Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Όπως έχω γράψει στο νήμα αυτό, έχω τον αποκωδικοποιητή παντρεμένο με μια LG που χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες και λειτουργεί χωρίς απαιτήσεις και προβλήματα για 2 χρόνια.
Πριν από 1 χρόνο, ο γείτονας που είχε τηλεόραση με mpeg2 ζήτησε πληροφορίες για αποκωδικοποιητή και επειδή εγώ ήμουν ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο πήγε στο ΜΜ και αγόρασε τον τελευταίο (;; ) που υπήρχε. Επεδή δεν είχε πολλές απαιτήσεις, ο 2205 έμεινε με το πρώτο firmware που είχε (αν θυμάμαι καλά είναι το 1.29).
Μέχρι και τον Ιούλιο που έγινε το switch off, δεν είχε δουλέψει τον αποκωδικοποιητή, επειδή είχε συνηθίσει την αλλαγή των (αναλογικών) καναλιών με ένα χειριστήριο και δεν ασχολιόταν με την καλλίτερη ποιότητα των ψηφιακών !!! Μου ζήτησε, λοιπόν, να του αλλάξω τη σειρά των καναλιών, ώστε να μπουν στις πρώτες θέσεις του χειριστηρίου τα γνωστά κανάλια.

Από την εποχή του Sboulio, έχω καταγράψει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη μεταφορά των καναλιών αλλά δεν έχω ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα και θέλω βοήθεια:

1. Πρέπει να προηγηθεί αναβάθμιση (έχω φυλάξει τις 2.02 και 2.04, αν και δεν μπορούσα να τις xρησιμοποιήσω λόγω LG) ή μπορεί να γίνει και στην 1.29;
2. Εάν ΝΑΙ, αρκεί η πρώτη ή ΚΑΙ η δεύτερη, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά των καναλιών; Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να περαστεί πρώτα η 2.02 και μετά η 2.04, αν θυμάμαι καλά.
3. Μεταφέρεται ένα κανάλι σε μία νέα θέση ή όλη η τετράδα;

Δεν πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα με το αρχικο λογισμικο οσο αφορά την ταξινομηση των καναλιων.
Φυσικα και ταξινομουνται ανα ενα και οχι ανα τετραδα.
Δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο οταν τον αγορασα, αν και σχεδον αμεσως του ειχα περασει την αναβαθμιση για την εξτρα λειτουργια του timeshift.
Και για αυτο τον ειχα αγορασει κιολας, επειδη ελεγε οτι παρειχε PVR & timeshift. Κατι που δεν δουλεψε ποτε...

ΥΓ. Οντως περνας την 2,02 και μετα την 2,04 ή νεοτερη. Παντως η 2,02 πρεπει να περαστει οπωσδηποτε πριν περαστει αλλη της σειρας 2.xx

Last edited by a moderator:

Δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο οταν τον αγορασα, αν και σχεδον αμεσως του ειχα περασει την αναβαθμιση για την εξτρα λειτουργια του timeshift. Και για αυτο τον ειχα αγορασει κιολας, επειδη ελεγε οτι παρειχε PVR & timeshift. Κατι που δεν δουλεψε ποτε...

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που δεν είχες παρατηρήσει.

Επομένως, μπορώ να κάνω την ταξινόμηση και στο πρώτο firmware χωρίς να είναι ανάγκη να περάσω αναβαθμίσεις αφού δεν τις χρειάζεται.

Last edited:
Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Αυτο ακριβως. Δεν ειχα παρατηρησει αδυναμια του αρχικου λογισμικου στην ταξινομηση καναλιων.

Για να γίνει η ταξινόμηση με την σειρά που επιθυμείς πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί η επιλογή LCN στην αρίθμηση καναλιών.
στην συνέχεια επιλέγεις κανάλια που θα αλέξουν θέση μεταξύ τους με το κίτρινο κουμπί

Έγρψα παραπάνω ότι έχω αγοράσει το δέκτη πριν από 2 χρόνια, έχοντας διαβάσει το νημα από την αρχή, και γνωρίζω τη διαδικασία.
Αυτά που δεν γνώρζα, τα ρώτησα.
Ευχαριστώ, πάντως, για τη συμμεοχή.

