Γιός βουλευτή

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ευγενικός αν τον ενοχλεί κάτι...

Νομιζω αυτο που γραφεις ειναι λαθος. Μπορουμε παντα να ειμαστε ευγενικοι. Εκει ειναι ολη η μαγκια. Αλλα αποδεικνυεται δυσκολο για καποιους....

Aγαπητέ McZab
Kατανοώ τον θυμό τών ´επαναστατημένων μετεφήβων´ανεξαρτήτως ηλικίας (κάτι σάν παρατεταμένη εφηβεία διαρκείας)ειδικά μάλιστα όταν νοιώθουν ότι με έναν τρόπο απορρίπτονται.Σύνηθες φαινόμενο .Πάντα οι ´ιδεολόγοι´ αισθάνονται τελικά ολομόναχοι σε αυτή την ζωή
Κατανοώ και τήν εκτόνωση τού θυμού τους όταν βρίσκονται σέ πολύ δύσκολη ιδεολογική θέση.
Κατανοώ επίσης πώς όταν αυτή η ιδεολογική θέση δέν μπορεί να σταθεί μέ επιχειρήματα γράφονται λίβελοι.Η άλλες φορές αντί λιβέλου χαρακτηρίζονται ´γελοίοι´ άνθρωποι αξιοσέβαστοι επειδή θεωρούν ότι πάνω στο κουμπούρι ενός ´επαναστάτη´αληταρά μπορεί να πέσει ο αθώος γιός τους-Λέγε με Κώστας Λυμπερόπουλος-..Πώςλέγαμε Θάνος Αξαρλιάν???
Κατανοώ επίσης ότι μπορεί μερικές ερωτήσεις να εκλαμβάνονται ως ´ανακριτικές´,όπως επίσης και οι μή-απαντήσεις να εκλαμβάνονται ως υπεκφυγές.Βέβαια δέν υπήρξε πουθενά ταύτισις με τον ´ληστή´.Αλλά ως γνωστόν λειτουργούν και οι μηχανισμοί τής προβολής...
Κατανοώ επίσης από ´επαναστατημένους μετ-εφήβους´να θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι υποστηρίζουν τό ´κράτος τους´.
Κατανοώ ακόμα και τήν άρνηση κριτικής από ´αριστερούς πού ψηφιζουν σχετικά και όχι φανατικά´.Ο καθείς και η ιστορία του και ο τρόπος πού έχει δεχτεί και ζήσει την βία ή και έχει αναθεωρήσει τίς απόψεις περί βίας μεγαλώνοντας ο ´συμβιβασμένος´
Κατανοώ ακόμα και τήν αμφιθυμία που μπορεί να επιδεικνύεται όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε συζητήσεις σε ένα φόρουμ επειδή δεν έχουν το ´βάθος´τής προσωπικής συζήτησης και ανάλυσης ,αλλά παρ´όλα αυτά τελικά όχι μόνον συμμετεχουν αλλά καί γράφουν την γνώμη τους και με επιθετικό τρόπο.Ουδέν θέμα επ´αυτού.
Κατανοώ ακόμα και ´αντεξουσιαστές´να επιζητούν διαχειριστική συμπαράσταση....Οπως επίσης και να ερμηνεύουν την μικροαστική υποστήριξη μερίδας τού λαού πρός την 17 Ν ως πράξη επικροτήσεως τών ενεργειών της..άρα επαναστατική.Μόνον πού η μικροαστική υποστήριξη γίνεται απο την ασφάλεια τού σπιτιού τους.
Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Αμερική όπου πολλοί πολίτες επικροτούν τήν αυτοδικία και τήν κατοχή όπλων.Πρωτεργάτης ο γνωστός ηθοποιός Μακαρθιστής,ο μακαρίτης ο Τσάρλτον Ιστον..Ξέρω και αυτό ´αχταρμάς´είναι.
Σέβομαι το δικαίωμα τού ατόμου(άν και με τίς σύγχρονες θεωρίες το άτομο τής μετα-νεωτερικής εποχής,στρέφεται εν είδει σολιψισμού μόνον στον εαυτό του οπότε μπορεί να ονειρεύεται ως Ναπολεων επαναστάσεις μόνο του με τά κουμπούρια του...)να υποστηρίζει ότι θέλει και όπως το θέλει.Φυσικά θα υπάρχει και καυστικός αντίλογος.
Τέλος δεχόμεθα και συμβουλές απο νεωτέρους..Ως εκ τούτου ξαναδιαβάζω τούς ´Δαιμονισμένους´τού ´αντιδραστικού´Ντοστογιέφσκυ..Εκεί έχουν απαντηθεί πολλά....Ελπίζω να μήν χρειαστεί άλλη ανταλλαγή απόψεων γιατί είμαι πλήρης κατανοήσεως πρός τούς μετεφήβους και ως εκ τούτου δέν χρειάζεται επανάληψις.
Καληνύχτα και Καλή Τύχη.
Ευτυχώς θα απουσιάζω από την ´ανατροπή ´τού Κράτους από τούς ´έμμεσους συνεργάτες ´τού κράτους.

