Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Απάντηση: Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Ας μην ξεχνάμε ότι το χόμπυ μας επιβεβαιώνει το μύθο που θέλει τους άντρες να μένουμε για πάντα παιδιά.
Το νέο στην ηχητική αναπαραγωγή (ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα νέο) είναι συγχρόνως και ένα καινούργιο παιχνίδι και το παιχνίδι έχει και αυτό την αξία του.
Οπότε με το καλό σε όσους έχουν παραγγείλει και εύχομαι να τα χαρούν.

Και αν δεν μας αρέσει ή μας κουράζει....το σπάμε το παλιοπαίγνιδο!!!!:smash:
Φυσικά πάμε για το επόμενο....

Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Κάτι που θεωρώ σημαντικό επίσης είναι ότι η κατασκευή του Geek Pulse συνδιαμορφώνεται από τους υποψήφιους αγοραστές με τους κατασκευαστές του. Γίνεται ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ τους ώστε το τελικό προιόν να έχει τα τεχνικά χαρακρηριστικά που θα ήθελε η πλειεοψηφία να έχει η συσκευή και που μπορούν να προσφέρουν οι κατασκευαστές Lary Ho και Gavin Fish. Αυτό πρώτη φορά το συναντώ και οι διάλογοι που μπορείτε και εσείς να διαβάσεται ειναι εδώ:

http://www.indiegogo.com/projects/geek-pulse-a-digital-audio-awesomifier-for-your-desktop?c=comments

Last edited:

Μόλις χθες εγραφα για τη συμετοχη ολων στο τελικο προιον και σημερα έλαβα αυτο το μαιηλ.

Changes & Updates to Geek Pulse Thanks to You!
This is not a final list of changes, this is just what we can commit to right now. We'll continually take your suggestions throughout the campaign.

1. We're removing the decorative "V" on the front panel.
2. We're changing from a glossy acrylic front panel to a metal one.
3. We're changing the volume control buttons to a large control knob.
4. We're adding informative LED's to the front panel to display sample rates, etc.
5. We're adding a gain switch so all ya'll with IEM's won't blow your ear drums out. We're thinking three positions: 3 W, 1 W, and 100 mW.
6. The headphone output and the line output will have discrete analog circuits.

We hear you on the balanced output idea. Stay tuned as we figure that out.

Geek Blue - A Bluetooth Stage that is Rad
This idea came from you! Geek Blue is a Bluetooth 4.0 stage so you can stream your music right into Geek Pulse. Check out the details on the campaign home page.

http://mustgeekout.blogspot.gr/2013/11/geek-pulse-first-measurements.html?spref=fb

αν και τα έχουμε μπλέξει λίγο τα μηχανάκια!! :)

Τις έχω δει τις μετρήσεις αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω από τέτοια. Αν κάποιος ξέρει τι σημαίνουν τα νούμερα ας το γράψει σας παρακαλώ .

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν ένα marketing team που μ@μ@ει.
Το πάνε λάου λάου... σιγά σιγά... και έχουν ξεπαραδιάσει πολύ κόσμο.
Σαν τα ποντίκια... λίγο τυράκι εδώ (100 ντόλαρς), λίγο τυράκι εκεί (άλλα 140 ντόλαρς)...

Πανέξυπνοι.

Ναι... :flipout: το ξεκινήσανε από 100 και κάτι, και έχουνε φτάσει στα 500 και βάλε... :flipout: πάρε πάρε πάρε κόοοσμεεε!!

Κρις, αποκλείεις να είναι καλό?

Δεν το αποκλείω να παίζει συμπαθητικά... απλά επειδή ξέρω πόσο στοιχίζουν αυτά diy (φτιάχνω το τρίτο μου dac diy τώρα...) ... που φαίνονται too good to be true... μόνο με δοκιμή εγώ θα πειστώ... δεν πρόκειται να προαγοράσω τίποτε... ότι και να λένε..

:ernaehrung004:

Τέλειωνε με τα μαστορέματα γιατί έχουμε... Ξεμπάζωμα! ΑΧ ΧΑΧΑΑΧ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Bulldozer.jpg

Ετσι οπως το πάνε θα κάνουν το καλυτερο dac στην καλυτερη τιμή

Καλά, ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τονε βαφτίσαμε; Ας έρθει το Geek Out το Γενάρη και βλέπουμε...

Υπαρχει ενα επιχειρηματικο μοντελο στο οποιο:

πρωτα παρουσιαζεται ενα προιον cost no object, αποσπα διθυραμβικες κριτικες απο τους εξης 2 reviewer και δεν πουλα ουτε 5-10 κομματια.

