Google Nexus 7 [2012]

Thanks guys! Τι κερδίσω με το πειραγμενο root; Αν βάλω την μαμισια google 4.2 μετα μπορω να το πείραξω;

Re: Google Nexus 7

Retina δεν είναι.Παρομοια να την περιμένεις.Νομιζω δεν είναι και ips.
Είναι και άλλη η τιμη φυσικα...

Απάντηση: Google Nexus 7

Γιατί δεν είναι IPS? IPS διαφημίζεται... και κατά την γνώμη μου είναι μια χαρα οθόνη...
διάβασε τα review του... gsmarena, engadget, theverge...

...είσαι και μακριά γμτ

Απάντηση: Re: Google Nexus 7

άμα δεις retina, όλες οι άλλες συ φαίνονται λίγες.

τι σχέση έχει η ρετίνα με το 7άρι? Εδώ το μίνι της απλ (ανταγωνιστής), έχει ανάλυση εποχών 2008... Για τα 10ιντζα, υπάρχει πάντα το nexus10 με την 2.560x1.600 και τα 300ppi, αλλά μιλάμε για άλλη κατηγορία...

edit:
με μια δεύτερη σκέψη, μάλλον εννούσες την ρετίνα του 10ριού, σε σχέση με την 8αρα του μίνι και παρανόησα...

Last edited:

βιάζεσαι ....

ρετινα οθόνη σημαίνει να μη βλέπεις pixel από μια λογική απόστασης θέασης.
και στο nexus 7 και στο ipad mini δυστυχώς βλέπεις... σε 1-2 χρονια όλα θα έχουν ρετινα οθόνη.

βιάζεσαι ....

και στο nexus 7 και στο ipad mini δυστυχώς βλέπεις... σε 1-2 χρονια όλα θα έχουν ρετινα οθόνη.

δεν είναι ακριβώς θέμα βιασύνης, λείπει το quote από το μήνυμα σου και φαίνεται να απαντάς στο τελευταίο - δικό μου μήνυμα...

Η διαφορά στα ppi μινι με νεξους7 είναι χαοτική... ρετίνα ή όχι, αυτές είναι οι συσκευές που είναι τώρα οι πιο hot της κατηγορίας τους... Σε δυο χρονάκια καλά να είμαστε (σιγά μην έχουμε χρήματα αλλά λέμε τώρα) να το ξανασυζητήσουμε με τις τότε προτάσεις των κατασκευαστών...

υγ. nexus7 16GB στο newsletter του eshop @ 239 ....

βιάζεσαι ....

Είδες πίξελ στο 7αρι από κοντά? Εγώ δεν είδα. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των πίξελ. Έβγαλε μία λέξη η Απλ και την κάναμε ιερό δισκοπότηρο. Παίζουν και άλλα ρόλο εκτός από τον ξερό αριθμό πίξελ. Τα subpixels που απαρτίζουν τα κάθε πίξελ κύριως, ο τρόπος οδήγησης αυτών αλλά και άλλα. Το Galaxy S2 δίπλα στο Iphone 4 έχει σαφώς χειρότερη ανάλυση (ταπεινά 800χ480) και στα δικά μου μάτια έχει ανώτερη οθόνη από το 4. Και δεν κρίνω σαν hater, κρίνω σαν iphonάκιας που μόλις πήρα το S2 στα χέρια μου η πρώτη σκέψη ήταν "για να δούμε τη σαπίλα πουλάει η Σαμ σαν ναυαρχίδα (9ος/2011)". 2-3 μέρες ήταν αρκετές (και αρκετό ψάξιμο) για να καταλάβω ότι ο αριθμός πίξελ λέει κάτι αλλά όχι πάντα την αλήθεια για το τι ποιότητα προσλαμβάνουν τα μάτια μας. Και 1.5 χρόνο μετά έχοντας δει και άλλες "ανώτερες" οθόνες η απόψη παραμένει. Για αυτό (πέρα από το οικονομικό) δεν με συγκινεί κάποια νέα ναυαρχίδα (π.χ. S3 π.χ. Δυνατή ανάλυση με pentile τεχνολογιά. Δλδ "παλιά"). Η ρέτινα της Απλ είναι εξαιρετική, εξίσου εξαιρετική όμως είναι και η οθόνη του 7.

Last edited:

Σας διαβάζω τώρα απο το νεξους7 μου, μόλις έκανα το μέγιστο ζουμ ιν στο προηγούμενο μήνυμα που επιτρέπει ο chrome σε σχέση με την παρούσα σελίδα, και μπορώ να πω απλά ότι πίξελ δεν φαίνονται στα γράμματα....

Και απο εδω με το 7αρι δεν βλέπω κανένα pixel. Αν έχω κάποιο παραπόνο είναι ότι ο chrome δεν γίνεται full screen και ότι η μπάρα κάτω που έχει τα 3 home button του android δεν εξαφανίζεται.. Οπότε με αυτα τα 2 η οθόνη του μικραίνει ακόμα πιο πολυ..

Στα 220 ευρω που το εχει προσφορα ο γερμανος το 16αρι wifi, αξιζει? Εννοω απο χρηστες που ηδη το εχουν και εχουν δει τα αρνητικα που τυχον εχει.

Πιο πολύ με ανησυχεί η ενδεχόμενη θολούρα, όχι τόσο το grid.

Επίσης, επειδή δεν έχω ιδέα από android... μουσική και αρχεία πως περνάς μέσα; Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος πονοκέφαλος με το iTunes? Ή απλά παίζει drag n' drop?

Ρωτάω πάντα για out of the box, όχι με root κλπ, δεν πρόκειται να κάνω τέτοια πράγματα.

μεταξυ ipad mini kai nexus , εχεις στην πυσια να διαλεξεις "οικοσύστημα" και οχι συσκευή.
Σα συσκευες ειναι και οι 2 πολυ καλες.... αν εχεις πολλα προιοντα και υπηρεσιες apple (iphone, ipod, mac κλπ), τοτε θα σε δυσκολεψει λιγο η μετάβαση.
Την εκανα πριν λιγο καιρο , με ενα htc one x , πολυ καλη συσκευη, αλλα δεν αντεξα τις ελλειψεις του και τη κακη συνεργασια με mac.
Επισης , δεν υπαρχουν αρκετες υπηρεσιες που ηθελα, οπως itunes match, και αρκετες εφαρμογες δεν υπαρχουν καν στην Ελλάδα.

Οι εφαρμογες επισης σε android tablets ειναι απλα scaled up εκδοσεις των τηλεφωνων, και δεν εχουν καμια σχεση με τις αντιστοιχες εκδοσεις του ios (ακόμη).

Αν ομως δεν εχεις τετοιες απαιτησεις, το nexus ειναι αριστη επιλογή.

μεταξυ ipad mini kai nexus , εχεις στην πυσια να διαλεξεις "οικοσύστημα" και οχι συσκευή.
Σα συσκευες ειναι και οι 2 πολυ καλες.... αν εχεις πολλα προιοντα και υπηρεσιες apple (iphone, ipod, mac κλπ), τοτε θα σε δυσκολεψει λιγο η μετάβαση.
Την εκανα πριν λιγο καιρο , με ενα htc one x , πολυ καλη συσκευη, αλλα δεν αντεξα τις ελλειψεις του και τη κακη συνεργασια με mac.
Επισης , δεν υπαρχουν αρκετες υπηρεσιες που ηθελα, οπως itunes match, και αρκετες εφαρμογες δεν υπαρχουν καν στην Ελλάδα.

Οι εφαρμογες επισης σε android tablets ειναι απλα scaled up εκδοσεις των τηλεφωνων, και δεν εχουν καμια σχεση με τις αντιστοιχες εκδοσεις του ios (ακόμη).

Αν ομως δεν εχεις τετοιες απαιτησεις, το nexus ειναι αριστη επιλογή.

