Γιός βουλευτή

Εμένα πάλι με πειράζει ακόμη περισσότερο που τελικώς είχαμε δεν είχαμε, κοντεύουμε να κατατάξουμε μία αισχρή πράξη του κοινού ποινικού δικαίου ως πολιτικό έγκλημα.
Κάποιοι πολίτες έχουν προφανώς το θράσος να ψελλίζουν τέτοια φληναφήματα.

Καλό ή κακό, εγώ σαν πολίτης συμφωνώ με τον Ιό στο συγκεκριμένο θέμα.
Κατανοητό;
Αυτή η ανέξοδη κριτική περί ...ιδεολογικής τρομοκρατίας ή ...λασπολογίας των "άλλων" είναι που με πειράζει.
Ευχαριστώ.

Η ληστεία τραπεζών είναι πολιτική πράξη ή όχι;

Εμένα πάλι με πειράζει ακόμη περισσότερο που τελικώς είχαμε δεν είχαμε, κοντεύουμε να κατατάξουμε μία αισχρή πράξη του κοινού ποινικού δικαίου ως πολιτικό έγκλημα.
Κάποιοι πολίτες έχουν προφανώς το θράσος να ψελλίζουν τέτοια φληναφήματα.

Ο μόνος χώρος που θα την κατατάξει εκεί είναι οι ομοιδεάτες του, οι αναρχικοί του "Κάτω η μισθωτή σκλαβιά" κλπ. που ναι είναι και αυτοί πολίτες.
Πρόσεξε όμως ότι τον πατέρα του συγκεκριμένου και τον χώρο που ανήκει τον ενοχοποίησαν σκόπιμα.

ολοι τα ιδια λεμε

ΟΧΙ στην ληστεια ως πολιτικη πραξη
ΟΧΙ στην ενοχοποιηση του Συριζα και του πατερα

Προσωπικά πιστεύω πως όχι στις σημερινές συνθήκες, αλλά δεν ξεχνώ πως και Μπρεχτ είχε γράψει «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας, μπροστά στην ίδρυση της τράπεζας;»

Καλά, όλοι πολίτες είμαστε. Ακόμη και οι μη πολίτες πολιτικά δικαιώματα έχουν σε αυτή τη χώρα.
Για το σκόπιμο ή μη της ενοχοποίησης του πατρός, το πλέον σύνηθες είναι να πανηγυρίζει ο έντυπος και ηλεκτρονικός μας τύπος όταν βρίσκει σκελετούς στη ντουλάπα πολιτικού. Αδιάφορο εάν πρόκειται για την ντουλάπα του ίδιου, του γιου του ή του θείου του. Το περίεργο θα ήταν να μην τονιζόταν η συγγένεια.

Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος έχει το θράσος και προβαίνει σε δηλώσεις τύπου "...άλλωστε ο γιος μου, που έχει τις δικές του ιδεολογικές επιλογές, πάντοτε, όπως και τώρα, υφίσταται τις συνέπειες μέσα στο πεδίο αξιών και πρακτικών που ο ίδιος ορίζει...", αξίζει κάθε ξέσκισμα το οποίο υφίσταται. Όχι, είναι δηλαδή αξιέπαινη η προσπάθεά του να μας παρουσιάσει τον Ρωχάμη του ως Άρη Βελουχιώτη.

Καλά, όλοι πολίτες είμαστε. Ακόμη και οι μη πολίτες πολιτικά δικαιώματα έχουν σε αυτή τη χώρα.
Για το σκόπιμο ή μη της ενοχοποίησης του πατρός, το πλέον σύνηθες είναι να πανηγυρίζει ο έντυπος και ηλεκτρονικός μας τύπος όταν βρίσκει σκελετούς στη ντουλάπα πολιτικού. Αδιάφορο εάν πρόκειται για την ντουλάπα του ίδιου, του γιου του ή του θείου του. Το περίεργο θα ήταν να μην τονιζόταν η συγγένεια.

Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος έχει το θράσος και προβαίνει σε δηλώσεις τύπου "...άλλωστε ο γιος μου, που έχει τις δικές του ιδεολογικές επιλογές, πάντοτε, όπως και τώρα, υφίσταται τις συνέπειες μέσα στο πεδίο αξιών και πρακτικών που ο ίδιος ορίζει...", αξίζει κάθε ξέσκισμα το οποίο υφίσταται. Όχι, είναι δηλαδή αξιέπαινη η προσπάθεά του να μας παρουσιάσει τον Ρωχάμη του ως Άρη Βελουχιώτη.

αυτο μου χτυπησε και εμενα ασχημα.....

Ναι. Να είχε σκοτωθεί και κανένας από πάνω στη ληστεία, και αντί επικηδείου να διάβαζαν Μπρεχτ.

Φυσικά οι αφορισμοί γοητεύουν, υπάρχουν μάλιστα πολύ δηκτικότεροι (Άμπροουζ Μπηρς προσωπική επιλογή), αλλά δεν μπορούν να αποτελούν βάση σοβαρής συζήτησης.

Είναι η απεργία?
Οι πορείες?
Το "ξύλο" με τα ΜΑΤ?
Το γλύψιμο του τοπικού βουλευτή?
Οι ψηφοφορίες?
Η δημόσια γραφή?
Η δημόσια ομιλία?
Το χτίσιμο αυθαίρετου εξοχικού?
Η ανακύκλωση των σκουπιδιών?
Η επαγγελματική μας δραστηριότητα?
...
Θεωρείς ότι αυτά τα ερωτήματα είναι βάση για ιδεολογική αντιπαράθεση? Οι γενικολογίες δεν βοηθούν τις κουβέντες, τις δυναμιτίζουν.

Last edited:
Είναι η απεργία?
Οι πορείες?
Το "ξύλο" με τα ΜΑΤ?
Το γλύψιμο του τοπικού βουλευτή?
Οι ψηφοφορίες?
Η δημόσια γραφή?
Η δημόσια ομιλία?
Το χτίσιμο αυθαίρετου εξοχικού?
Η ανακύκλωση των σκουπιδιών?
Η επαγγελματική μας δραστηριότητα?
...

μην ειναι οι καμποι τα βουνα?

ρε συ ο ανθρωπος μπηκε μεσα σε μια τραπεζα με χειροβομβιδα και πιστολι με σκοπο να την ληστεψει πραγμα που το παραδεχθηκε

ειναι ενας υποδικος για ληστεια ολα τα αλλα ειναι με αλλα λογια να αγαπιομαστε ειναι ενας εγκληματιας

τελος

τα αλλα που αναφερεις δεν κολανε στο παρων thread

και ξαναρωταω ρε συ Γιαννη ειναι η ληστεια πολιτικη πραξη?

ελεος Ελληνικα γραφει ο Βλασιδης απαντηστε με ενα ναι ή ενα Οχι

Ναι. Να είχε σκοτωθεί και κανένας από πάνω στη ληστεία, και αντί επικηδείου να διάβαζαν Μπρεχτ.

Φυσικά οι αφορισμοί γοητεύουν, υπάρχουν μάλιστα πολύ δηκτικότεροι (Άμπροουζ Μπηρς προσωπική επιλογή), αλλά δεν μπορούν να αποτελούν βάση σοβαρής συζήτησης.

Τα γραπτά έχουν πολλές αναγνώσεις.
Εσύ δικαιούσαι να διακρίνεις θράσος στις δηλώσεις του πατέρα Βούτση και σύγκριση του γιού με τον Βελουχιώτη, ενώ χαίρεσαι με το ...ξέσκισμα που του αξίζει.
Η σοβαρότητα της συζήτησης έχει επίσης πολλές αναγνώσεις.
Θα μου διευκρινήσεις ποιοί είναι οι ...μή πολίτες που σ' αυτή την χώρα έχουν πολιτικά δικαιώματα;

μην ειναι οι καμποι τα βουνα?

ρε συ ο ανθρωπος μπηκε μεσα σε μια τραπεζα με χειροβομβιδα και πιστολι με σκοπο να την ληστεψει πραγμα που το παραδεχθηκε

ειναι ενας υποδικος για ληστεια ολα τα αλλα ειναι με αλλα λογια να αγαπιομαστε ειναι ενας εγκληματιας

τελος

τα αλλα που αναφερεις δεν κολανε στο παρων thread

και ξαναρωταω ρε συ Γιαννη ειναι η ληστεια πολιτικη πραξη?

ελεος Ελληνικα γραφει ο Βλασιδης απαντηστε με ενα ναι ή ενα Οχι

Κι εγώ ελληνικά γράφω Larry και μάλιστα αρκετά καλά. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι τέτοιου είδους ζητήματα λύνονται με ένα ναι και με ένα όχι είναι είτε ευτυχισμένος αφού θα έχει απάντηση για όλα ή αφελής νομίζοντας ότι έχει απάντηση για όλα.
Εγώ βορά στην "καλοπροαίρετη κριτική ανάκριση" των συμπολιτών μου που συμμετέχουν στο thread δεν γίνομαι.
Εξ άλλου η παρέμβασή μου-ερώτηση ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη και απάντηση δεν έχω πάρει. Διάβασε κάνα-δυο ποστς πίσω και αν θες δώσε μια απάντηση.

Last edited:
Όχι, δεν χαίρομαι. Ποιος το είπε αυτό? Κατακριτέο είναι ασφαλώς το να συνδέεται ο πατέρας με πράξεις του γιού. Δυστυχώς συμβαίνει γενικώς στη χώρα μας και καλό θα ήταν να αλλάξει. Τελεία.
Πολλοί διάβασαν -και δίχως ακόμη προκατάληψη- τη δήλωση του πατρός με τον τρόπο που την κατάλαβα κι εγώ. Το οποίο σημαίνει ότι ως δήλωση αφήνει τουλάχιστον υπαινιγμούς. Και φυσικά ως προερχόμενη από πολιτικό (επαγγελματία, όχι απλό πολιτικό ον), όχι τυχαία. Άρα?

Παράδειγμα μη πολίτη με πολιτικά δικαιώματα? Τα ψάρια, για να καταφύγω κι εγώ σε συνθήματα, που εμφανίζονται ως διεκδικητές του Αιγαίου.

Παράδειγμα μη πολίτη με πολιτικά δικαιώματα? Τα ψάρια, για να καταφύγω κι εγώ σε συνθήματα, που εμφανίζονται ως διεκδικητές του Αιγαίου.
Καλό!!

Ξέρεις Larry είναι εύκολο για τον καθένα να υποβάλλει δήθεν αφελώς διάφορα εμπρηστικά ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απάντηση, και να τα χρησιμοποιεί σαν σημαία. Να πιάνεται από δυο λέξεις και μια δήλωση (η οποία κακώς έγινε ούτως ή άλλως) και να επιδίδεται σε πολιτικό...ξέσκισμα ξεχνόντας ποιος είναι ο καθένας και βάζοντας παρωπίδες σε ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω. Εδώ λίγο-πολύ ερωτηθήκαμε, πάλι δήθεν αφελώς, για το αν δικαίωθηκε ο Πολύδωρας που "βάφτισε" τον ΣΥΡΙΖΑ καταφύγιο των αντιεξουσιαστών.:music-smiley-005:Πιθανά να δικαιώθηκε και για τον στρατηγό άνεμο...:award:
Μάλλον άλλοι πρέπει να φωνάξουν έλεος Larry. Εξακολουθώ πάντως να αναμένω με ενδιαφέρον απάντηση στο ερώτημά μου (ποστ 135) από όλους τους συμμετέχοντες παρόλο που το thread δεν προσφέρεται διότι δημιουργεί λάθος συνειρμούς.

Last edited:
Εβλεπα Ζούγκλα πριν από λίγο... Ελεγε γιά τον γιό ενός βουλευτή του Σύριζα που συνελήφθη γιά τετελεσμένη ληστεία, φορτωμένο με όπλα και χεειροβομβίδες... Σχολίαζε το ότι δεν δημοσιεύουν το όνομα του βουλευτή και τα έβαζε με την Ελευθεροτυπία που το περνάει στα ψιλά γράμματα σε αντίθεση με τους πηχυαίους τίτλους που χρησιμοποίησε γιά καιρό στην περίπτωση του γιού του Κατσίκη.
Γιά ποιόν βουλευτή πρόκειται? Γνωρίζει κανείς ?

*Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη*

Του Γιαννη Σουλιωτη

Στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής εκρατείτο και ανακρινόταν έως αργά χθες ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης, γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Νίκου Βούτση, ο οποίος συνελήφθη ως ο ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας, στου Γκύζη. Εν τω μεταξύ άκαρπες παρέμεναν έως τις βραδινές ώρες, οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, ο οποίος διέφυγε μετά τη ληστεία, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, δύο περίστροφα και μία χειροβομβίδα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες ενέργειες κατά το παρελθόν. Tο ίδιο συνέβη και με αντικείμενα που βρέθηκαν, από την αστυνομία, στο σπίτι του 23χρονου στο Κουκάκι. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα της οδού Φράττι βρέθηκαν κουκούλες, γάντια, σφεντόνες και σιδηρολοστοί, που ενδεχομένως ο συλληφθείς να είχε χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος τραπεζών ή άλλων στόχων (όπως δημόσια κτίρια) στο κέντρο της Αθήνας. «Πιστοποιούν τη συμμετοχή του σε άλλες έκνομες ενέργειες» σχολίασαν στην «Κ» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ο 23χρονος ήταν από καιρό γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Προ τριετίας είχε συλληφθεί και καταδικαστεί επειδή σε έλεγχο που του είχε γίνει βρέθηκαν στην κατοχή του βόμβες μολότοφ (του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή), ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς είχε αρκετές φορές προσαχθεί στην Ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο συλλαλητηρίων, όπως π. χ. συνέβη κατά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις της περασμένης άνοιξης. Πληροφορίες πάντως που διέρρευσαν για πιθανή συμμετοχή του στους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα», μέλος των οποίων ήταν ο καταδικασθείς Γ. Δημητράκης, αποδεικνύονται αναληθείς. Η ένοπλη ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη του Βούτση σημειώθηκε στις 11.45 π.μ. στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γκύζη 34. Ο Βούτσης μαζί με τον συνεργό του εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν όσους ήταν εκεί και άρπαξαν 23.000 ευρώ. Ως μέσο διαφυγής ο 23χρονος χρησιμοποίησε ποδήλατο το οποίο μάλιστα είχε φορτώσει με σακκούλες με ψώνια για να μην κινήσει υποψίες. Περαστικοί ωστόσο που παρατηρούσαν τις κινήσεις τους τον ακολούθησαν και στη διασταύρωση των οδών Μπουκουβάλα και Ραγκαβή ο νεαρός οδηγός φορτηγού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Στο σημείο έσπευσαν στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν στη σύλληψη του 23χρονου.

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Κι εγώ ελληνικά γράφω Larry και μάλιστα αρκετά καλά. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι τέτοιου είδους ζητήματα λύνονται με ένα ναι και με ένα όχι είναι είτε ευτυχισμένος αφού θα έχει απάντηση για όλα ή αφελής νομίζοντας ότι έχει απάντηση για όλα.
Εγώ βορά στην "καλοπροαίρετη κριτική ανάκριση" των συμπολιτών μου που συμμετέχουν στο thread δεν γίνομαι.
Εξ άλλου η παρέμβασή μου-ερώτηση ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη και απάντηση δεν έχω πάρει. Διάβασε κάνα-δυο ποστς πίσω και αν θες δώσε μια απάντηση.

Γιάννη , με την ίδια λογική , αν βεβαίως μου επιτρέψεις την παρατήρηση δεδομένης της εκ διαμέτρου αντίθετης απόψεως που έχουμε για τα περισσότερα θέματα , κι εσύ το ίδιο ευτυχισμένος είσαι , θεωρητικοποιώντας τα πάντα , θεωρητικολογώντας για οτιδήποτε , θέτοντας "δημιουργικά" ερωτήματα που ως μόνο σκοπό έχουν την σύγχυση του ερωτώμενου , επί τω τέλει της δημιουργίας εντυπώσεων μέσα από πολυδαίδαλους διαδρόμους σκέψης , χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα και ανευ ουσιαστικού συμπεράσματος .
Διότι εάν δεν είσαι σε θέση , να απαντήσεις ευθέως "Οχι" στο ερώτημα του αν η ληστεία τραπεζών είναι πολιτική πράξη , μη δυνάμενος , προφανώς εθελοτυφλώντας -διότι δόξα τω Θεώ , έξυπνος άνθρωπος είσαι - να αντιληφθείς και να διακρίνεις την υποκρισία και τα ελεεινά κίνητρα θρασυδειλίας πίσω από την σύνδεση ληστείας Τραπέζης και πολιτικής πράξεως , σήμερα , εν έτει 2007 , στην Ελλάδα , τότε ή είσαι συνοδοιπόρος και εν δυνάμει φυσικός αυτουργός της επόμενης ληστείας ή είσαι εκτός πραγματικότητος ή εξυπηρετείς σκοπούς δικούς σου και άγνωστους σε εμένα .

Εάν θεωρείς τα ανωτέρω παρεξηγήσιμα και ίσως προσβλητικά για το πρόσωπο σου , σου υπενθυμίζω απλώς ότι αυτό είναι το συμπέρασμα μου από την μέχρι τούδε επιχειρηματολογία σου στο φόρουμ , επί παρομοίων ή ταυτόσημων θεμάτων .