Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλά, δεν θα έρθει ο Sboulio πίσω στο φόρουμ; Θα του τρίξω τα δόντια!!! :devil-smiley-029:

Αστειεύομαι φυσικά :D , αλλά όταν τον έχουμε διαθέσιμο για επικοινωνία, πρέπει να τον ενημερώσουμε για αυτό το πρόβλημα. Από την στιγμή που έχει λυθεί για άλλο μοντέλο του ίδιου κατασκευαστή, έπρεπε να έχει λυθεί και για αυτό.

Πολυ αμφιβαλλω αν τον ξαναδουμε και μαλλον θα χρειαστει να περιμενουμε καποια επισημη αναβαθμιση οταν βγει (αν βγει ποτε)

Πέρα από αυτό το πρόβλημα, που άντε πες το καταπίνουμε, αν και δεν θα έπρεπε, μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 2.04, έχασα 10% σε ποιότητα εικόνας...

αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα και θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να επιστρέψω το δέκτη, από Δευτέρα καθώς τώρα έρχεται ΣΚ.

Πέρα από αυτό το πρόβλημα, που άντε πες το καταπίνουμε, αν και δεν θα έπρεπε, μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 2.04, έχασα 10% σε ποιότητα εικόνας...

αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα και θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να επιστρέψω το δέκτη, από Δευτέρα καθώς τώρα έρχεται ΣΚ.

Το θέμα να χασεις 10% ποιότητα εικόνας δεν είναι σοβαρό "σφάλμα"
υπάρχουν πιο σοβαρα σφάλματα όπως πιξελιάσματα στην εικόνα
κόλημα στον προγραμματισμό εγγραφής ή κόλημα όταν σταμτήσεις μία εγγραφή
καθώς και κάποιο bug στην καινουργια αναβάθμιση που τρώει λίγο από το κάτω μέρος της εικόνας από αρχεία AVI και Ματροσκα MKV με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα γράμματα (υπότιτλοι).
Αυτά είναι σοβαρά σφάλματα. Τωρα αν το κόκκινο το αποδίδει πιο θαμπό
ή το μαύρο σκούρο γκρι δε με χαλάει καθόλου.

nekote αυτα τα προβληματα με τα πιξελιασματα και τις εγγραφες με ποια εκδοση τα εχεις; Μηπως φταιει για το πρωτο κατι αλλο με τους ενισχυτες και για το δευτερο ο σκληρος σου;

Το θέμα να χασεις 10% ποιότητα εικόνας δεν είναι σοβαρό "σφάλμα"
υπάρχουν πιο σοβαρα σφάλματα όπως πιξελιάσματα στην εικόνα
κόλημα στον προγραμματισμό εγγραφής ή κόλημα όταν σταμτήσεις μία εγγραφή
καθώς και κάποιο bug στην καινουργια αναβάθμιση που τρώει λίγο από το κάτω μέρος της εικόνας από αρχεία AVI και Ματροσκα MKV με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα γράμματα (υπότιτλοι).
Αυτά είναι σοβαρά σφάλματα. Τωρα αν το κόκκινο το αποδίδει πιο θαμπό
ή το μαύρο σκούρο γκρι δε με χαλάει καθόλου.

όταν έχεις 60% σήμα και πας στο 50% σαφώς και είναι πρόβλημα και μάλιστα το κυριότερο, γιατί αρχίζουν τα πιξελιάσματα και η παρακολούθηση είναι αδύνατη...

τώρα αν αγοράσατε δέκτη μόνο και μόνο για να βλέπετε ματρόσκες...εγώ με ένα κινέζικο ευτελούς αξίας δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Οι δέκτες είναι για να βλέπουμε ψηφιακά, όπως λέει και η διαφήμιση της digea. Δεν άκουσα διαφήμιση για ματρόσκες και avi. Προφανώς τα παίζει κι αυτά αλλά σαν δευτερεύουσα λειτουργία.
όταν ΔΕΝ βλέπουμε λόγω κακής ποιότητας δέκτη, ή κακού firmware...όταν με καινούργιο δέκτη και υποτίθεται τελευταίο firmware το κουμπί POWER του χειριστηρίου έγινε μακαρίτης με τις ευλογίες του αντιπροσώπου, όταν με τελευταίο firmware η ποιότητα εικόνας πέφτει, τότε μάλλον είναι το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ πρόβλημα.

τους προγραμματισμούς εγγραφής κι αυτά τα θεωρώ δευτερεύουσες λειτουργίες. Όχι οτι δεν θα έπρεπε να παίζουν κανονικά, εφόσον υπάρχουν σαν λειτουργίες και αναγράφονται στο manual, αλλά τον αποκωδικοποιητή τον πήρα για να βλέπω καλύτερα σε σχέση με τα αναλογικά βρε αδερφέ...
τα πιξελιάσματα που τρώω στη μούρη (μετά την αναβάθμιση), με έκαναν να το γυρίσω στο αναλογικό πάλι.

