Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Εφόσον η ομορφιά θωρείται ικανότητα .......

Μαλλον προσον θεωρειται θα ελεγα που μερικες φορες αν δεν το διαθετει καποιος δεν "παιρνει την δουλεια" ασχετα αν οι ικανοτητες του /της ειναι μεγαλυτερες απο αυτες της "ομορφης".........

Καταρχάς διαφωνώ ότι μπορεί να υπάρξει ένα "τέλειο" σύστημα σε αυτά τα πράγματα και όλα να λειτουργούν, όπως λες, "τέλεια".
Κατά δεύτερο λόγο, η συζήτηση άρχισε (άσχετη βέβαια με το αρχικό θέμα) από το εάν είναι σωστό η Μακρυπούλια να αμοίβεται τόσο, οπότε και προέκυψε η αντιπαραβολή με ένα "ιδανικό" σύστημα.

Εάν είναι "σωστό" και "ηθικό" να αμοίβεται τόσο δεν ξέρω. "Δίκαιο" δεν μπορώ να απαντήσω εάν είναι, γιατί τείνω να καταλήξω ότι το "δίκαιο" είναι μία α-νοητη έννοια όταν χρησιμοποιείται για ο,τιδήποτε άλλο από ένα σύμπλεγμα κανόνων.
Εκείνο στο οποίο σίγουρα συμφωνώ, είναι ότι αν μη τι άλλο, τέτοιες αμοιβές υπό την παρούσα κατάσταση στη χώρα μας, είναι προκλητικές.

το ίδιο πράγμα λέμε....

και εγώ δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει ένα ιδανικό σύστημα, οπότε η αντιπαραβολή δεν έχει λόγο ύπαρξης...

Σχετικά με την ομορφιά κλπ... υπάρχει ρατσισμός και τον έχω βιώσει... ξέρετε τι μπουρμπουάρ είχα χάσει στην καριέρα μου ως σερβιτόρος επειδή δεν είχα βυζιά;

Σχετικά με την ομορφιά κλπ... υπάρχει ρατσισμός και τον έχω βιώσει... ξέρετε τι μπουρμπουάρ είχα χάσει στην καριέρα μου ως σερβιτόρος επειδή δεν είχα βυζιά;

Ιδανική κοινωνία στην οποία ο σερβιτόρος θα φιλοδωρείται το ίδιο με την τροφαντή σερβιτόρα δεν μπορεί να υπάρξει.
Απλώς στην ιδανική κοινωνία τα εστιατόρια θα είναι σελφ-σέρβις.
Ή δεν θα υπάρχουν και καθόλου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Δεν θα υπάρχει "δουλευταράς/τεμπέλης", σε ένα ιδανικό σύστημα φαντάζομαι ότι ο καθένας θα τοποθετείται σε μια θέση βάσει των δεξιοτήτων του (δυσεφάρμοστο αυτό από μόνο του αλλά έστω ότι γίνεται, αν και αλήθεια δεν θα διαμαρτυρηθούν εκείνοι που βάσει δεξιοτήτων τοποθετήθηκαν να καθαρίζουν βόθρους; ), και θα υπάρχει φαντάζομαι ένα μέτρο αποδοτικότητας το οποίο όλοι, βάσει ενός συστήματος ποινών, θα πρέπει να πιάνουν.

Ένα μέτρο το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στον
1) Ανίκανο, οπότε θα είναι μία χαρούμενη κοινωνία, όπου το να είσαι ικανός σημαίνει ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο μιας και θα βγάζεις τη δουλειά σου γρηγορότερα.
2) Ικανό, όπου αυτόματα όσοι δεν είναι ανάλογα ικανοί υποφέρουν από τις ποινές, χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν, λόγω φύσης, στις προσδοκίες του κράτους.
Δηλαδή ένα παιδί με σύνδρομο down είναι καταδικασμένο να πεθάνει ή να καθαρίζει βόθρους για όλη του τη ζωή.

Εγώ αυτό το βλέπω ρατσιστικό. Μία κοινωνία ικανών, όπου αυτοί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν περιθωριοποιούνται.

"Δίκαιο" δεν μπορώ να απαντήσω εάν είναι, γιατί τείνω να καταλήξω ότι το "δίκαιο" είναι μία α-νοητη έννοια όταν χρησιμοποιείται για ο,τιδήποτε άλλο από ένα σύμπλεγμα κανόνων.

Positivist ; :ernaehrung004:

Κάτσε ρε φίλε με 500 ευρώ βάζεις βυζιά σήμερα

Αν είναι να χάνεις ένα πενηντάρι το μήνα

Σκέψου το

Σε δέκα μήνες απόσβεση!

