Λοιπόν, είχα καιρό να γράψω για το μηχανάκι. Καταρχήν να αναφέρω ότι έχω πουλήσει το φορητό Geek Out 450. To HRt DSP ήταν υπεραρκετό για τις ανάγκες μου, πιό μικρό, λιγότερο απαιτητικό σε μπαταρία και δεν μου έκαψε κανένα ζευγάρι ακουστικά όπως έκανε το άλλο 3-4 φορές. Έμεινα με το Geek PulseSFi+LPS, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το macmini και το OPPO BDP-93. Αυτό λοιπόν είναι πολυ καλό μηχάνημα, πάρα πολύ καλό. Ήχος αναλυτικός και γλυκός, σε σωστές δόσεις που ούτε σμουθάρει ούτε κουράζει. Μπάσο, ανάλυση, μεσαίες, όλα όπως πρέπει. Όμως...
το μηχανάκι έχει μερικά εκνευριστικά ελαττώματα. Συχνά-πυκνά όταν το ανοίγω ακούγεται ένας βόμβος που θυμίζει ελικόπτερο από το αριστερό κανάλι. Αυτό λύνεται εύκολα αν παίξεις λίγο με το κουμπί του volume, αλλά γιατί να υπάρχει εξαρχής;
Επίσης όταν κλείνεις μιά πηγή, το dac την "χάνει", πρέπει να την επιλέξεις από την αρχή, και μάλιστα εκνευριστικά: Έχασες π.χ. τη USB; Πρέπει να επιλέξεις την SPDIF και μετά να επιλέξεις την USB. Για όσους το χρησιμοποιούν ως ενισχυτή ακουστικών είναι μικρό το κακό, το έχουν μπροστά τους, απλώνουν το χέρι και αλλάζουν. εγώ που το έχω ως πηγή για το κύριο σύστημα πρέπει να σηκώνομαι συνέχεια και να σκύβω. Τα ελαττώματα αυτά είναι γνωστά στην εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά είναι τόσο απασχολημένοι με νέα προϊόντα που δε βρίσκουν το χρόνο να συμμορφώσουν τα παλιά. Πριν μήνες είχαν υποσχεθεί νέο firmware και ακόμα το περιμένουμε.
Βασικά βαρέθηκα να ζω με συμβιβασμούς, θέλω ένα προϊόν που δουλεύει όπως πρέπει και τέρμα, που κάθισαν και το σκέφτηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν το έστειλαν με το ταχυδρομείο στο άρπα-κόλα και...έχει ο θεός. Λένε για τους Έλληνες, αλλά τούτοι είναι τρισχειρότεροι.
Να πώ λίγο και την δική μου άποψη για το μηχανάκι λοιπόν... αφού πρώτα ξεκαθαρίσω πως το δικό μου μονΔέλο είναι το XFi, που σημαίνει πως κατά δήλωση της εταιρίας είναι σχεδιασμένο για xlr.
(όλα τα παρακάτω αφού έγινε σχολαστικό burn in με τουλάχιστον 300 ώρες στο play / repeat)
Α) Πρώτη δοκιμή με ακουστικά τα HiFiMan HE400.
Ωραίος ήχος, σκοτεινό bakground, καλές ποσότητες απο όλα τα στοιχεία που συζητάμε (αέρας, σκηνη, ανάλυση, ροή κλπ κλπ) χωρίς όμως να το λές κορυφαίο σε κανένα απο τα επιμέρους κομμάτια... ΑΛΛΑ --> κάπως τονισμένες χαμηλές, κάπως "πλαδαρές"... χωρίς σωστό έλεγχο.
Υπέθεσα πως μπορεί να οφείλεται στην συνέργεια με τα ακουστικά, που έχουν το φουσκωματάκι τους στα χαμηλά... {στα αυτιά μου at least.)
Ο ενισχυτής του είναι πραγματικά δυνατός και τα 400ρια τα πήγαινε μπάλα.
Β) Δοκιμή πάνω στο στερεοφΟνικό σύστημα (αχχαχαχχα)
Μέσω RCA.
Στα πρώτα 10 λεπτά, ήθελα να το σπάσω.
Μάπα.
