Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Δυστυχως η ιστορια αποδεικνυει οτι ο πολιτης εισπραττει τοση δημοκρατια οση του προσφερει το κομμα της επιλογης του και οχι οση δημοκρατια θα επρεπε να απαιτει.

Αποδειξη του πιο πανω ειναι οτι παλι αυτοι θα κυβερνησουν.

Αν η Ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε και παλι θα κυβερνησουν αυτοι,τι πρεπει να γινει για να απαιτησει ο πολιτης αυτα που πρεπει;

Θα φτάνουμε σε επανάσταση και εμφυλίους μέχρι να το απαιτήσουμε. Δεν βλέπω άλλο τρόπο εκτός αν περιμένεις η εξουσία από μόνη της να παραδώσει τα όπλα.

Αυτο εννοω και γω.

Ασφαλως και δεν περιμενω καμια εξουσια να παραδωσει απο μονη της τα οπλα.

Και ματια 14 σ'αυτους που θα αποκαλουνται "ιδανικοι" ηγετες,εαν και εφ'οσον καποτε κυβερνησουν.

Διοτι,κακα τα ψεματα,καποιοι υποψηφιοι "ιδανικοι" ηγετες δεν φαινεται να θελουν να κυβερνησουν ποτε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πολύ ωραία.....

Βλέπω ήδη λοιπόν μια κοινή βάση....

Περισσότερη Δημοκρατία. Άρα αυτή που έχουμε δεν μας κάνει, σωστά??

Για εμένα λοιπόν η διεκδίκηση "περισσότερης" Δημοκρατίας, περνάει απο το στάδιο της αλλαγής Συντάγματος, σαν πρώτο βήμα. Δεύτερον, αλλαγή πολιτεύματος σε άμεση Δημοκρατία. Και τρίτον δημιουργία τοπικών "εκλογικών" τμημάτων σε κάθε περιφέρεια, ,νομό, πλατεία, κλπ.....με ιεραρχική δομή.

Πολύ ωραία.....

Βλέπω ήδη λοιπόν μια κοινή βάση....

Περισσότερη Δημοκρατία. Άρα αυτή που έχουμε δεν μας κάνει, σωστά??

Για εμένα λοιπόν η διεκδίκηση "περισσότερης" Δημοκρατίας, περνάει απο το στάδιο της αλλαγής Συντάγματος, σαν πρώτο βήμα. Δεύτερον, αλλαγή πολιτεύματος σε άμεση Δημοκρατία. Και τρίτον δημιουργία τοπικών "εκλογικών" τμημάτων σε κάθε περιφέρεια, ,νομό, πλατεία, κλπ.....με ιεραρχική δομή.

Στο πρώτο συμφωνώ με τα μπούνια... το δεύτερο το θεωρώ ανέφικτο...

αμεσότερη ναι, άμεση δεν γίνεται...

Εννοείται ότι θέλει αλλαγή Συντάγματος, το παραπάνω με την δέσμευση των κυβερνήσεων και το δημοψήφισμα πρέπει να μπουν στο Σύνταγμα. Όλα τα άλλα παίρνουν τον δρόμο τους αρκεί να συμμετέχει και να ελέγχει ο πολίτης. Φυσικά χωρίς να σταματά να απαιτεί περισσότερη δημοκρατία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν ο λαός αρχίσει να απαιτεί διαρκώς όλο και περισσότερη δημοκρατία. Ένα βήμα θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση να είναι δεσμευμένη απέναντι στο πρόγραμμα της. Αν την στηρίξει ο λαός για τα 5 πράγματα που θα κάνει, αυτά και μόνο θα πρέπει να κάνει. Αν πρέπει να γίνει κάποιο 6ο, αυτομάτως θα πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Με έναν τέτοιο τρόπο (μόνο με απαίτηση του λαού μπορεί να έρθει) ο πολίτης συμμετέχει και έχει και ευθύνη για τις αποφάσεις του. Μαθαίνει να λειτουργεί δημοκρατικά και ελέγχει και την εξουσία μέχρι να καταφέρει να την καταργήσει. Σταδιακά έχει την δυνατότητα να φτάσει σε μια ιδανική κοινωνία, άσχετα του πως την οραματίζεται κανείς.

