Για ποιον δίσκο μιλάμε;Για την περίπτωση που λέγαμε ,όπως θα δείτε στις παρακάτωφωτογραφίες ,πολύ δύσκολη περίπτωση έχει ποτίσει τα αυλάκια του δίσκου .
Η συγκεκριμένη κόπια έχει περίπου 300 ευρώ σημερινή αξία ,θα το προσπαθήσω μπας και τον αναστήσουμε .
View attachment 245219
View attachment 245220
Αγαπητέ MakisM το αποτέλεσμα του καθαρισμού δείχνει να είμαι άριστο. Ωστόσο φαίνεται καθαρά ότι το υγρό καθαρισμού έχει ποτίσει την ετικέτα του δίσκου το οποίο είναι καλό να αποφεύγεται, διότι, ανάλογα με το είδος της κόλλας που έχει χρησιμοποιηθεί, σε κάποιες περιπτώσεις η ετικέτα μόλις στεγνώσει παραμορφώνεται, φουσκώνει και πρέπει να βγει. Θέλει ακριβή υπολογισμό του νερού που εισάγεται στον κάδο.Για την περίπτωση που λέγαμε ,όπως θα δείτε στις παρακάτωφωτογραφίες ,πολύ δύσκολη περίπτωση έχει ποτίσει τα αυλάκια του δίσκου .
Η συγκεκριμένη κόπια έχει περίπου 300 ευρώ σημερινή αξία ,θα το προσπαθήσω μπας και τον αναστήσουμε .
Οι δίσκοι τοποθετούνται σε σωλήνα/βραχίονα κατά τον καθαρισμό, πως ακριβώς θα μπει αυτό;τα αυλάκια δείχνουν πεντακάθαρα στην φωτό..
για το υγρό στο Label μπορείς να κάνεις κάτι ;;
μήπως κάτι τέτοιο βοηθούσε ;;
![]()
LP Vinyl Record Cleaner Clamp Vinyl Record Label Saver Protector For7/10/12 Inch | eBay
Be careful not damaging the vinyl records during install and uninstall the label saver protector. Lift the clip to release the record. Do not press too much for protecting the screw.www.ebay.com
καθαρισμός ενός δίσκου κάθε φορά..Οι δίσκοι τοποθετούνται σε σωλήνα/βραχίονα κατά τον καθαρισμό, πως ακριβώς θα μπει αυτό;
Αν το κάνεις με το χέρι εννοείς, γιατί στο μηχάνημα του Μάκη μπαίνει σε σωλήνα η οπή του δίσκου.καθαρισμός ενός δίσκου κάθε φορά..
όχι με το χέρι.. τι νόημα θα είχε;;Αν το κάνεις με το χέρι εννοείς, γιατί στο μηχάνημα του Μάκη μπαίνει σε σωλήνα η οπή του δίσκου.
Η χλωρίνη αντιδρά με το βινύλιο, κανονικά δεν πρέπει ούτε να το πλησιάζει.5% χλωρινη σε νερο , με συμβουλεψε φιλος πριν πολλα χρονια , για πολυ δυσκολες περιπτωσεις.
Σε 3 δισκους χρειαστηκε ως τωρα να το κανω και στους 3 πετυχε απολυτα. Ο ενας δε , δεν πιστευα οτι μπορει να σωζοταν.
Οταν περνουσε η βελονα , ακουγες ενα παρατεταμενο χχχχχχχχχχ περιπου 2-3 δευτερολεπτα σε καθε στροφη , για σχεδον τη μιση πλευρα του δισκου.
Εφυγαν ολα .
Πλυσιμο στο χερι, απλωμα του μιγματος στο δισκο για 15-20 λεπτα, ξεπλυμμα σε νερο (προτιμοτερο με πιεση) , και μετα μπορεις να τον περασεις και απο τους υπερηχους.
Σημ. Ο φιλος μου χαρακτηρισε το προβλημα στους δικους μου δισκους ως " κοινοτητα νεκρων βακτηριων" .
Δεν είμαι πολυ δυνατός στη χημεία, αλλά το pvc (πολυβινυλοχλωρίδιο) περιέχει το συνθετικό χλωρίδιο, δλδ. ενώσεις χλωρίου και άνθρακα. Η χλωρίνη είναι ένωση χλωρίου και υδρογόνου, που σημαίνει ότι όταν συναντιόνται τα δύο αντιδρούν χημικά και το αποτέλεσμα είναι...υδρογονάνθρακες; Κάτι εύφλεκτο, ίσως δηλητηριώδες; Ελπίζω να μη με διαβάζει κανένας χημικός και γίνω εντελώς ρεζίλι...Το χλωριο δεν ειναι ενα απο τα συστατικα κατασκευης του pvc ?

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.