Google Nexus 7 [2012]

..για να μην μείνει αναπάντητη η ερώτηση (ακόμα και αν τελικά δεν κινηθείς προς nexus7...)

ναι, παίζει, και ούτε καν ιδρώνει: με ΜΧplayer παίζει με Η/Α, κοινώς με gpu acceleration... Αρκεί φυσικά το υλικό να είναι DXVA συμβατό. Μαλλον το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως θα streamάρεις μέσω wifi το 1080p...

Και ακόμα και αν μπορείς να δεις 1080p, στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθήσεις ταινία/σειρα σε 7'..Μόνο για on the go έχει νόημα..

είτε 720p, είτε 1080p, σε τόσο μικρη οθόνη, ίδια θα δείχνουν...
Εδω σε 32' και πρέπει να πας στο μισό μετρό για να εντοπισεις τις διάφορες..

Re: Google Nexus 7

Καταρχάς η οθόνη downscaling θα κάνει ούτως ή άλλως... αλλά ντάξει, κι εγώ θα ήθελα να μπορεί να τα παίζει άνετα, γιατί δε γίνεται να πρέπει να έχεις 500 διαφορετικές εκδόσεις από κάθε ταινία για κάθε συσκευή σου.

Οχι δεν γίνετε αλλά επιλέγεις τις ταινίες που θες να απολαύσεις σπιτι σου και τα "λιμά" τα κρατάς για "δύσκολες" ώρες σε ταξίδια - δουλειά...

Προσωπικά σειρές και ταινίες που βλέπω στο nexus είναι αυστηρώς .mp4 (ελάχιστο μέγεθος) με εξαιρετική εικόνα για τις 7" τις ταμπλετας...

Για Flash τι έχετε να προτείνετε; Μπήκα στο site της Adobe να κατεβάσω την android έκδοση και δε μπορεί να μπει γιατί μου λέει... flash required... :S

Flash is dead bebe :p

Απάντηση: Re: Google Nexus 7

Καταρχάς η οθόνη downscaling θα κάνει ούτως ή άλλως... αλλά ντάξει, κι εγώ θα ήθελα να μπορεί να τα παίζει άνετα, γιατί δε γίνεται να πρέπει να έχεις 500 διαφορετικές εκδόσεις από κάθε ταινία για κάθε συσκευή σου.

Οχι, τις 720p δεν θα τις κάνει downscale, αφού η ανάλυση του είναι 1280χ800... 1:1 θα τις δείξει.

υγ, υπάρχουν εκδόσεις ταινιών ειδικά για τάμπλετ, 720p mp4 με x.264 και AAC δικάναλο ήχο... ~1.5GB μέγεθος, που δείχνουν τέλειες για τα δεδομένα των τάμπλετς... (βασικά δείχνουν μια χαρά ακόμα και σε τηλεόραση, αλλά όσο μεγαλώνει το μέγεθος προβολής, αρχίζει και φαίνεται η έλλειψη σε bitrate...)

Re: Απάντηση: Re: Google Nexus 7

Οχι, τις 720p δεν θα τις κάνει downscale, αφού η ανάλυση του είναι 1280χ800... 1:1 θα τις δείξει.

Nαι βρε για τις 1080p μιλούσα. Το ζήτημα είναι να έχεις τη συλλογή σου σε "τέλειο" 1080p και να μπορείς να το παίζεις όπου θες κάθε φορά. Αν είναι να φτιάχνεις άλλη συλλογή για tablet, ζήσε Μάη μου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Google Nexus 7

Nαι βρε για τις 1080p μιλούσα. Το ζήτημα είναι να έχεις τη συλλογή σου σε "τέλειο" 1080p και να μπορείς να το παίζεις όπου θες κάθε φορά. Αν είναι να φτιάχνεις άλλη συλλογή για tablet, ζήσε Μάη μου..

Νόμιζα ότι απαντάς σε αυτό:

Και ακόμα και αν μπορείς να δεις 1080p, στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθήσεις ταινία/σειρα σε 7'..Μόνο για on the go έχει νόημα..

είτε 720p, είτε 1080p, σε τόσο μικρη οθόνη, ίδια θα δείχνουν...
Εδω σε 32' και πρέπει να πας στο μισό μετρό για να εντοπισεις τις διάφορες..

οπότε γράψε λάθος!!

το θέμα είναι να μπορείς να βλέπεις καμιά τσόντα έστω και σε χάλια ποιότητα... όλα τα άλλα είναι πλεονασμός... :BDGBGDB55:

το θέμα είναι να μπορείς να βλέπεις καμιά τσόντα έστω και σε χάλια ποιότητα... όλα τα άλλα είναι πλεονασμός... :BDGBGDB55:

Ναι αλλά γιατί να μην τη δεις σε 1080p... :deal::captain:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...id-devices-(smartphones-tablets)-σε-USB-DAC-s

σε περίπτωση που δεν εχετε δει το νημα στην κατηγορία του δικάναλου...
θα με ενδιέφερε αν κάποιος φιλος το δοκιμάσει με το 7 να πει με ποιο interface του δουλεψε σωστά... ειναι ουσιαστικος λόγος αγοράς του 7 για μένα!!
οπως αναφερω και στο νημα με το galaxy nexus μου και με τα hiface2 και prodigy cube παιζει μεν αλλα με glitchy ηχο... παρ' όλα αυτά για το galaxy nexus εδω: http://www.extreamsd.com/USBAudioRecorderPRO/ ανα φέρει πως μπορεί να μην παιζει εντελώς σωστά ενω για το 7 δεν λέει κάτι τέτοιο!
Οπότε για κάντε καμια δοκιμη ρε παιδιά...

