Για 2η φορά.

Aυτη η συζητηση επαναλαμβανεται και επαναλαμβανεται χωρις αποτελεσμα. Οταν καταλαβουμε οτι οι ΜΟΝΟΙ που φταινε ειναι οι μπουμπουνες που μας κυβερναν διαχρονικα και οτι η ανικανοτητα τους μας εχει ριξει στη μιζερια και την απελπισια, τοτε μονο θ αλλαξει κατι. Εκει ξεκιναει και εκει τελειωνει το προβλημα.

Αλλιως, το να ριχνουμε το φταιξιμο στους μεταναστες που πειναν και ζουν χειροτερα απο ζωα (αμφιβαλλω αν η πλειοψηφια των μεταναστων τρωει τουλαχιστον ισαξιας ποιοτητας φαγητο με το σκυλο μου), ή στους κατοικους που παραπονιουνται δικαιως για τις ληστειες, ειναι imho τουλαχιστον αφελες.

Το προβλημα αλλος το εχει δημιουργησει, και φυσικα αλλος οφειλει να το λυσει (η Βουλη σε συνεργασια με την Ε.Ε.).

Φαινεται ομως οτι οι μετανατες παιζουν πολυ καλα τον ρολο του αποδιοπομπαιου τραγου και, προφανως, εξυπηρετουν καταστασεις για να διαιωνιζεται το προβλημα.

Last edited:
Παρακαλώ πολύ να σταματήσουν οι αιχμές επί προσωπικού. Δεν θα γίνει σε καμμιά περίπτωση το νήμα η πλατεία του Α. Παντελεήμονα. Όποιο ποστ έχει μειωτικό ή προσβλητικό τόνο για απόψεις άλλου μέλους, θα διαγράφεται αμέσως.

Μιχάλη, το ποστ σου τροποποιήθηκε βάσει των παραπάνω.

Μηπως πρεπει να γινετε διαχωρισμος των μεταναστων με τους λαθρομεταναστες που ερχονται "εξαθλιωμενοι" κυριως Αφγανους και Πακιστανους?
Δεν ξερω κανεναν μεταναστη να πειναει και να ζει χειροτερα απο τα ζωα.
Αντιθετα εχω γνωρισει 2 παιδια (και πολλους αλλους και αλλες) εναν στην γειτονια μου και εναν στην δουλεια μου που εχουν χτιση βιλες στον τοπο τους....(εχω δει φωτογραφιες απο τα σπιτια τους και εχω παθει σοκ!
Πολλοι ζουν καλυτερα και απο εμας,δεν εχουν αυτοκινητα δεν εχουν δουλειες?δεν κανουν διακοπες στα νησια?(πχ)που πανε σε γκουλαγκ?
Δεν εχουν παρει σπιτια απο το κρατος?δεν παιρνουν δανεια για τις δουλειες τους?δεν .........
Ενας γυρισε σημερα απο την Ναξο(10μερες)φανταστηκα λεει!Μπραβο του!......
Μια κυρια γυρισε σημερα απο Λευκαδα(μια βδομαδα...κρουαζιερα το νησι.....ειχανε και ενα Rav4...Mπραβο τους τα παιδια!
Και εγω εχω παει Λευκαδα...σε σκηνακι!...με το παπι!....Μπραβο μου και εμενα!

Μηπως τα παραλεμε λιγο βρε παιδια? -bye-

Αυτοί που πήγαν στην Νάξο και στην Λευκάδα, πήγανε με κλεμμένα χρήματα? Το κράτος τους τα πληρώνει χωρίς να δουλεύουν? Τί ακριβώς συμβαίνει?
Γιατί, οι μετανάστες είναι πολλών ειδών άνθρωποι (όπως όλοι μας). Άλλοι είναι ταλαίπωροι και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πηδάνε σε φορτηγά παίζοντας την ζωή τους κορώνα-γράμματα. Άλλοι, είχαν τύχη και ικανότητα, δούλεψαν πρόκοψαν, έφτιαξαν σπίτι, πήραν αυτοκίνητο κλπ

(είναι πασίγνωστο πως τα χρήματα που παίρνουν εδώ είναι πολλαπλάσια των αντίστοιχων μισθών στην Αλβανία πχ, συνεπώς με ασκητική ζωή και σκληρή δουλειά τα πρώτα χρόνια, στην πατρίδα τους κάνουν γερό κομπόδεμα. Βλέπω τον αλλοδαπό στο απέναντι μπαλκόνι, πρόσφατα αγόρασε το σπίτι, με το λάπτοπ του, με την tv του και το αμάξι του και σκέφτομαι: ρε μπαγάσα, είχες και στην χώρα σου αυτές τις πολυτέλειες?... Αλλά ο άνθρωπος δουλεύει και πληρώνει τους φόρους του κανονικά. Αυτόν θα τον πετάξουμε στην θάλασσα δηλαδή?)

