Γιός βουλευτή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Σωστό! Αλλά προφανώς, εννοείς να του το πεί κατάμουτρα, π.χ. "το λες γιατί ίσαι βολεμένος" ή "το λες γιατί είσαι μικρός ακόμα"...
Γιατί στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι αυτά ακριβώς διαμορφώνουν τις απόψεις... η ηλικία, η οικογένεια, το συμφέρον, το μορφωτικό επίπεδο...

Μέχρι τώρα,η ιστορία δείχνει,ότι βασικά η θέση/στάση/άποψη διαμορφώνεται απο τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες κι όχι απο μικρόκοσμους με την παραπάνω έννοια.Το οικογενειακό περιβάλλον,παίζει το ρόλο του αλλά δεν είναι καθωριστικό σε καμία περίπτωση.
Για μένα το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με τον πατέρα κι ο τίτλος του θέματος αποπροσανατολίζει απο την ουσία του προβλήματος,δεδομένου ότι πρόκειται για γενικότερο κοινωνικό φαινόμενο.Μπορεί να μην ληστεύουν όλοι τράπεζες,αλλά απο τον ίδιο "θυμό" υποκινούνται πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες αποτελούμενες απο νέους ανθρώπους.
Οργισμένοι νέοι,χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα κι υπόβαθρο(απλά δηλώνουν κάτι),με διάθεση να εκδηλωθούν βίαια,να τα "σπάσουν" σαν αντίδραση στα αδιέξοδα τα δικά τους και της κοινωνίας μας.
Πόσο μακρυνή είναι άραγε η απόσταση (με την έννοια του αρχικού ερεθίσματος της αδιέξοδης οργής) μεταξύ ενός χούλιγκαν που σπάει ότι βρεί μπροστά του,μαχαιρώνει,δολοφονεί τους "αντιπάλους" του κι ενός που ληστεύει μιά τράπεζα η πυροβολεί όσους θεωρεί πιόνια,πιστεύοντας ότι έτσι κάνει ή θα κάνει επανάσταση;

2. Στη στάση του πατέρα Βούτση, η οποία δείχνει (λέω δείχνει και όχι αποδεικνύει) ότι θα κινηθεί προς την υιοθέτηση περί πολιτικής δίκης κι όχι κάτι άλλο.

κατά τη γνώμη μου η ηθική αυτή δικαιολόγηση ενός εγκλήματος του είδους αυτού, ειδικώς όταν γίνεται από βουλευτή, κάλλιστα, μπορεί εάν κλιμακωθεί, να καταλήξει σε δημόσιο εγκωμιασμό. Ο οποίος υπό προϋποθέσεις είναι αξιόποινος. Κατά τους δικούς μας τουλάχιστον νόμους, στους οποίους ο κύριος βουλευτής έχει ορκιστεί (καλά εδώ υπάρχει ένα θεματάκι) να υπακούει. Και εάν όχι στο Όνομα της Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας, έστω στην τιμή του.

Originally Posted by BIOS View Post
Σωστό! Αλλά προφανώς, εννοείς να του το πεί κατάμουτρα, π.χ. "το λες γιατί ίσαι βολεμένος" ή "το λες γιατί είσαι μικρός ακόμα"...
Γιατί στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι αυτά ακριβώς διαμορφώνουν τις απόψεις... η ηλικία, η οικογένεια, το συμφέρον, το μορφωτικό επίπεδο...

Και το dna. Μεγαλυτερο ρολο απο ολα αυτα παιζει το dna. Σε πειραματα που εχουν γινει ατομα με τα ιδια οικογενειακα , κοινωνικα και πολιτιστικα χαρακτηριστικα διαμορφωνουν διαφορετικο χαρακτηρα εξαιτιας των εκ 'γενετης χαρακτηριστικων τους. Τα εκ'γενετης χαρακτηριστικα παιζουν μεγαλυτερο ρολο απο τα επικτητα. Να μη γραφουμε ανακριβειες.

Και το dna. Μεγαλυτερο ρολο απο ολα αυτα παιζει το dna. Σε πειραματα που εχουν γινει ατομα με τα ιδια οικογενειακα , κοινωνικα και πολιτιστικα χαρακτηριστικα διαμορφωνουν διαφορετικο χαρακτηρα εξαιτιας των εκ 'γενετης χαρακτηριστικων τους. Τα εκ'γενετης χαρακτηριστικα παιζουν μεγαλυτερο ρολο απο τα επικτητα. Να μη γραφουμε ανακριβειες.

πού δηλαδή παίζει μεγάλο ρόλο το εάν θα είμαι για παράδειγμα ψηλός ή κοντός ή έχω μεγάλη μύτη? Στις πολιτικές απόψεις μου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Πεστα ομως Λευτερη γιατι εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε για αφορισμους ιδεων, συνολικους χαρακτηρισμους (οι ψευτοπροοδευτικοι κτλ) και αν δε συμετεχουμε ολοι σε αυτες τις συζητησεις δεν ειναι γιατι δεν εχουμε τι να πουμε, αλλα γιατι το αποτελεσμα μιας τετοιας συζητησης ειναι δυσαναλογα μικρο με το κοστος της αντιπαραθεσης on air. Κοινως δε βγαινει τιποτε και τσαμπα χαλαμε τη ζαχαρενια μας. Τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι κατεχουν την ιδεολογικη "αληθεια" να υπενθυμησω οτι η α"αληθεια" δεν ειναι μια σε πολυ σοβαροτερα θεματα.
Τωρα αν 5 μελη θεωρουν οτι εκφραζουν ιδεολογικα το forum και αλληλοσυγχαιρονται στα Thread που ανοιγουν και οι ιδιοι συνεχιζουν, να τους πω οτι πρεπει να σκεφτουν την πιθανοτητα να τους διαβαζουμε με κατανοηση. Και αν η λεξη κατανοηση ενοχλει, κοιταξτε λιγα Post πιο πανω.

Ποσα post πιο πανω? Και ποια ειναι αυτα τα μελη?

Αν ειμαι εγω αναμεσα σε αυτους που αναφερεις, δεν με εκπλησσει. Δεν ειναι παραλογο καποια μελη να συμφωνουν μεταξυ τους και να το εκφραζουν μεσα στα θεματα. Που ειναι το μεμπτο? Αυτο γιατι σε ενοχλει?

Εγω παντως αυτο που καταλαβαινω ειναι πως ενας ανθρωπος, ΔΕΝ διαβαζει κατι αν ΔΕΝ το βρισκει ενδιαφερον. Αρα οσοι διαβαζουν τα κειμενα καποιων θελουν και τα διαβαζουν μαλλον με ενδιαφερον παρα με κατανοηση...

@ Κ. Βλασιδη: Ειμαι σαφως υπερμαχος της ελαχιστης παρεμβασης και το γνωριζετε. Εκτος και αν το Μελος εκφερεται με ενα λογο προσβλητικο στα αλλα μελη. Εκει "τα παιρνω". Και επειδη καποιος εκφραστηκε με ασχημο τροπο σε μενα, γι αυτο και μιλησα ετσι. Βεβαια, για πολλοστη φορα οι κανονισμοι, ιδιως αυτοι στην υπογραφη μου ΔΕΝ εφαρμοστηκαν (ισως επειδη η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ δεν ισχυει για μενα για καποιο λογο). Ας συνεχιστει αυτη η κουβεντα λοιπον καιι ας μην παραγει απαραιτητα καποιο resolution, ικανο ννα το στειλουμε στη βουλη, λες και οι κουβεντες που γινονται πρεπει Παντα να βγαζουν καποιο συγκεκριμενο αποτελεσμα, συμπερασμα κλπ

πού δηλαδή παίζει μεγάλο ρόλο το εάν θα είμαι για παράδειγμα ψηλός ή κοντός ή έχω μεγάλη μύτη? Στις πολιτικές απόψεις μου?

Το dna παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην ψυχοσυνθεση του καθενος μας (προδιαθεση νευρωσεων, σχιζοφρενειας κτλ) και οχι μονο στη μυτη μας. Ε η ψυχοσυνθεση παιζει τεραστιο ρολο οπως καταλαβαινεις στις αποψεις μας .