Όπως έχω γράψει στο νήμα αυτό, έχω τον αποκωδικοποιητή παντρεμένο με μια LG που χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες και λειτουργεί χωρίς απαιτήσεις και προβλήματα για 2 χρόνια.
Πριν από 1 χρόνο, ο γείτονας που είχε τηλεόραση με mpeg2 ζήτησε πληροφορίες για αποκωδικοποιητή και επειδή εγώ ήμουν ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο πήγε στο ΜΜ και αγόρασε τον τελευταίο (;; ) που υπήρχε. Επεδή δεν είχε πολλές απαιτήσεις, ο 2205 έμεινε με το πρώτο firmware που είχε (αν θυμάμαι καλά είναι το 1.29).
Μέχρι και τον Ιούλιο που έγινε το switch off, δεν είχε δουλέψει τον αποκωδικοποιητή, επειδή είχε συνηθίσει την αλλαγή των (αναλογικών) καναλιών με ένα χειριστήριο και δεν ασχολιόταν με την καλλίτερη ποιότητα των ψηφιακών !!! Μου ζήτησε, λοιπόν, να του αλλάξω τη σειρά των καναλιών, ώστε να μπουν στις πρώτες θέσεις του χειριστηρίου τα γνωστά κανάλια.

Από την εποχή του Sboulio, έχω καταγράψει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη μεταφορά των καναλιών αλλά δεν έχω ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα και θέλω βοήθεια:

1. Πρέπει να προηγηθεί αναβάθμιση (έχω φυλάξει τις 2.02 και 2.04, αν και δεν μπορούσα να τις xρησιμοποιήσω λόγω LG) ή μπορεί να γίνει και στην 1.29;
2. Εάν ΝΑΙ, αρκεί η πρώτη ή ΚΑΙ η δεύτερη, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά των καναλιών; Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να περαστεί πρώτα η 2.02 και μετά η 2.04, αν θυμάμαι καλά.
3. Μεταφέρεται ένα κανάλι σε μία νέα θέση ή όλη η τετράδα;
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την 1.29 με την ταξινόμηση καναλιών. Και αλλάζει θέση κάθε κανάλι ξεχωριστά. Μόνο που το μενού των 2.02 και 2.04 είναι διαφορετικό από το μενού του 1.29. Όλο το μενού της 2.02 και 2.04 είναι υπομενού στην 1.29. Θα βρεις την επιλογή του μενού σε διαφορετικό σημείο.
Επίσης λες ότι τα υπόλοιπα τα ξέρεις, αλλά ας τα θυμίσω. Η μπάρα πληροφοριών στην 1.29 μένει για 10 δευτερόλεπτα, από την 2.02 και μετά έγινε 4 ή 5 δευτερόλεπτα. Και υπάρχει και το θέμα με την λίγο διαφορετική εικόνα μεταξύ των εκδόσεων. Και στην 2.02 γίνεται ταξινόμηση καναλιών και δεν είναι απαραίτητη η 2.04. Η 2.02 είχε προβλήματα σε εγγραφές και media player γιαυτό βγήκε γρήγορα η 2.04. Το κυριότερο το γνωστό μήνυμα ότι η μνήμη είναι πλήρης ακόμα και όταν ήταν άδεια. Αν ο γείτονας σου χρειάζεται μόνο τα κανάλια χωρίς άλλη λειτουργία δεν θα έχει πρόβλημα με την 2.02.

Γα να πω την αλήθεια, περίμενα την απάντησή σου, και άργησε λίγο ...
Αυτό που δεν θυμόμουν είναι το θέμα της διαφοράς χρόνου εμφάνισης της μπάρας.
Εαν κατάλαβα καλά, συμβουλεύεις να περάσω τη 2.02, αν και ο φίλος δεν ασχολείται με το pvr και με τις δυνατότητες του δέκτη ως media player.

Ενημέρωση:
Τελικά, αποφάσισα να μην τον αναβαθμίσω για να παραμείνει, ίσως ο μοναδικός με την 1.29 (!!!).
Έκανα μια αρχική ταξινόμηση και στη συνέχεια αρκετές βελτιωτικές για να καταλήξουμε στην καλλίτερη λύση.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Ναι, άργησα λίγο, γιατί έκανες το ερώτημα Κυριακή πρωί και εγώ δεν μπαίνω στο forum Κυριακή, όπως και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Έχω αργία :sleep:
Σοβαρά τώρα, για χρήση μόνο παρακολούθησης καναλιών οι διαφορές είναι μόνο στον χρόνο παραμονής της μπάρας και στην ποιότητα της εικόνας. Η 1.29 έχει την καλύτερη (ή τουλάχιστον την πιο εντυπωσιακή εικόνα), αλλά 10 δευτερόλεπτα την μπάρα. Και πολλές αδυναμίες ακόμα και στις εγγραφές. Αν θυμάμαι καλά δεν έχει ακόμα εμφανιστεί εκεί το exFAT. Η 2.02 έχει 4-5 δευτερόλεπτα την μπάρα, λίγο χειρότερη εικόνα, αλλά δεν έχει κάτι άλλο άσχημο στα κανάλια. Η 2.04 έχει την ίδια μπάρα, αλλά ακόμα λίγο χειρότερη εικόνα. Μάλλον την χειρότερη από όλες. Η διαφορά της με την 2.02 είναι στις εγγραφές και media player. H 2.02 μου έβγαζε συνέχεια το μήνυμα ότι η μνήμη είναι πλήρης και έχασε πολλές εγγραφές. Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα στην 2.04, αν και εκεί δεν διορθώθηκαν τελείως, τουλάχιστον σε εμένα.
Δηλαδή όλα εξαρτούνται από τι θέλει να κάνει ο γείτονας. Αν υπάρχει δυνατότητα να ασχοληθεί αργότερα και με εγγραφές, μάλλον θα πρέπει να πάει στην 2.04.

Εσύ έχεις αποφασίσει να μην ανοίγεις pc την ΚΥ και εγώ δεν ανοίγω τηλεόραση το Σαββατοκύριακο παρά μόνο για να δω αθλητικά. Χρήσιμη, για άλλη μια φορά, η παρέμβασή σου, αφού έδωσες συμπυκνωμένη πληροφορία για τις δυνατότητες των αναβαθμίσεων του δέκτη.

Ο γείτονας δεν έχει ιδέα από εγγραφές και media player, όπως έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους που αγόρασαν ένα αποκωδικοποιητή αλλά και το συγκεριμένο, για να μπορούν να περάσουν στη ψηφιακή εποχή με τις τηλεοράσεις παλαιότερης τεχνολογίας που είχαν και έχουν. Οι ψαγμένοι, που ζητούν τα πιο απίθανα από κάθε μηχάνημα που θέλουν να αγοράσουν, είναι πολύ λιγότεροι από τους υπόλοιπους αλλά είναι αυτοί που οδηγούν στα άκρα το όποιο μηχάνημα και αναδεικνύουν τις δυνατότητές του. Και σ' αυτό τον τομεα, νομίζω ότι, τόσο ο Sboulio όσο εσύ και ορισμένοι άλλοι παίξατε μεγάλο ρόλο στη βελτίωση των επιδόσεων και των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου αποκωδικοποιητή.

Με αφορμή την ταξινόμηση καναλιών στο συγκεριμένο δέκτη, αποφάσισα να τα ταξινομήσω και στη δική μου TV (Panasonic TX-50VT30) και διαπίστωσα ότι έχει ευκολότερη διαδικασία, δηλαδή όχι με αντιμετάθεση, όπως στον 2205, αλλά με μετακίνηση καναλιού στη θέση που θέλεις. Φυσικά, στον 2205 που έχω με την LG, δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη και ίσως ασχοληθώ τον επόμενο Ιούνιο, όταν θα τα χρησιμοποιήσω πάλι.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά. Αφού είναι σίγουρο ότι ο γείτονας δεν θα ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από κανάλια, θα τολμήσω να σου θυμίσω και την περίφημη "πάσα". Δεν κάνει για εγγραφές ή media player λόγω προβλημάτων, αλλά σε κανάλια έχει το θετικό ότι έχει την μικρή διάρκεια μπάρας, και καλύτερη εικόνα από 2.02, 2.04, και 2.06. Δεν μπορώ να συγκρίνω την εικόνα πια με την 1.29, αλλά εγώ που πια έχω τον δέκτη μόνο για παρακολούθηση καναλιών προτιμώ την πάσα. Μόνο που θέλει δουλειά. Πρέπει να μπουν με την σειρά οι 2.02, 2.04, 2.06, και πάνω στην 2.06 να μπει η πάσα. Η 2.06 είναι ο καλύτερος ενδιάμεσος γιατί δέχεται ξένα λογισμικά (πάνω στην 2.06 έχω βάλει λογισμικά πολλών κλώνων για να τα δοκιμάσω), και μπορείς να γυρίσεις πάλι από πάσα σε 2.06 και μετά σε 2.04. Δεν τόλμησα να βάλω ξένο λογισμικό πάνω στην 2.04. Η 2.06 και η πάσα δεν υπάρχουν στο forum και μόνο μέσω πμ δίνονται.
Αλλά αν συνυπολογίσουμε την καλή εικόνα της 1.29 και το γεγονός ότι πολλές φορές ορισμένα λογισμικά δεν πατάνε καλά, αν είχα τον δέκτη με την μαμίσια 1.29 μάλλον θα τον άφηνα και εγώ όπως είναι. Για παρακολούθηση μόνο η διάρκεια της μπάρας είναι πρόβλημα.