Υπάρχουν άλλοι που δουλεύουν όλη μέρα για λίγα ευρώ και ζουν στα όρια της φτώχειας, γιατί δεν έχουν -ίσως- καμία ειδικότητα. Προσωπικά, από όσους έτυχε να γνωρίσω το συντριπτικό ποσοστό εργάζονται σκληρά και προσπαθούν να ενταχθούν σε μια "ψυχρή", αν όχι εχθρική, κοινωνία.
Σίγουρα, αφού είμαστε ξέφραγο αμπέλι ως χώρα, έχουν εισέλθει και κακοποιά στοιχεία. Γιατί έχουν έδαφος να κάνουν τις "δουλειές" τους. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι ξένοι είναι εγκληματίες. Άλλωστε, οι περισσότεροι φόνοι και βιασμοί που ακούμε στις ειδήσεις δεν είναι από ξένους.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Δεν ξερω κανεναν μεταναστη να πειναει και να ζει χειροτερα απο τα ζωα.
Αντιθετα εχω γνωρισει 2 παιδια (και πολλους αλλους και αλλες) εναν στην γειτονια μου και εναν στην δουλεια μου που εχουν χτιση βιλες στον τοπο τους....(εχω δει φωτογραφιες απο τα σπιτια τους και εχω παθει σοκ!

Nομίζω γίνεσαι λίγο υπερβολικός... Κάνε μια βόλτα εκεί κάτω απ'την Πατησίων και θα ανακαλύψεις έναν καινούριο κόσμο...

Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει το ότι υπάρχουν άλλοι που με 1 χρόνο δουλειά εδώ παίρνουν σύνταξη του ελληνικού δημοσίου... Είχε γίνει σκάνδαλάκι μ'αυτό πριν ένα χρόνο...αλλά φυσικά όσοι το συζήτησαν χαρακτηρίστηκαν ρατσιστές και το θέμα ξεπεράστηκε, σ'αυτή τη χώρα μας νοιάζουν μόνο αυτά που παίρνουν παράνομα οι υπουργοί.... το υπόλοιπο χρήμα που χάνεται νόμιμα και θεσμοθετημένα με απίθανους τρόπους δε μας νοιάζει...

(Δεν είπα ότι το πρώτο είναι ασήμαντο, απλά το δεύτερο μεταφράζεται σε πολύ περισσότερα μύρια χαμένα)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει το ότι υπάρχουν άλλοι που με 1 χρόνο δουλειά εδώ παίρνουν σύνταξη του ελληνικού δημοσίου... Είχε γίνει σκάνδαλο μ'αυτό πριν ένα χρόνο... αλλά αυτό ξεπεράστηκε, δε μας νοιάζει...

Για αυτό σίγουρα δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά το κράτος της ρεμούλας, της διαφθοράς και της ψηφοθηρίας. Άλλωστε υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που παίρνουν μισθούς διευθυντή-προισταμένου-προέδρου χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Για αυτό σίγουρα δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά το κράτος της ρεμούλας, της διαφθοράς και της ψηφοθηρίας. Άλλωστε υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που παίρνουν μισθούς διευθυντή-προισταμένου-προέδρου χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους...

Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό. Φυσικά και δε φταίνε οι μετανάστες. Παραμένει κι αυτό όμως σαν μια πληγή της οικονομίας που έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό. Φυσικά και δε φταίνε οι μετανάστες. Παραμένει κι αυτό όμως σαν μια πληγή της οικονομίας που έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Ποιά πληγή της οικονομίας μωρέ... Πόσα παίρνει ο εκάστοτε πρόεδρος της ΔΕΗ, του ΟΤΕ (και τί προσφέρει...) Πόσα χρήματα πάνε σε κομματόσκυλα που δήθεν δουλεύουν στο δημόσιο, ενώ η μόνη τους ασχολία είναι να στρώνουν ροδοπέταλα στις προεκλογικές περιόδους.
Πιστεύω πως αν το κράτος επιβαρύνονταν οικονομικά από τους μετανάστες, θα ήταν πιο αποτελεσματικός ο τρόπος που θα αντιμετώπιζε το όλο θέμα. Όμως, με τα τωρινά δεδομένα, υπάρχει μια μόνιμη δεξαμενή πάμφθηνου εργατικού δυναμικού. Και παράλληλα, μια μερίδα ανθρώπων, στους οποίους μπορούμε να ρίξουμε το ανάθεμα για όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας.

Θυμάμαι το παράδειγμα του υπουργού απασχόλησης, που έχτιζε βίλλα με μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν ούτε άδεια παραμονής κλπ, ούτε -φυσικά- ασφάλιση. Και δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα...

Έθιξα ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα. Και δεν έγραψα πουθενά ότι δε χάνονται λεφτά από παντού. Μίλησα για το θέμα των συντάξεων, γιατί βλέπω πχ τη μάνα μου που δουλεύει 30+ χρόνια και δεν ξέρει αν και πότε θα πάρει σύνταξη, και τον κάθε άσχετο που ήρθε και δούλεψε ένα χρόνο να απολαμβάνει αυτό το δικαίωμα.. Το χειρότερο δε, είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τι κατάσταση θα βρουν, γι'αυτό και έρχονται όλο και περισσότεροι... Έχει βγει "βρώμα" παγκοσμίως ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι και ότι εδώ είναι η Γη της Επαγγελίας...

Αυτό έλειπε να κατηγορούμε τους μετανάστες για όλη την οικονομία που πάει σκατά... Κι εγώ αν μου έδιναν πχ στην Αμερική 2 χιλιάδες $ το μήνα συνταξη (σε αναλογικά ποσά πάντα), μια χαρά θα πήγαινα.... το θέμα είναι να μην υπάρχουν αυτά, ώστε η εισροή μεταναστών να ισορροπήσει. Να μην έρχονται όλοι εδώ, να μοιράζονται σε όλη την ευρώπη...

Last edited:

Έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο είναι "παραθυράκι" που ισχύει λόγω ΕΕ (και το εκμεταλλεύονται οι Βούλγαροι).

Το άλλο φοβερό βέβαια που γίνεται, είναι οι συντάξεις (με τη συνακόλουθη ασφαλιστική κάλυψη) του ΟΓΑ. Γνωρίζετε πόσοι "βορειοηπειρώτες" δηλώνοντας ψευδώς διαμονή στη χώρα μας λαμβάνουν σύνταξη και φάρμακα, δίχως να έχουν εργαστεί μία ημέρα στην Ελλάδα και δίχως να έχουν πληρώσει ένα λεπτό του ευρώ σε φόρους ή εισφορές;
Τι πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση αυτή; Οι ...πανανθρώπινες αξίες της συμπόνιας και της αλληλεγγύης προς τον πλησίον; Ή τα απλά μαθηματικά που δείχνουν την κατάρρευση των ταμείων της χώρας μας;
Και μετά λέμε ότι οι ρατσιστές έχουν χαμηλή νοημοσύνη?

Σύμφωνοι. Αυτοί όμως οι αλλοδαποί, δεν νομίζω εντάσσονται στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Και τα χρήματα και οι συντάξεις που παίρνουν χωρίς να δικαιούνται, είναι άλλο πολιτικό ζήτημα. Πώς το κράτος δίνει αυτές τις συντάξεις? Σίγουρα όχι από συμπόνοια και αλληλεγγύη. Και μην τα μπερδεύουμε, συμπόνοια και αλληλεγγύη (τουλάχιστο) χρειάζονται όλοι οι ταλαίπωροι απανταχού. Οι αετονύχηδες που τα αρπάζουν από ένα διαλυμένο κράτος είναι άλλη κατηγορία. Το να τους αναφέρουμε στοχεύοντας σε φουκαράδες μετανάστες, πάλι λάθος είναι. Θα μισήσω δηλαδή τον Πακιστανό περισσότερο ή τον Αλβανό που δουλεύει δώδεκα ώρες οικοδομή, επειδή κάποιος άλλος Βορειοηπειρώτης, παίρνει από το σάπιο κράτος χρήματα?

