Για 2η φορά.

Το κύκλωμα τής Λαθρομετανάστευσης ειναι οντως πολύπλοκο..
Και γνωρίζω απο πρωτο χέρι πώς μερίδα δικηγόρων στήνεται σε ουρές έναντι 250 ευρώ το κεφάλι γιά την ´νομιμοποίηση´.
Επανειλημένα έχουν γίνει αναφορές για το οτι στην Λαθρομετανάστευση συμμετέχουν και ντόπιοι σε αγαστή συνεργασία μέ Τούρκους Λαθρέμπορους.
Απο εκεί και πέρα ο Ιός πέραν τών ρεπορτάζ ας αναφέρει καμιά φορά και τά αίτια τής Μετανάστευσης.Τα ξεχνάει μονίμως και τεχνηέντως.
Ισως έτσι γίνει και πιό πιστευτή η ´καλοπροαίρετη προσπάθειά του´.
Η ας προβληματιστεί για το ποιοί συμμετέχουν και στίς ´αντιρατσιστικές κινήσεις Πολιτών´γιατί υπάρχουν και άλλες απόψεις πού λένε πώς και εκεί υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκονται(πιθανώς και χωρίς να το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι τών κινήσεων)ανθρωποι πού έχουν συμφέροντα απο την χωρίς όρους ύπαρξη τών λαθρομεταναστών.

Τοχω γράψει επανειλημενα
Την δημοσιογραφία τών ιών ουδέποτε την θεώρησα αντικειμενική.
Αντιθέτως την έχω κατατάξει στον αντίποδα (ως ειδωλο)τής δημοσιογραφίας τού Στόχου.
Προσωπική γνώμη φυσικά.
Και έχω πάμπολλα στοιχεία γι´αυτό,πού εχουν αναφερθεί σε άλλα θέματα.

Ανθρωποι πού χαίρονται για την Γενοκτονια τών Ποντίων και θεωρούν τήν Επανάσταση τού 21 ως ´Τρομοκρατική πράξη´κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πάει πολύ να το παίζουν επιλεκτικά ευαίσθητοι.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Τοχω γράψει επανειλημενα
Την δημοασογραφία τών ιών ουδέποτε την θεώρησα αντικειμενική.
Αντιθέτως την έχω κατατάξει στον αντίποδα (ως ειδωλο)τής δημοσιογραφίας τού Στόχου.
Προσωπική γνώμη φυσικά.
Και έχω πάμπολλα στοιχεία γι´αυτό,πού εχουν αναφερθεί σε άλλα θέματα.

συμφωνώ απόλυτα με τον χαρακτηρισμό βιασμένη δημοσιογραφία για την ομάδα του Ιού. Το έχω γράψει και σε άρθρο καταγγελτικό εναντίον τους (κυρίως εναντίον του Κωστόπουλου) και έχω και μια απειλή αόριστη στην πλάτη μου από το 2008.

Αλλά εδώ πρόκειται μόνο για ρεπορτάζ κι όχι για ιδεολογική διαχείριση της κατάστασης ή καταγγελτικής στάσης. Θα περιμένω και το δεύτερο μέρος. Εχω κάνει κι έγώ το οδοιπορικό (σε μεγάλο βαθμό) στη Βόρειο Ελλάδα και δεν βλέπω αστοχίες στο παρόν κείμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

συμφωνώ απόλυτα με τον χαρακτηρισμό βιασμένη δημοσιογραφία για την ομάδα του Ιού. Το έχω γράψει και σε άρθρο καταγγελτικό εναντίον τους (κυρίως εναντίον του Κωστόπουλου) και έχω και μια απειλή αόριστη στην πλάτη μου από το 2008.

Αλλά εδώ πρόκειται μόνο για ρεπορτάζ κι όχι για ιδεολογική διαχείριση της κατάστασης ή καταγγελτικής στάσης. Θα περιμένω και το δεύτερο μέρος. Εχω κάνει κι έγώ το οδοιπορικό (σε μεγάλο βαθμό) στη Βόρειο Ελλάδα και δεν βλέπω αστοχίες στο παρόν κείμενο.

Ουτε εγώ ειδα ,γι´αυτο και συμπλήρωσα για κυκλώματα Νομικών.
Ομως αμφισβητώ τα Κινητρα τους(Tων ιων)
Αλλως τε πιστευω πώς το Μεταναστευτικό ειναι πολυ σοβαρο ζητημα για να ασχολουνται με αυτό Χρυσαυγίτες και Μπαχαλάκηδες.
Αλλά γι´αυτό την ευθύνη την έχουν άλλοι.

