Για 2η φορά.

............
Α, και κάτι ακόμα... η ΕΕ δεν έχει τα χρήματα ούτε για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό φαινόμενο, ούτε να υπερασπίσει τα σύνορά της. Ή μάλλον θα μπορούσε κινητοποιώντας καθημερινά το 50% των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεών της. Μιλούμε για τουλάχιστον 40 δις ευρώ κόστος το χρόνο, μόνο για αποτροπή. Το πλήγμα στο κύρος της ΕΕ που θα αγωνίζεται να κρατήσει εκτός της Ευρώπης το σύνολο του υπόλοιπου κόσμου με κάθε τρόπο δεν πιστεύω ότι θα το αναλάμβαναν οι πολιτικοί μας.

Εχω την αισθηση οτι η ΕΕ ψευδεται οπως και οι Ελληνες πολιτικοι .
Ειναι πολλα τα ωφελη της παρανομης μεταναστευσης και αυτοι αρκετα κερδοσκοποι για να εγινε τυχαια ολη αυτη η ιστορια και να συνεχιζεται.

να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Για τους περισσότερους Αλβανούς έχει πλέον έλθει η εποχή που μπορούν να διεκδικήσουν την πολιτογράφησή τους ως Έλληνες. Δηλ. έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που πήραν την πρώτη άδεια παραμονής. Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί την πολιτογράφησή τους ως Έλληνες. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει ο καθένας χωριστά, να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην πόλη προέλευσης για 3 μήνες.

Για τους περισσότερους και ειδικά για τα παιδιά η κατάσταση αυτή είναι δραμαιτκή. Σκεφθείτε ότι το 50% δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την πόλη γέννησής τους, και τώρα υποχρεώνονται να διαμείνουν εκεί για 3 μήνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Οι δορυφόροι και ο ΟΗΕ αναφέρουν 7.500.000 άτομα on the move. Όχι επειδή το θέλουν οι ίδιοι, αλλά επειδή υποχρεώνονται να φύγουν. Πιστεύετε ότι ένα καλοοργανωμένο κράτος με 15.000 χλμ. ακτές και διεθνή ύδατα παντού, που έχει υπογράψει διθνείς συνθήκες για την έρευνα και τη διάσωση μπορεί να αποτρέψει το πέρασμα 500.000 ατόμων από την επικράτειά του;
¨
Πόσα περίπολα λιμενικού μπορεί να έχει κανείς στα Κύθηρα ή στη Ζάκυνθο, όπου (φθάνουν μέχρι εκεί) πετούν τους μετανάστες; Ακόμη κι εκεί....

Όντως, ακόμα και για πολύ καλύτερα οργανωμένα κράτη είναι σχεδόν αδύνατο. Το δικό μας χάλι είναι πρόδηλο στην αντιμετώπισή τους αφού μπούν.

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Για τους περισσότερους Αλβανούς έχει πλέον έλθει η εποχή που μπορούν να διεκδικήσουν την πολιτογράφησή τους ως Έλληνες. Δηλ. έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που πήραν την πρώτη άδεια παραμονής. Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί την πολιτογράφησή τους ως Έλληνες. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει ο καθένας χωριστά, να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην πόλη προέλευσης για 3 μήνες.

Για τους περισσότερους και ειδικά για τα παιδιά η κατάσταση αυτή είναι δραμαιτκή. Σκεφθείτε ότι το 50% δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την πόλη γέννησής τους, και τώρα υποχρεώνονται να διαμείνουν εκεί για 3 μήνες.

Απολύτως Σωστό.
Οι Μεταναστες Πρώτης Γενιάς έχουν κυριολεκτικά ματώσει στην Χώρα.
Και έμεναν 3και 4 Οικογένειες μαζί μέχρις να φτιάξουν ένα κομπόδεμα για να βρούν ένα σπίτι τής προκοπής.

Και οι περισσότεροι τόκαναν μέ σκληρή δουλειά .
Και πρέπει να πολιτογραφηθούν Ελληνες και αυτοί και τά παιδιά τους χωρίς Φαιδρά Εμπόδια.
Θυμίζω διάφορους Θανάτους κυρίως Αλβανών Εργατών στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας τού 2004.
Ησαν απλώς ´παράπλευρες απώλειες´.

