Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

για να μην μπερδευουμε και τον sboulio, που θελει να μεταφερει την αποψη μας, κανεις δεν ειπε οτι και στην 2,04 δεν υπηρχε θεμα με τον χρονο στην γρηγορη κινηση. Η διαφορα ομως πλεον ειναι σημαντικα μεγαλυτερη και αυτο γινεται αντιληπτο οταν πατας το play (με δεδομενο πως οι πιο πολλοι σταθμοι δειχνουν το σημα τους πριν να ξανασυνεχισουν το προγραμμα τους) και συνεχιζει αρκετα πιο μπροστα. Τουλαχιστον με την 2.04 μπορουσες να πας στο σημειο που ηθελες

για να μην μπερδευουμε και τον sboulio, που θελει να μεταφερει την αποψη μας, κανεις δεν ειπε οτι και στην 2,04 δεν υπηρχε θεμα με τον χρονο στην γρηγορη κινηση. Η διαφορα ομως πλεον ειναι σημαντικα μεγαλυτερη και αυτο γινεται αντιληπτο οταν πατας το play (με δεδομενο πως οι πιο πολλοι σταθμοι δειχνουν το σημα τους πριν να ξανασυνεχισουν το προγραμμα τους) και συνεχιζει αρκετα πιο μπροστα. Τουλαχιστον με την 2.04 μπορουσες να πας στο σημειο που ηθελες

Συμφωνω !

Επισης να πω (επειδη το ξεχασα πιο πανω) ,οτι τον 500gb σκληρο μου, τον εχω διαμορφωσει σε exFat.

Εγω τελικα , για τη 2.06 , λεω :
Υπερ >>
- ποιοτητα εικονας
- προγραμματισμενη εγγραφη
Κατα >>
- απωλεια ηχου στις εγγραφες pvr κατα τη μπρος/πισω κινηση
- μεγαλο πηδημα χρονου μετα το ff/play
- μη συγχρονισμος ηχου/εικονας στις εγγραφες pvr
- προβληματικο timeshift στο 2ωρο, με κολλημα στο κλεισιμο, απωλεια αρχειου(αν καταλαβα καλα απο τους φιλους , που το δοκιμασαν, γιατι εγω το TS δεν το δοκιμασα)

Τι θα ηθελα (προσωπικα)>>
τη 2.04 official, με
- την ποιοτητα εικονας της 2.04 beta ή της 2.06
- βελτιωμενο TS
- το GoTo (απο το timer), να δουλευει και σε αλλα αρχεια (avi, mp4, mkv, κλπ κι οχι μονο στα αρχεια pvr)

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μόλις πρόσεξα οτι αναφέρονται δύο προβλήματα στον ήχο. Ένα αυτό που χάνεται ο ήχος, και ένα αυτό που αναφέρει ο φίλος manosandrea οτι αποσυγχρονίζεται ο ήχος. Αυτό το πρόβλημα δεν το έχω ξανακούσει, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν αναφέρονται προβλήματα από κάποιους φίλους που δεν συναντιούνται σε άλλους. Επιμένω οτι το λογισμικό του δέκτη είναι λίγο ασταθές και παρουσιάζει διαφορετική εγκατάσταση και διαφορετική ένταση προβλημάτων στον καθένα. Κάθε έκδοση λογισμικού έχει κάποια στάνταρ προβλήματα, αλλά και κάποια προβλήματα που αναφέρονται μόνο σε ορισμένους φίλους. Σε εμένα ας πούμε παρουσιάζει το χάσιμο του ήχου για το οποίο αναφέρθηκαν και άλλοι, αλλά δεν παρουσιάζει ούτε τον αποσυντονισμό, ούτε όταν πας μπροστά ή πίσω να ξεκινάει την προβολή πολύ περισότερο μπροστά σε σχέση με οτι έκανε στην 2.04 ή στην 2.04 beta. Με αυτό δεν αμφισβητώ αυτά που είδαν οι φίλοι. Απλά φαίνεται κάτι να μην πάει καλά στην εγκατάσταση μερικές φορές, και παρουσιάζονται προβλήματα διαφορετικά από τους άλλους. Έχω γράψει οτι είχα εγκαταστήσει την έκδοση 2.04 beta τρείς φορές και στις τρείς εγκαταστάσεις η ένταση των προβλημάτων ήταν διαφορετική, άσχετα με τα στάνταρ προβλήματα της έκδοσης. Αυτό είναι πολύ τεχνικό θέμα για να το ξέρω και να το προτείνω, αλλά καλό θα ήταν να γίνει λίγο πιο στιβαρό το λογισμικό και να μην παρουσιάζει διαφορές από εγκατάσταση σε εγκατάσταση. Και στους φίλους που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα θα πρότεινα να ξαναπεράσουν το ίδιο λογισμικό. Ίσως να μην δουν διαφορά, αλλά ίσως και να δουν κάποια προβλήματα να αμβλύνονται. Οι πιο πλήρεις οδηγίες εγκατάστασης υπάρχουν στον φάκελο της 2.04 beta, και ισχύουν και εδώ.