Last edited:
Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Το dna παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην ψυχοσυνθεση του καθενος μας (προδιαθεση νευρωσεων, σχιζοφρενειας κτλ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ , ΚΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ) και οχι μονο στη μυτη μας. Ε η ψυχοσυνθεση παιζει τεραστιο ρολο οπως καταλαβαινεις στις αποψεις μας .

-bye-

Το dna παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην ψυχοσυνθεση του καθενος μας (προδιαθεση νευρωσεων, σχιζοφρενειας κτλ) και οχι μονο στη μυτη μας. Ε η ψυχοσυνθεση παιζει τεραστιο ρολο οπως καταλαβαινεις στις αποψεις μας .

συγγνώμη, κατάλαβα γενικώς για εκ γεννετής χαρακτηριστικά.

Τώρα για αυτό που λες υπάρχει μεγάλη συζήτηση. Ακόμη και στο χώρο του ποινικού δικαίου, κατά πόσο θα μπορούσε ο δράστης να επικαλεστεί γεννετική προδιάθεση προς τη βιαιότητα. Προσωπικώς δεν βλέπω με καλό μάτι αυτή τη στροφή προς τον ντετερμινισμό. Υποτίθεται πως είμαστε κυρίως έλλογα όντα.

Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Οντως η παραβατικη συμπεριφορα εντασεται συχνα σε διαταραχες. Το "κακο χαρακτηρα" το βρισκω πολυ επιστημονικο ως εννοια και καθοτι δεν ειμαι ειδικος, δεν το αντιλαμαβανομαι :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Οντως η παραβατικη συμπεριφορα εντασεται συχνα σε διαταραχες. Το "κακο χαρακτηρα" το βρισκω πολυ επιστημονικο ως εννοια και καθοτι δεν ειμαι ειδικος, δεν το αντιλαμαβανομαι :p

Τι να πω ; Εγώ που είμαι αμόρφωτο και λαϊκό στοιχείο όταν λέω κακός χαρακτήρας , ξέρω τι εννοώ και δεν χρειάζομαι περαιτέρω εξηγήσεις -bye-

συγγνώμη, κατάλαβα γενικώς για εκ γεννετής χαρακτηριστικά.

Τώρα για αυτό που λες υπάρχει μεγάλη συζήτηση. Ακόμη και στο χώρο του ποινικού δικαίου, κατά πόσο θα μπορούσε ο δράστης να επικαλεστεί γεννετική προδιάθεση προς τη βιαιότητα. Προσωπικώς δεν βλέπω με καλό μάτι αυτή τη στροφή προς τον ντετερμινισμό. Υποτίθεται πως είμαστε κυρίως έλλογα όντα.

Στην παντα μπροστα Αμερικη παραβασεις που εχουν να κανουν με θυμο αντιμετωπιζονται με υποχρεωτικη θεραπεια "anger managment" ή ατομα που πιαστουν πολλες φορες "under the influence" αναγκαζονται να παρακολουθησουν διαφορα προγραμματα. Αυτο λεγεται Σωφρονισμος.
Τωρα η γεννετικη προδιαθεση δε ξερω κατα το ποσο πρεπει να ειναι ελαφρυντικο στοιχειο αν ο δραστης ειναι απειλη για την κοινωνια. Φανταζομαι οτι η διαφορα αφορα το αν καποιος θα κλειστει σε φυλακη ή ψυχιατρειο. Δεν εχω γνωση ομως του τι συμβαινει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Τι να πω ; Εγώ που είμαι αμόρφωτο και λαϊκό στοιχείο όταν λέω κακός χαρακτήρας , ξέρω τι εννοώ και δεν χρειάζομαι περαιτέρω εξηγήσεις -bye-

Θα σε παρακαλουσα να μη μιλας ετσι για τον εαυτο σου, γιατι σε συμπαθω.

Στην παντα μπροστα Αμερικη παραβασεις που εχουν να κανουν με θυμο αντιμετωπιζονται με υποχρεωτικη θεραπεια "anger managment" ή ατομα που πιαστουν πολλες φορες "under the influence" αναγκαζονται να παρακολουθησουν διαφορα προγραμματα. Αυτο λεγεται Σωφρονισμος.

συγγνώμη, αλλά το να τα ρίχνουμε όλα στη γεννετική μας προδιάθεση λες και είμαστε ΖΩΑ (γιατί αυτή είναι η βάση του σχετικού ισχυρισμού) λέγεται κοροϊδία.

Άντε να βάλουμε σε πρόγραμμα anger management τον δράστη του Αγρινίου.

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Τώρα αμα εγώ πω ότι το "anger management" το θεωρώ καραγκιοζλίκι μιάς καθ' όλα υποκριτικής κοινωνίας , που προσπαθεί απλώς να καταπνίξει κάθε είδους συναισθηματική αντίδραση , χάριν ενός κακώς εννοούμενου , ανθυγιεινού , και απαράδεκτου πολιτικώς ορθού καθωσπρεπισμού.... ;

Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Τώρα αμα εγώ πω ότι το "anger management" το θεωρώ καραγκιοζλίκι μιάς καθ' όλα υποκριτικής κοινωνίας , που προσπαθεί απλώς να καταπνίξει κάθε είδους συναισθηματική αντίδραση , χάριν ενός κακώς εννοούμενου , ανθυγιεινού , και απαράδεκτου πολιτικώς ορθού καθωσπρεπισμού.... ;

πόσο πίσω είσαι...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Αν ειμαι εγω αναμεσα σε αυτους που αναφερεις, δεν με εκπλησσει. Δεν ειναι παραλογο καποια μελη να συμφωνουν μεταξυ τους και να το εκφραζουν μεσα στα θεματα. Που ειναι το μεμπτο? Αυτο γιατι σε ενοχλει?

Εγω παντως αυτο που καταλαβαινω ειναι πως ενας ανθρωπος, ΔΕΝ διαβαζει κατι αν ΔΕΝ το βρισκει ενδιαφερον. Αρα οσοι διαβαζουν τα κειμενα καποιων θελουν και τα διαβαζουν μαλλον με ενδιαφερον παρα με κατανοηση...

@ Κ. Βλασιδη: Ειμαι σαφως υπερμαχος της ελαχιστης παρεμβασης και το γνωριζετε. Εκτος και αν το Μελος εκφερεται με ενα λογο προσβλητικο στα αλλα μελη. Εκει "τα παιρνω". Και επειδη καποιος εκφραστηκε με ασχημο τροπο σε μενα, γι αυτο και μιλησα ετσι. Βεβαια, για πολλοστη φορα οι κανονισμοι, ιδιως αυτοι στην υπογραφη μου ΔΕΝ εφαρμοστηκαν (ισως επειδη η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ δεν ισχυει για μενα για καποιο λογο). Ας συνεχιστει αυτη η κουβεντα λοιπον καιι ας μην παραγει απαραιτητα καποιο resolution, ικανο ννα το στειλουμε στη βουλη, λες και οι κουβεντες που γινονται πρεπει Παντα να βγαζουν καποιο συγκεκριμενο αποτελεσμα, συμπερασμα κλπ

Εχετε δίκαιο και το αναγνωρίζω. Γι αυτό και παρακάλεσα, τίποτε παραπάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

1)Δε μετραω, αναφερομαι στο Post του Σπυρου προς τον Mc zab με τα πολλα καταννοω

2) Ναι εισαι μεσα σε αυτα τα μελη. Δε με ενοχλει ιδιαιτερως. Δικαιωμα σας. Και εμενα να το σχολιαζω.

3) Εγω προσωπικα διαβαζω με κατανοηση και χωρις ενδιαφερον. Με ενδιαφερον διαβαζω για τα προιοντα που αφορουν τον ηχο. Τα εδω Thread αναδυονται συχνα πυκνα οταν παταω τα "νεα posts" και πολλες φορες τα ανοιγω και χαζευω. Αμα μου'ρθει να γραψω και κατι το γραφω.

Καλά τα DNA και οι γονείς, αλλά... η αστρολογία; Πού την πάτε την αστρολογία; Αν εμένα το ζώδιό μου έγραφε ότι αυτό το μήνα θα έχω βίαια ξεσπάσματα (αλλά τα οικονομικά μου θα βελτιωθούν), δεν έχω ελαφρυντικά;