Ακριβως ετσι οπως το λες ,η εντολη ερχεται απο ψηλοτερα.
Το προβλημα μπορουν να το καταλαβουν περισσοτερο οσοι απο εμας ζουν σε περιοχες με αυξημενο αριθμο μεταναστων/προσφυγων ,τα προβληματα που παρουσιαζονται ειναι πολλα σοβαρα και μη ,ενα απλο που αντιμετωπισα προσφατα -εκτος απο το θεμα του παιδικου σταθμου- ειναι η συναναστροφη των παιδιων μου ( 4 και 5 1/2 ετων) με ενα παιδι μεταναστων ,οπως θα καναμε και με καθε αλλο παιδι το καλεσαμε να ερθει σπιτι για να παιξουν οπως ηταν φυσικο ηρθε με τους γονεις του ,κατσαμε λοιπον οι γονεις παρεα οσο επαιζαν τα παιδακια ,ο απολυτος εφιαλτης (αφηνω την εντυπωσιακη αφιξη της οικογενειας εκτως -εξατμιση μπουρι μουσικη στο φουλ το παιδι αγκαλια στην μητερα μπροστα κλπ) δεν υπαρχει ρε παιδια δυνατοτητα επικοινωνιας οσο και αν η γυναικα μου και εγω το προσπαθησαμε (και ειλικρινα σας λεω εχοντας ταξιδεψει λογω δουλειας σε αρκετες χωρες προηγμενες και μη - Σερβια-Κροατια-Βοσνια-σλοβακια κλπ- δεν εχω προβλημα επικοινωνιας με τους ανθρωπους) οχι μονο δεν βρηκαμε κοινα σημεια αλλα ηρθαμε και σε αρκετα δυσκολη θεση - αφου εφυγαν - οταν τα παιδια ρωταγαν γιατι ο μπαμπας του Ορεστη τον χτυπαγε στο κεφαλι και στο προσωπο? Γιατι φωναζε στην μαματου ορεστη? Γιατι η μαμα του ορεστη καπνιζε με τον ορεστη αγκαλια? Ειδες μπαμπα που τα παιδια μπαινουν και μπροστα στο αμαξι χωρις ζωνη ?Μπαμπααα γιατι ο μπαμπας του Ορεστη εβαζε το δαχτυλο του στη μυτη του εσυ δεν λες πως δεν κανει?
Και τελικα ενταξει εξηγησαμε στα παιδια(δουλεια μας ειναι αλλωστε) ,αλλα οταν ενα παιδι μεγαλωνει με τετοια "προτυπα" δεν κανει τα πραγματα λιγακι δυσκολα για την συνεχεια?