Παιδιά, είμαι και εγώ κάτοχος του 2205, αλλά απο την στιγμή που έβαλα διαδοχικά την 2.02 και 2.04, όχι μόνο έχασα σε ποιότητα εικόνας αλλά βγαίνει και μία μαύρη οθόνη κάθε τόσο και μου σπάει τα νεύρα. Υπάρχει η δυνατότητα downgrade σε 1.29 που ήταν και η πιό καλή; Αν ναί, απο πού την κατεβάζουμε;

Αυτό εννοούσα με την μαμίσια 1.29. Όλο και κάτι κάνουν οι επόμενες με κυριότερο το θέμα που λέει ο tarantino2009 με την μαύρη εικόνα, ή αλλιώς χάσιμο της εικόνας όπως το περιγράφουμε συνήθως.
Δυστυχώς μέχρι την 2.04 δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Ότι λογισμικό μπαίνει δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Σε δοκιμαστικές που βγήκαν (και απορρίφθηκαν) μετά την 2.04, μπορείς να γυρίσεις πίσω, δηλαδή μέχρι την 2.04. Από την στιγμή που έβαλες την 2.04 δεν υπάρχει επιστροφή. Από την άλλη αν θες στοιχειώδες δυνατότητες pvr ή media player δεν θα σου έκανε η 1.29. Η καλύτερη έκδοση και για τέτοια χρήση είναι η 2.04.

Aποχωριζομαι τον δεκτη, που θα οδευσει στα πεθερικα μου.
Ενας πολυ καλος δεκτης για την εποχη του, με καλη εικονα
που θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερος.
Στη θεση του μπαινει ενας TV STAR T1020 HD Usb Pvr.
(συμπληρωμα της 14αρας σονυ CRT)

Αν θυμαμαι καλα ο δεκτης μπορει να γυρισει σε 2.02 που εχει καλυτερη εικονα απο την 2.04
Αν και η 2.02 δεν ειναι καθολου σταθερη εκδοση, ειναι η χειροτερη σε προβληματα. Βεβαια για παρακολουθηση καναλιων μια χαρα παιζει.
Κρατηστε την 1.29 οσοι δεν εχετε αναβαθμισει.

Παντως ο δεκτης σαν εικονα μεσω HDMI ειναι απο τους καλυτερους, αν οχι ο καλυτερος.

Δυστυχώς δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω στην 2.02 από την 2.04. Αλλά για γενική χρήση είναι καλύτερη η 2.04.
Και εγώ αν είναι μόνο για παρακολούθηση καναλιών θα άφηνα την 1.29.

Είσαι σίγουρος γι αυτό; Εγώ δύο φορές έκανα απ την αρχή τις αναβαθμίσεις σ αυτόν τον δέκτη.

Για όσους χρησιμοποιούν κάποιο firmware της σειράς 1.xx, τώρα έχουμε στην διάθεσή μας μια ακυκλοφόρητη αναβάθμιση, την 1.30.

Προσοχή!
Είναι μόνο για όσους δέκτες έχουν έκδοση λογισμικού 1.xx.
Πριν προχωρήσετε σε αναβάθμιση, ελέγξτε στο μενού του δέκτη σας ποιά έκδοση έχει, επειδή σε περίπτωση λάθους θα νεκρώσει ο δέκτης!

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αν και πιστεύω ότι είναι πολύ λίγοι όσοι απέμειναν με την 1.29 και σε αυτούς περιλαμβάνεται ο δέκτης του γείτονά μου.
Μπορείς να δώσεις στοιχεία για τις βελτιώσεις που έχει;