Το πιο σοβαρό θέμα είναι ότι έχουμε τη δημιουργία ρευμάτων μεταναστευτικών προσφυγικών εν τη γεννέσει τους. Ένα από την ανατολική Αφρική κυρίως πρόσφυγες (Ερυθραία, Σομαλία, Σουδάν), ένα από τη νότιο Αμερική (κυρίως οικονομικοί μετανάστες) και ένα από την κεντρική Ασία (Αφγανιστάν, Πακιστάν) κυρίως προσφυγικό. Μιλούμε για εκατομμύρια άτομα. Αρκετά εκατομμύρια.

Προσωπικά θεωρώ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγάλει στην επόμενη σύνοδο κορυφής στη σέντρα τόσο την Ιταλία όσο και την Τουρκία. Την πρώτη διότι έκλεισε τις πόρτες της (κακώς είναι ζώνη Σενγκέν) και τη δεύτερη επειδή δεν σέβεται και δεν δείχνει διάθεση να σεβαστεί τη συνθήκη Σενγκέν περί αποτροπής μετανάστευσης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Ουτε εγώ ειδα ,γι´αυτο και συμπλήρωσα για κυκλώματα Νομικών.
Ομως αμφισβητώ τα Κινητρα τους(Tων ιων)
Αλλως τε πιστευω πώς το Μεταναστευτικό ειναι πολυ σοβαρο ζητημα για να ασχολουνται με αυτό Χρυσαυγίτες και Μπαχαλάκηδες.
Αλλά γι´αυτό την ευθύνη την έχουν άλλοι.

προσωπικά θα ήθελα να δω αντίστοιχα ρεπορτάζ κι από άλλους δημοσιογράφους. Αλλά το θέμα δεν πουλάει, επομένωςδεν τους αφήνουν να κάνουν ρεπορτάζ. Κι όμως είναι τόσο εύκολο.

Όποιος ζητήσει, μπορεί να αποκτήσει άδεια επιβίβασης σε περιπολικά, λιμενικό, να επισκεφθεί κέντρα προσφύγων, να πάει σε αστυνομικές διευθύνσεις, αλλοδαπών, κλπ. Οποιοσδήποτε που ενδιαφέρεται να μάθει κι έχει ένα λόγο. Πόσο μάλλον δημοσιογράφοι.

Όμως το σημαντικό είναι ο παπαγαλισμός κι όχι το κύμα που έρχεται πάνω μας.

Βλάσση συμφωνώ απολύτως.
Επιτέλους πέραν απο τά ´ρομαντικά´(οχι εσύ)αναφέρεις και τά πραγματικά γεγονότα.
Η Ιταλία κάνει αυτό που περιέγραψες και η Τουρκία στέλνει διαρκώς κύματα προσφύγων προς τά ´εδώ´.
Και ειδικά το Κύμα απο Αφγανιστάν και Πακιστάν ,πού αποτελεί εκρηκτικό μείγμα.

Βλάσση συμφωνώ απολύτως.
Επιτέλους πέραν απο τά ´ρομαντικά´(οχι εσύ)αναφέρεις και τά πραγματικά γεγονότα.
Η Ιταλία κάνει αυτό που περιέγραψες και η Τουρκία στέλνει διαρκώς κύματα προσφύγων προς τά ´εδώ´.
Και ειδικά το Κύμα απο Αφγανιστάν και Πακιστάν ,πού αποτελεί εκρηκτικό μείγμα.

Οι δορυφόροι και ο ΟΗΕ αναφέρουν 7.500.000 άτομα on the move. Όχι επειδή το θέλουν οι ίδιοι, αλλά επειδή υποχρεώνονται να φύγουν. Πιστεύετε ότι ένα καλοοργανωμένο κράτος με 15.000 χλμ. ακτές και διεθνή ύδατα παντού, που έχει υπογράψει διθνείς συνθήκες για την έρευνα και τη διάσωση μπορεί να αποτρέψει το πέρασμα 500.000 ατόμων από την επικράτειά του;
¨
Πόσα περίπολα λιμενικού μπορεί να έχει κανείς στα Κύθηρα ή στη Ζάκυνθο, όπου (φθάνουν μέχρι εκεί) πετούν τους μετανάστες; Ακόμη κι εκεί....