Αν ήταν αθλητές για μετάλλια...θα τους ειχαμε ελληνοποιήσει απο τον πρώτο μήνα!
Αυτό όμως ειναι ένα άλλο ζήτημα που δεν απασχολεί τους...ήδη έλληνες, οπότε και δεν θα συζητηθεί εύκολα. Τα παιδιά όντως έχουν πρόβλημα πάντως γιατι στην ουσία δεν έχουν πατρίδα, αφού εδω τους θεωρούν αλβανούς και όταν πάνε στην αλβανία τους θεωρούν έλληνες (πολλά δεν μιλάνε καθόλου καλά αλβανικά...)
Ξεφεύγουμε όμως απο το θέμα!

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Απολύτως Σωστό.
Οι Μεταναστες Πρώτης Γενιάς έχουν κυριολεκτικά ματώσει στην Χώρα.
Και έμεναν 3και 4 Οικογένειες μαζί μέχρις να φτιάξουν ένα κομπόδεμα για να βρούν ένα σπίτι τής προκοπής.

Και οι περισσότεροι τόκαναν μέ σκληρή δουλειά .
Και πρέπει να πολιτογραφηθούν Ελληνες και αυτοί και τά παιδιά τους χωρίς Φαιδρά Εμπόδια.
Θυμίζω διάφορους Θανάτους κυρίως Αλβανών Εργατών στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας τού 2004.
Ησαν απλώς ´παράπλευρες απώλειες´.

Να σου πω... θα είναι και μια λύση για την επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεων.

Αν και είμαι αντίθετος στην άνευ ετέρου και μόνο με την παρέλευση χρόνου απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων. Για να ελεγχθεί ο βαθμός ένταξης και να αποκλειστεί η επιβίωση κλειστών, εκ των έσω δημιουργούμενων, γκέτο, θα έπρεπε να γίνεται μία στοιχειώδης εξέταση στην ελληνική γλώσσα και ιστορία -όπως γίνεται και αλλού. Να θυμίσω πως στην Ελβετία Τούρκοι 2ης γενιάς με 30ετή παρουσία της οικογένειάς τους στη χώρα, δεν έχουν την ιδιότητα του Ελβετού πολίτη. Οι Αλβανοί είναι οι πιο εύκολο να ενταχθούν και έχουν ήδη ενταχθεί και όντως πρέπει στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων να τους δοθεί η υπηκοότητα. Για τους λοιπούς έχω τις επιφυλάξεις μου. Άλλο πολίτης, άλλο ένοικος.

Να σου πω... θα είναι και μια λύση για την επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεων.

Αν και είμαι αντίθετος στην άνευ ετέρου και μόνο με την παρέλευση χρόνου απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων. Για να ελεγχθεί ο βαθμός ένταξης και να αποκλειστεί η επιβίωση κλειστών, εκ των έσω δημιουργούμενων, γκέτο, θα έπρεπε να γίνεται μία στοιχειώδης εξέταση στην ελληνική γλώσσα και ιστορία -όπως γίνεται και αλλού. Να θυμίσω πως στην Ελβετία Τούρκοι 2ης γενιάς με 30ετή παρουσία της οικογένειάς τους στη χώρα, δεν έχουν την ιδιότητα του Ελβετού πολίτη. Οι Αλβανοί είναι οι πιο εύκολο να ενταχθούν και έχουν ήδη ενταχθεί και όντως πρέπει στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων να τους δοθεί η υπηκοότητα. Για τους λοιπούς έχω τις επιφυλάξεις μου. Άλλο πολίτης, άλλο ένοικος.

Μα δίνουν εξετάσεις κανονικά, είτε στο ΥΠΕΞ είτε στις Νομαρχίες. παίρνουν μια επιτομή (147 σελίδες) που έχει ιστορία, πολιτισμό, δημόσια διοίκηση, κλπ. και σε αυτό εξετάζονται. Τους κάνουν (το τυπικό είναι) 30 ερωτήσεις. Στις 10 λάθος κόβονται και πρέπει να περιμένουν ξανά 3 ή 6 μήνες (δεν θυμάμαι καλά) για να ξαναδώσουν. Σε πολλά σημεία τα πρώτα κείμενα ήταν σχεδόν φαιδρά. Το μεγαλείο του ελληνισμού, η μία και μοναδική πατρίδα, η φωτοδότρα πατρίδα.... Τώρα κάπως σουλουπώθηκαν και´έχουν κυρίως πληροφορίες και λιγότερο την άποψη.

Αιμίλιε υπάρχει και η πραγματικότητα.
Κανείς δεν συμφωνεί μέ την κακομεταχείριση και την βία.
Ομως ο Βλάσσης περιγράφει ένα Πανευρωπαϊκό φαινόμενο που σε10 χρόνια θα διογκωθεί και άλλο.

Το επόμενο post μετά το αρχικό του Βλάσση είναι το δικό μου και τον ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν και μετά διάβασα και το δίκο σου για την Ιός.

Θα παραμείνω να διαβάζω όσα λέτε γιατί πραγματικά μου αρέσει αυτό που διαβάζω και μου παρέχεται ενημέρωση που πρέπει να ξέρω τα μέρη για να την ψάξω μόνος μου.

Maestro συμφωνώ μαζί σου για το ρομαντικό....

Την ξέρω την πραγματικότητα και είμαι απο αυτούς που μένουν ακριβώς δίπλα της.

Έχω γνωρίσει αρκετούς μετανάστες και χαίρομαι για αυτό.Πολύ ευγενικούς και αξιόλογους.

Με πληγώνει σε πολλά αυτή η χώρα, αλλά σε αυτό δεν κάνω πίσω..

γιατί σε αυτή τη χώρα δεν δίνουμε σημασία στο τί λέει κάποιος αλλά στο ποιός το λέει...

Το νόμισμα του παραπάνω συμπεράσματος έχει 2 όψεις. Πιστεύεις ότι θα παρεξηγιόμουν αν κάποιος από τους Ιούς ή τους ανωτέρω δημοσιογράφους με χαρακτήριζε φασίστα, εφόσον οι απόψεις μου στο μεταναστευτικό ''γειτνίαζαν'' μ' αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης???:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Βλάση, ζώντας μόνιμα στην επαρχία εδώ και καιρό έχω να επισημάνω το εξής: Κάποια σχολεία στα γύρω χωριά -δημοτικά ως επι το πλείστον- θα είχαν κλείσει εάν δεν υπήρχαν τα παιδιά των μεταναστών, Αλβανών κυρίως να τους δώσουν ζωή.
Όσο για τα αλβανόπουλα, δεν τα ξεχωρίζεις απο τα ελληνόπουλα, είναι πολύ καλοί μαθητές και αριστεύουν στα σχολεία.
Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά είναι δακτυλοδεικτούμενες και απο τις δύο πλευρές πλέον.

Μα δίνουν εξετάσεις κανονικά, είτε στο ΥΠΕΞ είτε στις Νομαρχίες. παίρνουν μια επιτομή (147 σελίδες) που έχει ιστορία, πολιτισμό, δημόσια διοίκηση, κλπ. και σε αυτό εξετάζονται. Τους κάνουν (το τυπικό είναι) 30 ερωτήσεις. Στις 10 λάθος κόβονται και πρέπει να περιμένουν ξανά 3 ή 6 μήνες (δεν θυμάμαι καλά) για να ξαναδώσουν. Σε πολλά σημεία τα πρώτα κείμενα ήταν σχεδόν φαιδρά. Το μεγαλείο του ελληνισμού, η μία και μοναδική πατρίδα, η φωτοδότρα πατρίδα.... Τώρα κάπως σουλουπώθηκαν και´έχουν κυρίως πληροφορίες και λιγότερο την άποψη.

Εννοούσα κάτι κάπως ανώτερου επιπέδου. Ιδίως στη γλώσσα. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη που θα διαμορφώσουν για την ιστορία μας, ούτε να ξέρουν να παπαγαλίζουν προπαγανδιστικά κείμενα. Θέλω όμως να μιλούν και να καταλαβαίνουν στοιχειωδώς καλά ελληνικά, είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους και η γλώσσα στην οποία θα συναλλάσσονται.

Εννοούσα κάτι κάπως ανώτερου επιπέδου. Ιδίως στη γλώσσα. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη που θα διαμορφώσουν για την ιστορία μας, ούτε να ξέρουν να παπαγαλίζουν προπαγανδιστικά κείμενα. Θέλω όμως να μιλούν και να καταλαβαίνουν στοιχειωδώς καλά ελληνικά, είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους και η γλώσσα στην οποία θα συναλλάσσονται.

Το ξέχασα... η εξέταση γίνεται στα ελληνικά και παρουσία ενός δασκάλου κι ενός φιλολόγου. Μέρος τηςεξέτασης γίνεται και γραπτώς.

Προσωπικά θα χαρακτήριζα την όλη διαδικασία πιο αυστηρή από αυτή που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες.

Συγχωρεστε με για την παρεμβαση ,θελω να αναφερω κατι που μου συνεβει εδω στον Δημο που κατοικω ,εχω 2 ανηλικα παιδια και πηγα να τα γραψω στον παιδικο σταθμο του Δημου ,εκει λοιπον πληροφορηθηκα πως υπαρχει Λιστα στην οποια εχουν προτεραιοτητα οι μεταναστες σε σχεση με τους υπολοιπους ,το ιδιο εγινε και περυσι και αναγκαστικα πηγα τα παιδια σε ιδιωτικο πληρωνοντας ενα 800 ευρω ,εχει καποια λογικη αυτο?

Συγχωρεστε με για την παρεμβαση ,θελω να αναφερω κατι που μου συνεβει εδω στον Δημο που κατοικω ,εχω 2 ανηλικα παιδια και πηγα να τα γραψω στον παιδικο σταθμο του Δημου ,εκει λοιπον πληροφορηθηκα πως υπαρχει Λιστα στην οποια εχουν προτεραιοτητα οι μεταναστες σε σχεση με τους υπολοιπους ,το ιδιο εγινε και περυσι και αναγκαστικα πηγα τα παιδια σε ιδιωτικο πληρωνοντας ενα 800 ευρω ,εχει καποια λογικη αυτο?

παρομοια περιπτωση γνωστου μου,συζητουσα σημερα το πρωι για τον δημοτικο σταθμο του ζωγραφου.
μαλλον θεωρουμαστε πλουσιοι.....:BDGBGDB55:

Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιος μας στρέφει εναντίον των μεταναστών...

Και φυσικά δεν έχει λογική...

Του Δήμου ή του Δημοσίου;

Ο πρώτος μάλλον θα είναι στα πλαίσια κάποιου προγράμματος του δήμου, όπου ο τελευταίος ορίζει τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Εφόσον είσαι δημότης δεν έχεις παρά να καταψηφίσεις τη δημοτική αρχή που σου φέρεται έτσι.

Του Δήμου ή του Δημοσίου;

Ο πρώτος μάλλον θα είναι στα πλαίσια κάποιου προγράμματος του δήμου, όπου ο τελευταίος ορίζει τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Εφόσον είσαι δημότης δεν έχεις παρά να καταψηφίσεις τη δημοτική αρχή που σου φέρεται έτσι.

και σωθηκε...:BDGBDGB53:

Μην το λες, οι τοπικοί άρχοντες τα φοβούνται πολύ αυτά. Εάν είναι θέμα δήμου, φτιάξτε μία "επιτροπή κατοίκων" να δείτε πώς ιδρώνουν οι δήμαρχοι.

δυστυχως ολοι αυτοι εχουν παρει χαμπαρι οτι ο ενας ελληνας φθονει και μισει τον αλλο ελληνα και επωφελουνται των καταστασεων.η λυτρωση των θεματων που εχουν δημηργιουθει στην ελληνικη επικρατεια στο παρελθον επηρθε μονο οταν συμπορευτηκαν ολοι οι ελληνες ,πραγμα που ειναι αδυνατο με τα σημερινα δεδομενα και τους απεσταλεμενους των εβραιων-αμερικανων που κραταν το τιμονι της χωρας