Παιδιά δεν ξέρω σε τι μέσο βλέπετε εσείς, πάντως επειδή κάποιοι υποστηρίζετε ότι έχει και καλύτερη εικόνα, εγώ δεν θα το λεγα. Το αντίθετο μάλιστα, στον προτζέκτορα που είναι πιο εμφανείς οι διαφορές θα έλεγα ότι η εικόνα είναι χειρότερη, φαίνεται σαν να πρόσθεσαν με τη αναβάθμιση κάτι σαν μείωση θορύβου, φαίνεται όλη η εικόνα σαν διάφανη μεμβράνη να κουνιέται, κάτι που δεν φαινόταν στις προηγούμενες αναβαθμίσεις. Τι λέτε κι εσείς;

2λεπτη εγγραφη των αγωνα ρεαλ-μπαρτσα σε usb fat32 4giga
δεν ειχα προβλημα με τον ηχο ηταν απολυτος συχρονισμενος
παρατηρησα σε ff οτι ειτε χ1 ειτε χ2 το ειχες ηταν ακριβως το ιδιο
δλδ απο 8 εως 10 δευτερολεπτα ανεβαινε η κατεβαινε η μπαρα του info
ηταν λες και πηγαινε σε επομενο κεφαλαιο οταν πατουσες το play δεν σταματουσε εκει που ηθελες αλλα 4-5 δευτερολεπτα αργοτερα.
δλδ ff χ1 πηγαινε καπως ετσι 0.12-0.21-0.31-0.40 αν πατησω το play τωρα με παει στο 0.45 ακριβως το ιδιο και σε ff x2

Παίδες καλημέρα, έγραψα κι εγώ το Μπάρτσα-Ρεάλ, μπράβο στο ΣΚΑΙ, πρώτη φορά είδα εικόνα τέλεια, καμία σχέση με ποδόσφαιρο στο ΜΕΓΚΑ ή στη ΝΕΤ, ούτε περίεργα περιγράμματα, ούτε προβλήματα σοβαρά στην κίνηση, ούτε τεχνητή μείωση θορύβου, εικόνα κρύσταλλο, πρώτη φορά το ευχαριστήθηκα στον προτζέκτορα!!!

Καλημερα σε ολους
Εχω ενα θεμα σχετικα με τους υποτιτλους, ενω τους επαιζε κανονικα με την 2,04 τωρα μου τους εμφανιζει "αλαμπουρνεζικα" εχω δοκιμαση απο το μενου του δεκτη να κανω καποιες αλλαγες αλλα χωρις τυχη.
Καμια ιδεα κανεις ?

Καλησπέρα σε όλους,

Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας γιατί νομίζω ότι έκανα χοντρή πατάτα...
Κατέβασα την έκδοση 2.06 και κατά τα γνωστά προχώρησα σε αναβάθμιση, απευθείας από την 2.02 όμως (χωρίς να πάω σε 2.04 ενδιάμεσα).
Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε κανονικά, ο δέκτης επανεκκίνησε και μπήκε στην αρχική οθόνη. Έκανα εφαρμογή εργοστασιακών ρυθμίσεων και ξανά επανεκκίνηση. Και μετά τον έκλεισα και τον έβγαλα από το ρεύμα.
Όταν όμως τον ξαναέβαλα, ενώ ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του stand by, κατά τα άλλα είναι νεκρός... Δεν ανοίγει ούτε από το remote ούτε από το κουμπάκι...

Πάει? Παρέδωσε πνεύμα? Υπάρχει τρόπος να τον σώσω?

Καλησπέρα σε όλους,

Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας γιατί νομίζω ότι έκανα χοντρή πατάτα...
Κατέβασα την έκδοση 2.06 και κατά τα γνωστά προχώρησα σε αναβάθμιση, απευθείας από την 2.02 όμως (χωρίς να πάω σε 2.04 ενδιάμεσα).
Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε κανονικά, ο δέκτης επανεκκίνησε και μπήκε στην αρχική οθόνη. Έκανα εφαρμογή εργοστασιακών ρυθμίσεων και ξανά επανεκκίνηση. Και μετά τον έκλεισα και τον έβγαλα από το ρεύμα.
Όταν όμως τον ξαναέβαλα, ενώ ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του stand by, κατά τα άλλα είναι νεκρός... Δεν ανοίγει ούτε από το remote ούτε από το κουμπάκι...

Πάει? Παρέδωσε πνεύμα? Υπάρχει τρόπος να τον σώσω?

Δεν νομίζω τόσο απλά να παραδίδει πνεύμα ένας δέκτης, κάνε την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά, βγάλτον απ την πρίζα και ξαναβάλτον και ξαναδοκίμασε, πάτα το κουμπί τροφοδοσίας και κράτα το πατημένο μήπως κάνει reset, δες και στο εγχειρίδιο αν αναφέρει κάτι επί του προβλήματος.

όταν πριν ένα χρόνο είχα στείλει αναλυτικά το τι ζητάμε από το software του δέκτη, μου είχαν απαντήσει ότι μερικά πράγματα, όπως το να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις άλλο της ίδιας συχνότητας ήταν αδύνατο για το hardware του δέκτη... κι όμως μετά από λίγο καιρό (και μερικές απειλές για ακύρωση παραγγελιών κλπ κλπ) το έφτιαξαν!!!
Το ίδιο ακριβώς μου είπαν και για τα mkv άνω των 4GB και όταν τους ρώτησα πως γίνεται και παίζει αρχεία pvr άνω των 4 GB... μούγγα!

Μήπως να κοιτούσατε και άλλους κατασκευαστές; MTC (Akira, Xoro), Skyworth (Edision), ΜiCO, Sichuan Jiuzhou, E-Tek (Crystal Audio, Opticum/Globo)...

Δεν νομίζω τόσο απλά να παραδίδει πνεύμα ένας δέκτης, κάνε την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά, βγάλτον απ την πρίζα και ξαναβάλτον και ξαναδοκίμασε, πάτα το κουμπί τροφοδοσίας και κράτα το πατημένο μήπως κάνει reset, δες και στο εγχειρίδιο αν αναφέρει κάτι επί του προβλήματος.

Καμία αντίδραση δυστυχώς... :(

Καμία αντίδραση δυστυχώς... :(

Πες μου κάτι, γιατί έκανες επαναφορά εργ. ρυθμίσεων και μετά το έβγαλες κι απ την πρίζα μετά την αναβάθμιση; Εγώ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο μετά και τις 3 αναβαθμίσεις. Πάρε τηλέφωνο εδώ μπας και βρεις άκρη, αλλά κακώς που έκανες την παραπάνω διαδικασία, δεν υπήρχε λόγος.

Από την πρίζα το έβγαλα αναγκαστικά γιατί έπρεπε να αλλάξω πολύπριζο. Δε νομίζω ότι δικαιολογείται τέτοια αντίδραση από το μηχανάκι, αφού αργά ή γρήγορα θα κοβόταν η επαφή με το δίκτυο του ρεύματος. Έτσι κι αλλιώς είχε ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και το μηχανάκι είχε ήδη επανεκκινήσει 2 φορες...

Σ'ευχαριστώ πάντως, θα πάρω τηλέφωνο αύριο.

Από την πρίζα το έβγαλα αναγκαστικά γιατί έπρεπε να αλλάξω πολύπριζο. Δε νομίζω ότι δικαιολογείται τέτοια αντίδραση από το μηχανάκι, αφού αργά ή γρήγορα θα κοβόταν η επαφή με το δίκτυο του ρεύματος. Έτσι κι αλλιώς είχε ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και το μηχανάκι είχε ήδη επανεκκινήσει 2 φορες...

Σ'ευχαριστώ πάντως, θα πάρω τηλέφωνο αύριο.

Γιατί όμως το γύρισες μετά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο.

Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στη διαδικασία αναβάθμισης φίλε μου... η προτεινόμενη διαδικασία είναι μετά την αναβάθμιση να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να το βγάζεις από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά να κάνεις την αρχική εγκατάσταση!
Αυτη ειναι η σωστη διαδικασια αναβαθμισης

Αυτη ειναι η σωστη διαδικασια αναβαθμισης

Εγώ δεν το χω κάνει αυτό και στο φάκελο το συμπιεσμένο της επίσημης αναβάθμισης απ τον Αμοιρίδη δεν λέει κάτι τέτοιο. Από που το βρήκατε εσείς αυτό; Μπορώ ακόμα και τώρα μια βδομάδα μετά την αναβάθμιση να το κάνω; Είναι απαραίτητο;