Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλά στον Κωτσόβολο είναι μεγάλα γίδια. Σε δεύτερο μαγαζί είχαν εκθεσιακό κομμάτι (τα αποφεύγω αλλά εδώ θα έκανα μια εξαίρεση) και δεν μπορούσαν να βρουν κουτί και Τ/Χ. Μετά έβλεπα άμεσα διαθέσιμο στο σάιτ τον Amstrad, λέω ας πάρω αυτόν. Πάω να ρίξω παραγγελία και δεν μπορούσα να τον στείλω στο σπίτι μου. Τι γίνεται ρε γμτ λέω?? Παίρνω τηλ και μετά από 8.5 λεπτά αναμονή μου λένε ότι είναι ένα κομμάτι μόνο στην Αλεξανδρούπολη (το έβλεπα αυτό) και ΔΕΝ μπορεί να αποσταλεί. Του λέω, τότε τι γράφει άμεσα διαθέσιμο, δεν μπορούμε να στο στείλουμε είτε σε κατάστημα Αθηνών είτε στο σπίτι μου? Μερικά κομμάτια πουλιούνται μόνο στα καταστήματα που βρίσκονται μου λέει. Ότι να' ναι εντελώς όμως...

Προτιμούσα να το παραλάβω αυτοπροσώπως κυρίως για το δω πριν πληρώσω. Υπάρχει σε 2-3 άμεσα διαθέσιμο αλλά είναι όλα Βόρεια Ελλάδα. Τελικά όμως το πήρα απόφαση και έριξα μια παραγγελία σε κάποιο μικρό μαγαζί να έρχεται.
Τα έχω πει και εγώ ακριβώς τα ίδια σε άλλο θέμα.
Ο Κώτσος στο θέμα "απόθεμα", κυρίως όταν μιλάμε για προσφορές ή για παλιότερα μοντέλα, δεν είναι καθόλου αξιόπιστος.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ!!
αγόρασα προ ημερών τον συγκεκριμένο δέκτη..Από εικόνα είναι οκ...εχω όμως άλλο πρόβλημα..Ενώ ενα φλασάκι 16αρι (σε fat32) το διαβάζει κανονικά,δεν μου διαβάζει εξωτερικό σκληρό δίσκο apacer 500 gb...ενώ όταν το συνδέω μου λέει USB ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ,'όταν πάω να δω τα αρχεία,δεν βγάζει ΤΙΠΟΤΑ....Ο συγκεριμένος σκληρός έχει μέσα κάποια αρχεια mkv,και κάποιες φωτό και βίντεο από την ψηφιακή μηχανή μου...Δεν διαβάζει τίποτα...Παίζει ρόλο ότι ο δισκος είναι ntfs??απότι είδα όμως εδώ,διαβάζει τέτοια αρχεία...
Υπόψην ότι έχω περάσει τις αναβαθμίσεις κανονικά,πρώτα 2.02 και μετά 2.04...Τι να κανω για να διαβάζει τον σκληρό δίσκο?

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Διαβάζει αυτά τα αρχεία αλλά όχι σε ntfs.
Το συνιστώμενο format είναι ex-fat για να μπορεί να υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα των 4GB.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...να ρωτησω κάτι,αν κάνω διαμόρφωση του δίσκου μου σε fat32 (δεν έχω πολλά δεδομένα,θα τα αντιγράψω πριν το κάνω) υπάρχει περίπτωση από την αλλαγή αυτή να μου χαλάσει ο δίσκος?σε τί διαφέρει ο ένας τυπος ntfs από τον άλλο?και ακόμα,αμε ένα φλασάκι 16 αρι,πόσες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος ΠΕΡΙΠΟΥ μπορώ να γράψω?αντέχει για μια τριωρη ταινία?
επίσης για τις αναβαθμίσεις όποιος τις θέλει ας μου στείλει πμ έχω κρατήσει το λινκ για τις 2.02 και 2.04

@joel76, όπως έχει αναφέρει συνφορουμιστας υπολόγισε περίπου 2gb ανα ώρα εγγραφής. Οπότε με ένα άδειο 16 λογικά πρέπει να είσαι άνετος για 4ωρη εγγραφή.
Ήρθε στην acs, οπότε δεύτερα παραλαμβανω. Ελπίζω να μη βγει κατσίκι. Έχουν ειπωθεί αλλά σας πρήζω και τα ξαναρωταω για να είμαι σίγουρος και να μην μπρικαρω.
Βάζω πρώτα την 2.02 και ΜΕΤΑ την 2.04 η μπορώ κατευθείαν την 2.04?
Η 2.06 που είχε αναφερθεί πριν σελίδες προσφέρει παραπάνω λειτουργίες του media player η βελτιώνει και αλλά σημεία? Έχει κάποιος να κανει ασίστ αρχείο και τι περίπου φτιάχνει?
Την εγγύηση ςυνεχιζει την προσφέρει ο Αιμορροιδης Σαββοιδης η έχει παρει άλλος τώρα τη μάρκα καθώς στο σαιτ δεν υπάρχει τπτ?

