Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

With an eye made quiet by the power of harmony, and the deep power of joy, we see into the life of things.
William Wordsworth

Some say the world will end in fire, some say in ice.
Robert Frost

.. for Art and Science cannot exist but in minutely organized Particulars
William Blake

Vision is the art of seeing things invisible.
Jonathan Swift

Thunder is good, thunder is impressive; but it is lightning that does all the work.
Mark Twain

Boldness is certain to win praise.
Sextus Propertius

A work that aspires, however humbly, to the condition of art should carry its justification in every line.
Joseph Conrad

The union of the mathematician with the poet, fervor with measure, passion with correctness, this surely is the ideal
William James

All excellent things are as difficult as they are rare.
Spinoza Benedict

Information is not knowledge
Albert Einstein

Knowledge is not wisdom, uless used wisely
J.D.Anderson

Information is not knowledge. Knowledge is not wisdom. Wisdom is not truth. Truth is not beauty. Beauty is not love. Love is not music. Music is THE BEST..
Frank Vincent Zappa

Last edited:
Καλή μέρα σε όλους.
Αν και η απάντηση στον τίτλο του θέματος ξεπερνάει τα όρια του προφανούς (είναι πχ σαν να ρωτάτε γιατί μιλάει ο άνθρωπος ή γιατί ακούει) αυτό δεν με εμποδίζει να σημειώσω ότι, σε όσο με αφορά, σαν θέμα προς συζήτηση δεν τίθεται προς κρίση, περισσότερο από όσο θα καταδείξει η συμμετοχή των άλλων μελών σε αυτό.
Καλωσορίζω τα νέα μέλη.

Δεν χάλασε κανένα θέμα. Απλά ορισμένοι συμφορουμίτες θεώρησαν το επίπεδο του θέματος και την αξία του αμφίβολα και το διατυπώσαν με τρόπο που περισσότερο θα αποθαρρύνει το νέο μέλος που το άνοιξε να συνεχίσει να συμμετέχει παρά θα το ενθαρρύνει. Τέλοσπάντων...

Όσοι θεωρούν το θέμα ουσιαστικό μπορούν φυσικά να συμμετέχουν.

Exω την εντυπωση οτι τα μελη Myrtw και fedra μαλλον θα απογοητεύτηκαν απο την συμπεριφορα και το "καλοσορισμα " που τους επιφυλαξαμε μερικοι απο εδω μεσα.
Νομιζω οτι η λακωνικη απαντηση του Ντοκ και η συμφωνια με το κουοταρισμα του Σπυρου εδινε ολη την ουσια.

Η δε κριση του φιλου μας του Ιωαννου του Δημητρη αξιοσεβαστη μεν ....υπερβολικη δε IMHO.

Καλως ηρθατε καινουργιοι φιλοι..και να μας συμπαθατε....ειμαστε παθιασμενοι ...πως να το κρυψωμεν αλλωστε!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Συγνώμη αλλά το επόμενο θέμα να είναι ´Γιατί αγαπάμε τά άνθη´.
'Ποια εποχή του χρόνου προτιμάμε??'
Μουσικές και φθινόπωρο..
Τι μουσικό δένδρο είμαστε??
Κάποτε στο avforum είχε γίνει μιά συζήτηση περί μουσικής και συναισθηματικής κατάστασης υψηλοτάτου επιπέδου που δυστυχώς χάθηκε..Η περί σιωπής και μουσικής.
Το ´γιατί ακούω μουσική´και λοιπά ...σεβαστό αλλά κατά την ταπεινή μου γνωμη,δεν προσφέρει τίποτα.
Κουόταρα την απάντηση τού Ντόκ,ακριβώς επειδή έγραψε το αυτοτνόητο χωρίς τζιριτζάντζουλες.
Καλή συνέχεια στην κουβέντα.

Oυδεμία αντίρρηση Meletov.
Την προσωπική μου γνώμη έγραψα..
Δεν έχω καμιά πρόθεση να ´σαμποτάρω´το θέμα.
Εξ´ού και ευχήθηκα καλή συνέχεια στην συζήτηση.

Σπύρο οι τονισμένες φράσεις σου αποπνέουν μια ελαφριά απαξίωση ίσως δε και ειρωνεία (την οποία πιθανότατα δεν είχες πρόθεση να δείξεις σύμφωνα με αυτά που γράφεις παρακάτω).
Για μένα (και πολλούς άλλους) που έχω διαβάσει χιλιάδες ποστ σου ίσως να μην χτυπάνε άσχημα αλλά για κάποιον παραέξω δεν είναι και η καλύτερη διατύπωση.
Πέραν αυτού ακόμη και οι αμπελοφιλοσοφίες κάπου είναι απαραίτητες πόσο μάλλον όταν αφορούν κάτι που ενώνει πάρα πολλούς εδώ μέσα.
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.
:smile:

Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Ταιριάζουμε !:award:

σε βλέπω γνώστη των θεμάτων της κινεζικής αστρολογίας .