Όχι, αυτό που είπαμε είναι άσχετο με το μεταναστευτικό.
Εντούτοις, τα παραπάνω αποτελέσματα τροφοδοτούν τη γενικότερη αντιπάθεια προς τους "ξένους".
Έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές "γκρίνια" από συμπολίτες μας μη προνομιούχων τάξεων, για τα (εξαιρετικά χαμηλότοκα) δάνεια 20 εκ. δραχμών που έπαιρναν "παλλινοστούντες", δίχως καμία ουσιαστική προϋπόθεση (βέβαια οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι τα δάνεια αυτά επιδοτούνταν από την ΕΕ), για τα μόρια σε προσλήψεις και σε εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε παιδικούς σταθμούς κλπ
Δυστυχώς δεν είμαστε κοινωνία εχόντων.
Το θέμα είναι ότι βλέποντας, ο μη προνομιούχος, τέτοια πράγματα, επόμενο είναι να αισθανθεί περίπου πολίτης β´ κατηγορίας στη χώρα του. Το να τον πούμε ρατσιστή ή ηλίθιο, τι ακριβώς εξυπηρετεί;

Γνωρίζετε πόσοι "βορειοηπειρώτες" δηλώνοντας ψευδώς διαμονή στη χώρα μας λαμβάνουν σύνταξη και φάρμακα, δίχως να έχουν εργαστεί μία ημέρα στην Ελλάδα και δίχως να έχουν πληρώσει ένα λεπτό του ευρώ σε φόρους ή εισφορές;

Διάβαζα πριν κάνα 3μηνο, αν δεν κάνω λάθος στην Καθημερινή, ότι υπάχει κύμα μεταναστών εξ'Αφρικής, φορέων του AIDS που έρχονται εδώ γιατί μπορούν να έχουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά δε μου φαίνεται απίθανο...

Λυπάμαι που δεν απάντησα αμέσως στις αναμενόμενες αιχμές και αντιδράσεις στο ποστ μου. Δεν έγινε λόγω αδιαφορίας αλλά λόγω απουσίας.

Κατ' αρχήν όποιος αισθάνεται ότι προσβάλλεται προσωπικά κακώς κάνει μιας και εγώ δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε κανέναν. Τώρα αν ταυτίζεται με ιδέες και απόψεις οι οποίες είναι αντικειμενικά ρατσιστικές ή/και ξενοφοβικές αυτό είναι πρόβλημα δικό του και όχι δικό μου.
Τώρα για τη γεωγραφική κατανομή. Θέλουμε δεν θέλουμε η αφετηρία όλων των ακροδεξιών απόψεων όπως αυτές εκφράζονται επισήμως είναι η Β. Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η "συμπρωτεύουσα". Το υψηλότερο ποσοστό του ΛΑΟΣ είναι η Α' Θεσ/νίκης. Του Παπαθεμελή το ίδιο. Ο Άνθιμος είναι Θεσ/νίκης.
Και βέβαια παρατηρώ ότι οι περισσότεροι συμφορουμίτες που εκφράζουν ξενοφοβικές απόψεις του ύφους "αν μπορούσα να τους διώξω, θα το έκανα" είναι επίσης από τη Θεσ/νίκη.
Ζω (γέννημα-θρέμα) στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη κ. Μελίδη οπότε όχι απλώς έχω γενική κοινωνική άποψη αλλά έχω και καθημερινές εμπειρίες που μου επιτρέπουν να τις διατηρώ.
Και για να το λήξω θα ταχθώ 100% υπέρ της άποψης του κ. Μουκιουρούφη όπως έχω γράψει 3-4 φορές. Αρνούμαι να δω το συγκεκριμένο θέμα πρωτίστως πολιτικά αλλά μόνο ανθρώπινα. Στην ανθρώπινη πλευρά δεν χωράνε οικονομολογικές και τεχνοκρατικές αντιμετωπίσεις. Όταν ο διπλανός σου υποφέρει και πεινάει τον βοηθάς. Τέλος. Νόμιζα ότι η εθνική, ελληνοχριστιανική παιδεία ορισμένων θα το έχει εμφυσήσει αυτό αλλά φαίνεται γελάστηκα.

Last edited by a moderator:
Αρνούμαι να δω το συγκεκριμένο θέμα πρωτίστως πολιτικά αλλά μόνο ανθρώπινα. Στην ανθρώπινη πλευρά δεν χωράνε οικονομολογικές και τεχνοκρατικές αντιμετωπίσεις. Όταν ο διπλανός σου υποφέρει και πεινάει τον βοηθάς. Τέλος. Νόμιζα ότι η εθνική, ελληνοχριστιανική παιδεία ορισμένων θα το έχει εμφυσήσει αυτό αλλά φαίνεται γελάστηκα.

Γιάννη γι'αυτό και όλοι εμείς δεν είμαστε ικανοί για να είμαστε πολιτκοί, γιατί βλέπουμε τα πράγματα ανθρώπινα και όχι τεχνοκρατικά. Κι εγώ όποιον έρθει στην πόρτα μου θα τον περιποιηθώ, όποιον έχει την ανάγκη μου, ακόμα κι όταν οριακά έχω για να φάω ο ίδιος. Κάποια στιγμή, όταν στην πόρτα μου είναι 10, κι εγώ δεν έχω φαί ούτε για μένα ούτε γι'αυτούς, θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί. (Αυτό θα κάνει και το ελληνικό κράτος σε ευθεία αναλογία μετά από κάποια χρόνια).

Μια κυβέρνηση όμως ΟΦΕΙΛΕΙ να βλέπει τα πράγματα καθαρά τεχνοκρατικά και οικονομικά. Θα έλεγα ότι το δίλημμα είναι κάτι σαν αυτό που βλέπουμε συχνά στο Hollywood:

Ένα αεροπλάνο με 150 επιβάτες ετοιμάζεται να πέσει σε κατοικημένη περιοχή με σίγουρες 2-3 χιλιάδες απώλειες. Εγώ θα καθόμουν να κοιτάζω και να περιμένω να συμβεί το αναπόφευκτο. Ο σωστός αρχηγός κράτους όμως θα έπρεπε να σκεφτεί τεχνοκρατικά, με καθαρά νούμερα, και να διατάξει την κατάρρευση όσο είναι πάνω από μη κατοικημένη περιοχή...

Έτσι κι εδώ... χρειάζεται κάποιος που θα έχει τα νεύρα και την πυγμή να αντιληφθεί το αυτονόητο. Ότι ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ άπειροι μετανάστες.

Last edited:
Δεν ήξερα ότι το θέμα που συζητάμε αφορά κλέφτες, βιαστές και εγκληματίες...
Γιατί αν αυτό είναι το ζήτημα τότε να στραφούμε ενάντια σε ΟΛΟΥΣ αυτούς και όχι μεμωνομένα βάσει επιδερμίδας και προέλευσης καταγωγής.
Να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι δικαίως και τα κυβερνητικά στελέχη που συνδιαλέγονται με τη παρανομία για να φέρουν εις πέρας υποθέσεις ποικίλλου ρεπερτορίου... Η χώρα είναι μια εστία παρανομίας με προεξάρχουσα κεφαλή τμήμα (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) του πολιτικού κόσμου. Γεγονός πλέον. Μας αφήνει αδιάφορους, επιδοκιμάζουμε ή καταδικάζουμε στον ίδιο βαθμό?

Αν είμαστε λοιπόν ευαίσθητοι κι ενάντια στην εγκληματικότητα που συντελείται στους καιρούς μας, να στρέψουμε τα πυρά στον οιονδήποτε παρανομεί.
Ξέρω ότι για πολλούς που μισούν τον ξένο, ο κάθε Βλαστός κι ο κάθε τυχών δραπέτης δια ελικοπτέρου, είναι ήρωας και μάγκας στη συνείδησή του. To να τα φορτώνουμε όλα στους ξένους είναι το ευκολότερο για να κρύψουμε τις δικές μας βρωμιές. Και είναι βολικό όσο δεν παίρνει. Οι Βλαστοί κάνουν τη δουλειά τους, τα βλαστάρια τι σκοπό βαράνε???

Το ότι δεν χαρακτήρισα ποτέ κανέναν προσωπικά και εξακολούθως αρκετοί δείχνουν ενοχλημένοι, μαρτυρά πολλά πράγματα που έμμεσα παραδέχονται.

Όσοι δεν υπολογίζουν τα παραπάνω και εξακολουθούν να βλέπουν μπροστά τους ξενόφερτους "εχθρούς", τους παραπέμπω στο ποστ 685 που τους καλύπτει απόλυτα.:rolleyes:

Last edited:
Ειναι μαλλον προφανες οτι καποιοι ξερουν κατι παραπανω απο τους υπολοιπους για την συνεργασια ΕΛ.ΑΣ - ακροδεξιων.Ας μοιραστουν τις γνωσεις τους με εμας,τους απλους θνητους, που δεν ξερουμε.Και μια παρατηρηση ακομη,ολοι οσοι βλεπουν το θεμα ανθρωπινα γιατι δεν συμμετεχουν στην προταση μου για ερανο?