@joel76, όπως έχει αναφέρει συνφορουμιστας υπολόγισε περίπου 2gb ανα ώρα εγγραφής. Οπότε με ένα άδειο 16 λογικά πρέπει να είσαι άνετος για 4ωρη εγγραφή.
Ήρθε στην acs, οπότε δεύτερα παραλαμβανω. Ελπίζω να μη βγει κατσίκι. Έχουν ειπωθεί αλλά σας πρήζω και τα ξαναρωταω για να είμαι σίγουρος και να μην μπρικαρω.
Βάζω πρώτα την 2.02 και ΜΕΤΑ την 2.04 η μπορώ κατευθείαν την 2.04?
Η 2.06 που είχε αναφερθεί πριν σελίδες προσφέρει παραπάνω λειτουργίες του media player η βελτιώνει και αλλά σημεία? Έχει κάποιος να κανει ασίστ αρχείο και τι περίπου φτιάχνει?
Την εγγύηση ςυνεχιζει την προσφέρει ο Αιμορροιδης Σαββοιδης η έχει παρει άλλος τώρα τη μάρκα καθώς στο σαιτ δεν υπάρχει τπτ?
Πρώτα την 2.02! Αυ-στη-ρα!
Εργοστασιακές ρυθμίσεις, αναβάθμιση και πάλι εργοστασιακές, για να μην υπάρχουν επιπλέον προβλήματα.

Στείλε μου ένα ΠΜ για την 2.06.

Ναι, αυτοί έχουν την εγγύηση.

και ακόμα,αμε ένα φλασάκι 16 αρι,πόσες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος ΠΕΡΙΠΟΥ μπορώ να γράψω?αντέχει για μια τριωρη ταινία?
16 GB είναι το ανώτατο όριο σε στικ (όχι σκληρό δίσκο) που δέχεται ο δέκτης. Χοντρικά γύρω στα 2 GB την ώρα σημαίνει πάνω από 7 ώρες. Γιατί δεν είναι ακριβώς 16 τα GB, και μπορεί να πάει και λίγο πάνω από 2 GB την ώρα. Ανάλογα το κανάλι. Αυτά βέβαια σε SD κανάλι.

ευχαριστωω για τις απαντησεις!!
και κάτι ακόμα,έχει δοκιμάσει κανεις να κάνει εγγραφή πάνω από ώρα??κολλάει/χαλάει η εικονα από ένα σημείο και μετά ή είναι τόσο καλή όσο στην αρχη της εγγραφής??

Τετοιο θεμα δεν εχει. Αν καποια στιγμη κολλησει ο δεκτης σε ανυποπτη στιγμη τοτε καλυτερα να κανεις επαναφορα των εργοστασιακων ρυθμισεων γιατι σε μεγαλο ποσοστο θα εχεις κινδυνο να χασει τις προγραμματισμενες εγγραφες.
Τα σοβαρα θεματα του δεκτη ειναι το timeshift, η κινηση μπρος και πισω, το κολλημα που εχω εγω σιγουρα στο epg αν μεινει αρκετη ωρα (οποτε ισχυει αυτο που ειπα πιο πανω για τις προγραμματισμενες)

Ευχαριστώ πολύ!!
να ρωτήσω και κάτι που παλεύω από χτες και ενώ έχω κάνει όλες τις πιθανές συνδεσμολογίες,άκρη δεν έχω βρει...Υπάρχει κάποιος από δω που να χει συνδέσει και dvd στο δέκτη αυτό???Αν ναι,όταν πατάς το κοντρόλ του δέκτη το κουμπί VCR σε πάει σε ένα κανάλι και από κει πατάς απτο κοντρόλ του dvd Και βλέπεις dvd....Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΧΑΛΙΑ?Περνάει μια άσπρη αχνή γραμμή και άσπρα αχνά γράμματα,ενώ τρεμοπαίζει η φωτεινότητα λίγο και αυτή η μικρή παραμόρφωση φαίνεται και στο dvd οταν βάζω να παίξει.. Επίσης και σε όλα τα κανάλια του δέκτη υπάρχει στη μέση μια μαύρη αχνή μεν γραμμή αλλά το βράδυ φαίνεται περισσότερο...να τον πάω πίσω?παλευω από χτες,δεν έχω βρει άκρη..απο συνδεσμολογία είναι οκ,δεν υπάρχει πρόβλημα,τα καλώδια είναι οκ καινούρια..Μονο η ολίγον χάλια εικόνα όταν πατάω το VCR στο κοντρολ του δέκτη...να τον πάω πίσω τι κανω?εβγαλα το dvd και πάλι η μαύρη γραμμή στα καναλια του δέκτη υπάρχει...εχει κανεις παρόμοιο θεμα?

