Re: Google Nexus 7
Πηρα προσφατα nexus 7 16gb κ ειμαι κατενθουσιασμενος. 1/2 τιμης ipad κ κανει τα παντα απο οσα εγω θελω να κανει μια ταμπλετα. Γραφω μια συμβουλη σε φιλους που ισως ειχαν το ενα θεμα με εμενα. Κατεβαζω σε pdf περιοδικα, τα οποια συνηθως ειναι 30-100mb. Το ipad (3) κανει render αστραπη τις σελιδες οταν αλλαζεις σελιδα. Το nexus ειδα οτι ψιλοζοριζεται με τα πιο πολλα pdf readers. Με διαφορα τα πιο γρηγορο app μου φανηκε οτι ειναι το μαμισιο (pdf viewer) κ 2ο το adobe. Δυστυχως ομως κ τα 2 αυτα δεν ειναι πολυ βολικα σε πολυσελιδα κειμενα επειδη (τουλαχιστον εγω δεν βρηκα) δεν εχουν επιλογη να τα βλεπεις ως library κ να αφηνεις bookmarks (κατι σαν το ibooks δηλαδη). Το ezpdf που τα εχει αυτα, μου φανηκε φοβερα αργο (2-3'' στην αλλαγη σελιδας μου φαινεται υπερβολικο).
Την λυση εδωσαν τα comics μου!!! Το comicrack που ειναι απο τις καλυτερες εφαρμογες για αρχειοθετηση (κ viewing) κομιξ σε cbr,cbz εχει companion app σε android. Το ωραιο ειναι οτι αν εγκαταστησουμε ενα σκριπτακι (ghostscript λεγεται κ υπαρχουν οι οδηγιες στο σαιτ του comicrack), το comicrack (windows) μπορει να χρησιμοποιηθει κ για να βλεπουμε μεσα απο αυτο αρχεια pdf (οι devs το εκαναν αυτο για κομιξ που ηταν σε pdf, αλλα βλεπεται που το παω...). Το comicrack for android ομως, μπορει κ αυτο να προβαλλει αρχεια pdf φτανει να υπαρχει το ghostscript στο host pc. Κανουμε sync με το pc μεσω του comicrack (με usb στην δωρεαν εκδοση, wifi sync στην paid) κ το pc μας, μετατρεπει (χωρις δικια μας παρεμβαση) το pdf σε μορφη που να διαβαζει το comicrack.
H ποιοτητα παραμενει αναλλοιωτη κ η ταχυτητα εναλλαγης σελιδων (κ zoom in/out) θα σας κανει να τριβετε τα ματια σας! Στα μπονους, οτι το comicrack ειναι εξαιρετικη εφαρμογη διαχειρησης library (για αυτο φτιαχτηκε αλλωστε), κραταει bookmarks, last read page, read/unread counts κτλπ κτλπ. Στα μειονεκτηματα, οτι οι εκ καταβολης android users θα ξενερωσουν που πρεπει να κανουν sync με ανοιχτο pc ("αυτες ειναι βλακειες που ακομα κ η apple ειδε το φως κ τις ξεπερασε!"). Το βασικο για μενα ειναι οτι κανω τη δουλεια μου (δωρεαν)...