Πιστεύετε ότι ένα καλοοργανωμένο κράτος με 15.000 χλμ. ακτές και διεθνή ύδατα παντού, που έχει υπογράψει διθνείς συνθήκες για την έρευνα και τη διάσωση μπορεί να αποτρέψει το πέρασμα 500.000 ατόμων από την επικράτειά του;

To κακό είναι πως με τέτοιο αριθμό ανρθώπων που φέυγουν από την Ασία, μάλλον σε λίγο θα μιλάμε για 500.000 άτομα ετησίως....που θα αδειάζουν σε πολλά νησιά, απο δώ κι από κεί, συν αυτούς που θα αδειάζουν οι γειτονικές χώρες σε μας (συγγνώμη για τη λέξη "αδειάζουν" αλλά ως αντικείμενα τους συμπεριφέρονται) αν όλες οι χώρες είναι κλειστές και όλοι καταλήγουν εδώ.

Θέλετε να δούμε τελείως απλοϊκά σε πόσους αντιστοιχεί ο ρυθμός αυτός για τα επόμενα 10 χρόνια? 5 εκατομμύρια.. (χωρίς να μιλάμε για τους απογόνους όλων αυτών)... Θέλετε να σκεφτούμε και πόσο θα αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός σε 10 χρόνια, υπό τις παρούσες συνθήκες? Αφήστε το... είναι απογοητευτικό.... Θυμίζω δε, ότι συμφωνα με την πλευρά των μεταναστών, οι παρόντες αυτή τη στιγμή στην ελλάδα είναι 2.500.000

Με τέτοια νούμερα σε τέτοιες ταχύτητες αύξησης... μήπως ο αφανισμός του Ελληνισμού μέσα στα επόμενα 50 χρόνια δεν είναι τελικά τόσο "καρατζαφερικός" φόβος?

Ο παραλληλισμος ειναι εντελως ακυρος για αυτο δεν απαντησα. Αλλο τα κρατη, αλλο τα σπιτια. Δεν παιζει κανενα ρολο τι θα εκανε ο καθενας απο εμας σπιτι του με το πως πρεπει να αντιμετωπιζει ενα κρατος δικαιου τους ανθρωπους.
Παντως μιας και βαφουμε τη πολυκατοικια αυτο το καιρο, καφε τους εβγαλα-bye-

συμφωνώ... αλλού όμως θέλω να καταλήξω...

Ξέρεις τι γίνεται; το 99% των ανθρώπων που φωνάζει για τα δικαιώματα των μεταναστών κλπ κλπ, άμα βρίσκονταν σε αυτή τη κατάσταση, να ερχόντουσαν με το έτσι θέλω 10 Έλληνες(ούτε καν ξένοι) στο σπίτι τους να εγκατασταθούν εκεί για 1002 λόγους, θα τους πέταγαν έξω κλοτσηδόν ή θα φώναζαν την αστυνομία...

αυτοί οι ίδιοι όμως τώρα, επειδή μιλάνε εκ του ασφαλούς, μας έχουν πρήξει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λένε με μεγάλη ευκολία όλους τους υπόλοιπους ρατσιστές...

όταν όμως το πρόβλημα φτάσει στην πόρτα τους θα γυρίσουν και θα τα ρίξουν στο κράτος που δεν έκανε τίποτα για τους (κακόμοιρους, γιατί πρέπει να κρατήσουν τα προσχήματα)μετανάστες...

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Τελικά μάλλον θα μείνω στο ρομαντικό κομμάτι της ιστορίας.

Αιμίλιε υπάρχει και η πραγματικότητα.
Κανείς δεν συμφωνεί μέ την κακομεταχείριση και την βία.
Ομως ο Βλάσσης περιγράφει ένα Πανευρωπαϊκό φαινόμενο που σε10 χρόνια θα διογκωθεί και άλλο.

Από το zougla.gr

Προκλητική δήλωση Καρατζαφέρη

«Σεβόμαστε τη θρησκεία τους, σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους, να καταλάβουν όμως ότι ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα. Τους καλοδεχτήκαμε και τους συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν δεν τους αρέσει, οι πόρτες είναι ανοιχτές»

αντιδράσεις????

φασίστας και ρατσιστής...

πάλι από zougla.gr
Καταδικάζει τα επεισόδια ο Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδος

Να εγκαταλείψουν την Ελλάδα όσοι μουσουλμάνοι μετανάστες επιδιώκουν τους βανδαλισμούς, καλεί ο Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.
Σε επιστολή του υποστηρίζει ότι τα επεισόδια προσχεδιάστηκαν από ακραία στοιχεία, ενώ όσοι λεηλατούν και κλέβουν τις περιουσίες συμπολιτών τους αποτελούν ντροπή για την μουσουλμανική κοινότητα.

μήπως και αυτοί είναι φασίστες και ρατσιστές;;;

γιατί σε αυτή τη χώρα δεν δίνουμε σημασία στο τί λέει κάποιος αλλά στο ποιός το λέει...

Με τέτοια νούμερα σε τέτοιες ταχύτητες αύξησης... μήπως ο αφανισμός του Ελληνισμού μέσα στα επόμενα 50 χρόνια δεν είναι τελικά τόσο "καρατζαφερικός" φόβος?

Θυμίζω ότι μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό βία 12.000.000 άτομα... και όχι πχ για τη Γερμανία, που τα νούμερα που προανέφερα θα παρέμεναν μειονότητα...

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι προβλήματα με τους μετανάστες (τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες) έχει και η Τουρκία (περίπου 1.200.000 άτομα βρίσκονται στο έδαφός της περιμένοντας να προωθηθούν αλλού, η Γεωργία (100.000 άτομα), η Βουλγαρία (άγνωστο πόσοι αλλά εκτιμώνται σε 200.000 άτομα), η Μάλτα (σκέτο δράμα) και η Ισπανία (άγνωστο πόσοι). Για να καταλάβετε τί συμβαίνει το μεγάλο ηλεκτροφόρο πλέγμα που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία στο στενό του Γιλβρατάρ είναι εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 100 μέρες το χρόνο. Μπορείτε να καταλάβετε φαντάζομαι πώς σταματά τη λειτουργία του. Ένα άτομο πέφτει πάνω στο πλέγμα εν γνώση του προκειμένου να περάσουν οι υπόλοιποι.

Α, και κάτι ακόμα... η ΕΕ δεν έχει τα χρήματα ούτε για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό φαινόμενο, ούτε να υπερασπίσει τα σύνορά της. Ή μάλλον θα μπορούσε κινητοποιώντας καθημερινά το 50% των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεών της. Μιλούμε για τουλάχιστον 40 δις ευρώ κόστος το χρόνο, μόνο για αποτροπή. Το πλήγμα στο κύρος της ΕΕ που θα αγωνίζεται να κρατήσει εκτός της Ευρώπης το σύνολο του υπόλοιπου κόσμου με κάθε τρόπο δεν πιστεύω ότι θα το αναλάμβαναν οι πολιτικοί μας.

γιατί σε αυτή τη χώρα δεν δίνουμε σημασία στο τί λέει κάποιος αλλά στο ποιός το λέει...

Mα ναι ρε συ.... ξέρεις πόσο βολικό είναι να αντιδρούμε σε απόψεις χωρίς επιχειρήματα, πετώντας ένα απλό "φασίστας είναι ρε"????

Ευτυχώς εδώ η συζήτηση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, και πλούσια σε επιχειρήματα κι απ'τις δύο πλευρές.. μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και στην κοινωνία μας.

Και να πω και κάτι ακόμα;

με την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν τουλάχιστον οι μισοί που αιτούνται, θα έπρεπε να παίρνουν πολιτικό άσυλο από το ελληνικό κράτος. Το ποσοστό σήμερα είναι 1%. 99% απορρίπτονται. Η Ελλάδα (τυπικά) παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει. Όχι βέβαια ότι δεν το κάνουν κι άλλα κράτη.

Για την κατάσταση στις πόλεις μας.

Για μένα όποιος ληστεύει, κλέβει, φονεύει, εκβιάζει θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιος. Ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Και η εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να είναι ίδια σε όλους.

Από την άλλη θα πρέπει να δεχθούμε ότι και οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα, και ότι δεν είναι έρμαιο στη διάθεση του οποιουδήποτε καταφερτζή ή κατατρεγμένου Έλληνα.

Και να πω και κάτι ακόμα;
με την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν τουλάχιστον οι μισοί που αιτούνται, θα έπρεπε να παίρνουν πολιτικό άσυλο από το ελληνικό κράτος. Το ποσοστό σήμερα είναι 1%. 99% απορρίπτονται. Η Ελλάδα (τυπικά) παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει. Όχι βέβαια ότι δεν το κάνουν κι άλλα κράτη.

Πάντως εδώ θα'χε ενδιαφέρον αν κάποιος γνωρίζει... η στάση της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο περί του θέματος ποιά είναι?