ρε σεις το θυμαμαι σαν τωρα στο Ντοκυμαντερ με τον Μαικλ Μουρ του χανε φυγει τα τσιτσα με της ερωτησεις ......

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ κι εγώ τρομοκράτης, ληστής, συνοδοιπόρος και εν δυνάμει αυτουργός (φυσικός κιόλας-ούτε καν ηθικός) της επόμενης
ληστείας ή άλλης αξιόποινης πράξης από τους φίλους συμφορουμίτες να σημειώσω εδώ μια πασίγνωστη αλήθεια που αποτελεί κοινή παραδοχή
εδώ και εκατοντάδες χρόνια για όσους ασχολούνται με το πρόβλημα της βίας και ειδικότερα της πολιτικής βίας: ότι δηλαδή στην ιστορία των
επαναστάσεων και των εξεγέρσεων όλες μα όλες οι επαναστατικές οργανώσεις, κινήματα και ομάδες κατέφυγαν στις ληστείες (απαλλοτριώσεις τις ονόμαζαν) για να εξασφαλίσουν τα μέσα για τη δράση τους (όπλα, κρησφύγετα, εξοπλισμό, αυτοκίνητα κ.λ.π). Εξασφάλιζαν τα μέσα για τη δράση τους από το πεδίο της μάχης και από τον αντίπαλο. Αυτό το θεωρούσαν τιμή τους γιατί με τον τρόπο αυτό αποδείκνυαν την αυτοτέλειά τους, αποδείκνυαν την αυτονομία τους, αποδείκνυαν ότι ήταν ανεξάρτητες από συμφέροντα και δεν ήταν υποκινούμενες. Πώς αποσπούσαν τα όπλα τους οι οπλαρχηγοί του 1821; Με το πλιάτσικο από τον εχθρό. Το έκαναν οι οργανώσεις της εθνικής αντίστασης, οι μπολσεβίκοι, το κούρδικο αντάρτικο,
τα αντάρτικα της Λατινικής Αμερικής, οι αναρχικοί της Ισπανίας και βεβαίως οι αντίστοιχες οργανώσεις ένοπλης προπαγάνδας της Δυτικής Ευρώπης, η RAF, η Action Direct και οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει και δεν υπήρξε γι αυτές τις ομάδες. Άρα στα πλαίσια της συνολικής τους δράσης εφ' όσον αυτή χαρακτηρίζεται πολιτική τότε και οι ληστείες και οι άλλες βίαιες ενέργειες χαρακτηρίζονται πολιτικές ενέργειες, πολιτικά εγκλήματα για το εκάστοτε ισχύον ποινικό δίκαιο αλλά πάντως πολιτικά. Να διευκρινίσω εδώ ότι μιλάω γενικά, δεν μιλάω για τον υιό Βούτση για τη δράση του οποίου δεν μπορώ να πω τίποτα διότι έχω πλήρη άγνοια της υπόθεσης και θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση.

Πολύ σοβαρός αντίλογος.
Βέβαια και οι ακροαριστερές οργανώσεις πλήρωσαν ακριβά το τίμημα,παρ´ότι δεν θά τίς ταυτίσω με άλλα λαϊκά κινηματα.Και οι περισσότεροι από τούς συμμετέχοντες στίς ακροαριστερές οργανώσεις τής εποχής., ως πολιτκή στάση ,στάθηκαν όρθιοι ακόμα και μέχρι τήν βιολογική τους εξόντωση(γνωστές ´αυτοκτονίες στά λευκά κελλιά´κ.λ.π.)..
Εχει βέβαια ενδιαφέρον η μετεξέλιξη ορισμένων όπως τού Τόνι Νέγκρι πού στο τελευταίο του βιβλίο έχει μετατραπεί σχεδόν σε απολογητή τής παγκοσμιοποίησης.

Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

ελα ρε συ τον ανθρωπο...ακομη στην εγγυηση ειναι.......

Αυτος μονο αν αυτοπυροβοληθει θα αποδημησει.......

Βεβαια με τοσα οπλα γυρω του δεν μπορει......καποιο θα φιλοτιμηθει :rifle:

Αγαπητέ Σπύρο,
Γνωρίζεις ότι η θέση του κατηγόρου είναι πιο εύκολη από αυτή του κατηγορουμένου οπότε και επιλέγεις την πρώτη με εξαιρετική ευελιξία παρόλο που ταυτόχρονα κατηγορείς εμένα για υπεκφυγές. Ενδιαφέρουσα στάση αλλά όχι πρωτότυπη.
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η ψυχιατρική αντιμετώπιση, σαν γνωμάτευση, ενός καθαρά πολιτικού ζητήματος. Η απόδοση της διάθεσης ανατροπής στην μετ-εφηβεία και όχι στη λογική ας πούμε. Αλλά δυστυχώς ούτε αυτή είναι πρωτότυπη αντιμέτωπιση.
Βλέπεις, κάποια στιγμή φτάνεις σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Εκεί άλλοι επιλέγουν σαν "όπλο" τους πύρινους λόγους κατά πάντων, την κριτική και την ανάλυση, την καθοδήγηση, ακόμα και τις ανίερες συμμαχίες για να φτάσουν εκεί που θέλουν.
Άλλοι πάλι με τις μετεφηβικές εμμονές τους προσπαθούν (χωρίς να καταφέρνουν απαραίτητα) με πιο δραστικές μεθόδους, πολλές φορές με τη βία (ναι με τη βία έγραψα) χωρίς όμως ιδεολογικό έλλειμα, να φτάσουν στο στόχο τους. Ο καθένας διαλέγει το μονοπάτι του. Και τα δύο, κάπου στη μέση Σπύρο έχουν έναν καναπέ. Άλλοι βολεύονται, και άλλοι συνεχίζουν. Το που ανήκει ο καθένας δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε εγώ να το γνωρίζουμε παρά μόνο για τους εαυτούς μας.
Η μεγάλη διαφορά ξέρεις ποια είναι? Ότι τους πρώτους δεν τους ενδιαφέρει να φτάσουν στο σκοπό τους αλλά να μην φτάσουν "μόνοι" και "ερήμην". Οι δεύτεροι δεν περιμένουν και δεν χρειάζονται έγκριση για να φτάσουν. Τους αρκεί που έφτασαν.

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, για να καταλάβει και ο Σωκρατίδης τη διαφορά επιτέλους, αυτό που δεν περίμενα είναι η κλήση μου σε απολογία και μάλιστα από εσένα. Εκτός και αν ο ρόλος σου στο forum έχει αλλάξει και δεν το γνωρίζω ή εμπεριέχεται στα καθήκοντα του supreme member.

