Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Σε περιβάλλον windows τα μετράμε όποτε θες :cool: με τα λινουξοειδη βγάζω καντηλες,:oops: έλα όμως που αυτο το ρημάδι παίζει, και πολύ καλά μάλιστα :love:
Windows; Δεν ασχολούμαι με αυτά τα διαόλια, Mac και πάλι Mac.

Ήμουν απολυτος σίγουρος ότι θα απαντούσες έτσι, οπότε χωρίς πλάκα επειδή ολα είναι ανάποδα σε αυτόν τον κόσμο εχω αναγκαστεί, στη δουλεια, να πάρω βοηθό μόνο για τα mac.o_O

Ήμουν απολυτος σίγουρος ότι θα απαντούσες έτσι, οπότε χωρίς πλάκα επειδή ολα είναι ανάποδα σε αυτόν τον κόσμο εχω αναγκαστεί, στη δουλεια, να πάρω βοηθό μόνο για τα mac.o_O
τυχεράκιας! έχει την πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο, κάτι σαν την ειδικότητα Ακουστικός Ανιχνευτής στην Πολεμική Αεροπορία.

Τώρα, σχετικά με το Gentoo και πέρα απο την πλάκα, υποθέτω ότι το front end είναι το ίδιο σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, το Mac δεν πρέπει να έχει κάποιο πλεονέκτημα. Ανοίγεις μια σελίδα σε κάποιον browser και αλλάζεις απο εκεί τις ρυθμίσεις...

τυχεράκιας! έχει την πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο,
Με πάνω απο 700 χρήστες σε όμιλο 4 εταιρειών εγω και ο βοηθός μου, μόνοι μας για όλους, και με τον κάθε βοηθό μετά από 1 καλοκαίρι να παραιτείται - 3 μέχρι τώρα στη σειρά σε ποια τύχη αναφέρεσαι?

Με πάνω απο 700 χρήστες σε όμιλο 4 εταιρειών εγω και ο βοηθός μου, μόνοι μας για όλους, και με τον κάθε βοηθό μετά από 1 καλοκαίρι να παραιτείται - 3 μέχρι τώρα στη σειρά σε ποια τύχη αναφέρεσαι?
😵‍💫

Στα δικά μας τωρα, για να κάνω λίγες μετατροπές αυριο στη δουλειά το sony forma μου έγραψες κάπου νομίζω οτι επιλέγεις?
Δυστυχώς δεν βρήκα το χρόνο να τα ακούσω και να συγκρίνω, οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σου.

Στα δικά μας τωρα, για να κάνω λίγες μετατροπές αυριο στη δουλειά το sony forma μου έγραψες κάπου νομίζω οτι επιλέγεις?
Δυστυχώς δεν βρήκα το χρόνο να τα ακούσω και να συγκρίνω, οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σου.
Εγώ τα μετατρέπω σε DSF, αν θυμάμαι καλά δεν έχει διαφορές από το DFF, πλην του ότι δέχεται metadata, πράγμα χρήσιμο.

Ευχαριστώ αύριο θα γίνει δουλειά.
Το αυτί στο τηλέφωνο αλλά το χέρι στη μετατροπή :p

Εγώ τα μετατρέπω σε DSF, αν θυμάμαι καλά δεν έχει διαφορές από το DFF, πλην του ότι δέχεται metadata, πράγμα χρήσιμο.
Για τους τυχερούς, τους αριστοκράτες ;) που δουλεύουν σε περιβάλλον Mac υπάρχει ο Pine Player Pro.
Κάνει τα πάντα!
Με κάνει να σκέφτομαι αλλαγή περιβάλλοντος μετά από τόσα χρόνια συνήθειας!
Τώρα βέβαια, αυτό, μία κουβέντα είναι... :cool:

Για τους τυχερούς, τους αριστοκράτες ;) που δουλεύουν σε περιβάλλον Mac υπάρχει ο Pine Player Pro.
Κάνει τα πάντα!
Με κάνει να σκέφτομαι αλλαγή περιβάλλοντος μετά από τόσα χρόνια συνήθειας!
Τώρα βέβαια, αυτό, μία κουβέντα είναι... :cool:
Τον έχω κι αυτόν, αλλά από συνήθεια, όποτε θέλω να μετατρέψω SACD-ISO το χέρι πάει στον iso2dsd

Οι θεοί ευθύγραμμιζουν τα αυτιά μου για την επόμενη ακρόαση. 🤣
Μόνος στο χώρο για τους παρατηρητικους.

• Haha
Reactions: DomieMic65
@DomieMic65 με τόσα που έχουμε στο κεφάλι μας που μυαλό. Με πήρε ο Μιχάλης και σκαλίζοντας τον είχα το C-3PO ενεργό και σε upsampling. Τις 2 πρώτες μέρες που πήρα το gentoo το σκαλισα όσο δεν έπερνε. Με τον player να παιζει πάταγα και ότι μου ακουγόταν καλυτερα το κρατούσα. Δεν σημείωσα ποτε τι ακριβώς έκανα εκείνες τις μέρες.

@DomieMic65 με τόσα που έχουμε στο κεφάλι μας που μυαλό. Με πήρε ο Μιχάλης και σκαλίζοντας τον είχα το C-3PO ενεργό και σε upsampling. Τις 2 πρώτες μέρες που πήρα το gentoo το σκαλισα όσο δεν έπερνε. Με τον player να παιζει πάταγα και ότι μου ακουγόταν καλυτερα το κρατούσα. Δεν σημείωσα ποτε τι ακριβώς έκανα εκείνες τις μέρες.
Θέλει λίγο ηρεμία και ένα σχετικό διάβασμα το πράγμα γιατί και ο LMS έχει πολύ πράμα που πιθανώς να θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιος (C3PO, synchronization, lastmix.fm, streaming services κλπ κλπ) και ο Gentooplayer ακόμα περισσότερο.
Αν δεν ξέρεις τι κάνεις και δεν το σημειώνεις ίσως κάπου ώστε να είναι αναστρέψιμο αν χρειαστεί μπορεί να χαθεί η μπάλα και να τρέχουν διεργασίες που δεν τις έχεις ανάγκη που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον ήχο
Γενικά το c3po ok καλώς υπάρχει αλλά φορτίζει αρκετά το σύστημα (CPU load) , ειδικά αν μιλάμε για server/player σε ένα rpi!

Προσωπικά φροντίζω να τσεκάρω τα news συχνά ώστε να είμαι πάντα στα τελευταία scripts και αν έχει και νέους kernels αναβαθμίζω επίσης.

Το επόμενό μου βήμα θέλω να είναι να πάρω και ένα τρίτο rpi ή αν παίξει κανένα φράγκο το Holo audio red ώστε να έχω σε τελείως χωριστά μηχανήματα τον LMS, τον/τους players (end points) και Diretta target. (Παρεμπιπτόντως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλές εξελίξεις στο Diretta πρωτόκολλο.) Ή ένα mini pc τύπου NUC πχ ώστε να τρέξω τον server εκεί και τα άλλα να μείνουν ως έχουν ... είδωμεν!

"Προσωπικά φροντίζω να τσεκάρω τα news συχνά ώστε να είμαι πάντα στα τελευταία scripts και αν έχει και νέους kernels αναβαθμίζω επίσης."
Πολύ σημαντικό το ακολουθώ κατά γράμμα.
@Tzimisce νομίζω αυτο είναι το γιατί το δικό μου εχει πιο πολλές ρυθμίσεις.

• Like
Reactions: DomieMic65