Για την δευτερη προσεγγιση την οποια και εχω μελετησει σχετικα παραπανω μπορω να σου πω οτι
--Γενικα μια τετοια προσεγγιση ειναι λιγοτερο πιθανον να προβληματιστει απο οποιο ΕΜΙ στο χωρο
--Αρα εινα χρησιμο οι συσκευες μας να δουλευουν σε γενικα υγειες περιβαλλον απο πλευρας ΕΜΙ
--Διατηρηση max ασφαλειας σε ολη την αλυσιδα
--Σε αυτη την τοπολογια ακομα και αν εισαχθει καποια αλλη πηγη αλλης τεχνολογιας δυσκολοτερα θα πεσει σε ground loop
--Ενα καλα και σωστα γειωμενο περιβαλλον λειτουργιας για ενα μηχανημα βοηθαει ωστε να μην κυκλοφορουν μεσα στο συστημα παραγωγα υπερπηδησεων και επαγωγων μεσα απο μηχανημα σε μηχανημα τροφοδοσια σε τροφοδοσια κλπ κλπ .
μειονεκτηματα
Η τοπολογια αυτη παιζει τα καλυτερα σε solid state μηχανηματα και με χαμηλη εως μεση εμπεδηση εισοδου δλδ απο 10-47ΚΩ απο εκει και πανω ειναι πιθανον να εχεις θεμα . Επισης ενα αλλο μειονεκτημα ειναι οτι δεν μπορεις να εχεις μεταλλικο ρακ η τσπ δεν μπορεις να εχεις τα μηχανηματα με μεταλλικη συνδεση μεταξυ τους γατι τοτε πλεον "λουπιαζουν" απο την ηλεκτρικη γειωση .
θα μπορουσαμε να το δουμε και καπως αλλιως ...
--οσο πιο κοντα απο πλευρας εμπεδησης ειναι η εισοδος στην πραγματικη γη τοσο πιο καθαρη ειναι
--Φυσικα ισχυει και το αντιθετο
--οσο πιο κοντα απο πλευρας εμπεδησης ειναι η εισοδος στην πραγματικη γη τοσο ειναι αναγκαιος κοτσονατος προενισχυτης
--οσο πιο κοντα απο πλευρας εμπεδησης ειναι η εισοδος στην πραγματικη γη τοσο περισσοτερα ειναι τα δυναμικα που χανουμε σε χαμηλες εντασεις
--Οσο πιο μακρυα ειναι απο πλευρας εμπεδησης απο μια καλη γη τοσο πιο επιρρεπης ειναι σε θορυβους και προβληματα
--Οσο πιο μακρυα ειναι απο πλευρας εμπεδησης απο μια καλη γη τοσο πιο ευκολο ειναι να οδηγηθει με τον πιο απλο τροπο και με απιστευτα δυναμικα ...
με λιγα λογια μια απλη πρακτικη ειναι μεση εμπεδηση τυπου 47Κ και floating γειωση και ολα ειναι ενταξει ...Φυσικα πρεπει καποιος να συμφωνει με ολα αυτα και δεν ειναι καθολου ευκολο
Πχ αν ψαχνεις εναν λαμπατο ενισχυτη με εμπεδηση εισοδου 47Κ ειναι μαλλον απιθανο να βρεθει ,,,αν καποιος κατασκευασει εναν λαμπατο με εμπεδηση εισοδου 220Κ ( λογικη τιμη ) αλλα παραλληλα πρσπαθει να διατηρει floating γειωσεις μεσα στο μηχανημα καιουετ καν στην διασυνδεση του το πιθανοτερο ειναι το μηχανημα να βγαζει βομβο ακομα και stand alone χωρις να ειναι συνδεμενο πουθενα .
Πιστευω να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα παραπανω .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
+1Αυτο που αναφερεται κυριε πετροπουλε σχετικα με τους υπολογιστες το κανω εγω πραξη.Οταν θελω να ακουσω μουσικη συνδεω τον ολοκληρομενο με το λαπτοπ,στην εξοδο τον ακουστικων αφου μονο απο εκει μπορω να παρω ηχο.Φυσικα το λαπτοπ ειναι συνδεδεμενο στην πριζα σε ολη τη διαρκεια των ακροασεων,καθως το λαπτοπ ειναι 4 ετων κ η μπαταρια εχει πεσει.Ενταξει...το αποτελσμα ειναι ικανοποιητικο αλλα σε σχεση με μια πηγη οπως 1 CD player που ειναι φτιαγμενο για αυτο το σκοπο το αποτελεσμα ειναι σαφως πολλη ανωτερο.Καλητερη ποιοτητα ηχου και καλυτερες επιδοσεις!
Μια που συζηταμε αυτο το θεμα εχω μια απορια σχετικα με τον ενισχυτη κ το τιουνερ μου που μαλλον ειναι σχετικο...οταν ειναι σε λειτουργεια αλλα κ κλειστα(οχι σε αναμονη,τα κλεινω παντα απο τον διακοπτη τους οχι απο το τηλεχειριστηριο) οταν παω να αγγιξω την προσοψη τους αισθανομαι κατι,το οποιο μαλλον εχει να κανει με τα ρευματα.οταν ομως βγουν τελειως απο την πριζα το φαινομενο εξαφανιζετε.Οπως ολοι γνωριζουμε αυτα τα μηχανηματα εχουν μεταλικο σασι με την προσοψη να ειναι πλαστικη στην δικη μου περιπτωση.Απο την αλλη στον παλλιο ενισχυτη που ειχα δεν παρατηρουσα αυτο το φαινομενο...εχεις κανεις καμια εξηγηση?
Nαι βασικά έχει περάσει καιρός και μπερδεύτηκα, τη θωράκιση δεν έχω συνδέσει προφανώς, άκυρο αυτό, μπερδεύτηκα στη φρασεολογία μου λόγω του παρακάτω:
...από τη μεριά των τελικών τώρα, πίσω από το iec δεν έχω συνδέσει τη γείωση με το κουτί. Υπάρχει θέμα με αυτό αφού σε μία τουλάχιστον άλλη συσκευή αυτό έχει γίνει?
Nαι βασικά έχει περάσει καιρός και μπερδεύτηκα, τη θωράκιση δεν έχω συνδέσει προφανώς, άκυρο αυτό, μπερδεύτηκα στη φρασεολογία μου λόγω του παρακάτω:
...από τη μεριά των τελικών τώρα, πίσω από το iec δεν έχω συνδέσει τη γείωση με το κουτί. Υπάρχει θέμα με αυτό αφού σε μία τουλάχιστον άλλη συσκευή αυτό έχει γίνει?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.