Αγόρι μου έχω πουληθεί στην ´πλουτοκρατία´.Με τρομοκράτησε η Ασφάλεια όταν ήμουν μικρότερος πού με σέρνανε γιά νά μού εκφράσουν τήν ´αγάπη´τους καί συμβιβάστηκα......................
Οσο για τούς καναπέδες άστο καλύτερα .
Υπάρχουν και άλλα πράγματα πού θά τα καταλάβεις αργότερα.Αρχες και αξίες πού ο καθένας κρατάει στην ζωή του,στήν δουλειά του πέρα από τίς θεωρίες ή πιθανώς καί λίγο επηρεασμένος απ´αυτές..
Ας δοθεί ένα τέλος στήν όλη ιστορία γιατί είμαστε σε διαφορετικές πλευρές σέ πολλά επίπεδα.Ας το πούμε σοβαρή διαφωνία για να κλείσει το θέμα...
Καλημέρα.

Εγώ θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα στο θέμα. Δηλ.
1. Την άμεση πλέον σύνδεση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (τουλάχιστον αυτών που αποκαλούνται έτσι κι όχι του ΚΚΕΜΛ, ΜΛΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, ΟΣΕ) με πράξης του κοινού ποινικού δικαίου, που δεν έχουν άμεση σύνδεση με την πολιτική έκφραση. (Δημητράκης, Βούτσης).
2. Στη στάση του πατέρα Βούτση, η οποία δείχνει (λέω δείχνει και όχι αποδεικνύει) ότι θα κινηθεί προς την υιοθέτηση περί πολιτικής δίκης κι όχι κάτι άλλο.

Και τα δυο δεν μου αρέσουν καθόλου.
Θέλω να βλέπω τους αριστεριστές φοιτητές μου ως αγωνιστές και όχι φτυσμένους από τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλω να βλέπω μια αριστερά, η οποία να έχει τα ίδια δεδομένα κρίσης και αξιολόγησης για όλους ανεξάρτητα από ιδεολογία και πολιτική τοποθέτηση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Αριστερά κατάγγέλλει την όποια δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά για Χ πράξεις και ενέργειες και όταν βρεθεί μπροστά στα ίδια, τότε ζητά ιδεολογικό άλλοθι.

ΥΣΤ. Τα παραπάνω δεν στρέφονται εναντίον κανενός μέλους του avclub. Και παρακαλώ τη διαχείρηση να μην επέμβει όσο ο διάλογος συνεχίζεται σε καλό ή ανεκτό επίπεδο. Και ζητώ από τον κο Σωκρατίδη την κατανόησή του για τη θέση μου αυτή. Ευχαριστώ.

Τέλος καλό, όλα καλά; Μακάρι.

Θέλω όμως, να συνοψίσω κάποια πράγματα, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:

Ο καθένας μπορεί εδώ να αναπτύξει τη γνώμη μου τα για κάτι στο βαθμό που επιθυμεί. Κάθε άλλος μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις, και αν ο πρώτος το επιθυμεί, να απαντήσει. Αυτά είναι προφανή. Αυτό μεταφράζεται στο ότι κανείς δεν κάθεται σε εδώλιο κατηγορουμένου, ούτε και σε έδρανο δικαστή. Μάλλον δεν είναι και τόσο προφανές ότι αν κάποιος δεν απαντήσει σε κάτι, δεν έχουμε δικαίωμα να ερμηνεύσουμε τη σιωπή του.

Επίσης προφανές είναι δεν απαγορεύεται η υποστήριξη ακραίων φαινομένων ή η εντελώς διαφορετική οπτική από αυτή της κοινής γνώμης. Εύλογα, τέτοιες απόψεις θα υποστούν έντονη κριτική. Και αυτή δεκτή και αναμενόμενη. Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι η επίθεση κατά του προσώπου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει τις απόψεις των άλλων στην ηλικία, το συμφέρον, την οικονομική κατάσταση, την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο. Ούτε να κατατάσσει τους άλλους σε ψευτο-Χ, Υ-κράτες, βολεμένους και άλλες "δημοκρατικές δυνάμεις".

Αυτή είναι η δική μου αντίληψη περί κατάθεσης απόψεων και προσβολής μελών. Νομίζω ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τόσο δύσκολο να διακρίνουμε τη διαφρορά και να φερθούμε αναλόγως.

...
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει τις απόψεις των άλλων στην ηλικία, το συμφέρον, την οικονομική κατάσταση, την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο.
...

Σωστό! Αλλά προφανώς, εννοείς να του το πεί κατάμουτρα, π.χ. "το λες γιατί ίσαι βολεμένος" ή "το λες γιατί είσαι μικρός ακόμα"...
Γιατί στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι αυτά ακριβώς διαμορφώνουν τις απόψεις... η ηλικία, η οικογένεια, το συμφέρον, το μορφωτικό επίπεδο...

Τέλος καλό, όλα καλά; Μακάρι.

Θέλω όμως, να συνοψίσω κάποια πράγματα, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:

Ο καθένας μπορεί εδώ να αναπτύξει τη γνώμη μου τα για κάτι στο βαθμό που επιθυμεί. Κάθε άλλος μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις, και αν ο πρώτος το επιθυμεί, να απαντήσει. Αυτά είναι προφανή. Αυτό μεταφράζεται στο ότι κανείς δεν κάθεται σε εδώλιο κατηγορουμένου, ούτε και σε έδρανο δικαστή. Μάλλον δεν είναι και τόσο προφανές ότι αν κάποιος δεν απαντήσει σε κάτι, δεν έχουμε δικαίωμα να ερμηνεύσουμε τη σιωπή του.

Επίσης προφανές είναι δεν απαγορεύεται η υποστήριξη ακραίων φαινομένων ή η εντελώς διαφορετική οπτική από αυτή της κοινής γνώμης. Εύλογα, τέτοιες απόψεις θα υποστούν έντονη κριτική. Και αυτή δεκτή και αναμενόμενη. Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι η επίθεση κατά του προσώπου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει τις απόψεις των άλλων στην ηλικία, το συμφέρον, την οικονομική κατάσταση, την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο. Ούτε να κατατάσσει τους άλλους σε ψευτο-Χ, Υ-κράτες, βολεμένους και άλλες "δημοκρατικές δυνάμεις".

Αυτή είναι η δική μου αντίληψη περί κατάθεσης απόψεων και προσβολής μελών. Νομίζω ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τόσο δύσκολο να διακρίνουμε τη διαφρορά και να φερθούμε αναλόγως.

Πεστα ομως Λευτερη γιατι εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε για αφορισμους ιδεων, συνολικους χαρακτηρισμους (οι ψευτοπροοδευτικοι κτλ) και αν δε συμετεχουμε ολοι σε αυτες τις συζητησεις δεν ειναι γιατι δεν εχουμε τι να πουμε, αλλα γιατι το αποτελεσμα μιας τετοιας συζητησης ειναι δυσαναλογα μικρο με το κοστος της αντιπαραθεσης on air. Κοινως δε βγαινει τιποτε και τσαμπα χαλαμε τη ζαχαρενια μας. Τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι κατεχουν την ιδεολογικη "αληθεια" να υπενθυμησω οτι η α"αληθεια" δεν ειναι μια σε πολυ σοβαροτερα θεματα.
Τωρα αν 5 μελη θεωρουν οτι εκφραζουν ιδεολογικα το forum και αλληλοσυγχαιρονται στα Thread που ανοιγουν και οι ιδιοι συνεχιζουν, να τους πω οτι πρεπει να σκεφτουν την πιθανοτητα να τους διαβαζουμε με κατανοηση. Και αν η λεξη κατανοηση ενοχλει, κοιταξτε λιγα Post πιο πανω.