Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

"Προσωπικά φροντίζω να τσεκάρω τα news συχνά ώστε να είμαι πάντα στα τελευταία scripts και αν έχει και νέους kernels αναβαθμίζω επίσης."
Πολύ σημαντικό το ακολουθώ κατά γράμμα.
@Tzimisce νομίζω αυτο είναι το γιατί το δικό μου εχει πιο πολλές ρυθμίσεις.
Ισχύει!
Αλλά πλέον είναι fully updated 😁
Βέβαια τις τελευταίες μέρες υπάρχουν συνεχή update!

To σύστημα
Ηχεια Monitor Audio bronze 500 δυστυχώς σχεδόν αστρωτα
Ενισχυτης ο δικός μου ολοκληρωμένος τρανζίστορ monrio mc 207 (καραφτιαγμενος)
Dac Topping D90se
Πηγές analog jimara's Ian Canada pi vs Holo Audio Red.
Δοκιμάστηκαν και τα δύο σαν streamer απο usb και i2s.
Από τη usb τα δύο streamer ήταν στο ίδιο επίπεδο. Σε κάποια κομμάτια ακουσαμε μια ελαφρά επικράτηση του red στο πλατος σκηνής και ίσως στην ανάλυση. Οι ελαχιστες διαφορες ήταν ακουστες μόνο σε κάποια κομμάτια απο Tidal και όχι σε internet streaming.
Από τη i2s όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Εδω το δικό μου έδωσε ρέστα, συμφωνήσαμε και οι δύο ότι σε πρόγραμμα internet radio, tidal και απο δίσκο η διαφορά ήταν ακουστή σε ολο το φάσμα.
Τέλος δοκιμάσαμε και το cayin idac-8 σαν dac με τα ίδια αποτελέσματα σε άλλο φυσικά ηχητικό επίπεδο. Η μονη διαφορα οτι με το cayin η ηχητικη απόσταση απο τη usb ήταν κάπως μικρότερη.

Παράληψη πολύ σωστά και τα δύο με squeezelite.
ναι αλλά σε τι λειτουργικό;
piCore player; Gentooplayer; Volumio; MoOde;
Επίσης ο LMS που έτρεχε;
Αν πχ το ένα μηχάνημα έτρεχε LMS και S.lite και το άλλο μόνο S.lite λογικά θα είχε πλεονέκτημα σε σχέση με το πρώτο

Δλδ για να είναι 100% "δίκαιη" η σύγκριση θα έπρεπε ο LMS να τρέχει σε τρίτο υπολογιστή του τοπικού δικτύου και τα δύο streamer να τρέχουν S.lite με το ίδιο λειτουργικό όχι πχ το ένα RedOS (Halo) και το άλλο G.player

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να το σκαλισω και να απαντήσω στα παραπάνω. Η διαφορά παντος απο την i2s ήταν τόση που θεωρώ οτι δεν καλύπτετε απο λειτουργικά. Είμαι της άποψης οτι ρυθμίσεις του τύπου σβήνω το led που ανάβει στη πλακετα κατα το play εχουν μηδενικό αντίκτυπο στον ήχο. Αντίθετα η τροφοδοσία που στο δικό μου είναι πολύ προσεγμένη κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

@Tzimisce νομίζω αυτο είναι το γιατί το δικό μου εχει πιο πολλές ρυθμίσεις.

Όχι απαραίτητα. Θεωρώ ότι απλά βλέπει άλλο DAC σε εσένα και σου δίνει τις ρυθμίσεις ή απλά έχεις βάλει plugins που δεν έχω βάλει εγώ (όπως το C3PO που δεν ήξερες ότι είχες 😂 )

Βέβαια, ενώ ήταν φρέσκο (μιάμισης εβδομάδας στήσιμο), πάλι βρήκε updates!

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το holo Audio red και το gentooplayer.
Είναι κάποιος που έχει το συνδυασμό holo Audio red και gentoo? Ευχαριστώ

Όχι απαραίτητα. Θεωρώ ότι απλά βλέπει άλλο DAC σε εσένα και σου δίνει τις ρυθμίσεις ή απλά έχεις βάλει plugins που δεν έχω βάλει εγώ (όπως το C3PO που δεν ήξερες ότι είχες 😂 )

αν πας Home System/System Info Sofware θα βρεις 99% κι άλλα (προτείνω να γίνονται.. πάντα gp-update πριν)

είναι τόσο ενεργός ο dev που δεν έχει να κάνει με με το νέο στήσιμο
άλλωστε το image προς download έχει ανέβει αρκετό καιρό πριν

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να το σκαλισω και να απαντήσω στα παραπάνω. Η διαφορά παντος απο την i2s ήταν τόση που θεωρώ οτι δεν καλύπτετε απο λειτουργικά. Είμαι της άποψης οτι ρυθμίσεις του τύπου σβήνω το led που ανάβει στη πλακετα κατα το play εχουν μηδενικό αντίκτυπο στον ήχο. Αντίθετα η τροφοδοσία που στο δικό μου είναι πολύ προσεγμένη κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.
Προφανώς και τα σβηστά λαμπάκια δεν θα κάνουν την διαφορά στην σύγκριση που λέμε.. όλα αυτά είναι optimizations δευτέρου και τρίτου επιπέδου!
Το λειτουργικό συνολικά όμως κάνει και κάνει μεγάλη ... για αυτό άλλωστε καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε GP (ή Archphile παλιότερα) και όχι Volumio πχ!
Το πόσο σωστά είναι υλοποιημένη η i2s έξοδος (τα ρολόγια είναι σουπερ σημαντικά) και η τροφοδοσία φυσικά, είναι θέμα hardware και έχει πολύ μεγάλη σημασία.. συμφωνώ 100%!
Αλλά for the sake of (που λέμε και στο χωριό μου χαχα) "όλα να είναι ίδια" και νε αλλάζει μόνο η προς σύγκριση συσκευή, είπα ότι είπα πιο πάνω, δεδομένου ότι είναι εφικτό και στο Red και στο Ian Canada