παρεπιπτόντως η "αναβάθμιση" έγινε από τον αντιπρόσωπο, δεν πείραξα τίποτα εγώ, συνεπώς μιλάμε για "υποβάθμιση" του προιόντος όσον αφορά το δέκτη και σκέφτομαι σοβαρά να το γυρίσω πίσω ή να το πουλήσω.
Μάλλον δεν θα έπρεπε να βγει καν στην αγορά πριν λυθούν τα προβλήματα...

O δεκτης πρεπει να κανει σωστα οσα διαφημιζει. Εσενα μπορει να σε νοιαζει μονο η προβολη των καναλιων αλλα εγω τον πηρα γιατι διαφημιζεται ως pvr και τον αγορασα ενω ειχα ηδη δεκτη , αλλος τον αγορασε για να παιζει αρχεια mp4 κτλ.
Απο την στιγμη που δεν λειτουργει σωστα σε κατι που υποτιθεται πως κανει τοτε παραπλανει τον κοσμο και εχει την ιδια βαρυτητα

Εμένα γιατί μου δείχνει με ακαταλαβίστηκα σύμβολα τους Ελληνικούς υπότιτλους srt;

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω τον αποκοδ. αυτό εδώ και μήνες , και εχθές έκανα την αναβάθμιση σε 2.02 ! αλλά μόλις πήγε για επανεκίννηση, έσβησε ενω οι πράσινες μπαρίτσες ήταν αναμένες στο πλαίσιο εμφάνισης του αριθμού του καναλιού. Το έβγαλα απο τη πρίζα , το ξανα έβαλα , και απο τότε πέθανε εντελώς. Δεν ανάβει με τπτ .... ξέρεται τι παίζει ??? το κουμπάκι του είναι κόκκινο , αλλά δεν ανάβει ....πλζ χελπ !

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω τον αποκοδ. αυτό εδώ και μήνες , και εχθές έκανα την αναβάθμιση σε 2.02 ! αλλά μόλις πήγε για επανεκίννηση, έσβησε ενω οι πράσινες μπαρίτσες ήταν αναμένες στο πλαίσιο εμφάνισης του αριθμού του καναλιού. Το έβγαλα απο τη πρίζα , το ξανα έβαλα , και απο τότε πέθανε εντελώς. Δεν ανάβει με τπτ .... ξέρεται τι παίζει ??? το κουμπάκι του είναι κόκκινο , αλλά δεν ανάβει ....πλζ χελπ !

Επικοινωνηστε στο 2109402064 – 65 ωρες 14:00 – 16:00 και ζητηστε τον Κ.Λάζαρο !

Θα σας βοηθήσει τηλεφωνικώς

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΡΙΝΤΙΖΗΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 45
18344 ΜΟΣΧΑΤΟ
ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2109402064
ΦΑΞ 2109402137
e-mail:[email protected]

nekote αυτα τα προβληματα με τα πιξελιασματα και τις εγγραφες με ποια εκδοση τα εχεις; Μηπως φταιει για το πρωτο κατι αλλο με τους ενισχυτες και για το δευτερο ο σκληρος σου;

Σχετικά με τα pixeλιασματα
εκδοση εχω την 2.06 και πατώντας το κουμπί Info στο τηλεκοντρόλ δείχνει σημα:
στην Digea έρχεται με επιπεδο 90% και ποιότητα 60%
στην ΕΡΤ έρχεται με επίπεδο 92% και ποιότητα 64%
σημειωτέον ότι όταν αρχίζει τα pixeλιάσματα τα παρουσιάζει και στο μπουκέτο της ΕΡΤ και στο μπουκέτο της Digea (αναιξαρτήτως καιρού, ηλιο, συννεφιά βροχή κτλ)

σχετικά με τα αρχεία AVI φτιάχνω μόνος μου το mux με το Format Factory και με παλιότερες αναβαθμίσεις του δέκτη έπαιζαν άψογα και φαινόταν όλη η εικόνα (το κάτω μέρος). Τώρα με την 2.06 κόβει λίγο από την κάτω μεριά της εικόνας. Θα δοκιμάσω να δω τα αρχεία και με WD Μedia player και θα σας ενημερώσω.

Πάντως εγώ τον δέκτη τον αγόρασα για την λήψη ψηφιακών καθώς και τη λειτουργία PVR όπως επίσης και σαν media player για να γλιτώσω καλώδια και χώρο στο δωμάτιο από πολλές συσκευές.

Last edited:

Παιδια, καλησπερα, μια ερωτηση! επειδης θελω να αγορασω το δεκτη αλλα να το χρησιμοποιω και για media player, ειναι ολα καλα με ελληνικους srt υποτιτλους;
ευχαριστω!