Εγώ πάντως είμαι αρουραίος και για να σας καταπλήξω με τις γνώσεις μου είμαι και VISHAKHA ( στο ινδικό ωροσκόπιο ) .Επίσης στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν γυναίκα , δολοφόνος και ζούσα στην Αυστραλία γύρω στο 900 .

Τώρα εξηγείται γιατί δεν μου αρέσει ο Μάλερ , ενώ αντίθετα εκτιμώ πολύ τον Μάκη ( Χριστοδουλόπουλο ) και απολαμβάνω τα μεγάλα χιτς "φτιάξε μου ένα καφέ " , μαραμένη μου γαρδένια" κλπ

Re: Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Εγώ είμαι αρουραίος

Τα άτομα Ποντικοί είναι τόσο γοητευτικοί και ελκυστικοί που είναι πάντα περιτριγυρισμένα από φίλους και θαυμαστές. Μπορούν επίσης να είναι μοναχικά και απογοητευτικά πένθιμα κάνοντας σπάνια φιλίες που να διαρκούν. Τους ξέρουν και ως τελειομανείς που δεν θέλουν ποτέ να χάνουν την υπόληψή τους. Χρειάζεται ένας φίλος με πολύ κατανόηση για να τους οδηγήσει στον χορό και να τους κάνει να χορέψουν. Έχουν ζωηρή φαντασία και είναι γνωστοί για την δημιουργία εξωπραγματικών μαγικών στιγμών στον χρόνο. Δεν προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτουν το χάρισμα της ενόρασης καθώς και μαντικές ικανότητες. Απολαμβάνουν να είναι ηγέτες και να θέτουν αυτοί τους όρους και συνήθως γνωρίζουν τρομερή επιτυχία στην ζωή τους.
Όμορφος και γοητευτικός, έξυπνος και ευφράδης, ο κύριος Ποντικός έχει μια πολύ ελκυστική προσωπικότητα. Το κλειδί για να κερδίσετε την έγκριση και τη συμπάθεια ενός Ποντικού, είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε για να ενισχύσετε το εγώ του. Στην καλύτερη περίπτωση είναι θαυμαστά ενδιαφέροντες, γεμάτοι δημιουργικότητα και αποπνέοντες αυτοπεποίθηση. Αλλά επικρίνατε τους, κλονίστε την εμπιστοσύνη τους ή δυσαρεστείστε τους πολύ, και θα δείτε την αρνητική πλευρά τους.
Όταν στριμώχνεται, ο αρσενικός Ποντικός γίνεται υπερβολικά επικίνδυνος, ακόμη και βίαιος! Με λίγα λόγια, αν μπορείτε να του βγάλετε την καλύτερη πλευρά του, ο άνδρας Ποντικός αποτελεί σπουδαίο συνεργάτη και εραστή. Αν όμως, από την άλλη, δεν μπορείτε να προσφέρετε επιδοκιμασία, υποστήριξη και σεβασμό σε συνεχή βάση ή είστε υπερβολικά επικριτικοί, θα πρέπει να το σκεφθείτε διπλά πριν μπλεχτείτε με άνδρα Ποντικό! Οι άνδρες Ποντικοί δεν είναι γενναιόδωροι από τη φύση τους" στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ φιλάργυροι και σφιχτοχέρηδες με τα χρήματα. Δεν είναι ριψοκίνδυνοι. Είναι ανήσυχοι και παρορμητικοί. Η ανάγκη τους για επιδοκιμασία είναι μερικές φορές τόσο έντονη, ώστε στα αρχικά στάδια μιας σοβαρής σχέσης είναι σε θέση να επιδείξουν μια εντυπωσιακή αδιαφορία ως προς τα υπερβολικά έξοδα. Αλλά μακροχρόνια πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι από τη φύση τους γενναιόδωρες ψυχές.
Κατά βάθος οι άνδρες Ποντικοί είναι ανασφαλείς. Τους αρέσει υπερβολικά ο έπαινος και είναι πιο ευτυχισμένοι όταν απολαμβάνουν τη λάμψη της δημοτικότητας και της αναγνώρισης. Εξωτερικά φαίνονται ψύχραιμοι και μεγαλόπρεποι. Ελέγχουν πολύ καλά τον εαυτό τους και έχουν γνήσια ικανότητα στο να κρύβουν τη νευρικότητα, το φόβο ή το αίσθημα ανασφάλειας. Αλλά παρ όλο που μπορεί να είναι ξεροκέφαλοι και δογματικοί, είναι επίσης αμείλικτοι και δεν αποθαρρύνονται εύκολα. Όταν στριμώχνεται ο άνδρας Ποντικός, αντιδρά με αποφασιστική και δόλια μανία. Απεχθάνονται να τους διατάζουν ή να τους κάνουν να νιώθουν ασήμαντοι. Όταν αντιμετωπίζετε ένα αφεντικό, έναν υφιστάμενο ή ένα φίλο, να θυμάστε ότι ο Ποντικός κερδίζεται με τον έπαινο και την κολακεία, όχι με την κριτική. Πάντα απαιτείται διπλωματία όταν έχετε να κάνετε με έναν άνδρα Ποντικό! Αυτό γιατί είναι υπερβολικά ευαίσθητος σε κάθε είδους επίκριση, έμμεση ή άμεση! Χρειάζονται στοργική φροντίδα και είναι εύκολο να βγάλετε στην επιφάνεια την τρυφερή όψη τους. Απλώς αγαπήστε τους, αγαπήστε τους και θαυμάστε τους!!
Οι άνδρες Ποντικοί αποτελούν έξοχους συζύγους. Είναι ρομαντικοί και συναισθηματικοί με κείνους που αγαπούν και είναι στοργικοί και ευχάριστοι εραστές. Αν κερδίσετε την καρδιά τους, οι Ποντικοί είναι γενικά έντιμοι στις προθέσεις τους. Παίρνουν το γάμο στα σοβαρά και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μείνουν πιστοί. Οτιδήποτε έξω από το γάμο, θα μείνει εκεί. Ο γάμος τους πάντα θα είναι πιο σημαντικός από τις ερωτικές υποθέσεις τους! Επίσης σπανίως είναι ζηλότυποι, σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας. Με το σωστό άτομο, αποτελούν σπουδαίο σύντροφο.