Σε περίπτωση που κάποιος είχε προβλήματα lag μετά το update σε 4.2, η λύση (και η αιτία) έχουν βρεθεί. Είναι το Google Currents, το οποίο κάνει μια συνεχή αναζήτηση στο background και γονατίζει το σύμπαν (και τη μπαταρία ακόμα).

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε το.

Εκτός του ότι ξεφορτώθηκα το lag, το οποίο νόμιζα ως τώρα ότι ήταν θέμα κακής διαχείρισης της RAM, ξαφνικά η αυτονομία μου έχει εκτοξευθεί.

Πηρα προσφατα nexus 7 16gb κ ειμαι κατενθουσιασμενος. 1/2 τιμης ipad κ κανει τα παντα απο οσα εγω θελω να κανει μια ταμπλετα. Γραφω μια συμβουλη σε φιλους που ισως ειχαν το ενα θεμα με εμενα. Κατεβαζω σε pdf περιοδικα, τα οποια συνηθως ειναι 30-100mb. Το ipad (3) κανει render αστραπη τις σελιδες οταν αλλαζεις σελιδα. Το nexus ειδα οτι ψιλοζοριζεται με τα πιο πολλα pdf readers. Με διαφορα τα πιο γρηγορο app μου φανηκε οτι ειναι το μαμισιο (pdf viewer) κ 2ο το adobe. Δυστυχως ομως κ τα 2 αυτα δεν ειναι πολυ βολικα σε πολυσελιδα κειμενα επειδη (τουλαχιστον εγω δεν βρηκα) δεν εχουν επιλογη να τα βλεπεις ως library κ να αφηνεις bookmarks (κατι σαν το ibooks δηλαδη). Το ezpdf που τα εχει αυτα, μου φανηκε φοβερα αργο (2-3'' στην αλλαγη σελιδας μου φαινεται υπερβολικο).

Την λυση εδωσαν τα comics μου!!! Το comicrack που ειναι απο τις καλυτερες εφαρμογες για αρχειοθετηση (κ viewing) κομιξ σε cbr,cbz εχει companion app σε android. Το ωραιο ειναι οτι αν εγκαταστησουμε ενα σκριπτακι (ghostscript λεγεται κ υπαρχουν οι οδηγιες στο σαιτ του comicrack), το comicrack (windows) μπορει να χρησιμοποιηθει κ για να βλεπουμε μεσα απο αυτο αρχεια pdf (οι devs το εκαναν αυτο για κομιξ που ηταν σε pdf, αλλα βλεπεται που το παω...). Το comicrack for android ομως, μπορει κ αυτο να προβαλλει αρχεια pdf φτανει να υπαρχει το ghostscript στο host pc. Κανουμε sync με το pc μεσω του comicrack (με usb στην δωρεαν εκδοση, wifi sync στην paid) κ το pc μας, μετατρεπει (χωρις δικια μας παρεμβαση) το pdf σε μορφη που να διαβαζει το comicrack.

H ποιοτητα παραμενει αναλλοιωτη κ η ταχυτητα εναλλαγης σελιδων (κ zoom in/out) θα σας κανει να τριβετε τα ματια σας! Στα μπονους, οτι το comicrack ειναι εξαιρετικη εφαρμογη διαχειρησης library (για αυτο φτιαχτηκε αλλωστε), κραταει bookmarks, last read page, read/unread counts κτλπ κτλπ. Στα μειονεκτηματα, οτι οι εκ καταβολης android users θα ξενερωσουν που πρεπει να κανουν sync με ανοιχτο pc ("αυτες ειναι βλακειες που ακομα κ η apple ειδε το φως κ τις ξεπερασε!"). Το βασικο για μενα ειναι οτι κανω τη δουλεια μου (δωρεαν)...

Ευτυχης και περηφανος κάτοχος εδώ και τρεις μέρες! Είχα iPad πριν. Σαφως και δεν το φτανει, το ακολουθεί όμως κατα πόδας!

(Πως μπαίνουν ο οι τόνοι;;;)

Ευτυχης και περηφανος κάτοχος εδώ και τρεις μέρες! Είχα iPad πριν. Σαφως και δεν το φτανει, το ακολουθεί όμως κατα πόδας!

Μεγεια και στους δυο σας!

Για τους τόνους κρατας πατημένο το πλήκτρο και βγάζει τα τονουμενα. Θα πρότεινα όμως να δοκιμάσεις κάποιο πληκτρολόγιό κάπως καλύτερό από το μαμά και κυρίως πιο παραμετροποιησιμο. Προσωπικά έχω βολευτει με smart keyboard pro. Κάποιοι άλλοι προτιμούν τον swift keyboard όμως.

Απάντηση: Google Nexus 7

η μικρή οθόνη πως σου φάνηκε σε σχέση με την 10ρα άραγε?

Όταν βρεθείς σε ουρά για check-in σε αεροδρόμιο και ενώ έχεις κουβαλάς τσάντες και βαλίτσες, όταν έρθει η σειρά σου το βάλεις έτσι απλά στην τσέπη του μπουφάν σου, θα καταλάβεις πόσο σημαντικο πράγμα είναι η μικρή οθόνη...!:award: