Για 2η φορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Πάντως σου αρέσει να εστιάζεις μόνο στην κακή διοίκηση απο οτι βλέπω. Αν δεν κάνω λάθος ήσουν και αντιρρησίας ψήφου στις Ευρωεκλογές. Χωρις να θέλω να μειώσω την αντίσταση που κάνεις, αν ο λαός απο μόνος του δεν αλλάξει συμπεριφορά προς το μεταναστευτικό, ή αντίστασή σου θα είναι περισσότερο μοναχική απο όσο ίσως θα έπρεπε ....

Αρκεί να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι από τις επιλογές μας φίλε.

:ernaehrung004:

Αντιθέτως εγώ θα σας πρότεινα να διαβάσετε το
Ρεύματα μετανάστευσης και η διαχείριση των νοτίων θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, Dirk Godenau Vicente Manuel Zapata Hernadez, Paolo Cuttitta, Anna Triandafyllidou, Thanos Maroukis, Gemma Pinyol (ed.), Documentos CIDOB, n. 17 Migraciones, december 2008

περιλαμβάνει τα κείμενα
1.‘Protecting Borders’? Managing Irregular Migration on the EU’s Southern Flank
2. The Case of the Canary Islands (Spain) A Region of Transit Between Africa and Europe

3. Τhe Case of the Italian Southern Sea Borders: ¿Cooperation across the Mediterranean?

4. The Case of the Greek Islands: The Challenge of Migration at the EU’s Southeastern Sea Borders

http://www.eliamep.gr/en/wp-content/uploads/2008/12/documento-migraciones-17_december-20081.pdf

αρκετά καλά και πρωτότυπα κείμενα που δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά στη νότιο Ευρώπη (παραδόξως η Πορτογαλία μένει εκτός από την όλη μεταναστευτική φάση).

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Αντιθέτως εγώ θα σας πρότεινα να διαβάσετε το
Ρεύματα μετανάστευσης και η διαχείριση των νοτίων θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, Dirk Godenau Vicente Manuel Zapata Hernadez, Paolo Cuttitta, Anna Triandafyllidou, Thanos Maroukis, Gemma Pinyol (ed.), Documentos CIDOB, n. 17 Migraciones, december 2008

περιλαμβάνει τα κείμενα
1.‘Protecting Borders’? Managing Irregular Migration on the EU’s Southern Flank
2. The Case of the Canary Islands (Spain) A Region of Transit Between Africa and Europe

3. Τhe Case of the Italian Southern Sea Borders: ¿Cooperation across the Mediterranean?

4. The Case of the Greek Islands: The Challenge of Migration at the EU’s Southeastern Sea Borders

http://www.eliamep.gr/en/wp-content/uploads/2008/12/documento-migraciones-17_december-20081.pdf

αρκετά καλά και πρωτότυπα κείμενα που δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά στη νότιο Ευρώπη (παραδόξως η Πορτογαλία μένει εκτός από την όλη μεταναστευτική φάση).

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.:SFGSFGSF:

:offtopic:

Με αφορμή τηλεθέασης MAD Channel να αναφέρω ότι ο Νεοέλληνας την ίδια ώρα διασκεδάζει με Άννα Βίση:

"Μπορείς τώρα να βγείς με όλες τις τσούλες της γής
Στη πυρά... στη πυρά... με τις ξενέρωτες"

Ή μήπως:
"Μπορείς τώρα να πιείς όλες τις τζούρες της γής
Στη πυρά... στη πυρά... με τις απλήρωτες"

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Λυπάμαι αλλά εγώ θυμόμουν αυτή την άποψη, περί ηλεκρικού συρματοπλέγματος στο Γιβραλτάρ και πνιγμού λαθρομεταναστών στην Αδριατική. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος

Δεν εννοούσα αυτή καθαυτή τη λύση που έδωσαν (?) Ιταλοί και Ισπανοί, αλλά την απόπειρα αποκλεισμού των συνόρων (ώς μοντέλο) σαν κίνηση διασφάλισης καλύτερων συνθηκών στο εσωτερικό για το καλό ΟΛΩΝ ! "Γηγενών" τε και "Αλλοδαπών".
Γι αυτό μάλιστα και στο επόμενο πόστ μου προτείνω και το άνοιγμα της πόρτας ξανά, μόλις σταθούμε στα πόδια μας !
Και είμαι εναντίον της απέλασης όπως επίσης έγραψα στο ίδιο πόστ...

Επίσης δεν κατάλαβα την περίπτωση των δικών σου συγγενών, τώρα έγινες σαφής. Αποδεκτό.
Απλά οι δικοί μου γνωστοί και συγγενείς δεν είχαν καν την επιλογή της πόλης, πολλύ δε περισσότερο της παιδείας, περίθαλψης και εγασίας στα χωριά τους.
Επιπρόσθετα τους κηνύγαγε το κράτος για πολιτικούς λόγους και κυνδύνευε ακόμα και η σωματική τους ακαιρεότητα. Δεν είμαι Ιστορικός, αλλά αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει για τους κυρίαρχους λόγους μετανάστευσης. Καθόλου, μα καθόλου διαφορετικούς από αυτούς που αναγκάζουν τους κατατρεγμένους σημερινούς μετανάστες στη πατρίδα μας.

Αν κατάλαβα λάθος συγχώρεσέ με. :ernaehrung004:

Δεν τρέχει τίποτε !

To 2008 τα στοιχεία του κράτους και της Γραμματείας Μεταναστών της ΓΣΕΕ έδειχναν 146.000 παρανομους μετανάστες στην Ελλάδα, άνδρες στη συντριπτική πλειοψηφία.

Φυσικά δεν έχουν έλθει όλοι το 2008. Σύμφωνα με στοιχεία του κράτους και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το 2008 ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας 19.884 πρόσφυγες κι αυτοί είναι οι περισσότεροι από αυτούς που εισέλρχονται στην Ελλάδα. Από αυτές τις αιτήσεις το υπ. Εσωτερικών ενέκρινε μόλις 14 αιτήσεις και εκκρεμούν για εξέταση άλλες 3.483. Εξαιρετικά μικρός αριθμός, μόλις 2.844 προσφύγων, εξυπηρετείται από τα υπάρχοντα 11 Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

Σύμφωνα με στοιχεία του κράτους και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το 2008 ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας 19.884 πρόσφυγες κι αυτοί είναι οι περισσότεροι από αυτούς που εισέλρχονται στην Ελλάδα.

Αυτό απο πού τεκμαίρεται Βλάση ?

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Το αντιθετο ειπα:Πως οι ευρωπαίοι ειναι το ίδιο ή και περισσότερο Ξενοφοβικοί,αλλά αυτό επιμελώς αποκρύπτεται απο κάποιες δήθεν´ανεξάρτητες οργανώσεις´..

Στη Γερμανια δεν υπαρχει ιχνος ξενοφοβιας. Κ απ οσο εχω ταξιδεψει (που εχω γυρισει αρκετα) δεν εχω δει κρουσματα οπως αυτα της Ελλαδας.

Αγγλια δεν εχω παει/δεν εχω αποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Στη Γερμανια δεν υπαρχει ιχνος ξενοφοβιας. Κ απ οσο εχω ταξιδεψει (που εχω γυρισει αρκετα) δεν εχω δει κρουσματα οπως αυτα της Ελλαδας.

Στην Γερμανία μέχρις πρόσφατα ομάδες ακροδεξιών Skinheads επιτιθενται σέ Τούρκους και λοιπούς μετανάστες.
Στην Γαλλία υπάρχουν παρόμοια άγρια φαινόμενα.

Αυτό απο πού τεκμαίρεται Βλάση ?

από την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, από το Υπουργείο εσωτερικών και από το Λιμενικό.

Οι περισσότεροι δεν προσπαθούν πλέον να μπουν κρυφά στην Ελλάδα. προσπαθούν ννα βρουν το Λιμενικό και να πέσουν πάνω του, ώστε να τους περιμαζέψει. Τότε ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Είναι ο τρόπος για να παραμείνουν ένα χρόνο στη χώρα.

Πάντως να μην κρυβόμαστε....

όλοι οι πρόσφατοι πρόσφυγες-μετανάστες, δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη πάνε.

Εκεί στο Αφγανιστάν ή το Πακιστάν έρχονται σε επαφή μετα στρατεύματα και εκείνοι τους μιλούνε για την ιδανική (σε σχέση με την Ασία) κατάσταση της Ευρώπης. Τους αναφέρουν ότι ο ευκολότερος τρόπος για να παραμείνεις στην Ευρώπη είναι να ζητήσεις πολιτικό άσυλο.

Όμως δφεν τους λένε, μάλλον διότι δεν το ξέρουν, ότι πλέον εκεί που ζητάς άσυλο, εκεί και σταματάς και δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Έτσι ξεκινούν, έρχονται στην Ελλάδα (πρώτη χώρα της Ευρώπης) και ζητούν πολιτικό άσυλο. Δακτυλοσκοπούνται, άρα σταματούν. Μέχρι πρόσφατα ζητούσαν άσυλο από την Α/θμια Επιτροπή. Αυτή απαντούσε (αρνητικά) μέσα σε ένα χρόνο, κι είχαν το δικαίωμα να πάνε και σε Β' /θμια (αυτό πλέον καταργείται).

Έτσι όλα αυτά τα άτομα βλέπουν την παραμονή του ςστην Ελλάδα ως κάτι προσωρινό και έτσι φέρονται. Επειδή περιμένουν ότι θα φύγουν, γι αυτό και δεν ψάχνουν για δουλειά, για σπιτι, κλπ. Όταν πλέον μαθαίνουν την αλήθεια, ότι εδώ τέρμα, είναι αργά γι αυτούς. Τότε.... ε, από εδώ και κάτω τα ξέρουμε...

Στην Γερμανία μέχρις πρόσφατα ομάδες ακροδεξιών Skinheads επιτιθενται σέ Τούρκους και λοιπούς μετανάστες.
Στην Γαλλία υπάρχουν παρόμοια άγρια φαινόμενα.

Τώρα που το σκέφτομαι Σπύρο μάλλον Τουρκοφοβία έχουν στη Γερμανία.
Θυμάμαι την εποχή των τελευταίων, σχετικά μεγάλων επεισοδείων, ήμουν ή Βρέμη ή Αμβούργο, δεν θυμάμαι έχουν περάσει και 5-6 χρόνια. Έιχα λοιπόν μιλήσει με ξάδερφό μου που ζεί στη Στουτγκάρδη και μου είπε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους Ελληνες! Ακροδεξιοί, Ναζιστές κλπ καίγανε σπίτια και καφενεία Τούρκων μεταναστών!

Για τις υπόλοιπες Χώρες ούτε συζήτηση ...
Ακόμα και οι Σκανδιναβοί τα έχουν βάλει με μετανάστες κυρίως από Φιλιπίνες, Ινδονησία, Ταυλάνδη και Μπαγκλαντές (μαιμούδες τους αποκαλούν).

Τώρα που το σκέφτομαι Σπύρο μάλλον Τουρκοφοβία έχουν στη Γερμανία.
Θυμάμαι την εποχή των τελευταίων, σχετικά μεγάλων επεισοδείων, ήμουν ή Βρέμη ή Αμβούργο, δεν θυμάμαι έχουν περάσει και 5-6 χρόνια. Έιχα λοιπόν μιλήσει με ξάδερφό μου που ζεί στη Στουτγκάρδη και μου είπε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους Ελληνες! Ακροδεξιοί, Ναζιστές κλπ καίγανε σπίτια και καφενεία Τούρκων μεταναστών!

Για τις υπόλοιπες Χώρες ούτε συζήτηση ...
Ακόμα και οι Σκανδιναβοί τα έχουν βάλει με μετανάστες κυρίως από Φιλιπίνες, Ινδονησία, Ταυλάνδη και Μπαγκλαντές (μαιμούδες τους αποκαλούν).

Αυτό δεν μού κάνει καμιά διαφορά.
Ειτε Τούρκος μετανάστης είτε Ελληνας,είτε Πακιστανός το ίδιο και το αυτό.

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Πάντως να μην κρυβόμαστε....

όλοι οι πρόσφατοι πρόσφυγες-μετανάστες, δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη πάνε.

Εκεί στο Αφγανιστάν ή το Πακιστάν έρχονται σε επαφή μετα στρατεύματα και εκείνοι τους μιλούνε για την ιδανική (σε σχέση με την Ασία) κατάσταση της Ευρώπης. Τους αναφέρουν ότι ο ευκολότερος τρόπος για να παραμείνεις στην Ευρώπη είναι να ζητήσεις πολιτικό άσυλο.

Όμως δφεν τους λένε, μάλλον διότι δεν το ξέρουν, ότι πλέον εκεί που ζητάς άσυλο, εκεί και σταματάς και δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Έτσι ξεκινούν, έρχονται στην Ελλάδα (πρώτη χώρα της Ευρώπης) και ζητούν πολιτικό άσυλο. Δακτυλοσκοπούνται, άρα σταματούν. Μέχρι πρόσφατα ζητούσαν άσυλο από την Α/θμια Επιτροπή. Αυτή απαντούσε (αρνητικά) μέσα σε ένα χρόνο, κι είχαν το δικαίωμα να πάνε και σε Β' /θμια (αυτό πλέον καταργείται).

Έτσι όλα αυτά τα άτομα βλέπουν την παραμονή του ςστην Ελλάδα ως κάτι προσωρινό και έτσι φέρονται. Επειδή περιμένουν ότι θα φύγουν, γι αυτό και δεν ψάχνουν για δουλειά, για σπιτι, κλπ. Όταν πλέον μαθαίνουν την αλήθεια, ότι εδώ τέρμα, είναι αργά γι αυτούς. Τότε.... ε, από εδώ και κάτω τα ξέρουμε...
Βλάση καλησπέρα. Υποθέτω πώς έχεις μαρτυρίες γιά τά παραπάνω.
Τό ενδεχόμενο νά εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (τά στρατεύματα) είναι πιθανό?
Αν ναί, ποιός εξυπηρετείται απ'αυτό?

εντέλει το πρόβλημα και ο σαματάς προέκυψε από την κατακόρυφη άνοδο της εγκληματικότητας , εξόφθαλμη πλέον σε σημείο να νομίζεις οτι παίζεις σε ταινία .

εγκληματικότητα τύπου πορτοφολά μικροκλέφτη πόρνης και μικροδιακινητή χασίς ,
πράγμα το οποίο δείχνει την ανικανότητα των κρατούντων να κρατήσει σε λογαριασμό και τα βασικά των κανόνων σε μια πόλη ,
ΑΧΡΗΣΤΟΙ απλά ?

η ???
υποκινούμενο κόλπο με σκοπό άλλα και άλλα ?

κάποιοι ποντάρουν και ελπίζουν στην χειραγώγηση της οργής των γηγενών κατοίκων ?

πας μη Έλλην βάρβαρος

αλλά
από τους Ελληνες βάρβαρους να δω πως θα γλυτώσουμε ...