Γιατί η υπόθεση Media Player δεν με ενδιαφέρει, έχω τον υπολογιστή συνδεδεμένο στην HD τηλεόραση...

Σου έχω πει και στο παρελθόν ότι πρέπει να αυξήσεις την δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών πάνω από 10, που είναι σήμερα, μας ενδιαφέρει το κομμάτι PVR και σε αυτό θα πρέπει να επιστήσεις την προσοχή σου...

Επίσης δεν μπορούμε να βλέπουμε πόση ελεύθερη χωρητικότητα έχει ο δίσκος, ενώ παλιότερα υπήρχε η δυνατότητα αυτή...

Επίσης θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη η μπάρα EPG (πόσο χρόνο θα παραμένει κατά την διαδικασία ζάπινγκ), όπως θα έπρεπε να έχει και την δυνατότητα της εκτεταμένης πληροφορίας EPG...

Προσοχή στις PVR δυνατότητες και ευχαριστούμε για την προσπαθεια.

Σου έχω πει και στο παρελθόν ότι πρέπει να αυξήσεις την δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών πάνω από 10, που είναι σήμερα, μας ενδιαφέρει το κομμάτι PVR και σε αυτό θα πρέπει να επιστήσεις την προσοχή σου...

Προσοχή στις PVR δυνατότητες και ευχαριστούμε για την προσπαθεια.

+1

There are lots of media players in the market, a lot better than this. No matter how good it gets the media players will still be better.

This product has to be perfect in the PVR capabilities, so to sell like crazy.

*for some reason I cannot change the input language, so the writing in English, sorry. This is not my PC...

Eγγραφη δεν εκανα ακομα αλλα χρησιμοποιησα 2 φορες το timeshift για μεγαλη διαρκεια οπου τετοιο προβλημα δεν ειχε. Οπως ομως ειπα σε παλιοτερες εγγραφες σε αλλες εχανε τον ηχο και σε αλλες οχι και το αναφερω αυτο γιατι η λογικη λεει πως αν ηταν ή θα τον εχανε σε ολες ή σε καμια.

Επισης σχετικα με αυτο που ειπα πως οταν προχωρας γρηγορα την εγγραφη και μετα πατα το play σε προχωραει ουσιαστικα περιπου 30 δευτερολεπτα πιο μπροστα και ειναι αρκετα σημαντικος χρονος ειδικα αν βλεπεις μπασκετ ή φορμουλα 1 οπου 30 δευτερολεπτα ισοδυναμουν με μια αιωνιοτητα

Καλησπέρα σε όλους
Γεια σου Sboulio και σε ευχαριστουμε που μας εμπιστευεσαι τις BETA αναβαθμισεις του δεκτη.

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι οταν παμε FF και μετά Play δειχνει κατι διαφορετικό από αυτο που εμφανίζεται στο FF. (εγω παντως εχω την εντυπωση οτι σε σχεση με αυτο που δειχνει στο FF οταν πατησουμε PLAY πάει 10 δευτερόλεπτα πίσω. Ισως κάνω λάθος.)
Σχετικά πάντως με τον συντονισμό ήχου και εικόνας είτε σε FF είτε σε PLAY δεν εχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Μηπως παίζει ρόλο σε τι ταχύτητα τρέχουν τα στικάκια USB που έχει ο καθένας μας?
Εγω έχω αρκετά γρήγορη μνήμη USB σε FAT32 και ισως για αυτο να μην εχω προβληματα στον ηχο σε σχεση με αλλους κατοχους του ιδιου δέκτη.

Καλησπέρα σε όλους
Σχετικά πάντως με τον συντονισμό ήχου και εικόνας είτε σε FF είτε σε PLAY δεν εχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Μηπως παίζει ρόλο σε τι ταχύτητα τρέχουν τα στικάκια USB που έχει ο καθένας μας?
Πάντως εγώ χρησιμοποιώ ένα είδος στικ, μόνο που έχω τρία. Το ένα είναι exfat ενώ τα άλλα έχουν μείνει fat32. Το κριτήριο αγοράς τους είναι η ταχύτητα τους. Το πιο γρήγορο οχτάρι που βρήκα στο Πλαίσιο. Και αναφέρω το κατάστημα γιατί γράφει και την ταχύτητα των στικ. Όμως το πρόβλημα του ήχου έχει εμφανιστεί σε αυτά.

Μακαρι να πηγαινε πισω πατωντας το play στην γρηγορη κινηση αλλα δυστυχως μεταφερεται αρκετα μπροστα και αυτος ειναι ο λογος που θα επαναφερω την 2.04 γιατι την κυριακη θελω να παρακολουθησω φορμουλα 1 και με αυτον τον τροπο ειναι αδυνατο

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έκανα την τελική δοκιμή με τα δύο τελευταία τεστ που ήθελα να κάνω στον δέκτη. Το ένα είναι να γεμίσει το στικ την ώρα που έγραφε. Παλιότερα (δεν θυμάμαι σε ποιά έκδοση) είχε κολλήσει ο δέκτης. Τώρα όμως δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Ο δέκτης έκλεισε (αν προλάβεις και το παράθυρο που σε ρωτάει αν θέλεις να κρατήσεις τον δέκτη ανοικτό, δεν κλείνει καν), αλλά τίποτα δεν κόλλησε. Και τα αρχεία που έγραψε ήταν εντάξει.
Το άλλο τεστ ήταν να κάνω timeshift και στις δύο ώρες που είναι το όριο. Δεν ήμουν μπροστά στην τηλεόραση όταν συμπληρώθηκε το δίωρο, αλλά όταν πήγα είδα την εικόνα μαύρη και τον δέκτη κολλημένο. Δεν ξεκόλλησε ούτε με το κουμπί του. Γιατί ο δέκτης έκλεισε, αλλά στην οθόνη του είχε μείνει ακόμα το νούμερο του καναλιού. Ξεκόλλησε όταν τον έβγαλα από την πρίζα. Φυσικά η κρατημένη εκπομπή χάθηκε, αλλά το περίεργο έιναι άλλο. Από την χωρητικότητα του στικ εξαφανίστηκαν 3,91 GB. Δεν υπήρχε κανένα αρχείο, απλά μειώθηκε ο χώρος. Το ίδιο μου έβγαζε και στο άλλο μου δέκτη (ήταν το fat32 στικ που μπορεί να μπεί και στους δύο μου δέκτες) και στον υπολογιστή. Στον υπολογιστή εμφανιζόταν και το MM_PLAY_TIME.ini αρχείο 512 kb, που χρησιμοποιεί ο δέκτης μάλλον για ρυθμίσεις προβολής, αλλά 3.91 GB ήταν αόρατα δεσμευμένα. Μόνη λύση το φορμάρισμα του στικ.
Συμπερασματικά ο δέκτης έχει κάποια περίεργα πάγια λειτουργικά χαρακτηριστικά όπως τα mkv πάνω από 4 GB ή την κίνηση μπρος πίσω και την ασαφή χρονικά λειτουργία τους, όπως και κάποιες προτιμήσεις που έχουν πολλοί φίλοι (όπως και εγώ). Τα bugs της συγκεκριμένης έκδοσης όμως φαίνεται οτι είναι ο ήχος που χάνεται, και το timeshift όταν συμπληρωθεί δίωρο. Αυτά βγήκαν όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους φίλους.

Μακαρι να πηγαινε πισω πατωντας το play στην γρηγορη κινηση αλλα δυστυχως μεταφερεται αρκετα μπροστα και αυτος ειναι ο λογος που θα επαναφερω την 2.04 γιατι την κυριακη θελω να παρακολουθησω φορμουλα 1 και με αυτον τον τροπο ειναι αδυνατο
Αυτό δεν το έκανε και με την 2.04: Εγώ το θυμάμαι πριν βγεί η 2.04 beta. Όταν πάταγες μπρός και μετά play, ξεκίναγε αρκετά πιο μπροστά από την στιγμή που πάταγες το play. Όταν πάταγες πίσω και μετά play ξεκίναγε αρκετά πιο πίσω από την στιγμή που το πάταγες. Όλη την χρονιά έχω αυτό το πρόβλημα γιατί προσπαθώ να δώ τις αμφισβητούμενες φάσεις με τον Περικλή Βασιλάκη στον ΣΚΑΙ και δεν μπορώ να το πάω εύκολα λίγο πιο πίσω να ξαναδώ την φάση. Όμως έχω αυτό το πρόβλημα πριν καν εμφανιστεί η 2.04 beta.

Στην 2.04 η διαφορα ηταν πολυ μικροτερη αν και παλι υπηρχε αλλα μπορουσες να υπολογισεις οταν ηθελες να γλυτωσεις τις διαφημισεις.
Η κινηση προς τα πισω παντα ηταν πολυ προβληματικη

Το προβλημα με το πηδημα χρονου , αφου πας μπρος/πισω και play , το κανει και η 2.04 official.
Για μενα , το ενοχλητικο στη 2.06 ειναι οτι χανει τον ηχο σε ff και ο μη συγχρονισμος ηχου/εικονας στο pvr.
Στη 2.04 ο συγχρονισμος ηχου/εικονας του pvr ειναι πολυ σωστος.
Επισης και στη 2.06 (και στις αλλες),σε .avi, .mp4, .mkv ο ηχος ειναι καλα συγχρονισμενος με την εικονα.
Aρα δεν ειναι θεμα usb stick,ταχυτητας ή ποιοτητας του.
Εγω χρησιμοποιω τον εξ. σκληρο 2.5'' ΑDATA Classic CH94 500gb (στον οποιο στανταρ περι τα 100gb ειναι παντα κατειλλημενα απο παιδικες ταινιες- σε avi, mp4, mkv- της μικρης μου).