Μεταξύ μας, επιλογή δεν υπάρχει. Το 32GB mini κοστίζει ακριβώς το διπλάσιο του 32GB nexus, χωρίς να υπολείπεται σε ούτε μισό χαρακτηριστικό (ίσως τη μπαταρία μόνο, αλλά και γι'αυτό το συζητάμε). Εδώ η Apple έκανε ένα από τα μεγαλύτερα τιμολογιακά foul που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Και όσο δεν προχωράει σε μια τουλάχιστον 30% μείωση τιμής, το συνεχίζει, αλλά για την ώρα πουλάει σε fanboys και αμερικανάκια. Όταν κλείσει αυτή η αγορά, θα δούμε. Είναι ακόμα Χριστούγεννα εξάλλου. Μάλλον θα ρίξουν αυτό σε νορμάλ τιμή και θα βγάλουν το retina. Και πάλι απ'την αρχή.

Ο μοναδικός λόγος που ακόμα δεν έχω καταλήξει, είναι η μεγάλη "κάβα" μου σε iPhone apps. Όμως βλέπω σιγά σιγά όσο τα ψάχνω ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να τα ξαναγοράσω για iPad πολλά απ'αυτά (και τα ακριβότερα).

Πάντως μόνο και μόνο η απεξάρτηση απ'το iTunes είναι highlight...!

Last edited:

Επίσης, επειδή δεν έχω ιδέα από android... μουσική και αρχεία πως περνάς μέσα; Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος πονοκέφαλος με το iTunes? Ή απλά παίζει drag n' drop?

Ρωτάω πάντα για out of the box, όχι με root κλπ, δεν πρόκειται να κάνω τέτοια πράγματα.

για ποια θολούρα μιλάς?

copy & paste ασύρματα από τα shares μου, με τον file manager (ΕS χρησιμοποιώ εγώ)... ξεχνάς itunes, τα transcode των videos , τα κλειδωμένα BT, και τις λοιπές δεσμεύσεις και ελλείψεις (π.χ. gps στην έκδοση χωρίς 3G των +100 )... και φυσικά ούτε root ούτε τίποτα...

το ipad mini πουλαει σα τρελλο ... ειναι εξαφανισμενο απο παντου.

πληρωνεις apple κατασκευή , οικοσυστημα και εφαρμογές.

αν για σενα δεν εχουν σημασια, μπορεις να πας αφοβα στο nexus.
To itunes δεν το χρειαζεσαι καν πια στις ios συσκευές αν θες, υπαρχει το icloud, wifi sync κλπ.

Ποιο ρουτ?? ΕΣΥ έχεις τον έλεγχο της συσκευής και όχι η εταιρία και κάποιο πρόγραμμα. Out of the box φυσικά. Πετάς μέσα ότι θες. Συνδέεις την συσκευή σε mass storage mode και την βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο. Η βγάζεις απλά την κάρτα μνήμης και γράφεις εκεί. Την συνδέεις ασύρματα μέσω ρούτερ και από τον browser δίνεις και παίρνεις ότι θέλεις. Με ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα (VLC Direct PRO) έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου και σε όλα τα αρχεία. Τα αναπαράγεις εκεί ή τα αναπαράγεις εκεί και τα βλέπεις στην οθόνη του κινητού. Γνωρίζοντας το Android το itunes και αυτή η φιλοσοφία (τουλάχιστον για μένα) θα γίνει μια κακή παρένθεση της προσωπικής σου τεχνολογικής εμπειρίας. Και μιλάω για σήμερα. Ίσως πριν 2 χρόνια να κάναμε άλλη κουβέντα. Τώρα όμως θεωρώ ότι έτσι είναι τα πράγματα.

Απάντηση: Google Nexus 7

εχμ, τα nexus δεν έχουν κάρτα μνήμης... είναι ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματα τους.

Αλλά τι να λέμε, 220 ειπώθηκε παραπάνω ότι υπάρχει σε προσφορά το 16άρι...