Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Ας μας πει και ο @Δημήτρης Δημητρακούδης πιο σωστά .. σαφώς και η ύπαρξη i2s είναι ουσιαστική αλλά αν και μόνο η πηγή έχει σωστά ρολόγια!
Σε μια πηγή που η υλοποίηση του i2s δεν είναι όπως πρέπει μπορεί η usb να υπερτερεί… από όσα έχω καταλάβει δλδ!!
Το I2s του Ian είναι από τις πιο καλές υλοποιήσεις ακόμα και με τα πιο φτηνά ρολόγια του

Δεν υπάρχει απάντηση που να ισχύει γενικά.

Παίζει ρόλο και η υλοποίηση του I2S της πηγής αλλά και η υλοποίηση της I2S εισόδου του DAC.

Η ιδανική περίπτωση είναι DAC με σωστή είσοδο I2S, η οποία να περνάει το σήμα από σωστό FPGA, και από την πλευρά της πηγής raspberry με το όσο το δυνατό πιο πλήρες stack του Ian, όπου όσα περισσότερα χρήματα δώσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις.

Εννοείται ότι για να έχουν αξία τα παραπάνω πρέπει να είναι αντάξιο και το υπόλοιπο σύστημα.

Οπότε, το stack του Ian είναι όντως εγγύηση για έξοδο I2S, αλλά πρέπει να είναι σωστά υλοποιημένο και το dac, για να αξίζει η I2S σε σχέση με την USB.

Και γενικά, αν δεν έχει κάποιος DAC που να είναι "διαπιστευμένη" η I2S του, είναι ρίσκο το να στήσει Ian stack. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην τον δικαιώσει.

• Like
Reactions: DomieMic65
Αυτό ακριβώς, δεν είναι δηλαδή πανάκεια το i2s παντού και πάντα .. είναι πολλές οι «μεταβλητές» που μπορεί να μην πάνε πολύ καλά για το τελικό αποτέλεσμα! Από την άλλη το USB γενικά είναι πιο «ασφαλές» μόνο και μόνο γιατί είναι και πολύ πιο διαδεδομένο νομίζω!!!
Εννοείται πως όποιος έχει χρήμα να διαθέσει ένα σωστό i2s θα του δώσει καλύτερο αποτέλεσμα!
Τώρα πόσο καλύτερο και αν αξίζει η όλη διαδικασία είναι στον κάθε ένα να το αποφασίσει … με απόλυτα κριτήρια αξίζει!

Δεν έχω εμπειρία από I²S.
Έχω όμως εμπειρία από USB και Firewire με σωστά υλοποιημένους ASIO drivers με τη χρήση των οποίων γίνεται η παραγωγή της μουσικής. Όταν οι συγκεκριμένοι drivers είναι καλοφτιαγμένοι δεν έχω νοιώσει να μου λείπει κάτι.
Εσείς τι λέτε;

Δεν έχω εμπειρία από I²S.
Έχω όμως εμπειρία από USB και Firewire με σωστά υλοποιημένους ASIO drivers με τη χρήση των οποίων γίνεται η παραγωγή της μουσικής. Όταν οι συγκεκριμένοι drivers είναι καλοφτιαγμένοι δεν έχω νοιώσει να μου λείπει κάτι.
Εσείς τι λέτε;
Θα φροντίσω να αποκτήσεις εμπειρία στην i2s στο εχω υποσχεθεί.
Απλά πρέπει:
1. Να συνδέσεις τα καλά ηχεία.
2. Να γυρίσω απο το ταξίδι που φεύγω αύριο.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Κανένα νέο για τα High Res του Tidal και το Lossless του Spotify;
Είναι κρίμα ένας τέτοιος player να μείνει πίσω και να τον φάνε τα κονσιουμεράδικα.

@DomieMic65 εσύ που το ξεψαχνίζεις; :P

Διάβαζα τις προάλλες ότι οι άνθρωποι του librespot σήκωσαν τα χέρια ψηλά, σχετικά με το lossless, μετά και από απειλή του ίδιου του Spotify.

Οπότε είναι σκούρα τα πράγματα για τα streamer μας.

Ίσως γίνει κάτι αν δώσουν το lossless και στο Web API του Spotify.

• Like
Reactions: Tzimisce
Διάβαζα τις προάλλες ότι οι άνθρωποι του librespot σήκωσαν τα χέρια ψηλά, σχετικά με το lossless, μετά και από απειλή του ίδιου του Spotify.

Τι εννοείς ;;
Κάντο λιανά...

Εγώ πάντως ακούω μια χαρά lossless από το Qobuz μου.

Εδώ
Αναφέρομαι στο ποστ #228 του Μιχάλη (Tzimisce) , αλλά ρωτάω τον dim dim ...
οποιος εχει streamer εμπορικο να το πω απλα δεν εχει κανενα θεμα εκτος και αν σταματησει να το υποστηριζει ο κατασκευαστης( κατι που γινεται και θα γινει καποια στιγμη και στα δικα μας βλαδιμηρε) αλλα στα diy να το πω ετσι η τιποτα πολυ περιεργα που δεν τα ξερω πιθανων να μην δινουν δικαιωματα χρησης τα spotify και τα υπολοιπα για υψηλης αναλυσης μουσικη