καλησπερα παιδια,θα ηθελα να ρωτησω πως κανουμε αναβαθμιση σε αυτον τον δεκτη;;

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

καλησπερα παιδια,θα ηθελα να ρωτησω πως κανουμε αναβαθμιση σε αυτον τον δεκτη;;
Βάζεις τον φάκελο update σε ένα φλασάκι φορμαρισμένο σε FAT32 και χρησιμοποιείς την αντίστοιχη επιλογή στο μενού του δέκτη.

Αν ναι,όταν πατάς το κοντρόλ του δέκτη το κουμπί VCR σε πάει σε ένα κανάλι και από κει πατάς απτο κοντρόλ του dvd Και βλέπεις dvd.
joel, για να βοηθηθούμε στην κατανόηση του προβλήματος, ας γίνουμε λίγο ακριβείς στην ορολογία. Δεν αλλάζει κανάλι αλλά σταματάει να στέλνει από την σκαρτ προς την τηλεόραση και στέλνει στην σκαρτ του dvd recorder σου. Να υποθέσω ότι η τηλεόρασή σου αυτόματα αλλάζει είσοδο και σου δείχνει την εικόνα που της έρχεται στο σκαρτ που έβαλες το recorder; Θα πρέπει να σου εμφανίζει και μια ένδειξη στην οθόνη της, κάτι σαν π.χ. AV2.

να ρωτησω κατι αλλο χωρις να κουραζω ελπιζω το φακελο update που το βρισκουμε γιατι δεν εχω κατι τετοιο!ευχαριστω για τη κατανοηση και για την αμεσοτητα.

Αν ο δέκτης έχει firmware έκδοσης 1.xx τότε πρέπει να μπει πρώτα η έκδοση 2.02.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν βάλεται άλλη έκδοση πλην της 2.02 σε δέκτη με έκδοση 1.xx, η συσκευή αχρηστεύεται και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς της!

Μόνο αφού περαστεί η 2.02 μπορεί να μπει η 2.04!

Υπάρχει και έκδοση 2.06, αλλά αποσύρθηκε και είχε ζητηθεί να μη δοθεί σύνδεσμος. Μόνο με π.μ. θα μπορούσα να την δώσω. Φυσικά, υπήρχαν προβλήματα και αποσύρθηκε, αλλά θυμάμαι ότι δεν εμφανίσθηκαν σε όλους.

Όπως και στην περίπτωση του LV6TBOXHD, έχει βρεθεί και κάτι ακόμα (η «πάσα)», αλλά ισχύει ότι και για το 2.06.

Last edited:

talos_2002 μενω υποχρεως φιλε θα το δοκιμασω:worshippy: το δοκιμασα μου βγαζει και στα δυο error404;;;;;;κανω κατι λαθος;;παταω επανω και βγαζει αυτο!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

joel, για να βοηθηθούμε στην κατανόηση του προβλήματος, ας γίνουμε λίγο ακριβείς στην ορολογία. Δεν αλλάζει κανάλι αλλά σταματάει να στέλνει από την σκαρτ προς την τηλεόραση και στέλνει στην σκαρτ του dvd recorder σου. Να υποθέσω ότι η τηλεόρασή σου αυτόματα αλλάζει είσοδο και σου δείχνει την εικόνα που της έρχεται στο σκαρτ που έβαλες το recorder; Θα πρέπει να σου εμφανίζει και μια ένδειξη στην οθόνη της, κάτι σαν π.χ. AV2.

Όταν πατάω το κουμπί VCR στο δέκτη,πάει σε ένα κανάλι..βγάζει την ένδειξη AV1 με άσπρες αχνές γραμμές να πηγαίνουν προς τα αριστερά και αχνά γράμματα να περνούν και αυτά περνούν και όταν βλέπω dvd...
Αν πατήσω στο κοντρολ της τηλεόρασης να δείξει το AV2,τότε παίρνω την ίδια εικόνα ίσως και λίγο χειρότερη.δοκίμασα να αντιστρέψω τα καλώδια και στην τηλεόραση και dvd...το av1 έχει παλι την εικόνα με την ασπρη γραμμή ενώ όταν πατάω να πάει στο AV2 το δείχνει πλεον ασπρόμαυρο (όταν βάζω και συνδεω το σκαρτ av2 του ρικορντερ με το av2 του δέκτη)..εν ολίγοις σαν συνδεσμολογία ειναι οκ αλλά το κανάλι που παω να δω τα dvd μου δεν είναι πολύ "καθαρό"..

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τον τρόπο που συνδέεις τις συσκευές και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις...