Re: Απάντηση: Για 2η φορά.
Κάνω quote τον Σπύρο αλλά βασικά απαντάω στην επιστολή...

Ο τύπος που την έγραψε δεν μένει στη γειτονιά. Απλά πράγματα και εξηγώ παρακάτω...
«...Ο πόλεμος αναρχικών με καδρόνια και «Χρυσαυγιτών» με στειλιάρια, με την κάλυψη της αστυνομίας οι δεύτεροι πράγματι, συγκαλύπτει το πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Δεν έχει δει καν ποιοί βγήκαν στους δρόμους...
Δεν είναι Χρυσαυγήτες. Τους ξέρω, πλακωνόμασταν στο ξύλο από τότε που ήμουν έφηβος... Αυτοί που έχουν βγει στους δρόμους είναι άνθρωποι της γειτονιάς σαν και εμένα και εσένα...
Νομίζει κανείς ότι η πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών είναι αυτό που λέμε η πλατεία της περιοχής; Κάνετε λάθος. Μόνο μερικοί ηλικιωμένοι Ελληνες πηγαίνουν τακτικά σε αυτή την πλατεία για να πιουν τον καφέ τους.
Nice... Δηλαδή σε ποια πλατεία πάνε τα παιδιά τους; Στην πλατεία Αττικής ή στη Μάρνης;
Αν δεν πας στον Άγιο Παντελεήμονα έχεις την επιλογή της πλατείας Αμερικής (ψιλοσώζεται ακόμη αν και δεν θα κυκλοφορούσα βράδυ εκεί) ή την πλατεία που ξερίζωσε ο δημαρχούλης μας... Α... Και τον Άγιο Νικόλαο! Μόνο που πρέπει να πας με αυτοκίνητο γιατί θα θέλεις μισή ώρα ποδαρόδρομο...
Νομίζετε ότι έχουν οργανωθεί οι ακροδεξιοί κάτοικοι για να διώξουν από τις πλατείες της περιοχής τους μετανάστες; Πάλι λάθος κάνετε (...). Σκέφτομαι ότι, αν ζούσα σε μία πολυκατοικία δίπλα στην οποία έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια δύο μετανάστες από άλλους μετανάστες, ίσως να ένιωθα μία κάποια ανασφάλεια τα βράδια. Φέρνω στο μυαλό μου το θέαμα άγριου, άγριου όμως, ξύλου μεταξύ μεταναστών, το οποίο έχω παρακολουθήσει τέσσερις (4) φορές από το μπαλκόνι μου... Δεν ήταν γείτονες μετανάστες ήταν θαμώνες "μπαρ", μεθυσμένοι. (...)
Πριν από κανένα μήνα έσκασαν μύτη καμία 100αριά μετανάστες και έσπαγαν τα μαγαζιά της Αγίου Μελετίου... Βγήκαν έξω οι καταστηματάρχες νεοναζί να σώσουν την περιουσία τους και ήρθαν στα χέρια με τους μετανάστες...
Πριν από 3 μήνες σφάχτηκαν Ισλαμιστές με Μουσουλμάνοι και έσφαξαν και κάτι bonus περαστικούς στη διασταύρωση Αγίου Μελετίου και Φυλής...
Όταν είχα τον πατέρα μου στο νοσοκομείο (πριν από 7-8 μήνες) είχαμε πάλι Jihad μουσουλμάνων/ισλαμιστών στην Πατησίων στο ύψος της φοιτητικής εστίας όπου μάζεψαν πάνω από 50 άτομα τραυματισμένα από τσεκούρια(!!!) και μαχαίρια!
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ότι το να πάρεις λεφτά από την Εθνική τράπεζα στην Αχαρνών και Αγίου Μελετίου και να γυρίσεις με τα πόδια σπίτι σου σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ξυλοδαρμός και ληστεία στην είσοδο της πολυκατοικίας σου! Δεν έχει γίνει μία ή δύο φορές, μιλάω για πάνω από ένα κρούσμα την εβδομάδα!
Ο κόσμος έχει αρχίσει να φεύγει από τη γειτονιά.
Τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.
Η εγκληματικότητα διώχνει τον πολίτη από το σπίτι του και τη δουλειά του. Ο πολίτης αναπαύθηκε στην πίστη του στην αστυνομία και το κράτος. Όταν είδε ότι είναι ανύπαρκτα αποφάσισε να βγει στο δρόμο... Απλά πράγματα...