Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Μετά από 3-4 χρόνια με Roon, αποφάσισα ότι το 150άρι ετησίως είναι too much χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πέρα από το πολύ ωραίο interface.
Έστησα λοιπον LMS σε proxmox και έβαλα picoreplayer στους δύο players μου: στο σαλόνι, ένα rpi4 + topping D50 III, και τα δύο με ρεύμα από Shanti και στο γραφείο, ένα Allo USBridge Signature με Shanti και DAC το Topping D70.

Θεωρείτε ότι αξίζει να πάω σε Gentoo Player με diretta? Αν έχω καταλάβει καλά το στήσιμο, θα χρειαστώ από ένα rpi επιπλέον για τον κάθε player μου, ο οποίος θα γίνει πλέον diretta target? Πόσα κλειδιά χρειάζεται να πληρώσω, 2, μονο για τα targets, ή 4 για targets + hosts?

Κλειδί πληρώνεις μόνο για τον Target το οποίο κλειδώνει στο hardware! Νομίζω έχεις μια μικρή δυνατότητα αλλαγής μόνο μια φορά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!
Ο Host δεν έχει κάποια χρέωση.
Εναλλακτική επιλογή αντί του GentooPlayer είναι και το Audiolinux. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από αυτό όμως!
Για κάθε end point χρειάζεται ένας target
Αλλά προσωπικά πήγα σε αυτή την λύση μόνο για τη «καλο» σύστημα .. για το γραφεία μου πχ έχω έναν Roopiee σαν end point με Squeezelite!

• Like
Reactions: NassosT
1) Tip της χρονιάς, αυτό του @Tzimisce για την αποσυμπίεση του image (μάλλον προειδοποίηση για όσους νομίζουν ότι θα είναι a walk in the park η όλη διαδικασία :P )
2) Για να είναι πιο ξεκάθαρο, και μετά από επικοινωνία και με τον dev, για Diretta, πρέπει να πληρωθούν από μία άδεια χρήσης του Gentoo player για το host και το target (2x 69€) + άδεια χρήσης του Diretta μονο για το target (100€), σύνολο 238€, όχι ευκαταφρόνητο ποσό.
3) Με trial λογαριασμούς χθες το βράδυ, που ξεκίνησε η βουτιά μου στο rabbit hole, έχω διακοπές μετά από 1, 2 κομμάτια. Τόσο με squeezelite όσο και με squeezelite R2.

borat i find more.jpeg

• Like
Reactions: Tzimisce
Συνεχίζουμε, αφού αγοράστηκαν οι δέουσες licenses (ούτε ξέρω πόσο καιρό έχω να ρίξω τόσα λεφτά στον ήχο μου :P )
Από το πρωί λοιπόν παλεύω, με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε ορισμένα 24/192 flacs (όλη μου η μουσική ειναι σε ένα unraid NAS, δεν χρησιμοποιώ streaming services).
Αφού έφαγα ολη τη μέρα με το Squeezelite R2, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς - είτε με diretta είτε χωρίς -, και άσχετα απ' ό,τι έκανα, τα συγκεκριμένα αρχεία έπαιζαν 1-2 δευτερόλεπτα και μετά σταματαγαν, και ο player εξαφανιζόταν από το LMS, και έπρεπε να κάνω επανεκκινηση (execute) το Squeeze στον host, δοκίμασα το σκέτο Squeezelite.
Αυτή τη στιγμή παίζουν τα πάντα. Το παρακολουθώ και επανέρχομαι αν χρειαστεί.

Φαίνεται σαν να χάνεις το player σου.
Κάνε disable το r2, και r1 και μετά από restart άνοιξε μόνο έναν.
Πρόσεξε ποιο DAC βλέπει και τι έχεις δηλώσει

Ούτως ή άλλως μονο το ένα από τα δύο squeezelite είχα enabled κάθε φορά (και κανένα άλλο service στο Enable/disable software, μια που δεν μου χρειάζονται). Με το R2 απόλυτη άρνηση σε συγκεκριμένα αρχεία, οπότε προς το παρόν πήρε δρόμο.