Θα μπορούσε, παράλληλα με τις εκλογές, συγκεκριμένες προτάσεις των υποψηφίων συνδυασμών να μπαίνουν ως ερωτήσεις δημοψηφίσματος, και να μην είναι δυνατή η παρέκκλιση από αυτές. Δεν μπορεί να έχουμε τον λαό να δίνει μια εντολή εν λευκώ και ταυτόχρονα τον πολιτικό να δίνει, ατιμώρητα, ακάλυπτες επιταγές προκειμένου να επιτύχει την εκλογή του. Εδώ ακόμη και σε εκλογές ανάδειξης αναθεωρητικής βουλής, εν λευκώ ψηφίζουμε, δίχως να έχουμε καν λόγο στις αναθεωρήσεις!
Και εάν είναι ο λαός μας τόσο ηλίθιος που δεν μπορεί να καταλάβει πως όποιος του έλεγε πως λεφτά υπάρχουν, ψευδόταν στα μούτρα του, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ρήτρες που να τον προστατεύουν. Αυτό το περίφημο, πως "κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει" δεν νοείται να λέγεται από τα λάθος χείλη για να απαλλάξει τους ψεύτες!

Last edited:
Οκ. Έτσι και αλλιώς έθεσα την άποψη μου.

1. Αλλαγή Συντάγματος λοιπόν.

2. Αναδιανομή του πλούτου(μέσω φορολόγησης των πλουσίων, κλπ).

3. Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους.

4. Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Ηλεκτρισμός, Νερό.

Καλά πάμε??

Και πολλα λες.Μακαρι να γινονταν αυτα και κανεις δεν θα ηθελε τιποτα αλλο :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Θα μπορούσε, παράλληλα με τις εκλογές, συγκεκριμένες προτάσεις των υποψηφίων συνδυασμών να μπαίνουν ως ερωτήσεις δημοψηφίσματος, και να μην είναι δυνατή η παρέκκλιση από αυτές. Δεν μπορεί να έχουμε τον λαό να δίνει μια εντολή εν λευκώ και ταυτόχρονα τον πολιτικό να δίνει, ατιμώρητα, ακάλυπτες επιταγές προκειμένου να επιτύχει την εκλογή του. Εδώ ακόμη και σε εκλογές ανάδειξης αναθεωρητικής βουλής, εν λευκώ ψηφίζουμε, δίχως να έχουμε καν λόγο στις αναθεωρήσεις!
Και εάν είναι ο λαός μας τόσο ηλίθιος που δεν μπορεί να καταλάβει πως όποιος του έλεγε πως λεφτά υπάρχουν, ψευδόταν στα μούτρα του, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ρήτρες που να τον προστατεύουν. Αυτό το περίφημο, πως "κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει" δεν νοείται να λέγεται από τα λάθος χείλη για να απαλλάξει τους ψεύτες!

Δεν έχω αντίρρηση, κάτι τέτοιο λέω με την δέσμευση των κυβερνήσεων απέναντι στο πρόγραμμα τους και το δημοψήφισμα αν πρέπει να γίνει κάτι πέρα από αυτό. Αν χρειάζεται δημοψήφισμα προεκλογικά, no problem ακόμα καλύτερα. Πολλά μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να γίνουν. Το σημαντικό για μένα είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα, όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία.

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Καλά πάμε??

Νομίζω υπεραπλουστεύουμε, αφού δε λαμβάνουμε υπ'όψιν τον άνθρωπο ως ψυχολογία. Ακόμη κι αν γίνουν όλα αυτά, θα ξανάρθει κάποτε η ανάγκη στον άνθρωπο να έχει την τάση να ξεχωρίζει από τον δίπλα του που ενδεχομένως κοπιάζει λιγότερο. Στην αρχή ως φήμη, στη συνέχεια ως χρήμα.

Έτσι θα ξαναδημιουργηθούν οι βάσεις για έναν νέο καπιταλισμό, που θα ξαναανθίσει, θα σκοντάψει αδιέξοδα που είναι αναπόσπαστο τμήμα του, και θα ξαναδύσει.

Νομίζω ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να κάνει τον ίδιο κύκλο για πάντα.

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Καλά πάμε??

Εσύ βιάζεσαι μαναμ. :flipout:
Καλά τα λες αλλά πρέπει να συμφωνήσουν οι πολλοί. Εγώ συμφωνώ οι άλλοι??
Σημασία έχει να μπει το νερό στο αυλάκι, μετά κάπου θα πάει. Πρέπει να αρχίσει η διαδικασία να δουλεύει δημοκρατικά η κοινωνία, έστω και με μικρά βήματα. Μέσα από εκεί μαθαίνει και ο πολίτης να λειτούργει δημοκρατικά. Τώρα αν διαχωριστή η εκκλησία με το κράτος αύριο ή σε 10 χρόνια δεν με νοιάζει, λογικά κάποια στιγμή (μαζί θα το αποφασίσουμε) θα γίνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Νομίζω υπεραπλουστεύουμε, αφού δε λαμβάνουμε υπ'όψιν τον άνθρωπο ως ψυχολογία. Ακόμη κι αν γίνουν όλα αυτά, θα ξανάρθει κάποτε η ανάγκη στον άνθρωπο να έχει την τάση να ξεχωρίζει από τον δίπλα του που ενδεχομένως κοπιάζει λιγότερο. Στην αρχή ως φήμη, στη συνέχεια ως χρήμα.

Έτσι θα ξαναδημιουργηθούν οι βάσεις για έναν νέο καπιταλισμό, που θα ξαναανθίσει, θα σκοντάψει αδιέξοδα που είναι αναπόσπαστο τμήμα του, και θα ξαναδύσει.

Καλά. Το τι μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα Maestro δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανείς.

Συμφωνείς εν πάση περιπτώσει με τα μέτρα αυτα σαν μία κοινή βάση???

(δεν τελείωσαν τα μέτρα, don't worry).....χαχα!!!

Μα δεν πρόκειται να ξεφύγουμε ποτέ από τον καπιταλισμό βρε...

Αυτά που θέτει ο Αιμίλιος προσωπικά τα θεωρώ εφικτά εντός του καπιταλισμού ή τουλάχιστον πρέπει να τα κάνουμε εφικτά καθώς κάτι άλλο εκτός καπιταλισμού δεν πρόκειται να δούμε.

Σε πρώτη φάση αποφασίστε να πάτε να ψηφίσετε.....

Τα ίδια άκουγα στα αμφιθέατρα πριν 22 χρόνια. Τα ίδια θα ακούω και σε 20 χρόνια από τώρα.

Καλά πάμε??

Το πρώτο είναι αυτονόητο, αλλά πολλά από αυτά που βάζεις προηγουμένως απαιτούν όχι αναθεώρηση αλλά ανατροπή του ισχύοντος.

Το 2ο επίσης, είναι ένα ζητούμενο που δεν μπορεί να υπάρξει μόνο του, δίχως να μεταβληθεί ριζικά η οικονομία της χώρας. Βέβαια αυτό με τη σειρά του είναι περίπου αδύνατον εάν δεν συνοδευτεί με ανάλογες κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός εάν μιλήσουμε για μια χώρα που θα κλειστεί σε μια γυάλα.

Το 3ο, γιατί παρεμβάλλεται; Εντάξει σωστό είναι να γίνει, αλλά δεν είναι και βασικό θέμα στην τεράστια ατζέντα προβλημάτων της χώρας. Από απωθημένο το 'βαλες;

Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Σε πρώτη φάση αποφασίστε να πάτε να ψηφίσετε.....

Τα ίδια άκουγα στα αμφιθέατρα πριν 22 χρόνια. Τα ίδια θα ακούω και σε 20 χρόνια από τώρα.

Το βασικό που πρέπει να αλλάξει, είναι ο τρόπος των εκλογών. Δεν έχει νόημα να πάω να ψηφίσω για να επιλέξω μεταξύ 4 δεδομένων υποψηφίων και να τους δώσω μια εν λευκώ εντολή για 4 χρόνια.