Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Ο ΣΥΝ ή ΣΥΡΡΙΖΑ ή όπως αλλοιώς θέλετε πέστε τον , προσφέρει συνήθως το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο ,την θεωρητική θεμελίωση και τέλος την αιτολόγηση ( δικαιολογία ) για τα συνήθη έκτροπα και τις γνωστές ανοησίες .
Ως γνωστόν , η αριστερά , ως ιδεολογικός νικητής του εμφυλίου , ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν σε όλα σχεδόν τα επίπεδα από τις τέχνες μέχρι τις μαθητικές παρελάσεις κι από τα έκτροπα της ετήσιας πορείας στο Πολυτεχνείο , έως τις απαλλοτριώσεις , πλέον , των Τραπεζών .
Αδικο γιά όλη τήν αριστερά.Ενα μέρος της απο πολύ πιό παλιά είχε ξεκόψει εντελώς τίς σχέσεις της με τούς λούμπεν.Μπορεί να στερείται αυτοκριτικής γιά άλλα σημαντικά θέματα,αλλά στο ζήτημα τών ´αντεξουσιαστών´ήταν σαφής...
Τώρα όσον αφορά στην ανανεωτική,λεγόμενη αριστερά,πού ήξερα εγώ τουλάχιστον δεν είχε την δυνατότητα περιφρούρησης τών γραμμών της όπως η παλιά Κ.Ν.Ε...Και αυτό για λόγους αρχής και όχι συνταύτισης με άλλους ´χώρους´
Ετσι στά βίαια γεγονότα τού 1980 όπου δολοφονήθηκαν απο τα Μ.Α.Τ οι Κουμής και Κανελλοπούλου,οι τότε Ρηγάδες άνοιξαν τίς γραμμές τους για να δεχτούν τούς κυνηγημένους τού ´αυτόνομου χώρου´καί πολύ καλά έκαναν γιά τήν περίσταση...Αυτό είχε σάν αποτέλεσμα νά μάς σαπίσουν κυριολεκτικά στό ξύλο τα τότε Μ.Α.Τ.(Αρχάγγελοι κατά Γεώργιο Ράλλη),αλλά και να εισβάλλουν στα γραφεία τού Ρηγα,επί τής οδού Σολωμού,γραφεία κοινοβουλευτικού κόμματος.Θυμίζω ότι η Κ.Ν.Ε. τότε δέν βοήθησε κανεναν φωνάζοντας ´Κ.Κ.Ε. 17% στήν Β.Κατανομή´.....Από τίς πιό απαράδεκτες ενέργειες τών ´ορθοδόξων´...
Βέβαια η ποιότητα τών ´αυτόνομων οργανώσεων´εκείνης τής περιόδου ήταν άλλου τύπου..
Νομίζω ότι τά μεγάλα χάλια άρχισαν με τον έρωτα πρός τον Σημίτη.Εκεί πλέον η ανανεωτική αριστερά σε σαφή ιδεολογική κρίση εφηύρε τα ιδεολογήματα περί ´εθνικισμού´,´κοσμοπολιτισμού´και ´ρατσισμού´ψαρεύοντας σέ θολά νερά...
Τότε χάθηκε η μπάλλα και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τμήμα τής ανανεωτικής αριστεράς (τμήμα όμως)μαζί μέ τα ´εκσυγχονιστήρια´τού Λαμπράκη και τής Ελευθεροτυπίας άρχισαν να ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία πρός κάθε διαφωνούντα σέ όλα τα επίπεδα...Πρωτοπόροι οι ´Ιοί´και άλλοι πού προσωπικά θεωρώ ότι πολιτικά παίζουν τον ρόλο τού παρακρατικού.Μήν ξεχνάς άλλως τε ότι αρκετοί τής ´ανανέωσης´την έκαναν πρός Σημίτη εκφράζοντας τίς πιό αντιδραστικές θέσεις για τα διεθνή θέματα...
Το ενδιαφέρον είναι η μεταστροφή Αλαβάνου,που απο ριζοσπάστης ευρωβουλευτής ,πού στήριζε όλα τα απελευθερωτικά κινήματα ,τούς Κούρδους και πολλούς καταπιεσμένους,αλλά είχε και μιά διαφορετική ματιά στα Εθνικά Θέματα,με το πού ανέλαβε το κόμμα μετεβλήθη σε διαπρύσιο κήρυκα τού δήθεν ´κοσμοπολιτισμού´.
Εχω πολλά κείμενα στήν διάθεσή μου,πού είναι εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά....
Ως πρός τήν στήριξη στούς ´αντεξουσιαστές´θεωρώ ότι η στάση τού ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από το γεγονός τής στήριξης πρός κάθε ´κυνηγημένο´.Το δυστύχημα είναι πού δέν μπαίνουν στόν κόπο να αναλύσουν τό σήμερα και να δούν ότι ο περίφημος ´χώρος´βρίθει απο μπουμπούκια που ελάχιστα ή και καθόλου διαφέρουν από ποινικούς ή χουλιγκάνους.Θεωρώ απαράδεκτη τήν στάση τους,που δέν καταδικάζουν απερίφραστα πράξεις τυφλής βίας.
Θέλω να πιστεύω ότι τό ´ατύχημα´Βούτση θά τούς καταστήσει πιό προσεκτικούς στο μέλλον...