Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Audiolytic ηθελα να πω οτι το μαρκετινγκ εφευρισκει χιλιους τροπους να σε πεισει οτι το δικο του προιον ειναι καλυτερο κοκ.
Μου κανει εντυπωση που δεν γινεται αναφορα για καλυτερο/χειροτερο ηχο, αν μπορουσαν να εκμεταλευτουν και αυτη την παραμετρο.

Μερικοι ασχολουνται λιγο εως καθολου !!!

Aλλαξα το φις στο πολυπριζο. Επαιρνε ρευμα το Ν αντι του L.
Διαφορες στον ηχο βεβαια δεν ακουω. (δοκιμη λιγων λεπτων βεβαια)
Bεβαια, αν τη ζημια την παθαινουν τα dac/adc, αν το dac ειναι επιλεγμενο της πηγης και οχι του ενισχυτη, γλυτωνει καποιος το κακο της λαθος πολωμενης φασης. ? (εννοειται οτι το Player θα εχει σωστα τη φαση)

Αγγελια: Magnepan ζητω να μου χαρισουν.... :silly: Καταλαβα.! Την αναβαθμιση δεν την γλυτωνω.

Οπως κοιταμε την παρακατω φωτο, δεξια ή αριστερα πρεπει να ειναι η φαση. ?
Τελικα η ενδειξη L και Ν σημαινουν line (φαση) και Νeutral. (ουδετερος) ?

Υπ'οψιν, το θηλυκο φις δεν κουμπωνει στον ενισχυτη οπως το βλεπετε στη φωτο, αλλα το κωνικο μερος του, παει στην κατω μερια. (τουμπα)

[/SPOILER]

Πολύ σωστά δεν άκουσες, οι διαφορές θα αρχίσουν όταν διορθώσεις πηγές και ενισχυτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Πολύ σωστά δεν άκουσες, οι διαφορές θα αρχίσουν όταν διορθώσεις πηγές και ενισχυτή.

Μα για το φις του ενισχυτη μιλουσα και το διορθωσα.
Πηγη δεν υπαρχει, μονο pc. Ελεγξα κι αυτο και την Tv και αυτα ειχαν σωστα την πολικοτητα. Μονο στον ενισχυτη ηταν λαθος.!

Εκτεταμενες ακροασεις δεν εχω κανει.! Ισως εχω μια μικρη βελτιωση στην αισθηση στερεοφωνιας και τιποτε αλλο. Ισως και μια ιδεα (πως να το πω) πιο καθαρου ηχου (λιγοτερος θορυβος στο backround, δεν ξερω ποια ειναι η σωστη διατυπωση) . ?
Σαν τα οργανα πριν να ηταν πιο πισω απο τα ηχεια και ο ηχος τους μπερδευοταν, ενω τωρα σαν να ακουγονται πιο μπροστα στα ηχειο και διακρινω καλυτερο διαχωρισμο αυτων και καλυτερη στερεοφωνια.
Συγνωμη, αλλα δεν ειμαι σχετικος στο να διατυπωνω τι εκλαμβανω απο τον ηχο οταν προσπαθω να τον περιγραψω.

(μπορει να υπαρχουν περισσοτερες αλλαγες , αλλα λογω προβληματος ακοης, ισως δεν μπορω να εκτιμησω σωστα)

Last edited:
Τότε υπήρξε σίγουρα μια μικρή διαφορά. Η διαφορά είναι όπως το είπες, είναι μια αίσθηση πιο καθαρού και διάφανου ήχου στη φάση. Γενικά η σωστή πολικότητα σε μακροχρόνιες ακροάσεις είναι πολύ πιο ξεκούραστη και ισορροπημένη, ειδικά με μεγάλα ηχεία δαπέδου που τονίζουν τα άκρα του φάσματος.

Δοκίμασε τώρα να αλλάξεις τις φάσεις στα ηχεία.
Σε όλα όμως.
Τι διαφορά στον ήχο πιστεύεις ότι θα ακούσεις; :p

Δοκίμασε τώρα να αλλάξεις τις φάσεις στα ηχεία.
Σε όλα όμως.
Τι διαφορά στον ήχο πιστεύεις ότι θα ακούσεις; :p

Τι εννοεις. ?
Ολα τα ηχεια ειναι τα + και τα - σωστα.
Ακομα κι αν τα αντιστρεψω σε ολα τα ηχεια για να μην ειναι καποιο εκτος φασης σε σχεση με το αλλο, δεν καταλαβαινω σε τι ωφελει να αλλαξω σε ολα τα ηχεια το +/-. Για πειραμα. ?

Κανονικα δεν πρεπει να τα εχουμε ολα σωστα ως προς το +/-. ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Να τα γυρίσεις τούμπα.
Τα + στα - και τα - στα +.
Όλα όμως!

Είναι ρουρπρίζ... :D

Πριτς.!
Να μου πεις πρωτα γιατι.! Ειναι μπελαλιδικη δουλεια για να βαλω χερι εκει πισω στον ενισχυτη.! :Banane0:

Ασε που με αυτα και με αυτα, κανε αυτο, κανε εκεινο, με βλεπω στο τελος να ξανα κανω ρυθμιση με μικροφωνο τον denon γιατι ο ηχος θα εχει παει αλλου για αλλου.! :p

Last edited:
Οι διαφορές στον ήχο που θα ακούσεις είναι ανάλογου μεγέθους με το να στήσεις σωστά τις φάσεις στο σύστημά σου.
Λίγες, στα σημεία και υπό κάποιες συνθήκες παίζει να σου αρέσει περισσότερο η αναστροφή φάσης.

