Γνώμες για Κλιματιστικά...

Το εβαλα στο τελειως αυτοματο για δοκιμη. Δεν θεωρω τυχαιο οτι το κλιματιστικο επελεξε 25 βαθμους και δευτερη σκαλα fan. Δεν ξερω ομως τι κανει με τις περσιδες, Κραταει την ρυθμιση που ειχα στο manual ; Το control δεν δειχνει τιποτα περα απο το σημα της αυτοματης λειτουργιας και τον ιονιστη οτι δουλευει. Την θερμοκρασια την βλεπω πανω στην μοναδα.

Ότι ρυθμίσεις και να κάνετε πρώτο και κύριο σκιασμος των ανοιγμάτων ειδικά ανατολικά δυτικά. Αν ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα και δεν τον κόβει τπτ (τέντα πέργκολα εξώστη) ότι και να κάνεις ψύξη δεν βλέπεις.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μια ερωτηση για την επιλογη του αυτοματου....Ισχυει και για παλιοτερα κλιματιστικα (10+ χρονων) χωρις πολλες πολλες ρυθμισεις στο μενου?

μια ερωτηση για την επιλογη του αυτοματου....Ισχυει και για παλιοτερα κλιματιστικα (10+ χρονων) χωρις πολλες πολλες ρυθμισεις στο μενου?
στα δικά μου ναι

Σέ δύο παλαιά Panasonic μοντέλο 2002 έχει auto.
Σέ άλλα τρία πού έχω είναι μεταγενέστερα 2008 μοντέλο μέ inverter καί φυσικά έχουν auto,αλλά ποτέ δέν τα δουλεύω στό auto,πάντα στό manual για νά είναι under control.

με πείσατε να δοκιμάσω το auto για 1η φορά.

το σπίτι ανοιχτό από το πρωί, 38 έξω 35 μέσα

το άναψα στις 12, μετά από 2 ώρες, έξω έχει 37,5 και μέσα 27 με ρύθμιση θερμοστάτη στους 25

οι περσίδες κινούνται δεξιά αριστερά
το μπροστινό κάλυμμα κινείται πάνω κάτω
ο ανεμιστήρας έχει μεταβαλλόμενη ροή αέρα (προσομοίωση σαν να φυσάει κανονικά)
ο ιονιστής ανοιχτός

ο χώρος περίπου 40τμ
και το μηχάνημα ένα LG inverter 12αρη, Α+++

Δεν αλλάζει τίποτα στην auto λειτουργία,παρά μόνο ότι μπορεί να γυρίσει μόνο του σε θέρμανση αν αυξήσεις βάθους.

Έχει κανείς εμπειρία//άποψη για τα ururu sarara της DAIKIN?
Χρειάζομαι ένα καλό 9αρι για εργασιακό χώρο και θα λειτουργεί 12h καθημερινά χειμώνα - καλοκαίρι.

O χώρος εχει καλή μόνωση στο 65% τοίχων ενώ το υπόλοιπο 35% διπλό φιμε τζάμι που το κοιτά όλη μέρα σχεδον ήλιος (υπάρχουν περσίδες)

Last edited:
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κάνει και ανανέωση αέρα, οπότε θέλει ειδική εγκατάσταση.

Καλησπέρα,
Αρκετά ενδιαφέρον τα παραπάνω...με βάλατε σε σκέψεις για κλιματιστικο inventor, ωστόσο σκέφτομαι να πάρω μια μονάδα ώστε να καλύπτει δύο ή και τρεις χώρους. Είδα ότι η inventor έχει λύση. Τα δωμάτια είναι στην ουσία το ένα δίπλα στο άλλο, συν ένα στον κάτω όροφο (σαλόνι)αρκετά μεγάλο . τι πιστεύετε αξίζει τέτοια λύση?

Καλησπέρα,
Αρκετά ενδιαφέρον τα παραπάνω...με βάλατε σε σκέψεις για κλιματιστικο inventor, ωστόσο σκέφτομαι να πάρω μια μονάδα ώστε να καλύπτει δύο ή και τρεις χώρους. Είδα ότι η inventor έχει λύση. Τα δωμάτια είναι στην ουσία το ένα δίπλα στο άλλο, συν ένα στον κάτω όροφο (σαλόνι)αρκετά μεγάλο . τι πιστεύετε αξίζει τέτοια λύση?

Εννοούσα εξωτερική μονάδα, τα δύο δωμάτια είναι μικρά με από 9000 αντέ 10000 but θα ήταν αρκετά για το σαλόνι ίσως θέλει πσραπανω

Με έναν κλιματιστικό δυο ορόφους ή μιλας για multi εγκατάσταση με μια εξωτερική μονάδα;

οκ τωρα ειδα το επόμενο μήνυμα. Απο οικονομικής άποψης μιλας για multi ή υπαρχει τεχνική δύσκολα ( ή και αισθητική ) για ξεχωριστές εξωτερικές μονάδες;

Εγώ έχω 2 των 9000 και 1 των 12000 σε μία εξωτερική μονάδα. Δεν θα έχεις πρόβλημα στην εγκατάσταση, απλά η εξωτερική μονάδα θα είναι πιο θορυβώδης αφού θα πρέπει να υποστηρίξει και τα τρία ταυτόχρονα.

Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Με έναν κλιματιστικό δυο ορόφους ή μιλας για multi εγκατάσταση με μια εξωτερική μονάδα;

οκ τωρα ειδα το επόμενο μήνυμα. Απο οικονομικής άποψης μιλας για multi ή υπαρχει τεχνική δύσκολα ( ή και αισθητική ) για ξεχωριστές εξωτερικές μονάδες;
Το λέω από αισθητική άποψη, αλλά πιστεύω θα βγει και πιο οικονομικό. Αυτό για το θόρυβο δεν το ήξερα ότι θα είναι περισσότερο.... Σύμφωνα με αυτά που λέει ο IN() κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ. Τι μάρκα πήρες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Το λέω από αισθητική άποψη, αλλά πιστεύω θα βγει και πιο οικονομικό. Αυτό για το θόρυβο δεν το ήξερα ότι θα είναι περισσότερο.... Σύμφωνα με αυτά που λέει ο IN() κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ. Τι μάρκα πήρες?
Στο Τσακ ημουν για multi αλλα κατέληξα σε μονο 16αρι inventor για τη σαλονοκουζίνα και μεχρι στιγμής ειναι ικανοποιημένος. Παντως multi θα βάλω επανω στα δυο δωμάτια του χρόνου καθώς οι απαιτήσεις ειναι για 9αρια και με μια εξωτερική θα ειμαι καλυμμένος .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Στο Τσακ ημουν για multi αλλα κατέληξα σε μονο 16αρι inventor για τη σαλονοκουζίνα και μεχρι στιγμής ειναι ικανοποιημένος. Παντως multi θα βάλω επανω στα δυο δωμάτια του χρόνου καθώς οι απαιτήσεις ειναι για 9αρια και με μια εξωτερική θα ειμαι καλυμμένος .

Και γιατί δεν πήγες σε multi?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Και γιατί δεν πήγες σε multi?
Κυριως για οικονομικους λογους. Για μια μοναδα που σηκωνει τρια κλιματιστικα θες 1000 εξωτερικη + ~400 για τις εσωτερικες μοναδες. Στα χρηματα πανω κατω το ιδιο σου βγαινει και μεμονομενα. Αλλα δεν ειχα αυτη τη στιγμη αυτο το ποσο.( προσφορα mediamarkt με δοσεις , εγκατασταση, μεταφορικα ) Και αμεση αναγκη για το τριτο δωματιο.
Δεν ηταν και ευκολη η εγκατασταση μιας μοναδας που να καλύπτει δυο οροφους και τα δωματια που ηθελα. Θα ηταν ασχημη η εγκατασταση με τις σωληνωσεις και δε ξερω αν θα απεδιδαν με τοσο μεγαλο μηκος , ειδικα σε Multi. Εδω αυτο που πηρα δεν μπορουσε να μπει σε τοιχο και τοποθετηθηκε σε βαση δαπεδου. . Η καλυτερη λυση θα ηταν οροφης , αλλα μου ζητησαν 90 ... Επισης δεν ειχα ορεξη να κανω ειδικη ηλεκτρολογικη εγκατασταση.
Με βαζει σε σκεψεις οτι σε περιπτωση βλαβης της εξωτερικης , θα μεινω ξεκρεμαστος σε τρεις χωρους απο κλιματισμο.

Για τα δυο υπνοδωματια παντως που ειναι διπλα διπλα και μοιραζονται το ιδιο μπαλκονι το βρισκω λογικο να βαλω multi.

Ευχαριστώ, λογικό για τα δωμάτια τελικά το multi.ετσι μάλλον θα γίνει, δεν μου λες η εξωτερική στο multi πωσ υπολογίζεται?είναι το άθροισμα των εσωτερικων μονάδων?