:D

Επειδή παρεξηγήθηκαν τα γραπτά μου, εγώ δεν αναφέρθηκα στις Αμοιβές της Μακρυπούλια και γενικά στην "αξία" της και την "ταρίφα" της( τις οποίες και επικρίνω για λόγους πολλούς ,που τους ανεφερε και ο Αιμίλιος)

Τοποθετήθηκα λάθος υπερασπιζόμενος την γοητεία του ωραίου και το δικαίωμα στον θαυμασμό του.
Μόνον !!

Ομορφοι και όμορφες συντρόφοι/συντρόφισσες ,όλοι στον κοινό αγώνα,τώρα !!!!:Banane0: :ADFADF1:

Υ.Γ. Καταραμένη ομορφιά...:ears:

Δεν μπορείς να συγκρίνεις την ομορφιά ανόμοιων φύλων.

(εισαι χαμένος από χέρι...:smash:)

Καλά, ότι πάντα θα υπάρχουν γυναίκες που πετυχαίνουν τα πάντα με το... σπαθί τους είναι δεδομένο.
Το ότι έχουμε πιάσει την Μακρυκαπούλια είναι μία άλλη ιστορία. Ας πούμε ένα άλλο τυχαίο όνομα. Π.χ. Δημητρίου. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Στο Carrefour δεν θα πάει η Μακρυκαπούλια, θα πάει η εργατική τάξη επειδή είναι φτηνό.
Σε πληροφορώ ότι η κάθε Μακρυκαπούλια έχει τον δικό της μανάβη/μπακάλη/κρεοπώλη που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το καλό κρέας και να μην ψωνίσει από τον σωρό του Super Market.

Όχι η πολυεθνική.
Ο ξενοδόχος στο Dubai σε σχέση με κάποιους Έλληνες.
Τι να σου πω τώρα; Ότι πήγα τριήμερο στη Καστοριά και κυνηγούσα τον ξενοδόχο για να μου δώσει χαρτί τουαλέτας και σαπούνι για τα χέρια;

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι καθαρά καπιταλιστικό, έτσι; :p
Και στην Κίνα το παίζουν κομμουνιστές, δίνουν σε όλους από μία κούπα ρύζι, άσχετα με το κέρδος που φέρνουν στην επιχείρηση και τα λεφτά τα καρπώνεται ο επιχειρηματίας.
Εμείς μιλάμε για μία κοινωνία ίσων δικαιωμάτων. Όχι ισιώματος των πάντων.
Σε μία τέτοια κοινωνία, ο καθένας απολαμβάνει το αποτέλεσμα του έργου του. Όχι το αποτέλεσμα του έργου των άλλων. Αλλιώς εξαφανίζονται τα κίνητρα.

Ρε Μιχάλη κόλλησες στην μάρκα του σουπερ μαρκετ??? Οκ θα πάει στον τοπικό μπακάλη η Μακρυπούλια..... Που θα τον βρει ρε??? Τους έχουν ρημάξει όλους οι πολυεθνικές....

Και εγώ εχω πάει στο Dubai και δεν τρελάθηκα απο το "service" και εγώ έχω πάει στην Σάμο και δεν τρελάθηκα απο το service, επίσης...Έχω πάει όμως και στο Αίγιο και έχω πάθει πλάκα με το service...... Τι συζητάμε τώρα???

Στην Κίνα έχει σημασία τι το παίζουν ή τι είναι????

Επειδή παρεξηγήθηκαν τα γραπτά μου, εγώ δεν αναφέρθηκα στις Αμοιβές της Μακρυπούλια και γενικά στην "αξία" της και την "ταρίφα" της( τις οποίες και επικρίνω για λόγους πολλούς ,που τους ανεφερε και ο Αιμίλιος)

Τοποθετήθηκα λάθος υπερασπιζόμενος την γοητεία του ωραίου και το δικαίωμα στον θαυμασμό του.
Μόνον !!

Ομορφοι και όμορφες συντρόφοι/συντρόφισσες ,όλοι στον κοινό αγώνα,τώρα !!!!:Banane0: :ADFADF1:

Το θέμα δεν είναι, Δημήτρη, εάν καλώς θαυμάζουμε την ομορφιά, το οποίο είναι κάτι το αγνό, άδολο και ιδίως ...τsamba, αλλά το ότι ανέκαθεν υπήρχε χρηματιστήριο για αυτήν:

Παράδειγμα από τα άπειρα παρόμοια, η Ωραία της Βόννης τα χρόνια του Λούντβιχ, Babette Koch, κόρη πανδοχέα, όλως τυχαίως κατέληξε να παντρευτεί έναν κόμη. Δεν υπάρχει ο κόσμος όπου η ομορφιά απλώς θαυμάζεται.

