Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.
Βασικά είναι θέμα γούστου...Αλλά υπάρχουν πολλά μοντέλα πολλών εταιρειών.
Στα πρόχειρα:
Τannoy,Zingali,BC acoustique,JBL,Spendor,Omega,Zu Druid,WLM...........
Κι αυτά αφήνοντας κατά μέρος,τις πολυάριθμες φούλ ρεϊντζ κατασκευές του εμπορίου με π.χ fostex κλπ.
κατσε βρε dipie, ξερω και ξερουμε τις διαφορες μαρκες που παιζουν

perator:
αλλα μιλαμε για +- 2.500 ευρω
βλεπω οτι αναφερεις zu druid.
νομιζεις οτι αυτο το ηχειο ειναι για π-π των περιπου 2.000 ευρω?
με τετοια ευαισθησια, με τετοια διαφορετικοτητα ως προς τη θεση στο χωρο κλπ?
οχι βεβαια, γιαυτο και δεν θα δεις τεστ του ζου με π-π των 2-2,5 χιλιαδων ευρω.
ταννου και ζιγκαλι των 2.500 ευρω πραγματικα δεν μπορουν να πιασουν το αμπυ. και ειναι και πιο αναισθητα.
αποψη μου βεβαια
το δε σπενδορ χαρμπερθ ειναι -10 db τουλαχιστον απο αββυ
κλπ
κλπ
με -10 db θελεις οκταπλασια ισχυ τουλαχιστον για την ιδια ενταση!!!
ειπα για μεγαλα σαλονια (άρα πολλα db, οχι ομως εξωφρενικα πολλα πχ zu το οποιο ειναι και κανα χιλιαρικο ακριβοτερο).
εχεις ακουσει το zu me p-p πριμαλουνα? εγω δεν εχω ακουσει, αλλα υποθετω απο οτι μπορω να καταλαβω...
ο πριμα ειναι τιγκα στην αναδραση, το ζου ειναι πεντακαθαρο, το σκοτωνεις.
να ηταν τουλαχιστον π-π με 300Β ή 2Α3 με λιγη αναδραση, κατι πηγαινε και ερχοταν αν και παλι δεν καθονται τετοια ηχεια καλα με π-π
αντιθετα το αββυ καθεται ακομα και με τρανζιστορ, αρκει να μην ειναι σκληρο!
πριν βαλω τα αββυ στο σαλονι, τα επαιζα στο γραφειο-αποθηκη στο υπογειο (στο νεο σπιτι).
30 τ.μ. περιπου ιδανικες διαστασεις, αλλά πολλα πραγματα μεσα εκει, καταστροφικα για τον ηχο
εκει επαιζα κατα καιρους σαν πειραμα με τα klh 2006-ακουστικης αναρτησης, με ταννου φτηνα (περιπου 250 ευρω το ζευγαρι αν θυμαμαι καλα) και με εναν nad 3020 και εναν εξακαναλο, σε διαφορους συνδιασμους με το SET της ayon που εχω, τον σπαρκ.
τα klh ειναι πιο ευαισθητα απο τα σπεντορ και καθε αλλο παρομοιο ηχειο (ανοικτης καμπινας) . ομως τα 30 τμ δεν μπορουσαν να γεμισουν ευκολα
αυτο που θυμαμαι εντονα ειναι οτι ο πριμαλουνα προλογκ στο προηγουμενο σπιτι (απο το οποιο ειχαν περασει και άλλα ηχεια και άλλοι ενισχυτες), με τα klh ακουστικης αναρτησης σε εκανε να μενεις με το στομα ανοιχτο αν ηξερες τα klh, επειδη κανενας ενισχυτης τρανζιστορ δεν μπορουσε να μεταδωσει την μαγεια που μετεδιδε ο πριμα! ουτε και ο σπαρκ μπορουσε και εχει την εξηγηση του αυτο.
σε αυτο που αναφερει ο gas, στην μουσικη που σου μετεδιδε και ας μην ειχε τοση αναλυση και ας μην ειναι την απολυτη διαφανεια, ο πριμα εδινε ρεστα με τα klh.
πολυ απλα, ηθελες να ακους συνεχεια!
ομως το παλιο σαλονι ηταν μαζι με το παραγωνο χωλ, λιγοτερο απο 20 τμ
και ηδη εβλεπα οτι δεν μπορουσα να δυναμωσω οσο ηθελα την ενταση
πως λοιπον ηχεια της ταξης των περιπου 85 db μπορουν να γεμισουν ενα σαλονι σαν του gas με τον πριμα?
δεκτα αυτα που λες, επαναλαμβανω οτι γραφω για να βοηθηθει ο gas που γνωριζω καλα οτι εχει παιδευτει και οτι την ψαχνει.
φιλε gas, σε τετοιο σαλονι, αν θελεις να ευχαριστηθεις μουσικη θα πρεπει να εισαι πανω απο 90-91 db και μεχρι96-97 το πολυ δεδομενου του πριμαλουνα.
αποψη μου βεβαια