Για 2η φορά.

Μην το λες, οι τοπικοί άρχοντες τα φοβούνται πολύ αυτά. Εάν είναι θέμα δήμου, φτιάξτε μία "επιτροπή κατοίκων" να δείτε πώς ιδρώνουν οι δήμαρχοι.

δεν νομιζω οτι ειναι θεμα δημοτικων αρχων,διοτι την ιδια ιστορια,εχω ακουσει αρκετες φορες για διαφορες περιοχες.
ειναι προφανως εντολη απο ψηλοτερα.
το ιδιο πραγμα ειχε γινει και με τις κατοικιες στο ολυμπιακο χωριο,που παλι τον πρωτο λογο ειχαν οι αλλοδαποι και μαλιστα φροντισαν να μην βγει και πολυ προς τα εξω......:BXVZCBXZ6:

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

δυστυχως ολοι αυτοι εχουν παρει χαμπαρι οτι ο ενας ελληνας φθονει και μισει τον αλλο ελληνα και επωφελουνται των καταστασεων.η λυτρωση των θεματων που εχουν δημηργιουθει στην ελληνικη επικρατεια στο παρελθον επηρθε μονο οταν συμπορευτηκαν ολοι οι ελληνες ,πραγμα που ειναι αδυνατο με τα σημερινα δεδομενα και τους απεσταλεμενους των εβραιων-αμερικανων που κραταν το τιμονι της χωρας
...και τα Νεφελειμ τα συμπληρωσω.

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Βλάση, ζώντας μόνιμα στην επαρχία εδώ και καιρό έχω να επισημάνω το εξής: Κάποια σχολεία στα γύρω χωριά -δημοτικά ως επι το πλείστον- θα είχαν κλείσει εάν δεν υπήρχαν τα παιδιά των μεταναστών, Αλβανών κυρίως να τους δώσουν ζωή.
Όσο για τα αλβανόπουλα, δεν τα ξεχωρίζεις απο τα ελληνόπουλα, είναι πολύ καλοί μαθητές και αριστεύουν στα σχολεία.
Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά είναι δακτυλοδεικτούμενες και απο τις δύο πλευρές πλέον.

Όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Το ποσοστό αλλοδαπών μαθητών στην Πλ. Αττικής π.χ. ήταν 40-50% πριν 10 χρόνια. Τώρα υποψιάζομαι ότι θα είναι μεγαλύτερο.

Οι Έλληνες μαθητές "μετακινήθηκαν" προς τα βόρεια προάστια, ιδιαίτερα μεταξύ των ετών ´96-2003/4 και προς τα νότια τα τελευταία χρόνια.

δεν νομιζω οτι ειναι θεμα δημοτικων αρχων,διοτι την ιδια ιστορια,εχω ακουσει αρκετες φορες για διαφορες περιοχες.
ειναι προφανως εντολη απο ψηλοτερα.
το ιδιο πραγμα ειχε γινει και με τις κατοικιες στο ολυμπιακο χωριο,που παλι τον πρωτο λογο ειχαν οι αλλοδαποι και μαλιστα φροντισαν να μην βγει και πολυ προς τα εξω......:BXVZCBXZ6:

Ακριβως ετσι οπως το λες ,η εντολη ερχεται απο ψηλοτερα.
Το προβλημα μπορουν να το καταλαβουν περισσοτερο οσοι απο εμας ζουν σε περιοχες με αυξημενο αριθμο μεταναστων/προσφυγων ,τα προβληματα που παρουσιαζονται ειναι πολλα σοβαρα και μη ,ενα απλο που αντιμετωπισα προσφατα -εκτος απο το θεμα του παιδικου σταθμου- ειναι η συναναστροφη των παιδιων μου ( 4 και 5 1/2 ετων) με ενα παιδι μεταναστων ,οπως θα καναμε και με καθε αλλο παιδι το καλεσαμε να ερθει σπιτι για να παιξουν οπως ηταν φυσικο ηρθε με τους γονεις του ,κατσαμε λοιπον οι γονεις παρεα οσο επαιζαν τα παιδακια ,ο απολυτος εφιαλτης (αφηνω την εντυπωσιακη αφιξη της οικογενειας εκτως -εξατμιση μπουρι μουσικη στο φουλ το παιδι αγκαλια στην μητερα μπροστα κλπ) δεν υπαρχει ρε παιδια δυνατοτητα επικοινωνιας οσο και αν η γυναικα μου και εγω το προσπαθησαμε (και ειλικρινα σας λεω εχοντας ταξιδεψει λογω δουλειας σε αρκετες χωρες προηγμενες και μη - Σερβια-Κροατια-Βοσνια-σλοβακια κλπ- δεν εχω προβλημα επικοινωνιας με τους ανθρωπους) οχι μονο δεν βρηκαμε κοινα σημεια αλλα ηρθαμε και σε αρκετα δυσκολη θεση - αφου εφυγαν - οταν τα παιδια ρωταγαν γιατι ο μπαμπας του Ορεστη τον χτυπαγε στο κεφαλι και στο προσωπο? Γιατι φωναζε στην μαματου ορεστη? Γιατι η μαμα του ορεστη καπνιζε με τον ορεστη αγκαλια? Ειδες μπαμπα που τα παιδια μπαινουν και μπροστα στο αμαξι χωρις ζωνη ?Μπαμπααα γιατι ο μπαμπας του Ορεστη εβαζε το δαχτυλο του στη μυτη του εσυ δεν λες πως δεν κανει?
Και τελικα ενταξει εξηγησαμε στα παιδια(δουλεια μας ειναι αλλωστε) ,αλλα οταν ενα παιδι μεγαλωνει με τετοια "προτυπα" δεν κανει τα πραγματα λιγακι δυσκολα για την συνεχεια?

Last edited:
Το προβλημα μπορουν να το καταλαβουν περισσοτερο οσοι απο εμας ζουν σε περιοχες με αυξημενο αριθμο μεταναστων/προσφυγων ,τα προβληματα που παρουσιαζονται ειναι πολλα σοβαρα και μη ,ενα απλο που αντιμετωπισα προσφατα -εκτος απο το θεμα του παιδικου σταθμου- ειναι η συναναστροφη των παιδιων μου ( 4 και 5 1/2 ετων) με ενα παιδι μεταναστων ,οπως θα καναμε και με καθε αλλο παιδι το καλεσαμε να ερθει σπιτι για να παιξουν οπως ηταν φυσικο ηρθε με τους γονεις του ,κατσαμε λοιπον οι γονεις παρεα οσο επαιζαν τα παιδακια ,ο απολυτος εφιαλτης (αφηνω την εντυπωσιακη αφιξη της οικογενειας εκτως -εξατμιση μπουρι μουσικη στο φουλ το παιδι αγκαλια στην μητερα μπροστα κλπ) δεν υπαρχει ρε παιδια δυνατοτητα επικοινωνιας οσο και αν η γυναικα μου και εγω το προσπαθησαμε (και ειλικρινα σας λεω εχοντας ταξιδεψει λογω δουλειας σε αρκετες χωρες προηγμενες και μη - Σερβια-Κροατια-Βοσνια-σλοβακια κλπ- δεν εχω προβλημα επικοινωνιας με τους ανθρωπους) οχι μονο δεν βρηκαμε κοινα σημεια αλλα ηρθαμε και σε αρκετα δυσκολη θεση - αφου εφυγαν - οταν τα παιδια ρωταγαν γιατι ο μπαμπας του Ορεστη τον χτυπαγε στο κεφαλι και στο προσωπο? Γιατι φωναζε στην μαματου ορεστη? Γιατι η μαμα του ορεστη καπνιζε με τον ορεστη αγκαλια? Ειδες μπαμπα που τα παιδια μπαινουν και μπροστα στο αμαξι χωρις ζωνη ?Μπαμπααα γιατι ο μπαμπας του Ορεστη εβαζε το δαχτυλο του στη μυτη του εσυ δεν λες πως δεν κανει?
Και τελικα ενταξει εξηγησαμε στα παιδια(δουλεια μας ειναι αλλωστε) ,αλλα οταν ενα παιδι μεγαλωνει με τετοια "προτυπα" δεν κανει τα πραγματα λιγακι δυσκολα για την συνεχεια?

ακριβως γι`αυτες τις καταστασεις ανησυχει πολυ περισσοτερο ενας γονιος,απο εναν ελευθερο/εργενη.
ειδικα εσυ που μενεις σε περιοχη που εχει αρκετους αλλοδαπους καταλαβαινεις καλυτερα ποσο σοβαρο ειναι το προβλημα.
οταν ομως το θεμα χειροτερεψει και πλησιασει σε αποσταση αναπνοης απ`ολους μας,τοτε θα δω ποσοι θα κρατησουν την ψυχραιμια τους και κατα ποσο θα συνεχιζουν να στηριζουν τις αποψεις τους....

έχεις απόλυτο δίκιο. 100%. Όμως αυτό είναι θέμα νοοτροπίας κι εκπαίδευσης. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες κι όχι μόνον τους ξένους. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια (το 2002;; ) ότι σε παιδικά γενέθλια η κόρη μου είδε μαμά συμμαθητή της να ανεβαίνει σε τραπέζι και να χορεύει....

έχεις απόλυτο δίκιο. 100%. Όμως αυτό είναι θέμα νοοτροπίας κι εκπαίδευσης. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες κι όχι μόνον τους ξένους. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια (το 2002;; ) ότι σε παιδικά γενέθλια η κόρη μου είδε μαμά συμμαθητή της να ανεβαίνει σε τραπέζι και να χορεύει....

Και κουλτουρας ,αλλος λαος ,διαφορετικη κουλτουρα εντελως ,αλλες αξιες ,δεν μπορω να κρινω αν ειναι καλυτερες η χειροτερες απο τις δικες μας ,ειναι παντως διαφορετικες και εμενα προσωπικα δεν μου κανουν ,απο την αλλη μερια δεν συμφωνω με το να τους κανουμε στην ακρη ,αυτο κανει τα πραγματα χειροτερα για ολους μας .
Δεν πιστευω οτι σαν Λαος ειμαστε ρατσιστες αλλα ουτε και σωβινιστες ,ολοι μας πρεπει να κανουμε προσπαθεια να συμβιωσουμε ,δεν εχουμε αλλωστε και αλλη επιλογη ,η χωρα μας ειναι η πορτα που οδηγει στην Ευρωπη ,το πρωτο σκαλοπατι της σκαλας που οδηγει στο ονειρο για πολλους συναθρωπους μας που υποφερουν στις χωρες τους .
Το ποσο θα αντεξουμε και το πως θα αντιδρασουμε θα το δειξει ο χρονος

Ολοι οι παραπανω φίλοι που διαμαρτύρονται ασφαλώς κι έχουν τα δίκια τους!

Εγώ βέβαια έχω καλύτερη γνώμη για τους αλλοδαπούς μιας και συζω με αλλοδαπή(και μάλιστα έγχρωμη-μαύρη δηλαδη,χριστιανη όμως από την Κένυα) και η γυναίκα που μου καθαρίζει το σπιτι χρόνια τώρα, είναι αλβανίδα και έχει και δικά της κλειδιά μάλιστα!Αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής και ευτυχής με όλη αυτή την ...Πολυτισμικοτητα που έχουμε εδώ στην Πατρίδα μας!
Και μένω στο λαικό προάστιο τη Καλλιθέας,ούτε Εκάλη ούτε Βουλιαγμένη.Βέβαια κατανοώ τον φίλο μου που μένει Πλατεία Βικτωρίας,που στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας του έσπασαν το αμάξι και σε διαμαρτυρία του προς τους διαδηλωτές Μουσουλμάνους του είπανε πήγαινε σπίτι σου μή σου σπάσουμε και το κεφάλι!!!
Πως να μην γινει ρατσιστής αυτός ο άνθρωπος,που ποτέ του δεν ήταν?

Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση,αλλά η υπομονή και η ανοχή έχει και τα όριά της! 100-150 αληταράδες διαμαρτύρονται στην Θεσσαλονίκη (άντε στην Αθήνα να είναι 200) και κάτι τρέχει στα γύφτικα!!!!Συνεχίστε παρακαλώ τη σούβλα σας με γουρούνια & πρόβατα,μην βαρυστομαχιάσετε μόνο!

Last edited by a moderator:
Φίλε εσύ βλέπεις φαντάσματα και εκεί που δεν υπάρχουν.
Θεωρείς ότι γίνεται απροκάλυπτα προπαγάνδα και είναι ντροπή που άνοιξε αυτό το θέμα;
Εδώ κάνουμε μια συζήτηση η οποία είναι χρήσιμη και άκρως ενδιαφέρουσα.
Αν δεν σου αρέσει μπορείς να μην συμμετέχεις.
Η απλώς συμμετέχεις με διαφορετική άποψη, έχεις κάθε δικαίωμα.

Έχουν γίνει και πολύ σοβαρότερες συζητήσεις.
Δεν είπε κανείς κάτι για τη γυναίκα σου που είναι από την Κένυα, ούτε για την Αλβανίδα που σου καθαρίζει το σπίτι.
Η συζήτηση γίνεται γι´αυτούς που στη χώρα τους δεν τολμάνε να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια που τους έχουν επιβάλει αλλά απλώς φεύγουν για καλύτερες χώρες.
Και έρχονται και διαμαρτύρονται εδώ, σπάζοντας την περιουσία του κοσμάκη.

Last edited by a moderator:
Το ποστ 232 έγινε edit. Παρακαλώ όλους να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα στη γραφή τους, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα, σ' ένα πολύ λεπτό και σοβαρό πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι από μόνο του το θέμα γεννά διχογνωμία και αντιπαράθεση, αλλά, μπορεί να συνεχιστεί θαυμάσια χωρίς προσωπικές επιθέσεις ή αστήρικτους υπαινιγμούς.

@lesarros, οι τελευταίες 6 λέξεις τις ανωτέρω παραγράφου αφορούν το δικό σου ποστ. Κάνοντας μια γενική ενημέρωση, θυμίζω προς όλους, ότι posts με γενικόλογες κατηγορίες, αστήρικτους ισχυρισμούς και καταγγελτικό ύφος χωρίς αιτιολογία και επιχειρηματολογία, δεν θα γίνονται ανεκτά.

Το φόρουμ δεν έχει υιοθετήσει ως αρχή του τη δημοσιογραφική ''δεοντολογία'' επί δικαίων και αδίκων και ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Αυτοί οι αμερικανοεβραίοι και τα νεφελείμ τους τρώνε σκύλους? Και το ξερά οτι κάτι ύποπτο παίζει με τα hot dog αλλα δεν μπορούσα να το εντοπίσω...

Διαφορά στην κουλτούρα όμως... Αυτοί τους τρώνε, εμείς του φολιάζουμε σε κάθε ευκαιρία (αθλητική διοργάνωση, φεστιβάλ, καινούργιος μήνας...). Εϊναι να μην είσαι πολιτισμένος βρε παιδί μου...

Διαφορά στην κουλτούρα όμως... Αυτοί τους τρώνε, εμείς του φολιάζουμε σε κάθε ευκαιρία (αθλητική διοργάνωση, φεστιβάλ, καινούργιος μήνας...). Εϊναι να μην είσαι πολιτισμένος βρε παιδί μου...

Πάντως Alex... είναι νομίζω ατυχές να κάτσουμε να συγκρίνουμε αν εμείς ή αυτοί είμαστε καλύτεροι. Είναι ζήτημα -για μένα πάντα- καθαρά αριθμητικό και πρακτικό, και όχι τόσο ιδεολογικό.

Ναι σίγουρα υποσυνείδητα φοβάμαι και τρέμω τη στιγμή μετά από 20-30 χρόνια που επίσημη θρησκεία θα γίνει το Ισλάμ... αλλά αυτό αργεί ακόμα, τώρα θα λουστούμε μόνο τις συνέπειες του υπερπληθυσμού και της ανεργίας.

Μην ξεχνάμε ότι άνοιξα ένα θέμα όπου στο πρώτο μου ποστ απλά λέω ότι κάτι γίνεται.
Κάτι κουνιέται. Κάτι αλλάζει. κάτι άρχισε να αντιδρά.
Και συζητάμε τα αίτια. Και φυσικά υπάρχουν διαφωνίες.
Ως εκεί όμως.
Το ότι το θέμα έφτασε τα 240 μηνύματα δείχνει ότι απασχολεί πολύ κόσμο και είναι επίκαιρο.

Πάντως Alex... είναι νομίζω ατυχές να κάτσουμε να συγκρίνουμε αν εμείς ή αυτοί είμαστε καλύτεροι. Είναι ζήτημα -για μένα πάντα- καθαρά αριθμητικό και πρακτικό, και όχι τόσο ιδεολογικό.

Ναι σίγουρα υποσυνείδητα φοβάμαι και τρέμω τη στιγμή μετά από 20-30 χρόνια που επίσημη θρησκεία θα γίνει το Ισλάμ... αλλά αυτό αργεί ακόμα, τώρα θα λουστούμε μόνο τις συνέπειες του υπερπληθυσμού και της ανεργίας.

Μα αυτό ακριβώς σατυρίζω... απόψεις του στύλ (βλ. link "elliniko-fainomeno" πιό πάνω) οτι είμαστε τόσο καλύτεροι και πολιτισμένοι εμείς και οτι δεν ξέρω αν στην τρύπα τους (σόρρυ χώρα...) τρώνε σκύλους εδω είναι Ελλάδα...

Και εμείς δεν είμαστε καλύτεροι, αυτό θέλω να πώ. Η φόλα πέφτει σύννεφο και όχι μόνο απο τους εκάστοτε ιδιώτες... Αποτελεί πρακτική δήμων, δλδ επίσημης πολιτείας. Πέραν του οτι στην κατοχή δεν είχε μείνει όχι σκύλος ούτε γάτα στην Αθήνα...

Δηλαδή εγώ πού ειμαι Μίλαν και αγαπώ γενικότερα πολύ την Ιταλική Κουλτούρα(οχι την Μπερλουσκονική:D:D,)αλλά οι Ιταλοί έχουν και μιά ´συμπάθεια´στίς γάτες, νά πάω μόνος στο Γκουαντάναμο ή να μέ πάνε άλλοι??:flipout::flipout: