Re: Μεταναστευτικό, τώρα ή ποτέ...
Μήπως δεν υπάρχει σωτηρία??
Απο το txvs.gr
Συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από τις συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων στην πρόσφατη υπόθεση trafficking Νέο παράθυρο (δουλεμπόριο γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση), στην οποία εμπλέκονται σαράντα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται επιχειρηματίες και αστυνομικοί, οι τέσσερις μάλιστα εν ενεργεία.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο φέρεται να δρούσε από το 2006, πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.
Συνολικά, η αστυνομία συνέλαβε τριάντα άτομα και οι δέκα πρώτοι απολογήθηκαν χθες. Μάλιστα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού ήταν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα.
Στις έρευνες συνέβαλε και η κατάθεση 23χρονης που κατάφερε να ξεφύγει από το κύκλωμα και να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. H ίδια βρήκε τη δουλειά μέσω αγγελίας που έλεγε ότι κατάστημα στην Ελλάδα ζητά «κοπέλες για στριπτίζ με πολύ καλές αποδοχές». Όμως, όταν ήρθε στην Ελλάδα της είπαν ότι δεν έκανε γι αυτή τη δουλειά εξαιτίας κάποιων σημαδιών στην κοιλιά της, και, όπως η ίδια δηλώνει: «μου ζήτησαν να ξεπληρώσω το χρέος για τα έξοδα που έκαναν να με φέρουν στην Ελλάδα δουλεύοντας σαν πόρνη, αλλιώς το παιδί μου και οι δικοί μου θα πάθαιναν κακό».
Η κοπέλα όχι μόνο υποχρεώθηκε να κάνει ότι της είπαν, αλλά υπέστη και σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα καθώς την ανάγκαζαν να έχει μέχρι και 60 πελάτες ημερησίως. «Μέχρι και 60 πελάτες είχα σε κάθε βάρδια, όταν δούλευα σε δύο διαφορετικούς οίκους ανοχής. Κάθε πελάτης πλήρωνε 15 ευρώ, από τα οποία τα 8 έπαιρνε το αφεντικό, 4 έδινε στη Ρ.Ε. και σε μένα έπειτα από κάθε συνεύρεση απέμεναν μόνο 3 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι ίδιοι είχαν προσβάσεις ακόμα και σε γιατρούς, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίζουν για τις κοπέλες που έφερναν από το εξωτερικό παράνομα «άδεια για βεβαίωση εργασίας» ακόμα και αν αυτές είχαν πρόβλημα φυματίωσης.
Α: Έλα, Γιώργο, μου είπες να σου θυμίσω για τον Δημήτρη...
Β: Τον Δημήτρη;
Α: Τον γιατρό στην πολυκλινική.
Β. Τι να μου θυμίσεις, ρε μαλάκα; Αφού έχει τέτοιο, πως το λένε...
Α. Τι έχει;
Β: Τον έχουμε ειδοποιήσει από μέρες. Για πες μου ακριβώς τι έχουν οι κοπέλες και τι θέλουμε να κάνουμε;
Α: Η Τατιάνα που πήγα χθες δεν θέλει τίποτα. Αυτή αύριο το πρωί θα την πάω στη Νομαρχία στην Αθήνα να πάρει άδεια εργασίας... οι άλλες δύο βγήκε το μαντού τους θετικό.
Β:Ναι.
Α: Και θέλουμε να μας δώσει μία βεβαίωση για άδεια εργασίας...το βιβλιάριο υγείας θέλει άλλα πιστοποιητικά. Θέλει AIDS, θέλει ηπατίτιδα, που μας τα δίνει.
Β. Τα δίνει έτσι, ε;
Α. Ναι, τα δίνει έτσι.
Τα κορίτσια, όπως αποδεικνύεται, ήταν πάντα υπό στενή επιτήρηση και σε άθλια κατάσταση που αναγκάζονταν να ζητήσουν μέχρι και μέσω SMS χρήματα για φαγητό.
«Γεια. Χρειάζομαι χρήματα για φαγητό. Ευχαριστώ, Γιούλα».
Μάλιστα, στη δικογραφία υπάρχει αποκρυπτογράφηση ενός ακόμα γραπτού μηνύματος, χαρακτηριστικό όσο αφορά στις συνθήκες διαβίωσης τους.
Ένας από τους άντρες που είχαν αναλάβει τη φύλαξή τους ενημέρωνε το αφεντικό ότι τιμώρησε μία από αυτές με την επιβολή προστίμου, γιατί έφαγε μέσα στο σαλόνι του σπιτιού!
«Της επέβαλα πρόστιμο 20 ευρώ γιατί έτρωγε μέσα στη σάλα», ανέφερε το συγκεκριμένο μήνυμα.
Οι αστυνομικοί και το κοστολόγιό τους
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα, απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι κατηγορουμένων, στους οποίους ευθέως οι κατηγορούμενοι διατείνονται ότι είχαν τους δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι εγκαίρως τους ειδοποιούσαν για επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών. Επίσης, οι αστυνομικοί είχαν και αυτοί το κέρδος τους. Από ένα μόνο μαγαζί το μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν σε 3.200 ευρώ.
Α: Τώρα με πήρε ο υπαστυνόμος τηλέφωνο. Βγαίνει το Αθηνών.
Β: Ναι; Α: Ναι... το Αθηνών είναι αυτοί με τα χαρτιά. Τώρα με πήραν τηλέφωνο. Κώστα να μην το μαθαίνει ο χοντρός, να πούμε... Να πάει να γ.... Χωρίς να πληρώνει μια να πούμε ο μ... να μαθαίνει;
Β: Εγώ θα τα κόψω όλα αυτά...
Α: Οι καλύψεις. Οι καλύψεις τον μήνα είναι 3.200.
Β: Τρία διακόσια;
Α: Σύνολο τον μήνα.
Β: Γιατί τόσα λεφτά;
Α: Είναι 700 ευρώ τον μήνα η Υποδιεύθυνση, 500 είναι το Αλλοδαπών και 500 ευρώ την εβδομάδα το Ηθών.
Β: Όχι, δεν συμφέρει τόσο... Όπως παίρνουν για τ´ άλλα μαγαζιά έτσι θα παίρνουν κι από μας.
«Έχουν εξόρμηση σήμερα»
Α: Με πήρε από τη Νίκαια ο Βασίλης.
Β: Ναι.
Α: Μου είπε ότι έχουν εξόρμηση σήμερα. Πρέπει να εξαφανίσουμε τις γυναίκες που δεν έχουν χαρτιά.
Β: Ναι.
Α: Ούτε για καφέ να πάνε από δίπλα, γιατί θα μαζεύουνε και από δίπλα.
«Πιάσανε τον αστυνόμο»
Β: Έλα ρε...
Α: Έλα, πες μου.
Β: Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο;
Α: Γιατί είχα δουλειά ρε...
Β: Μ... πες ότι έχεις πρόβλημα για να σου πω να εξαφανιστείς να πούμε.
Α: Ε, σώπα ρε, για ένα λεπτό;
Β: Για ένα λεπτό ρε πιάσανε ρε μ... τον φίλο του Ν..., τον αστυνόμο που ´βαζε στο Αθηνών, που πήγαινε και έπιανε τα μαγαζιά, αυτός που είχε έρθει και σε σένα.
Α: Τι, τι, τι;
Β: Πιάσαν ένα φίλο του Ν... Έναν αστυνόμο. Κάποιος τον κάρφωσε και σκάνε σαράντα άτομα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τον κρατήσανε κρατούμενο και αυτόν μαζί με πέντε μαύρους;
Α: Έλα ρε...
Β: Βέβαια θα ησυχάσουν και τα μαγαζιά γιατί αυτός έβγαινε και ήθελε μεροκάματο. Να δεις ότι η απληστία μ..., αυτά τα λαμόγια, άμα δεν ξέρουν να φυλαχτούνε;
Έκαναν και ανασχηματισμό
(προκύπτει ότι οι συνομιλητές είναι αστυνομικοί)
Β: Τώρα πήρα τηλέφωνο, το παλικάρι το δικό μας μου λέει τον πήγανε στον εισαγγελέα, θα είχε τα λεφτά στο χέρι, να του πει του εισαγγελέα ότι έτσι κι έτσι έχω τα λεφτά, να μην κάτσω μέσα, ρε παιδί μου, κατάλαβες;
Α: Ναι.
Β: Άμα χρειαστεί να τα αφήσω ακόμα και στην ασφάλεια τα λεφτά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τέτοια...
Β:...Είδες, κάνουν κάτι ανακατατάξεις, είδες;
Α: Τι;
Β: Πάνε να ξαναφέρουνε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να φύγει από το Εσωτερικών, θα γίνουμε πάλι υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Α: Ε, λογικό.
Β: Πολύ μεγάλο υπουργείο.
Α: Ναι.
Β: Και ξέρεις μέχρι τέλος Ιουνίου μήπως γίνουμε εκτός του Δημόσιας Τάξης, μήπως αλλάξουνε κάποια υπουργεία που θέλουνε... ποιος προωθείται μάλλον για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης,ε;
Α: Ποιος;
Β: Ο...( αναφέρουν συγκεκριμένο όνομα υπουργού της κυβέρνησης)
Α: Σοβαρολογείς:
Β: Παρακαλάω, κάνω το σταυρό μου.
Α: Πω πω, Θεέ μου.
Β:...Γιάννη, θα πούμε στον ψηλό να ‛ρθει ο άλλος ο μαλάκας πίσω, κατάλαβες ποιον λέω. Και θα πούμε στον ψηλό δεν ξέρουμε τι θα κάνεις, θα φύγει από εκεί έστω και με απόσπαση...Μακάρι να φύγουμε από το Εσωτερικών να ‛χουμε δικό μας υπουργείο πάλι. Και να ‛ρθει ο ...(αναφέρουν το όνομα του υπουργού της αρεσκείάς τους)...πω πω σωθήκαμε Γιάννη.
Οι «καλοί πελάτες»
Περιγραφικοί διάλογοι και για τους «καλούς πελάτες» περιέχονται στη δικογραφία.
Β: Έχει έρθει αυτός με τη λιμουζίνα. Έχει φέρει τέσσερα άτομα, αλλά ανάποδοι είναι. Μεγαλογιατροί είναι. Θέλουν κάθε λογαριασμό να τον πληρώνουν ξεχωριστά.... Έχει έρθει, έχει βάλει τη λιμουζίνα εδώ απέξω. Μόλις τελειώσει από δω θα πάμε και προς τα μπουζούκια πάνω, λέει.
Α: Μμμμ...
Β: Αυτός ήθελε και γυναίκες να βγούνε έξω. Του λέω να σου πω, φίλε, μόνο άμα κανονίσουν μόνοι τους με γυναίκες.
Α: Όχι, άμα θέλουν να πάρουν γυναίκες στα μπουζούκια θα τις πληρώσουν. Θα δώσουν από 500 ευρώ την κάθε γυναίκα. Πόσες θέλουν; Πέντε; Να ´ρθούνε.