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Tα φτιάχνεις με το Format Factory επειδή δεν τα παίζει;

τα φτιάχνω με το format factory για 2 λόγους
1ον γιατί ενσωματώνω τους υπότιτλους και έχω ένα αρχείο
2ον γιατί δίνω στους υπότιτλους ότι μέγεθος θέλω άρα δεν εξαρτάμαι από τα κέφια του δέκτη ή όποιας άλλης συσκευης media player αν μεγενθυνει τους χαρακτηρες
3ον δεν εχω ασυμβατότητες με το σετ χαρακτηρων και το αρχειο παίζει το ίδιο είτε σε επιτραπέζια συσκευή είτε σε φορητή όπως PSP, Dingoo, κτλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

τα φτιάχνω με το format factory για 2 λόγους
1ον γιατί ενσωματώνω τους υπότιτλους και έχω ένα αρχείο
2ον γιατί δίνω στους υπότιτλους ότι μέγεθος θέλω άρα δεν εξαρτάμαι από τα κέφια του δέκτη ή όποιας άλλης συσκευης media player αν μεγενθυνει τους χαρακτηρες
3ον δεν εχω ασυμβατότητες με το σετ χαρακτηρων και το αρχειο παίζει το ίδιο είτε σε επιτραπέζια συσκευή είτε σε φορητή όπως PSP, Dingoo, κτλ.
Έχω ενσωματώση υπότιτλους με άλλα προγράματα όχι όμως με το format factory.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ενσωμάτωση;
Η ποιότητα "πέφτει" αισθητά με την ενσωμάτωση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχω ενσωματώση υπότιτλους με άλλα προγράματα όχι όμως με το format factory.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ενσωμάτωση;
Η ποιότητα "πέφτει" αισθητά με την ενσωμάτωση;

- με pentium quad, 4gbytes κανει περιπου 20 λεπτά (το aviaddXsub κανει 45
λεπτά)
- αν κανεις διπλό pass στο rendering η ποιότητα μένει σχεδόν ίδια με την αρχική και το αρχείο δεν μεγαλώνει υπερβολικά

- επίσης έχει παραμέτρους για την ποιόητα καθώς και ένταση του ήχου mp3,
AC3 στα 128kbps, 256 κτλ
- την ώρα που φτιάχνει μάι ταινία μπορείς να προσθέσεις την απόμενη χωρίς να περιμένεις να τελειώσει. Επίσης έχει παράμετρο αν τελειώσει να κλέινει τον υπολογιστή.

Γενικά είναι τέλειο.
Δες το λίγο και θα σε αξυπηρετήσει πολύ.
Μόνο μία φορά μου έβγαλε error με ένα αρχειο AVi και έπρεπε να το περάσω πρώτα με άλλο πρόγραμμα (το έκανα AVI -> AVI) και μετά πέρασα με το Format Factory υπότιτλους

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

To aviaddXsub το έχω δουλέψει δεν κάνει τόσο χρόνο.
Κάνει ένα με δύο λεπτά.
Βέβαια δεν αναγνωρίζουν όλες οι συσκευές τους ενσωματωμένους υπότιτλους από το aviaddXsub.

Το AVI ReComp αργεί αρκετά, μήπως εννοούσες αυτό για τα 45
λεπτά;

Θα το δοκιμάσω πάντως το Format Factory στην ενσωμάτωση.

To aviaddXsub δεν κανει rendering και για αυτο η διαδικασια ειναι ζητημα αν κανει 3 λεπτα. Στην περιπτωση που δεν παιζουν οι υποτιτλοι σε καποιες συσκευες, δεν μου ετυχε ποτε, ισως να φταει οτι τα αρχεια που φτιαχνει εχουν την καταληξη divx και πρεπει να ενεργοποιηθουν χειροκινητα οι υποτιτλοι. Ισως μια μετονομασια μετα σε avi να λυνει αυτο το προβλημα

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Δεν παίζουν οι υπότιτλοι ,μπορεί να μην παίξει και το αρχεία, επειδή σωστά γράφεις γίνονται divx.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

To aviaddXsub το έχω δουλέψει δεν κάνει τόσο χρόνο.
Κάνει ένα με δύο λεπτά.
Βέβαια δεν αναγνωρίζουν όλες οι συσκευές τους ενσωματωμένους υπότιτλους από το aviaddXsub.

Το AVI ReComp αργεί αρκετά, μήπως εννοούσες αυτό για τα 45
λεπτά;

Θα το δοκιμάσω πάντως το Format Factory στην ενσωμάτωση.

Ναι εχεις δίκιο.
Το AviaddXsub κάνει μόνο 2 λεπτά. Το χρησιμοποιούσα πολύα αλλά αξίζει μόνο αν δεις τις ταινιες σε επιτραπεζιο media player ενω σε φορητα media player και κονσολες παιχνιδιων ξεχνας τους υποτιτλους με αυτο το πρόγραμμα...

Το Avi Recomp χρησιμοποιούσα για "κάψιμο" (Rendering) των υπότιτλων πάνω στην ταινία. Αλλά αργούσε δραματικά.....