μετα η ιδια εταιρεια παρουσιαζει ενα η περισσοτερα "γηινα" προιοντα στα οποια διαφημιζει την trickle down τεχνολογια απο την πανακριβη ναυαρχιδα και ο κοσμος πεφτει να παρει κατι χιλιαδες απο αυτα.. μου ερχονται στο μυαλο αρκετα παραδειγματα.

δεν λεω οτι το συγκεκριμενο δεν θα ειναι καλο, μπορει να ειναι εξαιρετικο, αλλα το εχουμε ξαναδει σαν πλανο εισοδου στην αγορα.

Ποιοί άλλοι Παναγιώτη;
Ρωτάω εντελώς από περιέργεια και κουτσομπολίστικη διάθεση... :-)

δεν θα ηθελα να δημιουργηθει καποια λανθασμενη εντυπωση, οποτε δεν θα πω τα ονοματα.

Υπαρχει μια εταιρεια ηχειων που βγαζει ενα ασυλληπτο μοντελο και μετα χωρις να εχει κατι ενδιαμεσα βγαζει απολυτα νορμαλ, σχεδον εισαγωγικα hi end ηχεια.

Επισης παραπλησια (crowd funding) κινηση εκανε ενας γνωστος σχεδιαστης φωνο (δεν τα πηγε τοσο καλα οσο το geek).

Ειναι χαρακτηριστικες περιπτωσεις οπου δεν υπαρχει μια λογικη συνεχεια μεταξυ των μοντελων στην γκαμα μια εταιρειας. Υπαρχει ενα πανακριβο και μετα κατι σχεδον εισαγωγικο. Ειμαι καπως καχυποπτος σε αυτες τις περιπτωσεις, τονιζωντας οτι δεν αποκλειω να ειναι και τα 2 πραγματικα αξιολογα στην κατηγορια τους.

Η καμπάνια του Geek Pulse στο idiegogo.com τελείωσε, αποκομίζοντας κεφάλαια $1.174.075 περίπου 880.000 ευρώ. Όλα αυτά, μέσα σε δύο μήνες. Παρακολουθούσα αυτή τη φρενίτιδα καθημερινά. Ήμουν ένας από τους 6.340 Funders. Έδωσα συνολικά περίπου $600. Και όλα αυτά για ένα μηχάνημα DAC που ακόμα δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, δεν το πιάσαμε. Αλλά με μια διαρκή επικοινωνία με τους κατασκευαστές του, νοιώσαμε συνδημιουργοί του. Ένα μηχάνημα που φτιάχτηκε από τις δικές μας απαιτήσεις για να αποτελέσει τον killer DAC των 2-4.000 ευρώ.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά? Όπως οι Έλληνες μάθαν σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει διασκεδάζει (ΚΕΦΙ), έτσι οι Αμερικάνοι μάθαν σε όλο τον κόσμο πως να βγάζουν χρήματα. Εχεις μια καλή ιδέα να υλοποιήσεις, αλλά σου λείπουν τα κεφάλαια. Τι κάνεις? Χρησιμοποιείς κεφάλαια των άλλων. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό -γιατί έτσι μάθαμε να σκεφτόμαστε- είναι δάνειο από Τράπεζα. Αυτό σημαίνει πληρώνεις κεφάλαιο και τόκους (αν οι Τράπεζες δίνουν δάνεια). Όμως υπάρχει καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις κεφάλαια των άλλων. Το Kickstarter και το idiegogo.

Αυτά τα ολίγα, για να προκαλέσω διάλογο και αντιπαραθέσεις.

Εγώ αυτό που έχω να πω σε σχέση με το όλο θέμα είναι πως πλέον το μηχανάκι οφείλει να παίζει όχι απλώς καλά αλλά εξαιρετικά.
Αν το δεις είτε κατά περίπτωση είτε συνολικά οι άνθρωποι της geek έχουν αποσπάσει από τον κόσμο ένα τεράστιο ποσό. Στην αρχή θα μπορούσε να πει κανείς οκ δίνω σχετικά λίγα χρήματα και το παίζω. Μπορεί να μου βγει μπορεί και όχι. Τώρα όμως το παιχνίδι έχει χοντρύνει. Σιγά σιγά έβαλαν τον κόσμο στο τριπάκι της συνεχούς αναβάθμισης με αποτέλεσμα πλέον τα χρήματα που έχει δώσει ο καθένας να είναι πάρα πολλά για κάτι που ούτε καν έχει δει, πόσο μάλλον ακούσει...
Δεν λέω πως δεν καταλαβαίνω αυτούς που το έκαναν. Και εγώ στο τσακ κρατήθηκα. Λέω πως αν στην αρχή όλη αυτή την ιστορία την έβλεπα με μια σχετική συμπάθεια τώρα την βλέπω με εξαιρετικές απαιτήσεις... Αυτό.

Εγώ αυτό που έχω να πω σε σχέση με το όλο θέμα είναι πως πλέον το μηχανάκι οφείλει να παίζει όχι απλώς καλά αλλά εξαιρετικά.
Αν το δεις είτε κατά περίπτωση είτε συνολικά οι άνθρωποι της geek έχουν αποσπάσει από τον κόσμο ένα τεράστιο ποσό. Στην αρχή θα μπορούσε να πει κανείς οκ δίνω σχετικά λίγα χρήματα και το παίζω. Μπορεί να μου βγει μπορεί και όχι. Τώρα όμως το παιχνίδι έχει χοντρύνει. Σιγά σιγά έβαλαν τον κόσμο στο τριπάκι της συνεχούς αναβάθμισης με αποτέλεσμα πλέον τα χρήματα που έχει δώσει ο καθένας να είναι πάρα πολλά για κάτι που ούτε καν έχει δει, πόσο μάλλον ακούσει...
Δεν λέω πως δεν καταλαβαίνω αυτούς που το έκαναν. Και εγώ στο τσακ κρατήθηκα. Λέω πως αν στην αρχή όλη αυτή την ιστορία την έβλεπα με μια σχετική συμπάθεια τώρα την βλέπω με εξαιρετικές απαιτήσεις... Αυτό.

Όταν ξεκίνησε η καμπάνια το DAC είχε $289 και είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν λοιπόν κάποιος ήθελε να το αγοράσει με αυτά τα χαρακτηριστικά, απλά το έπαιρνε σε αυτή την τιμή. Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα έχει περίπου $499. Έπαιζε τα πάντα μια χαρά. Δίνεις τα $289 και περιμένεις να στο στείλουν.

Βλέποντας όμως τις ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις όλων μας, είπαν ΟΚ, θέτεται π.χ υψηλότερης ακριβείας Hi-end clock, όποιος το θέλει αυτό κοστίζει $119 και έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Δε σε υποχρέωναν σώνει και καλά να στο εγκαταστήσουν. Κανένας δε σε υποχρέωνε να δώσεις περισσότερα χρήματα.

Κάποιοι άλλοι ζητήσαν να αγοράσουν Hi-end LPS. Μας είπαν, αυτά θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και κοστίζει $289. Όποιος ήθελε μπορούσε να το αγοράσει.
Αργότερα και με τον ενθουσιασμό όλων μας ζητήσαμε Hi-end USB καλώδιο. Είπαν οκ αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτή η τιμή (έδωσα $216 για 2m καλώδιο). Υπήρχε και φτηνότερο και πιο απλό USB καλώδιο (πολύ καλύτερο από αυτά που έχει αγορά). Έπαιρνες ότι ήθελες και η τσέπη σου βαστούσε. Προσωπικά αγόρασα τα πάντα.

Οι κανόνες ήταν ξεκάθαροι, κανένας δε προσπαθούσε να μας εξαπατήσει. Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα έπαιρνες αυτό που ήθελες και ανάλογη θα ήταν η ποιότητα που έπαιρνες.
Έτσι από κει που ο στόχος τους ήταν τα $200.000 εμείς αγοράσαμε ένα εξαιρετικό σύνολο και αυτοί φτάσαν και ξεπεράσαν το $1.000.000 Όλοι νικητές, κανένας χαμένος (μόνο όσοι επιπόλαια είδαν το εγχείρημα και δεν το παρακολούθησαν στενά). Αφού μας στείλουν όσα παραγγείλαμε, το κόστος όλων αυτών θα είναι περίπου 40% πάνω από εδώ και πέρα. Προσωπικά έφτασα να πληρώνω τα $1.100 με μεγάλη ευχαρίστηση.
Μέχρι και φανελάκι βγάλαν και το αγόρασα και αυτό, μόλις $11 και πραγματικά ήδη μου λείπει αυτή η περιπέτεια που βίωσα εδώ και 2 μήνες.

http://www.indiegogo.com/projects/geek-pulse-a-digital-audio-awesomifier-for-your-desktop/x/5247983

Last edited:

Δεν είπα πως εξαπάτησε κάνεις κανέναν. Ούτε πώς υποχρέωσε. Απλά λέω πως ενώ στην αρχή με τα 286 ήμουν διατεθημένος να "παίξω" και να χάσω στα 600 δεν θα ήμουν...
Ελπίζω και εύχομαι το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει όσο και το ταξίδι...