Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Αυτό ακριβώς. Το νήμα αφορά μια εφαρμογή που εγκαθιστούμε σε raspberry pi, καμία σχέση δεν έχει με το δικό σου streamer.
Ποιός μίλησε για το δικό μου streamer ;;

Η απορία μου είναι "Γιατί να έχουν πρόβλημα τα mini pc με το Lossless spotify ή το κάθε spotify ;; "

Δεν πληρώνουν συνδρομή ;;

Τι την νοιάζει την πλατφόρμα με τι μέσο χρησιμοποιεί κάποιος τις υπηρεσίες της και ακούσει μουσική ;;

@vlad66
Αν δεν κάνω λάθος, οι κατασκευαστές Streamers πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα στις πλατφόρμες για να ενσωματώσουν στα μηχανήματα τους το Connect.

Η (δική μου) λογική λέει ότι οι πλατφόρμες πρέπει να πληρώνουν (*) τους κατασκευαστές streamers γιατί χωρίς τις συσκευές δεν υπάρχουν συνδρομές, άρα έσοδα.

Και μη μου πεις για τα πιτσιρίκια με τα κινητά κλπ... το 99% είναι στις free και αδιαφορούν για Hires ποιότητες.

(*) Και αν δεν τους πληρώνουν, να τους λένε ευχαριστώ !

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αυτό ακριβώς. Το νήμα αφορά μια εφαρμογή που εγκαθιστούμε σε raspberry pi, καμία σχέση δεν έχει με το δικό σου streamer.

Ναι, αλλά δεν βγαίνουμε off topic και μπερδεύουμε τους συντονιστές.
Τέτοιοι είστε! 😂

@Tzimisce

Το librespot μάλλον πάει να το φάει το μάυρο σκοτάδι έτσι όπως το πάνε στο Spotify
Για lossless streaming το βλέπω σχεδόν αδύνατο για την open source κοινότητα!

Περί LMS τώρα ανεξάρτητα με το που τρτέχει (GP ή αλλού):
Ακόμα και στο plugin του LMS (Spotty) δεν ξέρω αν και πότε θα είναι δυνατό το lossless streaming.
Προσωπικά το έκοψα το Spotify!!
Έχει καταλήξει να είναι το ακριβότερο, πληρώνει μακράν τα λιγότερα στους καλλιτέχνες και το αφεντικό του τα μιλιονζ που βγάζει τα επενδύει εδώ και κάποιο καιρό σε AI της βιομηχανίας όπλων... :mad::mad::mad:

Το plugin του Tidal δυστυχώς είναι άγνωστο αν και πότε θα έχει την δυνατότητα HiRez ... την τελευταία φορά που ρώτησα στο forum του LMS δεν φάνηκε να έχουν την δυνατότητα υλοποίησης ... μάλλον το Tidal δεν το "επιτρέπει; :rolleyes:
"https://forums.lyrion.org/forum/use...unce-tidal-local-plugin?p=1791733#post1791733

Το μόνο που είναι απροβλημάτιστο σε όλες τις αναλύσεις είναι το plugin του Qobuz. Παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα.
Δυστυχώς λόγω κάποιων θεμάτων σε σχέση με την συνδρομή πλέον δεν έχω Qobuz και δεν μπορώ να βρω τρόπο να αποκτήσω ξανά!
:(

Last edited:
Qobuz όμως δεν έχουμε ούτε προβλέπεται.
Άρα, πρακτικά το Gentoo κινδυνεύει να μείνει πίσω στις εξελίξεις.

Qobuz όμως δεν έχουμε ούτε προβλέπεται.
Άρα, πρακτικά το Gentoo κινδυνεύει να μείνει πίσω στις εξελίξεις.
όχι ... άλλο το Gentoοplayer άλλο ο LMS
το GP είναι μια πλατφόρμα που μπορείς να τρέξεις 10δες υλοποιήσεις λογισμικού
ο LMS είναι μία από αυτές

• Like
Reactions: gpapjohn
Υπάρχει δηλαδή υλοποίηση στο gp που να τα υποστηρίζει αυτά;
Plugins ;
Αν παίξεις με MPD/UpMpdCli και ίσως BubbleUpNp με ενεργοποίηση open home ώστε το stream να είναι κατευθείαν στον streamer και να μην περνάει από το κινητό, δλδ το κινητό να είναι απλά remote controller, μάλλον θα γίνεται!
Δεν το έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό!
Καμία σχέση με LMS όλο αυτό! Τελείως άλλο οικοσύστημα!

Για τοπικά αρχεία θα χρησιμοποιήσεις myMPD

Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στο GP.

Επίσης υπάρχει και το Roon για όποιον δεν έχει θέμα με το οικονομικό του πράγματος!
Βέβαια εκεί πρέπει κάπου να τρέξει ο Roon Core (server δλδ). Το αντίπαλο δέος του LMS χαχ

• Like
Reactions: Tzimisce
Για κάνε και ένα walk-through για το last.fm και πως να παίζει συνέχεια από Spotify και tidal να το έχουμε και εδώ! 😉
Εγκαθιστάς στον LMS τα plugins “Don’t stop the music” και “Last.fm audio scrobbler” κάνεις λογαριασμό στον Last.fm και μετά περνάς τα credentials στο plugin του LMS.
Για να το επιλέξεις πας στα settings του player στον LMS και επιλέγεις τι θες στο πεδίο “Don’t stop the music”
Από εκεί και πέρα έχεις την επιλογή στο τρέχων queue να επιλέξεις με το κουμπί της επανάληψης το σήμα που μοιάζει με άπειρο που αντιστοιχεί στην επιλογή του “Don’t stop the music” που είχες κάνει πριν.

• Love
Μήπως θα ήταν καλό τα του LMS που υπάρχουν στο νήμα του G.player να πάνε σε ένα δικό τους αποκλειστικό για τον LMS;

Γιατί στην ουσία μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα!

Κάποιος που θέλει να βρει πληροφορίες για τον LMS θα χαθεί και στις πληροφορίες για τον GP.

Ο LMS μπορεί να εγκατασταθεί σε πληθώρα OS. pCP, Audiolinux, Daphile κλπ..

Έχουμε θέμα: Diretta Renderer UPnP

https://audiophilestyle.com/forums/topi ... nt-1327060

Κάνει playback ολοκληρωτικά από την RAM!
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ την ALSA!!
Για λεπτομέρειες του τι και πως θα πρέπει να ανατρέξετε στα αντίστοιχα νήματα καθώς ίσως και στο GitHub.
Παίρνει αρκετή ώρα να ξεκινήσει από την στιγμή που πατάς play και πιθανόν να συμβούν κάποια crashes στην πορεία …. Όπως λέει και στο πιο πάνω post είναι για να ακούς ένα άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος .. ΠΑΙΖΕΙ όμως σούπερ καλά!

Στο setup μου εγκατέστησα τον Diretta Renderer στο RPi που τρέχω τον Diretta Host (και παντα τρέχει και LMS/Squeezelite) και ενεργοποίησα τον BubbleUpnp . Σαν control app χρησιμοποιώ το Linn Music.

Από αυτο το post και κάτω γίνεται συζήτηση και στο νήμα του GP, και με δίκη μου συμμετοχή όπου ο developer με βοηθά αρκετά!
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... nt-1327222

Το project στο GitHub:
https://github.com/cometdom/DirettaRendererUPnP

SBAF
Diretta Thread

• Like