Το θέμα είναι ότι ενώ στα ηχεία πάμε με το σταυρό στο χέρι, στο ρεύμα το παίζουμε "άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα"...
Σίγουρα παίζει και έτσι και γιουβέτσι.
Σε κάποιους μπορεί μάλιστα να αρέσει το γιουβέτσι...

Μα για το φις του ενισχυτη μιλουσα και το διορθωσα.
Πηγη δεν υπαρχει, μονο pc. Ελεγξα κι αυτο και την Tv και αυτα ειχαν σωστα την πολικοτητα. Μονο στον ενισχυτη ηταν λαθος.!

Εκτεταμενες ακροασεις δεν εχω κανει.! Ισως εχω μια μικρη βελτιωση στην αισθηση στερεοφωνιας και τιποτε αλλο. Ισως και μια ιδεα (πως να το πω) πιο καθαρου ηχου (λιγοτερος θορυβος στο backround, δεν ξερω ποια ειναι η σωστη διατυπωση) . ?
Σαν τα οργανα πριν να ηταν πιο πισω απο τα ηχεια και ο ηχος τους μπερδευοταν, ενω τωρα σαν να ακουγονται πιο μπροστα στα ηχειο και διακρινω καλυτερο διαχωρισμο αυτων και καλυτερη στερεοφωνια.
Συγνωμη, αλλα δεν ειμαι σχετικος στο να διατυπωνω τι εκλαμβανω απο τον ηχο οταν προσπαθω να τον περιγραψω.

(μπορει να υπαρχουν περισσοτερες αλλαγες , αλλα λογω προβληματος ακοης, ισως δεν μπορω να εκτιμησω σωστα)

Τί καλώδιο ρεύματος χρησιμοποιείς;

Τί καλώδιο ρεύματος χρησιμοποιείς;

Το καλωδιο του ενισχυτη (αυτο που ειχε στη συσκευασια του ) πηγαινει σε ενα πολυπριζο οπου επανω του συνδεονται η tv, ο ψηφιακος δεκτης Tv, το pc, ενα router και το sub. Το πολυπριζο δε, ειναι σε μια πριζα στο σαλονι οπου φυσικα και δεν ειναι αυτονομη γραμμη προς τον πινακα.

Ομως μιλαμε για απλο AV ενισχυτη και νορμαλ ηχεια, οποτε...μην παιρνουν τα μυαλα σας αερα για καλωδια. :p

tzimisce, λογω πολυκαναλου σκεφτομαι οτι δεν εχει νοημα να αλλαξω φασεις σε ολα τα ηχεια. Απλα το sub μονο εφερα οσο γινοταν και αυτο ηταν ολο.
(επειδη δεν εχει τηλεχειρισμο το sub, απλα σκεφτηκα και κουμπωσα το μικροφωνο του ενισχυτη επανω στο pc και υστερα ετρεξα το truerta βαζοντας τονους στα 80-60-50-40hz. Ετσι ενω το μικροφωνο ηταν στη θεση ακροασης εγω διπλα στο sub εβλεπα το truerta στην tv)

Η πολυκατοικια ειναι παλια και το διαμερισμα οχι ιδιοκτητο, οποτε δεν με παιρνει για ξεχωριστη γραμμη στον πινακα. Αν ειχα καποιο αξιολογο setup ενισχυτη/ηχεια θα ειχα κατσει να περασω μια γραμμη μονος μου, αλλα καποια στιγμη θα υπαρξει μετακομιση οποτε...

Το καλωδιο του ενισχυτη (αυτο που ειχε στη συσκευασια του ) πηγαινει σε ενα πολυπριζο οπου επανω του συνδεονται η tv, ο ψηφιακος δεκτης Tv, το pc, ενα router και το sub. Το πολυπριζο δε, ειναι σε μια πριζα στο σαλονι οπου φυσικα και δεν ειναι αυτονομη γραμμη προς τον πινακα.

Ομως μιλαμε για απλο AV ενισχυτη και νορμαλ ηχεια, οποτε...μην παιρνουν τα μυαλα σας αερα για καλωδια. :p

tzimisce, λογω πολυκαναλου σκεφτομαι οτι δεν εχει νοημα να αλλαξω φασεις σε ολα τα ηχεια. Απλα το sub μονο εφερα οσο γινοταν και αυτο ηταν ολο.
(επειδη δεν εχει τηλεχειρισμο το sub, απλα σκεφτηκα και κουμπωσα το μικροφωνο του ενισχυτη επανω στο pc και υστερα ετρεξα το truerta βαζοντας τονους στα 80-60-50-40hz. Ετσι ενω το μικροφωνο ηταν στη θεση ακροασης εγω διπλα στο sub εβλεπα το truerta στην tv)

Η πολυκατοικια ειναι παλια και το διαμερισμα οχι ιδιοκτητο, οποτε δεν με παιρνει για ξεχωριστη γραμμη στον πινακα. Αν ειχα καποιο αξιολογο setup ενισχυτη/ηχεια θα ειχα κατσει να περασω μια γραμμη μονος μου, αλλα καποια στιγμη θα υπαρξει μετακομιση οποτε...

Άλλαξε το καλώδιο με ένα της προκοπής και θα με θυμηθείς.