Γνώμες για αγορά ακουστικών

Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

Πρώτα από όλα δώσε τους λίγο χρόνο , είναι καινούργια ακόμη.
Αυτό για τις υψηλές μου φαίνεται περίεργο γιατί από μια μέτρηση που είδα δεν το λες και λαμπρό
το ακουστικό , μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Υποψιάζομαι ότι πέρα από την κακή ποιότητα της μητρικής , ζορίζεται και παραμορφώνει.
Υπομονή μέχρι να έρθει το FiiO.

οκ. δεν το ήξερα ότι χρειάζονται στρώσιμο τα ακουστικά! ! !

Καλά μην περιμένεις τίποτα τεράστιες διαφορές αλλά σίγουρα θέλουν λίγο χρόνο
ακόμα και για τα pads να πάρουν σχήμα.

Όταν τελειώσει ο αποκλεισμός πιστεύω πως ο Ορφέας θα τα έχει σίγουρα προς ακρόαση.
Έχεις μήπως βρεί κάπου μετρήσεις για τα Final Audio B3;
Ξεκίνησα συστηματική μελέτη και έρευνα.
Και διερευνητικές επαφές, φυσικά!

Με έβαλες στην πρίζα με το post σου και παρήγγειλα τα Final Audio Piano Forte II
Έστειλα τα Sennheiser ie 80 για επισκευή μιας και ακούγεται το left ένα 20% κάτω σε ένταση από τι δεξί.
Και έχω μείνει με Koss porta pro, Audio Technica ATH-MSR7,Sennheiser HD 25 και τα Sennheiser Momentum True Wireless.
Καθοδόν είναι τα KZ ZS10 Pro.
Dac έχω το Topping nx4 και της tempotec.
Στο pc έχω μια focusrite clarett.
Θα μείνω χωρίς τα αγαπημένα μου ie 80 κάνα δίμηνο μέχρι να ξεμπλέξουν λόγω πανδημίας.
Αξίζει η αγορά τους λες;

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Έχεις μήπως βρεί κάπου μετρήσεις για τα Final Audio B3;
Ξεκίνησα συστηματική μελέτη και έρευνα.
Και διερευνητικές επαφές, φυσικά!

https://crinacle.com/graphs/iems/final-audio-b3/

Βέβαια όπως γνωρίζεις οι μετρήσεις είναι πάντα ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το test rig και την καμπύλη εξομάλυνσης που χρησιμοποιούνται κάθε φορά.

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

). Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι θα ήθελα λίγο μπάσο παραπάνω και ότι οι ψηλές ακούγονταν κάπως πιο δυνατά (σχεδόν ¨τρυπητές¨).

Κατ´αρχάς, με γεια. Πιο πολύ στρώσιμο θέλει το αυτί μας και ο εγκέφαλός μας για να προσαρμοστεί στα νέα ακουστικά ...

[/QUOTE] Και κάτι άλλο που παρατήρησα είναι το γεγονός ότι από το μπροστά input Του κουτιού του υπολογιστή ο ήχος είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τη θύρα της μητρικής. Υποψιάζομαι λοιπόν πως η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής είναι τελείως για τα μπάζα.[/QUOTE]
Γιατί, η μπροστινή θύρα δεν παίρνει σήμα από τη μητρική;

[/QUOTE] Με το κινητό πάλι ο ήχος δεν μου άρεσε και θα ήθελα λίγη ένταση παραπάνω.[/QUOTE]
Προφανώς δεν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά... Με τον Κ3 θα έρθουν στα ίσια τους....

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

Θα κάνω με μία premium συνδρομη στο spotify να έχω κάπως καλύτερη ποιότητα τραγουδιών.
Mε λίγο ψαξιμο παίζει TIDAL premium με πολύ καλύτερη ποιότητα
ήχου με 4$ οι 4 μήνες...

Δυστυχώς χρόνος για κουβέντα δεν υπάρχει!!!

Αν ψάχνεις ψείρα τονικά ισορροπημένη με πολύ καλή σκηνή , καθαρότητα , άριστη εφαρμογή και αμελητέο βάρος / όγκο τότε η επιλογή ακούει στο όνομα

Final Audio B3.

+ 10

Με έβαλες στην πρίζα με το post σου και παρήγγειλα τα Final Audio Piano Forte II
Έστειλα τα Sennheiser ie 80 για επισκευή μιας και ακούγεται το left ένα 20% κάτω σε ένταση από τι δεξί.
Και έχω μείνει με Koss porta pro, Audio Technica ATH-MSR7,Sennheiser HD 25 και τα Sennheiser Momentum True Wireless.
Καθοδόν είναι τα KZ ZS10 Pro.
Dac έχω το Topping nx4 και της tempotec.
Στο pc έχω μια focusrite clarett.
Θα μείνω χωρίς τα αγαπημένα μου ie 80 κάνα δίμηνο μέχρι να ξεμπλέξουν λόγω πανδημίας.
Αξίζει η αγορά τους λες;

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Καλά έκανες. Δεν θα το μετανιώσεις. Γράψε εντυπώσεις, όταν παραλάβεις. Αμφιβάλλω, εάν μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή. Και θα σου πω, επειδή είναι καταργημένο μοντέλο της Final Audio, έχω πάρει και δεύτερο ζευγαρι, έτσι για να υπάρχει καβάτζα, αν πάθει τίποτα το πρώτο! :D

Τώρα, με τη σειρά σου με έβαλες και εσύ στην πρίζα με τα KZ. :laugh:
Όταν τελειώσουν οι έκτακτες καταστάσεις, θα το ψάξω. Μου αρέσει να εντοπίζω καλά και οικονομικά gadgets!

Ενδιαφέρον και το Topping.

Μπράβο για την Clarett. Καλή επιλογή!

Υ.Γ. Διαπιστώνω ότι έχουμε κοντινά γούστα! :smile: -bye-

Διαβάζοντας για τα Final Audio B3 που έχουν μπει στη λίστα μου, έψαξα να δώ τι γίνεται με παρόμοια ακουστικά της ίδιας ή πιο πάνω κατηγορίας.

Κοίταξα λοιπόν τις τιμές για το γνωστό τρίδρομο AKG K3003i.

Και να τι μας δίνει ο Skroutz:
https://www.skroutz.gr/s/4021774/AKG-K-3003i.html

668 Ευρώ η χαμηλότερη τιμή, 1080 ευρώ η υψηλότερη.

Διαφορά 412 ευρώ, δηλαδή 61,7% περίπου!

Είναι δυνατόν, τέτοια διαφορά; :rolleyes:
Κάτι δεν πάει καλά εδώ! :blink:

Υποθέτω, ότι εδώ στην πραγματικότητα έχουμε μία αγορά που σηκώνει παζάρι. Αλλά πόσο; Ποια είναι η πραγματική τιμή των ακουστικών;

Μήπως τελικά δεν ισχύει τίποτα από τα αναγραφόμενα και θα το ανακαλύψει ο ενδιαφερόμενος τη στιγμή που θα κάνει την παραγγελία; :frown:

Το περιθώριο κέρδους που έχουν τα ακουστικά δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλο καταναλωτικό προϊόν. Μιλάω για τις εταιρίες, δε γνωρίζω για εμπόρους και μεταπωλητές. Όσο μάλιστα ανεβαίνουμε σε τιμή το κέρδος αυτό διογκώνεται.

Sonus Naturalis
Τα Koss Porta Pro τα έχεις δοκιμάσει?
Όχι δεν έτυχε.
Παρ' όλο που ξέρω ότι πολλοί τα έχουν σε εκτίμηση.
Για να είμαι ειλικρινής δεν μου ταιριάζουν και πολύ τα On-Ear ακουστικά. Π.χ. έχω τα Focal Spirit One και δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ.

Επιπλέον οι προτιμήσεις μου είναι με τα Flat, ουδέτερα και αχρωμάτιστα ακουστικά.

Πάντως με βάζεις σε πειρασμό με την ερώτηση αυτή! :devil-smiley-029:

devil-angel-young-man-shoulder-whispering-temptation-into-ear_33070-4815.jpg
Να τα πάρω, μιάς και είναι οικονομικά, για να τα προσθέσω στη συλλογή μου.
Έτσι, για να υπάρχουν! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

Κατ´αρχάς, με γεια. Πιο πολύ στρώσιμο θέλει το αυτί μας και ο εγκέφαλός μας για να προσαρμοστεί στα νέα ακουστικά ...

ευχαριστώ πολύ.Η μπροστινή θύρα είναι όντως συνδεδεμένη με τη μητρική. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη διαφορά. Μόνο αν την ακούσω. Και είναι όντως μεγάλη. Ειδικά στην ένταση.
Δυστυχώς ο Κ3 που είχα παραγγείλει από ένα ελληνικό site με ενημέρωσαν ότι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος, οπότε τον παρήγγειλα εκ νέου από Amazon και θα έρθει στις 11 Μάιου. όταν έρθει και αυτός θα ξαναενημερώσω.
Θα κοιτάξω και αυτό με το TIDAL. Μπορώ να κατεβάζω απο εκεί τραγούδια σε καλή ποιότητα ή μόνο να ακούω σε live streaming;

Μου έχει τύχει και εμένα αυτό με την μπροστινή έξοδο της μητρικής παλαιότερα που είχα PC.
Κάτι μπορεί να συμβαίνει με το front port header.
Ούτως ή άλλως ότι μητρική και να πάρεις ακόμη και οι ακριβότερες έχουν ήχο για τα μπάνια.
Τα εξωτερικά ντακ έχουν πάντα καλύτερη απόρριψη του θορύβου.

Ούτως ή άλλως ότι μητρική και να πάρεις ακόμη και οι ακριβότερες έχουν ήχο για τα μπάνια.
Τα εξωτερικά ντακ έχουν πάντα καλύτερη απόρριψη του θορύβου.

Μην είσαι απόλυτα σίγουρος γι αυτό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά τα 2-3 τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι πως οι gamers δίνουν μεγάλη σημασία στον ήχο οπότε οι εταιρίες βρίσκουν κοινό, άλλωστε και τα gaming ακουστικά είναι πολύ βελτιωμένα και συχνά δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από αντίστοιχης τιμής hifi. Έχει κλείσει η ψαλίδα, αν κάποιος σκοπεύει απλά να πάρει ένα οποιοδήποτε φθηνό dac για να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη κάρτα ήχου του καλό θα είναι να μην το κάνει.

Η καλύτερη κάρτα φοράει ένα καλό ντακ , έχει τρία op amp και δύο καλούς πυκνωτές.
Και δήθεν ξεχωριστό layer για την απομόνωση του θορύβου.
Και software με πολλά κανάλια κλπ για τους gamers.
Σιγά τα αυγά , τίγκα στον θόρυβο.
Εντάξει ότι έχει και ένα ντακάκι των 100 μόνο που συνήθως έχει καλύτερο τροφοδοτικό.
Τώρα προφανώς αν κάποιος τα έχει ακουμπήσει για τέτοια κάρτα δεν χρειάζεται να αγοράσει ντακ της ίδιας κατηγορίας , πρέπει να πάρει κάτι καλύτερο.
Εγώ θα προτιμούσα μια φθηνή κάρτα και ένα εξωτερικό ντακ , φθηνό ακόμη και σαν το K3.
Αλλά πάλι εγώ δεν είμαι gamer....

Ουτε εγω ειμαι gamer και η μητρική μου κόστισε περίπου 80 ευρω πριν ενα χρόνο. ειναι η asrock B360m pro 4 και φοράει ELNA Audio Caps για ήχο. Ανάθεμα και αν ξέρω τι είναι αυτό...:grandpa:

Τίποτα υποτίθεται επειδή έχει δύο καλούς πυκνωτές στο δρόμο του ηχητικού σήματος δεν έχει τόσο θόρυβο όσο οι απλές.