Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs
Ενώ με αναλογικό εξωτερικό τροφοδοτικό (αλήθεια, πως έκοψες την τροφοδοσία της PCI
και λαμπάτο αναλογικό μέρος ήταν άντε για. Άντε για που; Άντε πάμε για άλλα;
Έχεις δίκιο, χωρίς καλοστημένο pc δεν στήνεται εσωτερική κάρτα ήχου. Πριν τα γράψεις και πατήσεις το ποστ, τα διαβάζεις;Επειδή τυχαίνει να έχω ακούσει πολλές κάρτες και dac στο σύστημα μου νομίζω ότι μπορώ να πω και εγώ τη γνώμη μου.
Για να μπορέσει μια εσωτερική κάρτα ήχου να στηθεί σε ένα αξιοπρεπές σύστημα πρέπει να είναι μέσα σε ένα τρομερά καλοστημένο pc και να είναι μια πολύ καλή επαγγελματική κάρτα.
Γιατί ο θόρυβος ως γνωστόν έρχεται από το στήσιμο, και τα sleaving στα καλώδια μην σου πω... Να μην σου πω τι διαφορές άκουσα όταν άλλαξα επεξεργαστή στο σύστημα μου...Μονό έτσι δεν θα έχει όλους αυτούς τους θορύβους που ακούμε κατά καιρούς από τις εσωτερικές κάρτες.
Ξαναρωτώ, τα διαβάζεις πριν τα ποστάρεις; Να μην παίρνουν οι επαγγελματίες εξωτερικά DAC άμα είναι, η 1212 είναι τουλάχιστον ίση με όλα αυτά... Τι τεχνολογία ακριβώς έχει η 1212 στο ψηφιακό μέρος που δεν την ξέρουμε και είναι πολλά χρόνια μπροστά από τα dac του εμπορίου; Κανένας σφαγμένος κόκκορας;Η 1212 σίγουρα είναι καλύτερη ή ίδια από το καλύτερο και ακριβότερο dac που μπορεί να συνδεθεί πάνω σε pc. Είναι και λογικό αφού η τεχνολογία που περιέχει (στο ψηφιακό μέρος) είναι πολλά χρόνια μπροστά από τα dac του εμπορίου.
Νατα πάλι τα ωραία... ΚΑΝΕΝΑ DAC ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ! Πρόσεχε τι λες θα στεναχωρηθεί η μαμά...Όμως θέλει και το ανάλογο περιβάλλον. Την έχω ακούσει με εξωτερικό τροφοδοτικό (αναλογικό) και αλλαγμένο αναλογικό μέρος, λαμπάτο έξω από το pc προφανώς και ήταν άντε για. Μέσα και μαμά δεν έλεγε τίποτα (όπως και κανένα dac μαμά)
Ενώ με αναλογικό εξωτερικό τροφοδοτικό (αλήθεια, πως έκοψες την τροφοδοσία της PCI

Εντάξει, δεν θέλω να υποτιμήσω τις ακουστικές σου εμπειρίες... στο κάτω κάτω, τι ξέρω εγώ, ούτε 150dB SPL δεν αντέχω να ακούσω...Ακόμη καλύτερη όμως είναι η 0404 η οποία είναι ότι καλύτερο μετά την 1616.(και οι δυο μετά από ανάλογες βελτιώσεις).
Και όταν λέω ότι καλύτερο εννοώ ότι δεν έχω ακούσει κάτι καλύτερο ανεξαρτήτου τιμής και κατηγορίας(εξαιρούνται τα βινιλια γιατί τα ρημάδια ακόμα είναι καλυτέρα)