Λοιπόν, άντε πάλι απ' την αρχή!! Αλλά το έχω βάλει πείσμα και θα απαντήσω. (Εγώ να μην αυτοπροβληθώ??

:award
Παράδειγματα θα σου δώσω αλλά θα είναι γενικά. Δεν θα αναφέρω κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί δεν είναι σωστό να αφερόμαστε σε άλλους όταν αυτοί δεν είναι παρόντες.
Κατ´αρχήν να διευκρινήσω πως δεν αναφέρομαι σε αυτό το site μόνο.
Δε σου έχει τύχει να δεις αναφορές σε ξενόγλωσσες πηγές που δεν είναι μεταφρασμένες? Δεν εννοώ τεχνικούς όρους, DVD, CD, hi-fi etc., αλλά σε όλοκληρες φράσεις.
Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα θέμα "ποια η γνώμη σας για την αυτοδικία? Είστε υπέρ ή κατα?". Απαντάει, ας πούμε κάποιος, με ένα ναι ή ένα όχι και στο καπάκι, βάζει και ένα ολόκληρο κατεβατό με νόμους, άρθρα, καθέτους, παραγράφους από το ελληνικό δίκαιο!!!! Και ρωτώ τώρα εγώ, "που κολλάει?". Μήπως το θέμα ήταν "Ενημερώστε με για το τι λέει το ελληνικό δίκαιο σχετικά με την αυτοδικία?"
Μερικα αποσπασματα ειναι απαραιτητα.Εμπλουτιζουν τα γραπτα και δινουν και καποια αλλη οπτικη ματια πανω στο θεμα.Δεν ειναι κακο , μπορω να πω οτι ειναι απαραιτητο.Μπορει καποιος να βαζει αποσπασματα γιατι δεν κατεχει καλα το θεμα αλλα παρολα αυτα θελει να ακουσει τη γνωμη των αλλων πανω σε καποια σημεια.Μπορει καποιος να μην εχει καλο γραπτο λογο, παντα θα υπαρχουν κειμενα που ειναι πιο καλογραμμενα απο τα δικα μας η πιο διεισδυτικα.Ουτε αυτο ειναι κακο απαραιτητα ..καλο θα ηταν μετα να συμμετεχει στην κουβεντα με οποιο δικο του τροπο μπορει..
Σχετικά με το γλωσσολογικό ύφος τώρα. Σε φόρουμς που έχουν δημιουργηθεί από ακαδημαϊκούς, ναι είναι πολύ φυσιολογικό να γράφουν σε καθαρεύουσα, αρχαία, ότι θέλουν τέλος πάντων. Αλλά σε φόρουμς που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (καλη ώρα αυτο) να γράφουν σα να έχουν αποστηθήσει όλο το λεξικό του Μπαμπινιώτη ή του Τριανταφυλλίδη το θεωρώ ανούσιο και κούτο, πρώτον αν δεν εκφράζονται έτσι στην καθημερινότητά τους, και δεύτερον ποιος ο λόγος να γράφουν έτσι άν δεν μπορούν κάποια άλλα άτομα να τους καταλάβουν? Ή μήπως, λέω μήπως, βρίσκουν ευκαιρία να προβάλουν την μόρφωσή τους και το "ανώτερο" επίπεδό τους?
Καποιοι ναι καποιοι αλλοι οχι.Δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε ολους να κατεβουν στο επιπεδο μας .Ειναι ενα κινητρο να ανεβουμε και εμεις στο δικο τους.Αλλα παντα εχει σημασια ο τροπο που το κανεις.
Άσε το άλλο που έχω βιώσει εγώ η ίδια με κάτι "αστέρια"!! Βρε κακό που με βρήκε! Αφού αισθάνθηκα ότι εδώ γίνεται διαγωνισμός θέματος. (Αυτό το ανέφερα σαν παράδειγμα για τα απαξιωτικά σχόλια).
Συμφωνώ ότι είναι τιμή και καμάρι η μόρφωση στους ανθρώπους. Αλλά μέχρι εκεί. Αν ορισμένοι χρησιμοποιούν τη μόρφωση για να αισθανθούν ανώτεροι από τους υπόλοιπους και το κάνουν εμφανές σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, τότε διαφωνώ ριζικά.
Εγώ η "χύμα" είχα ζητήσει μια διευκρίνηση (πώς τόλμησα?) και η απάντηση που πήρα? "Τι να σου πώ? Δεν θα καταλάβεις!". (Πάλι απαξιωτικό σχόλιο).
Εν κατακλείδι

ασπάζομαι αυτό που έχει πει ο Μέγας Βασίλειος :grandpa: "Ένας άνθρωπος δεν φαίνεται κουτός από τα ελαττώματα που μπορεί να έχει, αλλά από τα προτερήματα που προσποιείται ότι έχει". Πόσο μάλλον να έχεις τα προτερήματα και να τα χρησιμοποιείς έτσι ώστε να φαίνονται σαν "ελαττώματα".