Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Όποιο "ταπεινώσει" το Revolution θα έχει την τιμή να κάτσει και δίπλα του.
Μέχρι τώρα, πιο μεγάλες διαφορές έχω ακούσει με ρυθμίσεις του Gentoo και τα jumpers των 10 εκατοστών παρά με αλλαγή DAC. 😂

Μάλλον πρέπει να στραφείς προς κάτι με AKM.. και να δεις αν σου ταιριάζει περισσότερο ο ήχος τους σε σχέση με τα ESS.

Ο ήχος των ESS μου ταιριάζει μια χαρά. Του R2R δεν με τρέλανε. Το μεγάλο AKM που έφερες, ναι, έδωσε κάτι που γούσταρα.
Θα ακούσουμε και το Chord Qutest που έχει δική του φιλοσοφία, αλλά εκεί η έλλειψη I2S από τη μία με χαλάει, από την άλλη με τραβάει να το επιλέξω.
Δεν μπορεί να βγάζει η Chord DAC στα 14k, να θεωρείται κορυφαίο και να μην του βάζει ένα I2S για τα μάτια του κόσμου. Κάτι ξέρει και βασίζεται στο δικό της reclocking.

Μη βάζεις στην ίδια πρόταση τις λέξεις "αυτοκίνητο" και "Παγκράτι" μάναμ. 😂
Αν καποιο παλληκαρι ερθει με αυτοκινητο.
Aπ' το Παγκρατι και με παρει, ευχαριστως φερνω το Α8 που ''φοραει'' ΑΚΜ.

Eνταξει τωρα;

Για αυτό άλλωστε το σκέφτομαι για αγορά. Για να βάλω GP. Επίσης γιατί ο Ian δεν βγάζει κάποιο module με φροντισμένο USB. Μόνο SPDIF ή i2s αν δεν κάνω λάθος! Με το παρόν DAC μου λοιπόν που δεν έχει i2s δεν έχει νόημα να στήσω κάποιο Ian Canada streamer εκτός από τις τροφοδοσίες του Rpi.
Το gp είναι πολύ καλό αλλά όχι μαγικό, το άκουσα με το pi σε όλες τις φάσεις του.
Απλό pi με μαμά τροφοδοσια απο usb:rolleyes:
Απλό pi με ειδική κατασκευή μετασχηματιστη απο usb:unsure:
Απλό pi με μετασχηματιστη και τροφοδοσια Ian Canada απο usb.:D
Oλα τα παραπάνω με i2s και ρολόγια.:p
Η άποψη μου είναι οτι η ηχητικη απόσταση που τα χωρίζει - πάντα απο τη usb - ειναι μη ανίχνευσημη στο 85% των κομμάτιων που ακουσα, με το pi στο :D, άρα ίσως να είναι καλύτερα το ποσο αυτο να το επενδύσεις σε dac με i2s?
Δίνοντας και το δικό σου?
Αλήθεια ποιο dac έχεις?

Ποια updates πρέπει να κάνουμε δηλαδή;
Εγώ κάνω gp update και firmware update. Και μετά στα plugins μέσα στο lyrion.
Κάθε φορά μας βγάζεις και άλλα δάσκαλε! 😂
Gp update, firmware update, plugins και στο news κάθε τόσο κάνω εγώ, για να γράψει και ο δάσκαλος που αλλού.

• Haha
Reactions: DomieMic65
Ποια updates πρέπει να κάνουμε δηλαδή;
Εγώ κάνω gp update και firmware update. Και μετά στα plugins μέσα στο lyrion.
Κάθε φορά μας βγάζεις και άλλα δάσκαλε! 😂
gp-update κάνεις όποτε στο News σου λέει πως χρειάζεται
firmware update δεν θέλει τόσο συχνά ... δεν ανανεώνεται το f.ware του rpi με την συχνότητα των scripts του GP
αυτό που είπα και πιο πάνω... αν πας Home System/system info Software θα δεις αν θέλει update ο Lyrion, η Squeezelite ο MPD και ότι άλλο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείς
GPInfoSw.png
To όποιο update μετά από το section Update/Install/Remove

(Πλάκα πλάκα το δικό μου ήθελε και firmware update):LOL:

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce
ένα ταπεινό RME ADI2 DAC fs (AKM)
σε αυτή την φάση δεν υπάρχει περίπτωση να πάω για DAC (που να λογίζεται ουσιαστική αναβάθμιση)
"Ταπεινό"? 😲
Αναρωτιέμαι που μπορεί να φθάσει μία ουσιαστική αναβάθμιση!
Θύμισε μου: Είναι μόνο DAC ή/και A/D?
Παίρνει εξωτερικό ρολόϊ;
Η αναβάθμιση που πολλοί θα μπορούσαν να κάνουν, όταν γίνεται.

Υ.Γ. Τα εξωτερικά ρολόγια είναι ακριβό σπορ! 😁

• Like
Reactions: DomieMic65
"Ταπεινό"? 😲
Αναρωτιέμαι που μπορεί να φθάσει μία ουσιαστική αναβάθμιση!
Θύμισε μου: Είναι μόνο DAC ή/και A/D?
Παίρνει εξωτερικό ρολόϊ;
Η αναβάθμιση που πολλοί θα μπορούσαν να κάνουν, όταν γίνεται.

Υ.Γ. Τα εξωτερικά ρολόγια είναι ακριβό σπορ! 😁
Όχι Μιχάλη είναι η απλή έκδοση όχι αυτή με το ADC που και αυτή δεν ξέρω αν δέχεται εξωτερικό ρολόι!
Για αυτό λέω πως για να έχω μια ουσιαστική και εμφανή (όχι απλά διαφορετικό ήχο) αναβάθμιση θα πρέπει να δώσω ίσως κ πάνω από 3Κ … χωρίς να λέω πως άλλοι μετατροπείς μέχρι τα 3Κ δεν παίζουν καλύτερα από το RME φυσικά!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@DomieMic65
Πάντως -διορθώστε με αν κάνω λάθος- τα ψηφιακά, ή τεχνολογία δηλαδή, έχουν πια φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ακόμα και ανάμεσα στα πιο οικονομικά μηχανήματα.
Κατά τη γνώμη μου όποιος επιθυμεί σοβαρή αναβάθμιση είναι προτιμότερο να στραφεί προς άλλα σημεία της ηχητικής αλυσσίδας (π.χ. ηχεία). Από κάποιο επίπεδο και πάνω βέβαια.
images

Μιχάλη [SONUS] ,διαφωνώ μερικώς όσον αφορά τα dac -ηχεία Εδώ που έχουν φθάσει οι τιμές για να κάνεις μια ουσιαστική αναβάθμιση στα ηχεία ,χρειάζεσαι πολύ περισσότερα από ενα καλύτερο dac .Εξ άλλου στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνο που έχει σημασία στα dac δεν είναι το τσίπ ,αλλά το στάδιο εξόδου και φυσικά η όλη υλοποίηση .

Σκέφτομαι να πάρω καινούργιο Raspberry για να τρέχω το Gentoo. Τι λέτε, φτάνει ένα rpi 4 με 4gb ram, ή πρέπει να πάω σε πιο μεγάλο;
Όχι μόνο φτάνει, αλλά και το επόμενο rpi 5 με 8gb δεν είχε καμια ηχητική διαφορά. Να το πάρεις άφοβα.

@DomieMic65
Πάντως -διορθώστε με αν κάνω λάθος- τα ψηφιακά, ή τεχνολογία δηλαδή, έχουν πια φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ακόμα και ανάμεσα στα πιο οικονομικά μηχανήματα.
Κατά τη γνώμη μου όποιος επιθυμεί σοβαρή αναβάθμιση είναι προτιμότερο να στραφεί προς άλλα σημεία της ηχητικής αλυσσίδας (π.χ. ηχεία). Από κάποιο επίπεδο και πάνω βέβαια.
images
Αρχικά θα συμφωνήσω στο οτι τα ηχεία και οι ενισχυτές εχουν κάνει αργά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Θα συμφωνήσω επίσης οτι στους ενισχυτές και τα ηχεία παίζετε όλο το παιχνίδι του ήχου. Πάμε τώρα στο που διαφωνούμε. Η αλλαγή ενισχυτών και ηχείων είναι πολυ κοστοβορα. Η τεχνολογία τρέχει ναι, μήπως όμως οι τόσο μικρές διαφορές μας δείχνουν οτι όλοι σε παρόμοιες κατηγορίες τιμής ακολουθούν παρόμοιες σχεδιάσεις? Τέλος οπως εχω γραψει παραπάνω οποίος εχει dac χωρίς i2s και η πηγή του εχει είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση, που θα δώσει πολλά και θα απαιτησει σιγουρα λιγότερα απο οτι η αλλαγή σε ενισχυτές και ηχεία.
IT IS NEVER THE END WITH HI END SOUND

@petronik, @analog-jimaras
Θα συμφωνήσω και με τους δυό σας.
Τελικά ο καθοριστικός παράγων είναι τα οικονομικά.
Ασχέτως τι λέμε και τι γράφουμε στη θεωρία.
Αν τα οικονομικά μας επιτρέπουν να αναβαθμίσουμε π.χ. μόνο μία βίδα ή ένα βύσμα, βίδα ή βύσμα θα πάρουμε στα τέλος! 😁

• Like
Reactions: Tzimisce
Όντως.. αλλά ακόμα και τότε, θέλει σύνεση στις αναβαθμίσεις. Αν δεν μπορείς να φτάσεις να αναβαθμίσεις π.χ. ηχεία αλλά μπορείς να αναβαθμίσεις π.χ. καλώδια, καλύτερα να μαζέψεις τα λεφτά σου μέχρι να φτάσεις να μπορέσεις να αναβαθμίσεις τα ηχεία. Διαφορετικά απλά κάνεις λάθος κινήσεις.