2search.gr

:flipout: :flipout:

σε βλέπω γνώστη των θεμάτων της κινεζικής αστρολογίας .

Εγώ πάντως είμαι αρουραίος και για να σας καταπλήξω με τις γνώσεις μου είμαι και VISHAKHA ( στο ινδικό ωροσκόπιο ) .Επίσης στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν γυναίκα , δολοφόνος και ζούσα στην Αυστραλία γύρω στο 900 .

Τώρα εξηγείται γιατί δεν μου αρέσει ο Μάλερ , ενώ αντίθετα εκτιμώ πολύ τον Μάκη ( Χριστοδουλόπουλο ) και απολαμβάνω τα μεγάλα χιτς "φτιάξε μου ένα καφέ " , μαραμένη μου γαρδένια" κλπ

Στην Ινδικη κουλτουρα εφτασε η χαρη σου για να βρεις το καρμα σου???

... και απολαμβάνω τα μεγάλα χιτς "φτιάξε μου ένα καφέ " , μαραμένη μου γαρδένια" κλπ

Το έχεις σε γιαπωνέζικο? :BDGBGDB55:

Άμα'ν'είναι, να το κοπιάρω, να κατσικαλάρω και τους φωτισμούς, να πιώ και'να ρόσσο αντίκο...:HTEHEH56:

Το έχεις σε γιαπωνέζικο? :BDGBGDB55:

Άμα'ν'είναι, να το κοπιάρω, να κατσικαλάρω και τους φωτισμούς, να πιώ και'να ρόσσο αντίκο...:HTEHEH56:

κουφάλες γιαπωνέζοι . Ούτε ένα Κ2Η remaster δεν τουχουνε κάνει .

Βασίλη που χάθηκες ;

ΥΓ τι ρόσο αντίκο μας λές ; Βγάλε το Τσίβας το 12άρι ...

κουφάλες γιαπωνέζοι . Ούτε ένα Κ2Η remaster δεν τουχουνε κάνει .

Βασίλη που χάθηκες ;

ΥΓ τι ρόσο αντίκο μας λές ; Βγάλε το Τσίβας το 12άρι ...

Δεν είμαι τόσο προχωριμένος, μαλώνει και η μαμά μου... :grinning-smiley-043

Χαμένο κορμί
με λένε κι'αλήτη...:guitarist:

παίζει κάτι? θα ακούσουμε τίποτε?
να βάλω καφέ αύριο πρωί? -bye-

Μωρέ τραβάτε με κι ας κλαίω είστε όλοι σας!

Την επόμενη φορά που θα κάνετε παράπονα για υπερβολική ελαφρότητα, θα σας ποστάρω λινκ προς αυτό εδώ το θρεντ, να θυμηθείτε τι γράφετε...:devil-smiley-029:

Δεν είμαι τόσο προχωριμένος, μαλώνει και η μαμά μου... :grinning-smiley-043

Χαμένο κορμί
με λένε κι'αλήτη...:guitarist:

παίζει κάτι? θα ακούσουμε τίποτε?
να βάλω καφέ αύριο πρωί? -bye-

7-9 το πρωί ;:flipout:

Σοβαρά τώρα , αυτό το Σ/κ έχουμε μουσαφίρηδες , οπότε δύσκολα . Το επόμενο σίγουρα σε εσένα , ν´ακούσουμε και λίγο χαϊ εντ . Θα φέρω Βάγκνερ και Πανταζή .