H σφαγή του dac...

Καποια στιγμη θελω να παιξω λιγο με το αναλογικο του κυκλωμα

Εχει καποιος συγκεντρωμενες καποιες μοντιφιες?

εγω περιμενω ακομα τα βαρελακια τα obliggato απο τον κινεζο που αργει χαρακτηριστικα

οσο περιμενω να κοτσαρω δυο τετοια στην εξοδο που τα εχω και ευκαιρα?

HEINEKEN.jpg

:BDGBGDB55:

το δικό μου για κάποιο λόγο πηδήχτηκε (απ το παράθυρο..)

Στις αλλαγές των tracks μου κάνει ενα δυο δυνατά "τσακ" και μου πετάει στιγμιαία ενα offset στα woofer. Βαζω αναλογικό πολύμετρο στα rca (εξοδος απο πυκνωτή) και εκεί που ειναι 0 V ξαφνικά περναει μια στιγμιαία αρνητική τάση, δηλαδή η βελόνα απο το 0 παει προς τα αρνητικά. Αν συνδέσω πριν τον πυκνωτή, ενώ μετράω νορμαλ 2.5V ξαφνικα στην αλλαγη του track μου πέφτει περιπου στα 2V. Τι σκατα επαθε? Το ιδιο μου το κανει με 2 πηγες.

Σας βλέπω τοσο καιρό με τα ψηφιακά και...
Γνωριζετε ενα παλιο Dac της Audio Research?
Dac1 το λέει 20μπιτο
Αν το εχετε ακουσει, τι γνωμη εχετε σε σχεση με τα σημερινα?

το δικό μου για κάποιο λόγο πηδήχτηκε (απ το παράθυρο..)

Στις αλλαγές των tracks μου κάνει ενα δυο δυνατά "τσακ" και μου πετάει στιγμιαία ενα offset στα woofer. Βαζω αναλογικό πολύμετρο στα rca (εξοδος απο πυκνωτή) και εκεί που ειναι 0 V ξαφνικά περναει μια στιγμιαία αρνητική τάση, δηλαδή η βελόνα απο το 0 παει προς τα αρνητικά. Αν συνδέσω πριν τον πυκνωτή, ενώ μετράω νορμαλ 2.5V ξαφνικα στην αλλαγη του track μου πέφτει περιπου στα 2V. Τι σκατα επαθε? Το ιδιο μου το κανει με 2 πηγες.

μήπως γίνεται κάτι με το mute?

μήπως γίνεται κάτι με το mute?

εννοεις το τελευταιο τσιπακι που ειναι underneath? αφου εχω παρει απ ευθειας απο τους πυκνωτες. Λες να τα εχει φτυσει ο τανταλίου (εβαλα τανταλιου στους 10αρηδες) στον C3 που ειναι για το reset pin ? αυτοι βραχυκυκλώνουν οταν τα φτυσουν αντι να ανοιξουν κυκλωμα.

Reset (Input) - When RST is low, the CS8416 enters a low power mode and all internal states are reset.
On initial power up, RST must be held low until the power supply is stable, and all input clocks are stable
in frequency and phase.

και οταν το βαζω στην πριζα ακουω τσακ.

αλλά ο C3 που πεφτει στο RST στην εναρξη φορτίζεται μεσω της R3 (10KΩ). Αρα λογικά δεν θα επρεπε να ακουω τσακ στην ερναρξη γιατι υποτιθεται οτι το RST για μικρο χρονικό διάστημα θα ειναι low.

στις αλλαγες των tracks η ταση στον C3 ειναι σταθερότατη. Στον c25 ομως ΟΧΙ. κανει μια πτωση τασης.

αλλαξα τον C25 απο ταντ 10μ σε 150μ οσκον. Τα ιδια, μονο που η πτωση τασης ειναι μικρότερη οπως και το τσακ, η μεγαλύτερη χωρητικότητα επεμβαινει πιο δραστικα αλλά δεν θα επρεπει να συμβαινει καθολου το φαινομενο. Αρα εκει παιζει κάτι, αλλά τι..

νομίζω ότι υπάρχει ποδαράκι mute...
ή κάνω λάθος.?

δες λίγο τις πίστες
σίγουρα θα έχουν ταλαιπωρηθεί.
Θα έλεγα με υπομονή να βγαλειςβάλεις κάθε πυκνωτή ξανά...

πάντως ο Εκτορας το πήρε από κάπου σκέτο χωρίς μετσ...
γύρω στα 28 ευρώ...

οι πιστες δεν εχουν ταλαιπωρηθεί γιατι οι κολλήσεις μου ηταν πολύ γρήγορες και δεν εκανα πολλες αλλαγες στους πυκνωτές, ούτε τις καταπόνησα μηχανικά προσπαθώντας να λυγισω τα ποδαράκια των πυκνωτών αφου τους ειχα κολλήσει. Επειτα πάνω στα ποδαράκια τους μετράω τάση, άρα κανουν επαφή.

παρατήρησα ότι αν προκαλέσω πολλά τσακ διαδοχικά πολύ γρήγορα η τάση στον C25 πεφτει και δεν προλαβαίνει να ανεβει και οσο πιο γρήγορα προακαλώ το φαινόμενο τοσο πιο πολύ βυθιζεται η ταση. Σαν να τραβα κάτι στιγμιαίο ρευμα πολύ μεγάλο. Τι συμβαίνει κατά την αλλαγή ενος track? ανοιγοκλείνει η spdif? Το ιδιο μου κανει οταν αλλάζω output στα properties του foobar απο wasapi σε κατι αλλο για παραδειγμα. Η στο player στιγμιαία σαν να κλεινει το spdif και να ξανανοιγει οταν αλλαζει το track. Κατι γινεται δηλαδη στην αρχικοποίηση του spdif ?

νννννομίζω νννναι...
αλλά επειδή είμαι άσχετος δεν το προχωράω...

John δεν δοκιμαζεις τις γειωσεις σου, γιατι το c25 εξαρταται απ αυτες ετσι δεν ειναι?

ξαναελιωσα τις επαφες στην πλακετα τροφοδοσίας, εβγαλα εβαλα καλωδια, καποια στιγμή οταν αλλαξα καλωδιο coaxial επαιξε μια χαρα. Και λεω το καλωδιο θελει πεταμα (ισως κακη επαφη γειωσης). Το κουμπώνω σε αλλη πηγή και παλι τα ιδια :(

Την στιγμη που το κουμπωσα στην αλλη πηγη, παρατηρησα την ταση στην εξοδο οτι ηταν παραπανω απο 2.5V!! Πατωντας play κανει ενα τσακ και πεφτει στα 2.5, δευτερο τσακ, πεφτει κι αλλο, τριτο τσακ στο καπακι πεφτει κι αλλο, ξεκιναει το τραγουδι και σιγα σιγα ηρθε στα 2.5V. Τι να πω...