Πάει ξεφύγαμε.....

Καταρχάς μακριά απο τον κώλο μας οι "τέλειες" κοινωνίες....Μου μυρίζει "αποστείρωση" και δεν μπορώ...

Δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία και ούτε ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει τέτοια... Οι κοινωνία είναι κάτι που ζυμώνεται και αφορά την δυναμική που έχει ο ανθρώπινος χαρακτήρας και παράγοντας.

Το τι θεωρώ εγώ "ομορφιά" για κάποιον άλλο μπορεί να είναι ασχήμια και ούτω κάθε εξής.... Σε μια κοινωνία που σέβεται τον άνθρωπο και δεν υποστηρίζει τον "ισχυρό", όπως σήμερα(κοινωνικός Δαρβινισμός), θα πρέπει να έχουν όλοι τα ίδια ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ δικαιώματα έτσι??? Συμφωνούμε μέχρι εδώ...??

Ωραία.

Μεγάλη συζήτηση το ποιος πρέπει να αμείβεται περισσότερο απο τον άλλο. Επίσης μεγάλη συζήτηση και αν υπάρχει το δικαίωμα στην τεμπελιά(που γα μένα υπάρχει και θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα)....

Τεσπά.

Μόνον !!

Καλά εσένα θα σε πετύχω στα "γνωστά" μέρη..... :))

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Ρε Μιχάλη κόλλησες στην μάρκα του σουπερ μαρκετ??? Οκ θα πάει στον τοπικό μπακάλη η Μακρυπούλια..... Που θα τον βρει ρε??? Τους έχουν ρημάξει όλους οι πολυεθνικές....

Ε, τι να κάνουμε τώρα... Η Μακρυπούλια φταίει και για αυτό; :p

Και εγώ εχω πάει στο Dubai και δεν τρελάθηκα απο το "service" και εγώ έχω πάει στην Σάμο και δεν τρελάθηκα απο το service, επίσης...Έχω πάει όμως και στο Αίγιο και έχω πάθει πλάκα με το service...... Τι συζητάμε τώρα???

Gotcha! Να ο καπιτάλας! Εγώ δεν έχω πάει, τυχαία ανέφερα το μέρος. :rofl:

Στην Κίνα έχει σημασία τι το παίζουν ή τι είναι????

Ε πως; Δεν είναι η κοινωνία όπου όλοι πληρώνονται το ίδιο ασχέτως με το πόσο ικανοί είναι ή το πόσο πλούτο παράγουν;
Αυτό δεν θα το καρπωθεί ο επιχειρηματίας τελικά;
Γιατί αυτός που θα παράγει πολλαπλάσιο πλούτο από αυτά που απολαμβάνει δεν θα κερδίσει κάτι, ενώ αυτός που δεν παράγει ανάλογα θα φάει πόδι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Ν

Ε πως; Δεν είναι η κοινωνία όπου όλοι πληρώνονται το ίδιο ασχέτως με το πόσο ικανοί είναι ή το πόσο πλούτο παράγουν;
Αυτό δεν θα το καρπωθεί ο επιχειρηματίας τελικά;
Γιατί αυτός που θα παράγει πολλαπλάσιο πλούτο από αυτά που απολαμβάνει δεν θα κερδίσει κάτι, ενώ αυτός που δεν παράγει ανάλογα θα φάει πόδι.

Είπα εγώ το αντίθετο???

Και εκεί λοιπόν η μεσαία τάξη γιγαντώνεται και θα ξεκινήσουν(έχουν ήδη) να δυσανασχετούν και να βγαίνουν στους δρόμους, κλπ κλπ....

ΟFF.Τ Ξέρετε οτι η Κίνα παρέμεινε σε σταθερή τιμή η ανάπτυξη της όλο το 2011??OFF.T

Το θέμα δεν είναι να περάσουμε απο το ένα μέρος στο αντίθετο (τηλεπαρουσιάστριες με τρελούς μισθούς λόγω ομορφιάς), έτσι δεν είναι....??

Όχι.
Το θέμα είναι να πάρουμε χαμπάρι ότι κάθε σύστημα έχει τις τρύπες του και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που τις ξέρουν.
Τώρα, είναι η παρουσιάστρια με τον ωραίο κώτσο ή ο εργοστασιάρχης με τις 300 θέσεις εργασίας, για εμάς δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν πρόκειται να γίνουμε τίποτα από τα δύο.