Προφανώς και τα σβηστά λαμπάκια δεν θα κάνουν την διαφορά στην σύγκριση που λέμε.. όλα αυτά είναι optimizations δευτέρου και τρίτου επιπέδου!
Το λειτουργικό συνολικά όμως κάνει και κάνει μεγάλη ... για αυτό άλλωστε καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε GP (ή Archphile παλιότερα) και όχι Volumio πχ!
Το πόσο σωστά είναι υλοποιημένη η i2s έξοδος (τα ρολόγια είναι σουπερ σημαντικά) και η τροφοδοσία φυσικά, είναι θέμα hardware και έχει πολύ μεγάλη σημασία.. συμφωνώ 100%!
Αλλά for the sake of (που λέμε και στο χωριό μου χαχα) "όλα να είναι ίδια" και νε αλλάζει μόνο η προς σύγκριση συσκευή, είπα ότι είπα πιο πάνω, δεδομένου ότι είναι εφικτό και στο Red και στο Ian Canada
Μιας και δεν έστησα εγώ το red και το άκουσα μονο για καποιες ωρες δεν γνωρίζω για το λειτουργικό του. Όπως έγραψα παραπάνω ζήτησα να παίζει με το squeezelite. Όπως έρχεται απο την εταιρεία τι έχει?

• Like
Reactions: DomieMic65

Μπορεί να μην θυμόμουν οτι το είχα, - πολλα δεν θυμάμαι τελευταία- αλλά με το που το έκλεισα κάτι μου έλλειπε και το ενεργοποίησα αμέσως, άρα οταν το έβαλα ειχα ακουσει σωστά.;)
Πάρε κάνα dac της προκοπής :D

Μιας και δεν έστησα εγώ το red και το άκουσα μονο για καποιες ωρες δεν γνωρίζω για το λειτουργικό του. Όπως έγραψα παραπάνω ζήτησα να παίζει με το squeezelite. Όπως έρχεται απο την εταιρεία τι έχει?
Και πολύ καλά έκανες! Είναι ότι πιο κοντινό λοιπόν! Ο LMS που έτρεχε;

Νομίζω έχουν ένα δικό τους λειτουργικό .. RedOS το λένε αλλά μπορεί να μην θυμάμαι καλά!
Το σίγουρο είναι πως μπορεί να πάρει όποιο λειτουργικό επιθυμεί ο χρήστης μιας και βασίζεται στο RPi4 compute module.

Για αυτό άλλωστε το σκέφτομαι για αγορά. Για να βάλω GP. Επίσης γιατί ο Ian δεν βγάζει κάποιο module με φροντισμένο USB. Μόνο SPDIF ή i2s αν δεν κάνω λάθος! Με το παρόν DAC μου λοιπόν που δεν έχει i2s δεν έχει νόημα να στήσω κάποιο Ian Canada streamer εκτός από τις τροφοδοσίες του Rpi.

Και πολύ καλά έκανες! Είναι ότι πιο κοντινό λοιπόν! Ο LMS που έτρεχε;

Νομίζω έχουν ένα δικό τους λειτουργικό .. RedOS το λένε αλλά μπορεί να μην θυμάμαι καλά!
Το σίγουρο είναι πως μπορεί να πάρει όποιο λειτουργικό επιθυμεί ο χρήστης μιας και βασίζεται στο RPi4 compute module.

Για αυτό άλλωστε το σκέφτομαι για αγορά. Για να βάλω GP. Επίσης γιατί ο Ian δεν βγάζει κάποιο module με φροντισμένο USB. Μόνο SPDIF ή i2s αν δεν κάνω λάθος! Με το παρόν DAC μου λοιπόν που δεν έχει i2s δεν έχει νόημα να στήσω κάποιο Ian Canada streamer εκτός από τις τροφοδοσίες του Rpi.
Ναι με τις σωστές τροφοδοσίες είναι απολαυστικοτατο απο τη usb, απλά το επαναλαμβανω ξανα, όπως μου είχε γράψει ο γνωστός μας dr.pan, αν ακούσεις απο την i2s δεν υπάρχει επιστροφή. Το έφτασα μεχρι εκεί και δεν το μετάνοιωσα.

είναι τόσο ενεργός ο dev που δεν έχει να κάνει με με το νέο στήσιμο

Μα κάθε καινούργιο σύστημα προϋποθέτει και GP update με το που το κάνεις.

Πάρε κάνα dac της προκοπής :D

Θα ακούσεις πολλά DAC "της προκοπής" σύντομα... :P
Όποιο "ταπεινώσει" το Revolution θα έχει την τιμή να κάτσει και δίπλα του.
Μέχρι τώρα, πιο μεγάλες διαφορές έχω ακούσει με ρυθμίσεις του Gentoo και τα jumpers των 10 εκατοστών παρά με αλλαγή DAC. 😂

Μα κάθε καινούργιο σύστημα προϋποθέτει και GP update με το που το κάνεις.
το gp-update δεν αναβαθμίζει τους kernels ούτε τα software που χρησιμοποιεί κανεις
LMS, Squeezelite, MPD, librespot, κλπ κλπ
Δες στο info software και μάλλον θα έχεις αρκετά αν δεν το έχεις δει ποτε!

Ποια updates πρέπει να κάνουμε δηλαδή;
Εγώ κάνω gp update και firmware update. Και μετά στα plugins μέσα στο lyrion.
Κάθε φορά μας βγάζεις και άλλα δάσκαλε! 😂

• Haha
Reactions: DomieMic65