Μιλάμε για πολύ μάπα. Οι χαμηλές που είχα εντοπίσει με τα ακουστικά, εδώ ήταν ανυπόφορες.
Κανένας έλεγχος, πλαδαρότητα... χάλια.
Απογοήτευση.
Διότι ήταν τόσο χάλια που χάλαγε και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία... ποιά ανάλυση να διακρίνεις, ποιές μεσαίες ή υψηλές που τα κάλυπτε όλα?
Δεν υπήρχε σκηνή, ούτε ροή... όλα βυθιζόντουσαν κάτω απο ένα πέπλο μπασίλας.
Έπαιξα με διάφορες λεπτομέρειες... πχ το usb καλώδιο κατευθείαν πάνω στο dac και όχι μέσω του εξ. τροφοδοτικού που λειτουργεί και ως purifier... τζίφος. Το ίδιο άκουσμα.
Δοκίμασα επίσης να βγάλω εκτός το εξ. τροφοδοτικό, εντελώς. Τζίφος. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Μετά απο μια εβδομάδα που με "έτρωγε" πολύ η ιστορία... σκέφτομαι:
"Γιατί δεν το έχω δοκιμάσει απο τις xlr του ακόμα?"
Ψάχνω λοιπόν καλώδια... τα βρίσκω, τα κουμπώνω, γυρνάω τον Νεο Ζηλανδό στις xlr και τρέχω στον καναπέ να δώ ΜΠΑΣ και γίνει τίποτα....
Και όντως, το μηχανάκι άλλαξε πολύ. Πάρα πολύ.
Δεν ξέρω πώς γίνεται κάτι τέτοιο... αν δλδ εκεί τα παλλουκάρια της LH Labs στο μηχανάκι αυτό πετάξανε τις rca έτσι για να υπάρχουν... δεν ξέρω πραγματικά.
Μη γνωρίζοντας απο τεχνικά στοιχεία, δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό κάποιος να μην φτιάξει σωστή rca συνδεσμολογία. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Το ρεζουμέ είναι πως το μηχανάκι μάζεψε όλη την μπασίλα... απέκτησε σαφέστατο έλεγχο και πολύ καλή ταχύτητα και συνάμα απέκτησε (ή μήπως ανέκτησε?) την διαφάνεια/ανάλυση, σκηνη, ροή που βυθιζόντουσαν...
Να ξαναπώ πως υπάρχουν μηχανάκια κει έξω που μπορεί σε τομείς να υπερτερούν... πχ έχω ακούσει σπίτι μου dac με σαφέστατα μεγαλύτερη σκηνή, καλύτερη διάκριση των οργάνων στο χώρο ΑΛΛΑ αντίστοιχα έχανε σε άλλους τομείς έναντι του Pulse.
Είναι μια κατηγορία τιμής, που πιστεύω δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως τα έχεις όλα.
Απλώς βάζεις κάτω τί υποχωρήσεις μπορείς να κάνεις, και προχωράς.
Το μηχανάκι είναι πάρα πολύ καλό εν τέλει.
Τα προβλήματα του Κώστα εγώ δεν τα έχω.
Δεν χρειάζεται να ψάχνω για την usb πηγή... δεν μου κάνει κάποιο βόμβο... τίποτα.
Βέβαια το έχω 24/7 αναμμένο. Οπότε μπορεί απλώς να μην τα έχω συναντήσει.
Επίσης του έχω ρυθμίσει και το apple remote, και έτσι ότι αλλαγή θέλω, την κάνω άνετα και υπερ-πρακτικότατα απο τον καναπέ μου και απομακρυσμένα.
Γενικά δηλώνω πολύ ευχαριστημένος απο την αγορά του, και αφού πέρασε μεγάλο διάστημα απο την τότε ταλαιπωρία (οπότε και η ψυχολογική ταφόπλακα που με βάραινε τότε πλέον δεν υπάρχει), μπορώ να συγκεντρωθώ στα θετικά του μηχανήματος.
Επιγραμματικά και κλείνοντας θα έλεγα πώς είναι ένα dac με το οποίο μπορείς να κάνεις πολύωρες ακροάσεις χωρίς να ενοχληθείς απο λεπτομέρειες, και αυτό για μένα είναι μεγάλο +.